LIVE vs PLAYBACK o noua moda sau The real thing?

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

LIVE vs PLAYBACK o noua moda sau The real thing?

Mesajde dadius » Lun Iul 15, 2002 12:35 pm

Se pare ca in Romania a ajuns problema nationala treaba asta cu cantatul live.Nu deschid acest subiect ca sa batem toba ca toti fraieri fac playback si toti smecherii canta live.Ce ma deranjeaza pe mine e ca incet,incet se naste o noua moda: "cantatul live".Ceea ce ar trebui sa fie o chestie venita de la sine,la noi este altceva.A inceput cu Vita de Vie (si nu ma iau de ei acum) care ,de cate ori i-am vazut la TV , simteau nevoia sa precizeze ca ei canta LIVE, ca merg cu un camion de scule dupa ei etc.Lucrul asta era de inteles deoarece vroiau sa castige teren in fata copiilor care dansau si se faceau ca, canta.Bun ....totul era ok pana au venit Parazitii cu piesa lor care i-a pus pe multi pe ganduri.Asa ca hai cu mic cu mare sa schimbam ce se poate.Cei care sunt in stare cat de cat,incearca sa cante live sau macar 50% live (ex: 3se, asia) dar bineinteles ca mai sunt unii pe care-i doare capul (ex: body & soul, andreea balan). Oricum ce ma enerveaza pe mine e ca astia care canta Live in loc sa lase sa se vada si sa se auda lucrul asta, de cate ori au ocazia se bat cu punul in piept: "ba noi cantam live" sau "turneul asta a fost 100% live" etc. Ok foarte bine si bravos.Dar de ce nu ne lasa pe noi sa apreciem? Pentru trupele adevarate din strainatate nici nu se pune problema LIVE sau Playback.E clar ca totul e LIVE.E o chestie la care nu se gandeste nimeni la fel ca si "apa calda".Cine se gandeste vreodata in strainatate la "apa calda".E ceva normal sa curga la robinet si GATA.Numai la noi e nevoie de explicatii si scuze.Acum 7-8 ani in Romania se canta LIVE si totul era ok.Se facea playback doar la TV si numai in anumite emisiuni.Dar in concerte NICI O TRUPA NU FACEA PLAYBACK. Toata prostia a inceput cu: Ro-Mania, 3se si altii care s-au mai stins intre timp.O buna parte din vina o au si televiziunile particulare care vroiau sa produca show'ri ieftine.
Ceea ce se intampla acum se vrea o revenire la ceea ce era acum 10 ani (ma refer la cantatul live nu la genuri muzicale).Dar....se va reusi oare? Sunt casele de productie pregatite pentru asa costuri? Organizatorii de concerte vor fi de acord oare sa plateasca in loc de 2-3 persoane 5-6 persoane? Si toate astea intr-o tara dominata de saracie. Eu personal nu cred dar sunt curios sa vad si parerile voastre.
Si in final as vrea sa zic ca ar trebui sa se cante LIVE.....si gata.Fara comentarii inutile din partea trupelor in cauza.
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde Kayla » Lun Iul 15, 2002 2:03 pm

Foarte bine zici tu. Dar nu numai Vita de Vie, ci si altii (nu dau nume). Eu ma intreb de unde a venit chestia asta cu play-back-ul. Din moment ce acum cativa ani nu exista decat in emisiuni, de ce au transferat-o si in concerte? De fapt, si in emisiuni ar trebui sa se faca tot posibilul sa se cante live. Altfel, de ce se mai lanseaza atatia? Ca sa se laude din an in Paste ca au avut UN concert 100% live, fara sintetizatoare si alte chestii? Mi-ar place sa avem un presedinte care sa combata toate astea, si am si un candidat.:) :) :)
Kayla

Mesajde Zgubilici » Lun Iul 15, 2002 4:53 pm

:hehe: ce tare esti bai dadius, iti place mult de tot indignarea, frustrarea, etc. stii, deja am obosit sa ma contrazic cu tine pentru ca tu cauti mereu defecte, si acolo unde nu sunt te chinui tare de tot pana gasesti o chichita cat de mica pe care o ridici la putearea 10 si ai gasit problema.
Formatiile spun in interviuri faptul ca mereu canta live, poate pentru ca oamenii astia muncesc degeaba, repeta, dau ce au mai bun din ei pe scena, si dupa 10 minute vine Blondy,etc. in chiloti si se scalambaie putin si pleaca acasa cu buzunarul mult mai plin. Ti se pare corect?
Si eu ma minunez cand vine X vedeta din strainatate sa ne cante noua in capitala, si intreaba reporterii - "Ce parere aveti despre cantatul LIVE?" si respectivii se uita stramb ca zici ca n-au mai pomenit asa ceva.
Ni se pare stupid sau nu playbacku e in floare, la fel cum si prostia e in floare, n-ar trebui sa se schimbe asta? n-ar trebui cineva sa faca ceva?
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kayla » Lun Iul 15, 2002 10:03 pm

Cine si ce sa faca? Daca asa ne-au facut pe noi mamele nostre si pe ei mamele lor? Au mai mult noroc ca sunt in strainatate si ca au parte si de bani si de concerte live...
Kayla

Mesajde tre » Mar Iul 16, 2002 12:36 am

dadius de-acord cu tine, parca a devenit un 'trend' si asta, cantatu live, sau laudatu cantatului live, mai bine zis.
nu stiu ce sa zic, daca ar trebui o formatie sa se laude ca [virgula] canta live sau nu...

mie mi-a placut de coma la acel memorabil concert 'propaganda profm' parca ii zicea, cand au zis ceva de genul 'nu ne-au lasat sa cantam live...' cand au urcat pe scena..
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Re: LIVE vs PLAYBACK o noua moda sau The real thing?

Mesajde el NEGRUL » Mar Iul 16, 2002 1:34 am

Initial trimis de dadius
Se pare ca in Romania a ajuns problema nationala treaba asta cu cantatul live.Nu deschid acest subiect ca sa batem toba ca toti fraieri fac playback si toti smecherii canta live.Ce ma deranjeaza pe mine e ca incet,incet se naste o noua moda: "cantatul live".Ceea ce ar trebui sa fie o chestie venita de la sine,la noi este altceva.A inceput cu Vita de Vie (si nu ma iau de ei acum) care ,de cate ori i-am vazut la TV , simteau nevoia sa precizeze ca ei canta LIVE, ca merg cu un camion de scule dupa ei etc.Lucrul asta era de inteles deoarece vroiau sa castige teren in fata copiilor care dansau si se faceau ca, canta.Bun ....totul era ok pana au venit Parazitii cu piesa lor care i-a pus pe multi pe ganduri.Asa ca hai cu mic cu mare sa schimbam ce se poate.Cei care sunt in stare cat de cat,incearca sa cante live sau macar 50% live (ex: 3se, asia) dar bineinteles ca mai sunt unii pe care-i doare capul (ex: body & soul, andreea balan). Oricum ce ma enerveaza pe mine e ca astia care canta Live in loc sa lase sa se vada si sa se auda lucrul asta, de cate ori au ocazia se bat cu punul in piept: "ba noi cantam live" sau "turneul asta a fost 100% live" etc. Ok foarte bine si bravos.Dar de ce nu ne lasa pe noi sa apreciem? Pentru trupele adevarate din strainatate nici nu se pune problema LIVE sau Playback.E clar ca totul e LIVE.E o chestie la care nu se gandeste nimeni la fel ca si "apa calda".Cine se gandeste vreodata in strainatate la "apa calda".E ceva normal sa curga la robinet si GATA.Numai la noi e nevoie de explicatii si scuze.Acum 7-8 ani in Romania se canta LIVE si totul era ok.Se facea playback doar la TV si numai in anumite emisiuni.Dar in concerte NICI O TRUPA NU FACEA PLAYBACK. Toata prostia a inceput cu: Ro-Mania, 3se si altii care s-au mai stins intre timp.O buna parte din vina o au si televiziunile particulare care vroiau sa produca show'ri ieftine.
Ceea ce se intampla acum se vrea o revenire la ceea ce era acum 10 ani (ma refer la cantatul live nu la genuri muzicale).Dar....se va reusi oare? Sunt casele de productie pregatite pentru asa costuri? Organizatorii de concerte vor fi de acord oare sa plateasca in loc de 2-3 persoane 5-6 persoane? Si toate astea intr-o tara dominata de saracie. Eu personal nu cred dar sunt curios sa vad si parerile voastre.
Si in final as vrea sa zic ca ar trebui sa se cante LIVE.....si gata.Fara comentarii inutile din partea trupelor in cauza.

sal!
ma bag si eu ca vad ca toata lumea o face-chiar ca-i sport national-si iti spun ca binenteles ca a mima peste o banda care 'curge'nu e normal iar a canta pe bune e un lucru super firesc.Dar noi nu traim intr-o tara unde lucrurile merg super firesc.Nici macar firsc...si atunci ai sa descoperi cu uimire oameni care habar nu au ce e aia live sau playbak ...ei asculta muzica pur si simplu.Fara sa gandeasca prea mult...servesc ceea ce primesc cu varf si indesat...Pe unii poate chiar nici nu-i intereseaza...alti,repet, habar nu au.Crede-ma am intalnit nenumarate cazuri de consumatori de genul asta si atunci poate ca nu e asa nasol ca sunt trupe care mentioneza felul 'interpretarii'.Poate provoaca chestia asta.
Macar de-ar fi asta problema muzicii romanesti...Ca unii canta pe bune si specifica asta...
E chiar asa nasol?
el NEGRUL

Mesajde dadius » Mar Iul 16, 2002 8:50 am

Initial trimis de Zgubilici
:hehe: ce tare esti bai dadius, iti place mult de tot indignarea, frustrarea, etc. stii, deja am obosit sa ma contrazic cu tine pentru ca tu cauti mereu defecte, si acolo unde nu sunt te chinui tare de tot pana gasesti o chichita cat de mica pe care o ridici la putearea 10 si ai gasit problema.

Yeah baby. That's just me. Nothin' personal.

Ce sa faci uite asa sunt eu.Ma enerveaza aproape orice.In afara de Robbie Williams.El nu ma enerveaza deloc.
Daca ai obosit sa te contrazici cu mine......mai bea un suc, odihneste-tr si cand esti in puteri putem sa o luam de la capat.

:o numai bine
dadius

Mesajde hekathe16 » Mie Iul 17, 2002 7:33 am

Nu inteleg de ce va mirati atat ca in Romania nu se canta LIVE in concerte in conditiile in care nici la concursuri nu se face chestia asta. Daca va mai aduceti aminte acum 2 ani Trofeul "festivalului" de la Mamaia a fost castigat de un copilas de 14 ani pe care nimeni nu l-a auzit cantand live pana atunci. Oricum n-a mai auzit nimeni de Ana Maria(shi as prefera sa ramana asa).
In tarisoara noastra draga toti anonimii sunt vedete, chiar daca nici nu stiu cu ce se mananca chestia asta.
Mai nou toti tampitii canta "rock alternativ"(hai sa radem ... de prostia noastra). Pt ei e de ajuns sa se urce pe scena si sa latre ca nebunii.
:no:
If you're going through HELL, keep going.
hekathe16
Junior Member

mda

Mesajde n3aGabitz » Joi Iul 18, 2002 9:54 am

cum ati vrea voi sa cante 3 Sud ESt LIve? Vreau o descriere de 100 de cuvinte! Cu o formatie care sa ii acopanieze la instrumente? Dupa mine e mult mai practic sa ai un CD cu negativele pe el, ingineru de sunet il baga unde il baga si tu incepi sa canti "VERSURILE" live..etc...practic si ieftin vorba lui darius! ASta ar fii metoda cea ami convenabila in tara. Faptul ca Asia and C0. Baga la show-uri CD-ul cu tot cu voi pe el e altceva....mie mi-ar fii rusine..da ma rog ce v-ati face voi daca totul ar fii bine si frumos? Cati post-uri despre PLayback ar fii fost pierdute acum? eh...vedeti voi dragii mei...
n3aGabitz
Junior Member

Re: mda

Mesajde dadius » Joi Iul 18, 2002 12:26 pm

Initial trimis de original
cum ati vrea voi sa cante 3 Sud ESt LIve? Vreau o descriere de 100 de cuvinte! Cu o formatie care sa ii acopanieze la instrumente? Dupa mine e mult mai practic sa ai un CD cu negativele pe el, ingineru de sunet il baga unde il baga si tu incepi sa canti "VERSURILE" live..etc...practic si ieftin vorba lui darius! ASta ar fii metoda cea ami convenabila in tara. Faptul ca Asia and C0. Baga la show-uri CD-ul cu tot cu voi pe el e altceva....mie mi-ar fii rusine..da ma rog ce v-ati face voi daca totul ar fii bine si frumos? Cati post-uri despre PLayback ar fii fost pierdute acum? eh...vedeti voi dragii mei...

din nou nu esti la subiect. sorry
dadius

Mesajde Kayla » Joi Iul 18, 2002 6:57 pm

Initial trimis de hekathe16
Nu inteleg de ce va mirati atat ca in Romania nu se canta LIVE in concerte in conditiile in care nici la concursuri nu se face chestia asta. Daca va mai aduceti aminte acum 2 ani Trofeul "festivalului" de la Mamaia a fost castigat de un copilas de 14 ani pe care nimeni nu l-a auzit cantand live pana atunci. Oricum n-a mai auzit nimeni de Ana Maria(shi as prefera sa ramana asa).
In tarisoara noastra draga toti anonimii sunt vedete, chiar daca nici nu stiu cu ce se mananca chestia asta.
Mai nou toti tampitii canta "rock alternativ"(hai sa radem ... de prostia noastra). Pt ei e de ajuns sa se urce pe scena si sa latre ca nebunii.
:no:

Sorry pentru contradictie, dar a fost acum 1 an (acum 2 ani a castigat 3SE, alta trupa "talentata"). Si este adevarat ca Ana Maria a castigat nefiind cunoscuta (lansata, mi se pare, cu vreo 2 luni inainte), a castigat pe pile. Iar despre cantat live nici nu se pune problema! De altfel, cam toate concursurile, festivalurile si toate chestiile astea sunt patronate de eternul PLAY BACK! Si, ca sa fiu in tema, daca ar fi o infruntare LIVE vs. PLAY BACK, precis ar castiga, cu magna cum laudae, PLAY BACK-UL!!!:mad:
Kayla

Re: Re: mda

Mesajde n3aGabitz » Joi Iul 18, 2002 7:29 pm

Initial trimis de dadius

din nou nu esti la subiect. sorry

Poate daca ai citii mai clar si ai intelege ce am scris iti vei da seama ca am fost la subiect...da e ok mai ai destul de timp pentru asta!
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde bhuttu » Vin Iul 19, 2002 1:20 am

Initial trimis de Zgubilici
Formatiile spun in interviuri faptul ca mereu canta live, poate pentru ca oamenii astia muncesc degeaba, repeta, dau ce au mai bun din ei pe scena, si dupa 10 minute vine Blondy,etc. in chiloti si se scalambaie putin si pleaca acasa cu buzunarul mult mai plin. Ti se pare corect?
Si eu ma minunez cand vine X vedeta din strainatate sa ne cante noua in capitala, si intreaba reporterii - "Ce parere aveti despre cantatul LIVE?" si respectivii se uita stramb ca zici ca n-au mai pomenit asa ceva.
Ni se pare stupid sau nu playbacku e in floare, la fel cum si prostia e in floare, n-ar trebui sa se schimbe asta? n-ar trebui cineva sa faca ceva?

Dadius, ai zis Vita de Vie si voiai sa nu te certe Zgubilici? :D
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde dadius » Vin Iul 19, 2002 6:51 am

Initial trimis de bhuttu

Dadius, ai zis Vita de Vie si voiai sa nu te certe Zgubilici? :D

Ca bine zici....
dadius

Mesajde qeru » Sâm Iul 20, 2002 10:04 am

toata chestia asta cu playback-u' nu poate s-o opreasca decit publicul, care, intre noi fie vorba, are nevoie de multa educatzie. da' nu cred ca se gaseshte cineva sa dea in judecata vreun artist ca n-a prestat live shi el a platit banii pe concert ca sa-l vada pe ala guitzind in microfon, nu din cd. asha ar fi normal shi corect shi cinstit, rolling stones shi-au furat-o acu' vreo 3 ani in germania pe tema asta. plus de asta, din toata pleiada asta de "hartishti" citzi credetzi ca i-ar tzine coaiele sa presteze live?
sint mai batrin decit voi
qeru
Junior Member

Mesajde tre » Dum Iul 21, 2002 12:11 am

Initial trimis de qeru
toata chestia asta cu playback-u' nu poate s-o opreasca decit publicul, care, intre noi fie vorba, are nevoie de multa educatzie. da' nu cred ca se gaseshte cineva sa dea in judecata vreun artist ca n-a prestat live shi el a platit banii pe concert ca sa-l vada pe ala guitzind in microfon, nu din cd. asha ar fi normal shi corect shi cinstit, rolling stones shi-au furat-o acu' vreo 3 ani in germania pe tema asta. plus de asta, din toata pleiada asta de "hartishti" citzi credetzi ca i-ar tzine coaiele sa presteze live?

solutie!

sa gasim pe cineva cu bani sa-l corupem sa dea in judecata 3se sau o 'mare' formatie d-asta!
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde qeru » Dum Iul 21, 2002 8:55 am

Initial trimis de tre cool

solutie!

sa gasim pe cineva cu bani sa-l corupem sa dea in judecata 3se sau o 'mare' formatie d-asta!

itzi trebuie ceva mai mult decit bani... :(
producatori mari sint putzini, de ei nu prea ai cum sa te atingi. shi oricum, ma indoiesc ca oameni cu ceva creier in tartacutza dau bani pe concerte 3se/zoofilX/etc. recunosc, n-am mai fost de mult la un concert, dar am apucat sa vad inregistrari cu iris shi partizan, shi nu mi-au dat motiv sa cred ca ash fi avut de ce sa-i dau in judecata. dar chiar dac-ar face-o, sint sigur ca le-o impune producatorul sau organizatorul.
qeru
Junior Member

Playback

Mesajde A!exutzul© » Dum Iul 28, 2002 1:33 am

Printre putzinele formatzii care canta live se afla Iris, Vitza De Vie, Timpuri Noi, putand sa fie mentzionatzi si Class sau Suie Paparude si Nsk, desi ultimii nu prea isi folosesc glasul.
Parazitzii au inceput asta cu playback-ul pentru ca i-a deranjat. Ei canta live si li se pare normal ca totzi cei ce fac parte din industria muzicala sa faca la fel.
3se nici macar nu canta, nici macar pe cd. Aia rag doar. Atunci cand au un concert doar mimeaza, si dupa toate astea mai mimeaza si prost. Daca ar canta live cred ca a doua zi s-ar declara lipsa de rosii, cartofi si oua. Si, in alta ordine de idei, aceste "formatzii celebre" mai si fura negativele [adica instrumentatzia] anumitor piese.
Servus !
A!exutzul©
Junior Member

Re: Playback

Mesajde qeru » Dum Iul 28, 2002 1:39 pm

Initial trimis de A!exutzul©
bla bla bla
Si, in alta ordine de idei, aceste "formatzii celebre" mai si fura negativele [adica instrumentatzia] anumitor piese.
Servus !

cam asta spuneam shi io in alte post-uri, playback fac aia de nu-s in stare sa presteze de capu' lor, ei doar iau ce-au facut altzii (bine) shi zic ca-s artishti. mare dispretz am fatza de categoria asta de oameni (shi cei care fac shi cei care-i aproba, eventual ajuta).
playback nu se rezuma doar la voce. cind ai o formatzie cu instrumente cu tot, shi alea tre' sa fie live, altfel tot playback se cheama.
qeru
Junior Member

Paralela dintre Live&Playback

Mesajde Renato2002 » Dum Iul 28, 2002 10:55 pm

Am spus si intr-un subiect anterior care este treaba cu playback-ul si cu live-ul...in prezent putine sunt acele formatii sau artisti romani care se avanta dupa live deoarece nu multi au scoala si nu multi au voce asa cum ar trebui nu modificata prin intermediul unor programe sofisticate de prelucrare a vocii...de aceea prin lipsa acestor trasaturi majoritatea formatiilor romanesti se arunca dupa playback.
Renato2002
Junior Member

Spun in felul urmator :

Mesajde A!exutzul© » Lun Iul 29, 2002 2:54 am

stiu ca playback nu se rezuma doar la voce, dar mi se pare cel mai important sa dau exemple de formatzii care se bazeaza pe voce, versuri, respectiv melodie.. in special rock. Iar cei de la Nsk si Suie Paparude nu fac playback.
Eu am vrut sa dau exemple mai multe si sa mentzionez in special formatziile care isi folosesc vocile.
Playback e si atunci cand ai negativu pe cd si tu cantzi, si atunci cand ai toata piesa pe cd [voci + orchestratzie] si tu mimezi.
Ca sa nu fie playbcak si orchestratzia si vocile trebuie sa fie live.

Renato2002 astia nu au voce. Dar kiar si asa, vocea poate fi modificata prin diferite procedee si efecte, procesoare de voce [asta daca vrei sa ai procesare real-time, in cazul unei chestii live si nu procesare software] iar orchestratzia poate fi cantata cu instrumente, si nu de pe cd. In acest caz ar fi live, kiar si asa cu vocea modificata. Nu in voci modificate consta playback-ul.
Si sa mai stii ceva : nu vreau sa ii apar pe cei care fac playback, dar vinovatzi de acest playback sunt organizatorii, managerii, impresarii si nu in ultimul rand acei "artisti". Organizatorul nu vrea sa plateasca o orchestra intreaga, dar cateodata e obligat, acest lucru intamplandu-se la formatziile care se respecta [la Iris Vitza De vie sau Cargo]. Managerul si impresarul vor sa scoata banul gros fara sa munceasca, si pentru ca acest lucru sa se intample e mai usor sa ceara un pretz relativ mare pentru o reprezentatzie, sa ii trimita pe artisti sa faca playback si ei sa scoata banul. Daca ar trimite si orchestra ar insemna sa o plateasca deci nu si-ar scoate profitul la fel de mare. Daca ar mari pretzul organizatorii ar spune "nu mersi, nu mai avem nevoie, la banii astia kemam o trupa buna, de valoare". Deci un refuz. "Artistul" fomist are nevoie de bani, e avar, si, drept urmare, accepta [3se, de exemplu, cer si pretzuri mari si nici nu canta live]. De obicei publicul nu este deranjat de acest playback asa ca totul continua ca la inceput.
Poate ca daca organizatorul ar spune NU playbackului "formatziile valoroase", respectiv "artistii valorosi" nu ar mai concerta asa de usor, iar avand in vedere ca majoritatea nu sunt in stare de live, respectivii s-ar desfiintza, deci nu ar mai fi o asa "bogata" industrie muzicala. Deci ar fi pe piatza numa cei buni !
Wanna become a God...
Symphony Of Destruction...
To kill stupid peolpe
A!exutzul©
Junior Member

Ai perfecta dreptate A!exutzul©

Mesajde Renato2002 » Lun Iul 29, 2002 3:15 am

In ceea ce ai scris mai sus ai avut cea mai perfecta dreptate si te respect pentru parerea ta...intr-adevar formatiile din ziua de astazi sunt conduse de manageri care vor sa iasa cat mai mult in castig...cum ai spus si tu...i-ar costa mult mai mult...pentru ca asa ii trimite la un concert playback si managerul ar sta linistit fara sa se ocupe de absolut nimic...pe cand daca ar fii nevoie de o orchestra atunci l-ar costa mult mai mult si ar trebui sa se ocupe si de asta...si de cat sa bage o orchestra mai bine cheama o trupa cum se zice mai "valoroasa" si asa ar scoate banii...in mod normal acest lucru nu este firesc si imi este greu sa traiesc cu ideea ca la noi se fac asemenea lucruri...in loc sa faca ceva de buna calitate si sa te duci cu mare placere la un concert pentru ca trupa canta live ei fac ceva de care te scarbesti si de care nu ai nevoie sa auzi..de ce dincolo toate concertele sau majoritatea sunt cantate live?...sa comparam publicul de acolo si publicul de la noi...si ne putem da seama ca acel public se duce cu placere la acel concert si sa comparam comportmentul publicului de acolo si cel de la noi....unde o trupa trebuie sa se roage de public ca sa ridice mainile in aer si sa cante alturi de ei...pe cand dincolo nici macar o data nu zic acest lucru...loc unde publicul este simultan...m-as bucura ca in viitorul cel mai apropiat sa reusesc sa vad ca trupele romanesti au dat-o pe live si au lasat deoparte playback-ul dar sunt sigur ca acest lucru nu se va intampla pentru ca romanul tot roman ramane.
Renato2002
Junior Member

Live vs Playback

Mesajde Seth2 » Sâm Aug 03, 2002 1:11 am

Ok...

So... toata chestia cu Live / Playback mi se pare pana la urma un semn de respect pentru fani.

Dar nu vroiam sa vorbesc neaparat despre asta. Ceea ce ma enerveaza insa e atitudinea anumitor trupe (Vitza de vie , PArazitii etc) fatza de Playback.
Ok.. le respect opiniile. Dar oare sunt ei mai buni decat trupele care fac playback ?
Faptul ca parodiaza alte trupe se numeste cumva muzica buna ?
Seth2
Junior Member

Re: Live vs Playback

Mesajde qeru » Sâm Aug 03, 2002 9:32 am

Initial trimis de Seth2
Ok...

So... toata chestia cu Live / Playback mi se pare pana la urma un semn de respect pentru fani.

Dar nu vroiam sa vorbesc neaparat despre asta. Ceea ce ma enerveaza insa e atitudinea anumitor trupe (Vitza de vie , PArazitii etc) fatza de Playback.
Ok.. le respect opiniile. Dar oare sunt ei mai buni decat trupele care fac playback ?
Faptul ca parodiaza alte trupe se numeste cumva muzica buna ?

cineva trebuie sa le dea peste bot;j
bine-ntzeles ca a cinta live e un semn de respect pt fani, ca cd-ul pot sa-l ascult shi acasa. bine-ntzeles ca cei ce sint in stare sa presteze live sint mult mai buni decit cei ce nu pot, deosebirea cruciala intre ei este ca unii pot sa cinte iar ceilaltzi nu. pentru asta vreau eu shi multzi altzii sa merg la un concert, sa-i vad pe artishti ca intr-adevar shtiu sa cinte shi vreau sa-i vad eu cu ochii mei cum o fac. repet: inregistrarile de studio pot sa le ascult shi acasa. mi se pare firesc ca parazitzii, vitza de vie shi altzii sa aiba o atitudine de dispretz fatza de playback shi de cei care se dedau la asemenea acte de vandalism. aceeashi atitudine o am shi eu, nu pot sa apreciez pe cineva care ma dispretzuieshte din principiu.
faptul ca cei parodiatzi au aceashi piesa repetata shi remixata la nesfirshit tzi se pare cumva muzica buna?
qeru
Junior Member

O parodie la un film nu o sa castige niciodata Oscarul!

Mesajde Seth2 » Sâm Aug 03, 2002 12:19 pm

faptul ca cei parodiatzi au aceashi piesa repetata shi remixata la nesfirshit tzi se pare cumva muzica buna? [/B][/QUOTE]

Mno... Nici nu am spus ceva de genul ca imi plac mai mult trupele care isi promoveaza muzica prin playback...

Sa sa fiu sincer nu imi plac nici una din tabere prea tare.

Inteleg ca cei care canta live si care striga asta in gura mare si cu orice prilej ... o fac din frustrare fatza de celelalte trupe care fac playback si castiga mult mai mult.
Asta pot sa inteleg.

Dar nu vad de ce as fi atras eu – adica posibil potential – sa merg la concertele lor , la care in majoritatea melodiilor se va face misto de alte trupe in stilul “ce prosti is aia si ce tari suntem noi pentru ca facem totul liveâ€Â
Seth2
Junior Member

Seth2 stie !

Mesajde A!exutzul© » Dum Aug 04, 2002 6:49 pm

mane, tu zici bine ce zici, dar vezi tu... nu compara Vitza de Vie sau Parazitzii cu Cargo sau Iris, sau cu Ozzy Osbourne, capisci ?

Toate bune !

Gone for a month. O sa intru mai rar, o sa postez mai rar. Am de lucru. O data pe saptamana e bine ? :)
Servus !
A!exutzul©
Junior Member

lol

Mesajde n3aGabitz » Mie Aug 21, 2002 10:09 am

eu asi face o campanie anti-live....asa da-l dreacu...cu concursuri de karaoke! haha S*O*OZ!
n3aGabitz
Junior Member

Ce ar fii daca...?!?

Mesajde Renato2002 » Mie Aug 21, 2002 12:05 pm

Am shi eu o intrebare ...ce ar fii daca in Romania s-ar interzice playback-ul si toate trupele vor fii nevoite sa cante live?...Parerea mea este ca nu se va intampla niciodata asta dar sunt sigur ca daca s-ar intampla romanii ar fii mult mai multumitzi de muzica autohtona romaneasca...Sunt convins!!!..Voi ce zicetzi? :con:
Renato2002
Junior Member

Mesajde DaNuTz » Vin Aug 23, 2002 5:50 pm

*live* implica in primul rand sonorizare shi vocea artistului ... la noi in multe cazuri lipsesc amandoua. Oare Parazitzii nu au facut o incercare de campanie anti-playback? Cum noi suntem cu nishte ani in urma fatza de restul lumii poate cand vom "reveni in prezent" o sa avem shi noi parte numai de live shi eventual muzica buna/mai buna. <>
just a thought ... just a voice
DaNuTz
Junior Member

Parca "la ei" nu se face playback!

Mesajde Sonya17 » Sâm Aug 24, 2002 5:31 pm

Nu stiu de ce dar romanul are tendinta sa se uite la altii in ograda si sa fie pesimist in loc sa incerce sa schimbe ceva aici in tara lui.
Sonya17
Junior Member

Următorul

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii