petrolul si ce va face societatea cand nu-l va mai avea?
25 mesaje
• Pagina 1 din 1
petrolul si ce va face societatea cand nul va mai avea?
Am citit zilele trecute un document calumea.
Se vorbea despre petrol si ce o sa fie cand fie nu o sa mai fie , fie o sa fie prea scump ca sa fie accesibil.
Cei care au scris articolul ziceau ca omenirea nu este inca pregatita sa adopte o noua tehnologie ca: obtinere energiei eoliene, solare... etc mai degraba numite energii alternative pe scara larga.
Conform articolului ei se asteapta ca preturile petrolului sa inceapa sa creasca exagerat undeva peste 10 ani si de asemenea ca omenirea va avea tehnologia gata in 50 ani ce nu va fi suficient timp.
Se vorbea despre petrol si ce o sa fie cand fie nu o sa mai fie , fie o sa fie prea scump ca sa fie accesibil.
Cei care au scris articolul ziceau ca omenirea nu este inca pregatita sa adopte o noua tehnologie ca: obtinere energiei eoliene, solare... etc mai degraba numite energii alternative pe scara larga.
Conform articolului ei se asteapta ca preturile petrolului sa inceapa sa creasca exagerat undeva peste 10 ani si de asemenea ca omenirea va avea tehnologia gata in 50 ani ce nu va fi suficient timp.
-
Mr Teo - Junior Member
Ce pacat ca o sa mor pana atunci! Eu as fi investit intr-o fabrica de biciclete!
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
nu prea inteleg relevanta
Analistii zic ca acea criza a petrolului va incepe in 10 ani. E drept ca cica nu ar fi foarte grava la inceput da tot faina nar fi. Tu crezi ca vei muri in 10 ani?
-
Mr Teo - Junior Member
Pei...
Sunt sigur ca o sa fie haos. Totul se va scumpi enorm, pana shi mnacarea, ca sa coste sa transportezi cu masine e vorba de petrol. Shi probabil ca din cauza asta o sa fie un al 3lea razboi mondial, sau ceva de genu asta. Setea pentru bani shi pentru petrol, va fi moartea omenirii, parerea mea.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
petrolul e in tot ce misca
e de la masini la mai multe preparate , la detergenti, calculatoare, pungi, medicina si alte domenii vitale pentru buna desfasurare a vietii oamenilor.
Sigur cum zic multi ca se vor face nu stiu ce tehnologii.
Am vazut si eu exemple si incercari si asa mai departe.
A vazut careva dintre voi insa proiecte la scara larga functionabile cu energii alternative?
Sigur cum zic multi ca se vor face nu stiu ce tehnologii.
Am vazut si eu exemple si incercari si asa mai departe.
A vazut careva dintre voi insa proiecte la scara larga functionabile cu energii alternative?
-
Mr Teo - Junior Member
Hmmm...
Acuma incearca ca sa faca la nord de Anglia, in marea Nordica, "ferme de vant" care vor inlocuii pana in 2010 cica, vreo 10% din energia electrica produsa. Dar sa vedem ce va fi, ca multe se zic, dar ptuine se fac.
-
Baieti, nu mi-o luati in nume de rau, dar prefer pe ¨Politic si social¨ daca incepeti o discutie sa veniti eventual si cu ceva link-uri sau date mai concrete decat "parca am citit acu n ani ca parca nusce", si cu ceva mai pertinent decat simple conjecturi ("da, cred ca o sa creasca pretul la x sau y....").
Bine-ati venit pe Generalitati!
Bine-ati venit pe Generalitati!
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
Initial trimis de dornea
petrolul si ce va face societatea cand nul va mai avea?
io zic ca daca ia neshte jucatori buni petrolu o sa ramana in continuare in fotbalul romanesc
moshule, fane l-a adus pana aici, du'l tu mai departe pe aberatii unde ii ie locu
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
tu esti neserios mai aiu
Aici initial se vorbea despre criza petroliera care sar putea sa se nasca in uramatorii zece ani si consecintele nefaste care vor urma pentru societatea umana.
Nu se vorbea de petrolul ca echipa si a fost mutat aici doar pt ca stefan vrea linkuri pe politic si social atat.
Nu se vorbea de petrolul ca echipa si a fost mutat aici doar pt ca stefan vrea linkuri pe politic si social atat.
-
Mr Teo - Junior Member
pai criza petroliera a aparut datorita disensiunilor(vezi dex) dintre antrenor si conducerea clubului. am inteles ca tu te referi la clubul petrolul in general si nu la echipa de fotbal in particular
-
bravo aiu
daca tot am ajuns pe kterinca hai sa facem ce zici tu.
Ia lamurestene si pe noi exact cati jucatori are petrolu, cat de valorosi sunt, ce situatie financiara au si cate goluri au marcat in ultimele 100 de meciuri.
Macar daca nu stii sa fii ontopic fii offtopic profesionist.
Ia lamurestene si pe noi exact cati jucatori are petrolu, cat de valorosi sunt, ce situatie financiara au si cate goluri au marcat in ultimele 100 de meciuri.
Macar daca nu stii sa fii ontopic fii offtopic profesionist.
-
Mr Teo - Junior Member
nu stiu bre ce zice idiotu ,ie pe ignore ca a devenit deja dornaitor
-
Saracutzu...
Daca pe tine te-a enervat cineva aiule, ma surprinde placut. Poate mai ai o scapare.
-
bravo 10 x pt faza despre aiu
Daca o tii tot asa sa stii ca e bine.
Aiu imi pare rau ca nu ne mai vezi ca daca tot ai stricat topicu despre petrol pana ce nu ai mai putut macar sa ai buna vointa sa iti etalezi vastele cunostinte despre echipa/clubul petrolul care o cunosti la fel de bine ca proprietarul conform posturilor anterioare:o
Aiu imi pare rau ca nu ne mai vezi ca daca tot ai stricat topicu despre petrol pana ce nu ai mai putut macar sa ai buna vointa sa iti etalezi vastele cunostinte despre echipa/clubul petrolul care o cunosti la fel de bine ca proprietarul conform posturilor anterioare:o
-
Mr Teo - Junior Member
Cand n-o sa fie petrol o sa fie bine. Locuiesc in Iasi, un oras mediu cu
circa 400.000 locuitori si ajung la serviciu cu un gust acid in gura de la
gazele pe care le inhalez. Daca eram fumator pasiv, fumau colegii, inhalam
si eu, ma proteja legea sau puteam chiar cere despagubiri substantiale, cum
s-a mai intamplat... sigur, nu in Romania. Automobilul personal e printre
cele mai inutile si daunatoare inventii. Ce frumos depasesc mercedesuri si
bmw-uri si dacii si trabanturi cu bicicleta atunci cand acestea sunt blocate
in trafic! Cati bani sunt tocati pe strazile vesnic pline de gropi ! Chiar
nu exista alte modalitati mai ieftine si mai curate de transport !?
Automobilul e un zeu demonic pentru care am facut o stupida obsesie in
vremurile noastre. E o obsesie, obsesie, obsesie, poluare si accidente,
poate nenorocirea planetei, si beneficii foarte subtiri - nevoia de miscare
a omului modern poate fi satisfacuta si prin alte mijloace.
Cand n-o sa mai fie petrol s-ar putea sa fie rau. Razboaie, destabilizarea
economiei mondiale.... dar asta doar fiindca suntem stupizii sclavi ai
automobilului.
Si acum date ...tehnice:
Automobilul are un randament ff. prost fiindca pt. ca sa deplasezi 80Kg
soferul deplasezi 500 - 1000kg masina... motorul in sine are randament mic
si e poluant.
In cazul unui microbuz, de ex., randamentul e cu siguranta mai bun... iar
daca te gandesti la costuri si acelea sunt mai bune, la confort iarasi poate
fi un plus in cazul in care traficul ar fi mai fluent.
Pe distante relativ mici bicicleta e foarte practica si sanatoasa (cu
conditia ca sa nu-ti ventilezi plamanii cu gaze de esapament).
Pentru situatii de urgenta poti lua un taxi - solutie eficienta doar in
cazul unui trafic fluent, altfel e mai buna bicicleta.
Pentru distante mari trenul si avionul.
Pentru transport marfa ceea ce folosim si in prezent...
A, o sa spuneti ca si trenul, microbuzul, taxiul sau avionul polueaza. Da,
polueaza, dar raportat la sarcina utila transportata polueaza mult mai putin
decat automobilul. Deci nu sunt un ecologist (chiar nu sunt) extremist, ci
incerc sa analizez la rece problema. Problema e ca imi umplu zilnic plamanii
cu gaze de esapament si acestea in cea mai mare masura provin de la
automobile personale. Problema e ca - semnele deja se vad - pe termen lung
meteorologia planetei s-ar putea schimba radical. Problema e ca asta ar
putea insemna razboaie si saracie.
Asadar, asta poate fi mostenirea secolului petrolului.
Traiasca petrolul... si prostia omeneasca.
circa 400.000 locuitori si ajung la serviciu cu un gust acid in gura de la
gazele pe care le inhalez. Daca eram fumator pasiv, fumau colegii, inhalam
si eu, ma proteja legea sau puteam chiar cere despagubiri substantiale, cum
s-a mai intamplat... sigur, nu in Romania. Automobilul personal e printre
cele mai inutile si daunatoare inventii. Ce frumos depasesc mercedesuri si
bmw-uri si dacii si trabanturi cu bicicleta atunci cand acestea sunt blocate
in trafic! Cati bani sunt tocati pe strazile vesnic pline de gropi ! Chiar
nu exista alte modalitati mai ieftine si mai curate de transport !?
Automobilul e un zeu demonic pentru care am facut o stupida obsesie in
vremurile noastre. E o obsesie, obsesie, obsesie, poluare si accidente,
poate nenorocirea planetei, si beneficii foarte subtiri - nevoia de miscare
a omului modern poate fi satisfacuta si prin alte mijloace.
Cand n-o sa mai fie petrol s-ar putea sa fie rau. Razboaie, destabilizarea
economiei mondiale.... dar asta doar fiindca suntem stupizii sclavi ai
automobilului.
Si acum date ...tehnice:
Automobilul are un randament ff. prost fiindca pt. ca sa deplasezi 80Kg
soferul deplasezi 500 - 1000kg masina... motorul in sine are randament mic
si e poluant.
In cazul unui microbuz, de ex., randamentul e cu siguranta mai bun... iar
daca te gandesti la costuri si acelea sunt mai bune, la confort iarasi poate
fi un plus in cazul in care traficul ar fi mai fluent.
Pe distante relativ mici bicicleta e foarte practica si sanatoasa (cu
conditia ca sa nu-ti ventilezi plamanii cu gaze de esapament).
Pentru situatii de urgenta poti lua un taxi - solutie eficienta doar in
cazul unui trafic fluent, altfel e mai buna bicicleta.
Pentru distante mari trenul si avionul.
Pentru transport marfa ceea ce folosim si in prezent...
A, o sa spuneti ca si trenul, microbuzul, taxiul sau avionul polueaza. Da,
polueaza, dar raportat la sarcina utila transportata polueaza mult mai putin
decat automobilul. Deci nu sunt un ecologist (chiar nu sunt) extremist, ci
incerc sa analizez la rece problema. Problema e ca imi umplu zilnic plamanii
cu gaze de esapament si acestea in cea mai mare masura provin de la
automobile personale. Problema e ca - semnele deja se vad - pe termen lung
meteorologia planetei s-ar putea schimba radical. Problema e ca asta ar
putea insemna razboaie si saracie.
Asadar, asta poate fi mostenirea secolului petrolului.
Traiasca petrolul... si prostia omeneasca.
- silviuc
- Junior Member
ce pot sa spun..."ha ha" ar fi cel mai potrivit...dupa cum stiti exista multe alternative ale combustibilului fosil atat pentru autovehicule cat si pentru celelalte utilitati cotidiene, dar cea mai mare parte a acestui combustibil se foloseste la masini...iar industriile petroliere sunt mult prea puternice (financiar si politic) pentru a accepta o alternativa a acestui combustibil cel putin in situatia de fata unde cat de cat se mai gasesc buzunare de combustibil pe aceasta planeta...cand se va consuma considerabil aceasta rezerva poate se vor adopta acele alternative pe care dominatia mondiala (statele mai puternice) le tin sub cheie...
nu va ganditi inca la fuziunea la rece (cold fusion) care nu cred ca s-a descoperit inca asa ceva dar macar masini care sa functioneze optim pe alt fel de combustibil nepoluant s-au inventat...(vezi pana si H20 de la peugeot) dar nu se pot produce pe banda pentru ca le este interzisa comercializarea la scara mondiala...dar incep sa ma repet asa ca inchei aici...
nu va ganditi inca la fuziunea la rece (cold fusion) care nu cred ca s-a descoperit inca asa ceva dar macar masini care sa functioneze optim pe alt fel de combustibil nepoluant s-au inventat...(vezi pana si H20 de la peugeot) dar nu se pot produce pe banda pentru ca le este interzisa comercializarea la scara mondiala...dar incep sa ma repet asa ca inchei aici...
i do not approve with what you are saying but I will defend to the death your right to say it
- Recall_me
- Junior Member
In ce priveste industria energetica, sigur s-au gasit deja solutii. Dar trebuie sa tii in friu si tarisoarele alea de traiesc exclusiv din petrol...
In ce priveste industria chimica (detergenti, polimeri etc...) problema pare a fi mai incurcata. Pina la urma trebuie sa ajungem sa folosim, la orice, apa! Ca s-or termina si materiile prime, si cele furnizoare de energie... Asta daca nu incepem mineritul pe Luna.
In ce priveste industria chimica (detergenti, polimeri etc...) problema pare a fi mai incurcata. Pina la urma trebuie sa ajungem sa folosim, la orice, apa! Ca s-or termina si materiile prime, si cele furnizoare de energie... Asta daca nu incepem mineritul pe Luna.
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
ji eo am citit undeva cumca pungutsa cu doi bani ne relateaza despre cel mai mare crash financiar din istoria omenirii , da n-am adus tema-n discutsie.
Ciainiz pipãl meic flicflacuri.
-
HighSictir - Junior Member
voi nu vedeti ideea de ansamblu. nu-i problem de lipsa de petrol pt. transport ca, vorba aia, s-a rezolvat cat de cat problema la masinile electrice si-anume volumul/greutatea bateriilor, iar motoare electrice se fac de cand lumea (eufemistic vorbind), pana si eu pot sa-mi pun motor electric si baterii la masina mea pe care actualmente o halimentez de la rompetrol. tot de la rompetrol iau si polish si aici e problema cea mare. n-o sa mai existe polish pt. vopseaua masinii ca polishu asta e pe baza de benzina si-o sa fie naspa de tot sa fie vocseaua matuita si-or sa profite vopsitoriile auto de pe urma mea cand ma duc sa revocsecs masina ca n-o sa-mi placa matuita!
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
Lool...
tre scrie: si-or sa profite vopsitoriile auto de pe urma mea cand ma duc sa revocsecs masina ca n-o sa-mi placa matuita!
Mare lucru. O sa fie probleme mult mai mari chiar daca energia renewable va reusi sa inlocuiasca petrolul. Tzarile care au fost mari producatoare de petrol vor avea ura pe tzarile care o sa se adapteze ma usor, shi care o sa faca mai multi bani din cauza asta. De aicea se vor inmultii conflictele actuale.
-
ca bine zice hisictir asta. ie mari, ie vaccinate da daca or fi virgine? ca vorba aia abstinenta dauneaza grav la sante si ma ghindex ca s-or bate cu prosoapili p-orma in dormitoru mondial in loc sa se copuleze (e-n dictionar cuvantu). da da-le nespalatului de tzari, ce fac eu cu vocseaua matuita?! aaa stiu, ma duc la indieni (aia din state binenteles) si le zic sa-mi faca vocsele din ierburi. si daca ramane ceva le zic sa-mi faca si fo doo cartusi de lachi straic.
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
tre scrie:voi nu vedeti ideea de ansamblu. nu-i problem de lipsa de petrol pt. transport ca, vorba aia, s-a rezolvat cat de cat problema la masinile electrice si-anume volumul/greutatea bateriilor, iar motoare electrice se fac de cand lumea (eufemistic vorbind), pana si eu pot sa-mi pun motor electric si baterii la masina mea pe care actualmente o halimentez de la rompetrol. tot de la rompetrol iau si polish si aici e problema cea mare. n-o sa mai existe polish pt. vopseaua masinii ca polishu asta e pe baza de benzina si-o sa fie naspa de tot sa fie vocseaua matuita si-or sa profite vopsitoriile auto de pe urma mea cand ma duc sa revocsecs masina ca n-o sa-mi placa matuita!
Da' ce nu-ti iei bicicleta ?
- silviuc
- Junior Member
25 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii