despre Adrian Copilu' Minune, conf AP

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

despre Adrian Copilu' Minune, conf AP

Mesajde Eve » Mar Sep 17, 2002 5:39 pm

MAMAIA, Romania (AP) -- Adrian Simionescu, 4 feet, 7 inches tall, is a giant in the world of Romanian pop.

Now 27, he began singing when he was 9. And his sheer energy and drive has made him a household name -- Adrian the Wonder Child -- despite being a Gypsy, a big stigma in Romania.

Simionescu gets top billing at concerts along the popular Black Sea coast and at festivals in the Carpathian Mountains.

Fresh from a performance at an international music festival in Transylvania, Simionescu traveled 375 miles to the Black Sea recently for a gig at an open-air theater called the Albatross. He performed in a typically vivid get-up -- a blood-red American designer shirt, white pants and scarlet sneakers.

Four tunes into his set, the adoring crowd showered him with white gladioli, red roses -- and gratitude.

"He is a simple guy who didn't forget his roots," said 27-year-old Ionica Anghel, who paid the equivalent of $10 -- a tenth of the average monthly salary in Romania -- on a single red rose for the man called the king of Gypsy pop. "He expresses what we all feel in our hearts."

Zipping down the coastal highway at high speeds later in one of his seven cars, Simionescu and his driver, manager and confidant, Gicu Constantin, hummed melodies en route to his next concert, where he was greeted with yet another eruption of adoration.

"Who loves Gypsy pop?" he yelled.

A roar of approval rolled around the amphitheater, and Simionescu hit them with his most famous song "Oh, My Life," skipping around the stage and pumping his arms in the air.

"He sings beautifully," said 10-year-old fan Dumitru Gelu, swaying to the beat.

"I like the rhythm of Gypsy pop," said Ion Ciprian, a 32-year-old fan. "Some of the verses touch the heart."

But as popular as he's become, Adrian the Wonder Child is not adored by all.

Some resent the huge sums of money he commands in this impoverished country where the average monthly salary is $100. And the Culture Ministry, alarmed at Gypsy pop's rising popularity, last year proposed banning the music, fearing it threatened traditional folk music. Gypsies are an embattled minority, often suffering abuse, harassment and discrimination; still, the ministry, stung by accusations of censorship, backed off the proposal.

Born near the capital, Bucharest, Simionescu was raised by his mother after his parents split up when he was a toddler. Although he has a musical ear and can sing live for hours, he's never had any formal training.

Catapulted to national fame two years ago with his album "No Competition," the Wonder Child retained his childhood nickname because of his height -- a glandular problem stunted his growth.

Simionescu has sold millions of CDs and his songs are played in Turkey and Yugoslavia. He has sung at weddings, performed concerts in the United States, France and Germany.

Yet he is not invited to perform at Romania's two major pop festivals, and is not broadcast on national television. His melodies rarely are played on the radio, although many Romanians know his songs by heart.

Amid great secrecy, he is invited to sing at the weddings of government advisers, police and army generals, where he can earn up to $15,000 a night.

"Gypsy pop is like a secret lover. People like it but they don't admit it," Simionescu said between concerts, sipping cool bottled water to keep his vocal cords lubricated.

Gypsy pop, with its simple lyrics and complex melodies, has replaced folk music at many Romanian weddings. Other singers perform Simionescu's songs through the night at weddings which last until dawn.

Sometime partner Costi Ionita, 24, who also sings on the "No Competition" album, believes many Romanians love the music because it's unpretentious -- and because it's usually performed live and sung from the heart.

"We are not as lyrical as Shakespeare," he said, "but our songs are accessible for everyone."

[B] Copyright 2002 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed.[/B]
I`ll take my chances cause God stopped keeping scores.
Eve
Junior Member

Mesajde catharsis » Mar Sep 17, 2002 11:32 pm

ce am inteles eu de aici:
- romania este o tara saraca
- tiganii sunt discriminati (poti sa fii orice in romania, numai tigan nu)
- wonder child canta muzica pop tiganeasca
- pentru ca tiganii sunt discriminati, pop-ul tiganesc nu se difuzeaza la radio&tv, wonder child nu e prezent la "marile" festivale muzicale din romania, desi toata lumea asculta pop-ul tiganesc
- pop-ul tiganesc este o muzica nepretentioasa, cu versuri care nu se pot masura cu Shakespeare, dar totusi sunt pe intelesul tuturor
- pana si copiii de 10 ani asculta pop tiganesc
- cam toata lumea asculta pop tiganesc, chiar daca multi nu vor sa recunoasca asta
- "But as popular as he's become, Adrian the Wonder Child is not adored by all. " - aici mi-au venit lacrimile
- eve a incalcat copyrightul :D
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde tre » Mie Sep 18, 2002 1:27 am

...si cand te gandesti ca associated press are un cuvant greu de spus la ei....

hai sa ne-mpuscam fratilor....
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

...

Mesajde n3aGabitz » Mie Sep 18, 2002 4:17 am

need a hand?

on topic: bravo adrian....
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde K-gula » Mie Sep 18, 2002 11:39 am

ma scuzati ca ma bag aiurea, dar vroiam sa postez eu al 8000-lea post pe acest forum. :D oricum nu era un subiect de luat in seama.

K-gula.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
K-gula

ce profund!

Mesajde Eve » Mie Sep 18, 2002 4:55 pm

mie la asta mi-au dat lacrimile, catharsis:

"Gypsy pop is like a secret lover. People like it but they don't admit it".

PROFUND. DUH. ADANC. ETC.
ce frumos le zice el..ca un om mare. Dar vin eu si intreb: si daca TOTUSI chiar nu imi place acest "gypsy pop"? asta inseamna ca nu as vrea a secret lover?:) sau ca sunt ipocrita, by default, fara drept e apel?
oricum, mi se pare ca Adrian asta apare in postura de victima care se lupta cu sistemul, invinge si face bani. multi. parca-i un film cu bruce willis, who gets the girl, in the end. dar gata cu vorba, e vremea sa imi pun cenusa in cap pentru faza cu copyright-ul. dar era mai simplu asa decat sa va dau un link catre CNN-Europe:)
Eve
Junior Member

.....

Mesajde n3aGabitz » Mie Sep 18, 2002 5:30 pm

eve...sa mori tu ca nu ai dansat niciodata la un chef pe o piesa semnata de adrian? acum cine e ipocritul?

faza cu lover-ul e o METAFORA!

te-am pupat
n3aGabitz
Junior Member

Re: .....

Mesajde Eve » Mie Sep 18, 2002 6:02 pm

Initial trimis de original
eve...sa mori tu ca nu ai dansat niciodata la un chef pe o piesa semnata de adrian? acum cine e ipocritul?

faza cu lover-ul e o METAFORA!

te-am pupat

parca a mai aparut candva intrebarea asta pe forum, cu dansatul la chef. nu am dansat pentru ca nu am avut ocazia. poate as fi facut-o, cine stie. am dansat pe house, care nu imi place. de unde si raspunsul: chiar daca as fi dansat, asta nu inseamna ca mi-ar fi placut manelele, catusi de putin. si daca la o petrecere,(prin insasi definitia termenului, de adunare de oameni care danseaza, vorbesc si mananca) trebuie sa te adaptezi si sa inghiti si cate o melodie care nu iti place, asta nu inseamna ca o agreezi tacit. esti la o petrecere si, mai ales in cazurile cand nu stii pe toata lumea, accepti si gusturile celorlalti. fireste, pana la o limita. revenind: a dansa pe vreo melodie (fie ea si manea) nu inseamna ca ti-a placut. mi se pare o concluzie de bun simt. si crede-ma, de data asta nu sunt ipocrita, chiar daca mi se intampla uneori sa fiu snoaba. pur si simplu, manelele nu trezesc nici un pic de fior in mine, ce sa mai vorbim de simt estetic.

cat despre acea metafora...din ce am spus eu puteai sa iti dai seama ca stiam ca se dorea a fi o metafora. de aia am si facut misto.

orice dar numai pupat nu!:) la multa revedere.
Eve
Junior Member

Mesajde catharsis » Mie Sep 18, 2002 6:15 pm

Wonder Child este un erou al muzicii tiganesti, dupa cum spunea si Eve...
el se lupta cu sistemul, cu discriminarea, cu inaltimea si mai are timp si de metafore...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

baai

Mesajde mihai » Mie Sep 18, 2002 10:12 pm

bai copii..
voi sunteti dusi rau...
de ce naiba ne lasam cuceriti de tigani
adrian pigmeul minune este o greseala a naturii
el pe langa faptul ca este malformat, este si prost
in melodiile lui, pe langa niste versuri foarte proaste,
gasim niste muzica si mai proasta,
instrumente cantate prost, toate prelucrate, si niciodata live.
Trebuie sa gasim o solutie sa scapam de gunoaie ca el
mihai

pt. mihai si wonder child

Mesajde catharsis » Mie Sep 18, 2002 11:25 pm

there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde tre » Mie Sep 18, 2002 11:34 pm

catharsis nu mai da linkuri d-astea ca ne-apucam de politica. eu nu simpatizez mistourile astea 'de dreapta'.
tre
Junior Member

Mesajde catharsis » Mie Sep 18, 2002 11:54 pm

nici eu, dar poate are mihai nevoie...
desi imi plac unele idei de dreapta, nu sunt de acord cu ei :P
ura lor vine din frica si intoleranta
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Re: baai

Mesajde dadius » Joi Sep 19, 2002 6:52 am

Initial trimis de mihai

............instrumente cantate prost, toate prelucrate, si niciodata live.
Trebuie sa gasim o solutie sa scapam de gunoaie ca el

am mai zis-o odata mai demult pe un thread si am sa repet acum:

Cateodata daca nu stii e mai bine sa tacidin gura in cazul nostru sa nu scrii nimic.

Si acum: Ce stii tu mai boule de instrumente? Ai tinut vreodata in mana o chitara ? Sau ai pus mana pe un pian sau pe o orga vreodata? O fi A C M cum ziceti voi nu zic nu!! Dar nu va luati de instrumentatie? Auzi..... cantate prost!! Hai sa te punem pe tine sa vedem cum le canti tu mai periculosule. La faza cu instrumentele prelucrate trebuie sa-ti spun ca in general albumele lui ACM (el singur) sunt orchestrate cu o trupa de muzicieni adevarati care chiar daca sunt tigani baga in buzunar sute de instrumentisti din Romania. La faza cu cantatul LIVE te-ai facut de cacat singur. La cate nunti si spectacole a cantat ACM live nu ai futut tu si nici nu vei fute vreodata mai prostule.

Daca vrei sa scapi de gunoaie ca el e treba ta si sa fi sanatos. Dar te roooooooog ... nu mai vorbi de chestii care te depasesc.

stupid people suck...
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

....

Mesajde n3aGabitz » Joi Sep 19, 2002 8:27 am

dadius : cand eu ti-am spus ca incepem sa ne intelegem, nu mai crezut. ai mare dreptate referitor la orchestratie....

mihai: esti un ratat bah...impusca-te

catharsis: loooool loooool misto reply-ul cu site-uri loool

pace
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde `P` » Joi Sep 19, 2002 11:28 pm

"A C M e cel mai prost solist,cel mai pitic cel mai etc,etc," spun unii
daca e asha....dc este cel mai bine platit solist? adrian face 100 mil in 2 ore..dc? pt k are voce..vocea lui face totzi banii din lume..
toate genurile muzikle..rapu`,rock-ul..absolut toate genurile muzikle....nu sunt facute d romani..sunt "luate" d afara...Adrian Copilul Minune ..a facut maneaua...El este maneaua....Maneaua este facuta d romani..(PARDON D TZIGANI)...
deci...CINE PLAGIAZA??..adrian care are propriul lui stil..sau cei care au luat stiluri ?.... normal k adrian..doar e tzigan..culoarea neagra..este urata in romania...dar tot ea face totzi banii...
unii spun k e incult...la o nunta..mi-am luat inima-n dintzi shi m-am dus sa vb cu el...vb mai bine k un roman..shi ishi respecta fanii....
are multzi bani..dar..un tzigan nu uita d unde a plecat......
ADRIAN NR.1 IN ROMANIA .... PE VECI...se shtie
`P`

Mesajde catharsis » Vin Sep 20, 2002 2:09 pm

hai as fim seriosi, maneaua nu e un stil muzical original, e o mixtura de tiganeasca, greceasca, macedoneana, araba, chiar folclor roman si rap, iar manelstii plagiaza pe rupte ajungand chiar si la Led Zeppelin...
wonder child are voce, dar e vina lui ca nu si-o foloseste cum trebuie
da, manelistii canta de obicei live si unii au instrumentisti buni in spate (tiganii sunt recunoscuti pentru asta), dar asta nu ii face mai buni
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde Pirtea Sorin » Vin Sep 20, 2002 4:42 pm

ma scuzati ca ma bag aiurea, dar vroiam sa postez eu al 8000-lea post pe acest forum. :D oricum nu era un subiect de luat in seama.

K-gula.

Exprimare gresita: nu erau subiectE de luat in seama!

AdiCA CAgula si Ady The Wonder Child. :M :M :M :M :M :M :M :M

Why not The Fish Brothers...????!!!!!
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
Adevãrul absolut este cã totul e relativ
Pirtea Sorin
Junior Member

...

Mesajde n3aGabitz » Vin Sep 20, 2002 5:18 pm

mancalea-i pula si lu k-gula si lu adrian....

catharsis: nu am zis ca sunt cei mai buni frate....am zis doar ca sunt buni atat. numai citii printre cuvinte doar ca sa gasesti motiv sa mai imi zici cate "una"...pula mea...
n3aGabitz
Junior Member

Re: ...

Mesajde Pirtea Sorin » Vin Sep 20, 2002 5:35 pm

:M :M :M :M :M :M
Pirtea Sorin
Junior Member

Mesajde catharsis » Vin Sep 20, 2002 9:10 pm

sectiune in care raspund la mesajul lui original:
original, te crezi atat de important incat eu am postat doar ca sa ma iau de tine?

sectiune in care ma iau deampulea de original doar ca sa se dea superior si sa foloseasca din nou cuvantul sau preferat - ati ghicit - pula:
anyways, nici eu nu am scris ca tu ai spus ca sunt cei mai buni, asa ca cine citeste printre cuvinte ca sa imi zica "una". ideea ca eu sunt inversunat impotriva ta, caut orice subiect doar ca sa-ti zic una, sa te contrazic la orice subiect (eventual si nervos si cu bale la gura) itzi provoaca o satisfactie interioara deosebita?

sectiune in care raspund la subiect:
raman la parerea ca maneaua nu e un stil de muzica original, ci mai degraba infect
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

da?

Mesajde mihai » Vin Sep 20, 2002 9:24 pm

Initial trimis de dadius

Si acum: Ce stii tu mai boule de instrumente? Ai tinut vreodata in mana o chitara ?

Da, eu cant la chitara.
si voi credeti ca atunci cand ascultati manele ascultati muzica.
ce stiti voi ma?
Va recomand sa mergeti la cate un Metal Fest, sa va mai desteptati
mihai

Mesajde tre » Sâm Sep 21, 2002 3:43 am

mhai acm intr-adevar canta live si are si voce. problema e ca ceea ce canta e un cacat. nu am nimic cu acm ca om (nu l-am cunoscut..nu ca mi-as dori) ci doar ca muzician/muzicant.
am ceva cu tiganii in general. oricat de ne-rasist cred ca sunt, nu-mi explic de ce tiganii is majoritari in randurile cersetorilor sau valutistilor, poseda un prost-gust debordant sau fura/dau in cap mai mult decat oricare alta 'specie'...

original mmm, esti si 'de cartier' si 'manelist' pe deasupra. ptii, cum de-ai ramas nedescoperit pana acum?

`p` esti la fel de inteligent ca o banca pe care sta un gabor...

catharsis maneaua e un stil de muzica original si infect.
despre politica: orice orientare are cel putin un idee care sa-i placa unui individ anume. important e ca o foarte mare parte din ideile acestei 'noi drepte' sunt de-a dreptul idioate.
tre
Junior Member

...

Mesajde n3aGabitz » Sâm Sep 21, 2002 4:53 am

catharsis: esti un rau ma, daca tu vrei sa iti mentii pozitia ok frate

tre cool: ce legatura e daca am fost sau nu descoperit? mai mult nu zic...

mihai: suferi rau de tot. sunt ex metalist coaie...e si aia muzica cum e si rap-ul si muzica orientala si manelele noastre, faptul ca tie nu iti place e problema ta. cam atat....don't hate.

catharsis: ma intristeaza cand va ca tu ai impresia ca eu vreau sa ne certam...ma doare-n in cuvantu meu preferat "pula" de asta, asi vrea in loc sa ne certam sa skimb ideile intr-un mod pozitiv, lucru pe care tu nu il vrei..da e ok, fiecare face ce vrea.
n3aGabitz
Junior Member

Re: da?

Mesajde dadius » Sâm Sep 21, 2002 11:07 am

Initial trimis de mihai

Da, eu cant la chitara.
si voi credeti ca atunci cand ascultati manele ascultati muzica.
ce stiti voi ma?
Va recomand sa mergeti la cate un Metal Fest, sa va mai desteptati

M-ai spart la pula. Cand apare un metalist care crede ca-mi inchide gura ma enerveaza la maxim. Intra pe site-ul meu http://www.magnetostudio.go.ro si asculta la sectiunea mp3 piesa Peneveu- Romania. Asta asa ca sa auzi unul din genurile muzicale care-l ascult si-l cant. Si totusi am cap sa apreciez si alte genuri mai precis alte aranjamente muzicale si orchestratii.

Asa aca eu te intrb din nou: Ce stii tu mai ???

Cu atat mai rau ca desi canti la chitara nu-ti dai seama de instrumentatia anumitor manele. Asta e sa fi sanatos. dar sa nu crezi ca la chitara se canta numai pe riffuri si cu distors.Se mai si ciupeste se mai tin si contre se fac o gramada de lucruri.
Asa ca sa nu-mi spui mie ce stiu si ce nu stiu. Cand ascultam eu metal tu probabil te jucai cu puta in nisip mai suck'ere.

La metal fest as merge daca s-ar tine in Romania vreunul k lumea.Dar pana atunci poate ma inviti tu sa mergem impreuna la alea la care mergi tu. Si poate cu ocazia asta imi canti si ceva la chitara nu de alta dar ca sa am motiv sa ma spanzur.

Si in incheiere...... Pupa'mai in cur si sa ne vedem cu bine...
dadius

looooool

Mesajde n3aGabitz » Sâm Sep 21, 2002 7:30 pm

dadius: ai o bere de la mine frate.....
n3aGabitz
Junior Member

Re: looooool

Mesajde dadius » Dum Sep 22, 2002 1:41 pm

Initial trimis de original
dadius: ai o bere de la mine frate.....

thanks dude!
dadius

Mesajde catharsis » Dum Sep 22, 2002 2:42 pm

original, chiar asta am inteles din postul dinaintea mea, ca vrei sa ne certam. daca nici tu nu vrei, asta e bine...
din ce am mai citit mai sus: sa inteleg ca un metalist evolueaza apoi in rapper sau manelist?
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

......

Mesajde n3aGabitz » Dum Sep 22, 2002 8:21 pm

nicidecum....fiecare persoana in parte este diferita, nu e vorba de evolutie muzicala, e vorba de gust. Mi-a placut rock-ul pana la un punct..dupa care am simtit nevoia de o skimbare fiindca am realizat ca muzica si modul de viata de roker nu ma atragea prea tare, punct. Nu sunt manelist, faptul ca mai ascult un adrian din cand in cand asta este treaba mea. cam atat...
n3aGabitz
Junior Member

....

Mesajde mihai » Dum Sep 22, 2002 9:14 pm

dadius, nu am vrut sa te sparg, imi cer scuze.
tu m-ai intrebat ce stiu eu despre instrumente si ti-am raspuns.
oricum, nu o sa mai postez,
nu mai conteaza.
scuze daca v-am enervat.
mihai

Următorul

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii