de kant emir » Mar Oct 31, 2006 7:50 pm
parintzii mei s-au vazut o singura data, si doar pt cateva secunde
erau intr-o gara, fiecare in trenul lui; intamplarea a facut ca tatal meu sa iasa la geamul compartimentului sa fumeze o tigara chiar cand maica-mea se intindea, sa se dezmorteasca (calatorea de cateva ore bune) - fix in fata geamului la care fuma tata; s-au privit adanc in ochi, s-au lasat scuturatzi de fiorul tainic al gandului nerostit si asta a fost tot, pt ca a aparut seful garii cu paleta verde in mana si cu fluierul in bot si trenul (nu mai stiu care dintre ele) s-a urnit incetisor spre rasarit; nush puteau (niciunul dintre ei) deslipi ochii de la celalalt, asa ca au ramas (ambii) cu gatu intzepenit de pomana, ca duar nu s-a mai vazut nimic dupa ce a plecat primul tren (casa nu mai zic ca, dupa nici macar 1 min, a plecat si celalalt, tot spre rasarit - numa ca dupa dooste de metri a facut un ocol spre dreapta si dus a fost)
asta ie tuata povestea, nu s-au mai vazut niciodata de atunci, si nici n-am idee ce au mai facut pe urma (bine, fro cateva ceasuri i-au mai durut gatlejurile - pe maica-mea mai mult, pe taica-meu mai putin, pt ca el a scos turtita de coniac si s-a dres imediat; dealfel, pana la statia urmatuare a si uitat-o pe maica-mea, pt ca avea compartimentu plin de golani de-ai lui cu care juca poker si septici)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine