Comunicarea dintre vocal si public
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Comunicarea dintre vocal si public
Ei bine, un lucru foarte important, de fapt, de baza, are loc intre vocal si public...
Vocalul trebuie sa inteleaga ce cere publicul din fata sa (mai bine zis sa-l simta), iar publicul trebuie sa fie atras de vocal in vreun fel.
Intr-adevar, vocalul este supus (putem zice) unei munci destul de costisitoare... Trebuie sa fie in acelasi timp concentrat la munca sa si atent la public.
De fapt, cei care au mai luat lectii de asa ceva, stiu ca exista o groaza de reguli...cum ar fi: sa nu stai niciodata cu spatele la scena, sa nu tii ochii inchisi...etc....
Acum intrebarea: ce trupa de la noi din tara, sau deh...sa zicem...ce formatie... (orice gen) considerati voi ca are un vocal care sa la satisfaca pe toate? Unul care sa fie mereu "in forma" si care sa faca publicul sa zbarnaie??? Si... de ce?
Vocalul trebuie sa inteleaga ce cere publicul din fata sa (mai bine zis sa-l simta), iar publicul trebuie sa fie atras de vocal in vreun fel.
Intr-adevar, vocalul este supus (putem zice) unei munci destul de costisitoare... Trebuie sa fie in acelasi timp concentrat la munca sa si atent la public.
De fapt, cei care au mai luat lectii de asa ceva, stiu ca exista o groaza de reguli...cum ar fi: sa nu stai niciodata cu spatele la scena, sa nu tii ochii inchisi...etc....
Acum intrebarea: ce trupa de la noi din tara, sau deh...sa zicem...ce formatie... (orice gen) considerati voi ca are un vocal care sa la satisfaca pe toate? Unul care sa fie mereu "in forma" si care sa faca publicul sa zbarnaie??? Si... de ce?
- mazdrunka
Bittman are charisma, toata lumea il iubeste. (Eu nu il sufar, mise pare libidinos).
Chirila iar e bun - doar e actor (io nu il sufar nici pe asta).
Se pare ca romanul gusta dulcegariile penale - telenovelistice
Mie imi place de Adi Despot (Vita de Vie), si de Artan (Partizan)

Mie imi place de Adi Despot (Vita de Vie), si de Artan (Partizan)
human being/being human
-
basstard - Junior Member
Initial trimis de Bassplayer
Bittman are charisma, toata lumea il iubeste. (Eu nu il sufar, mise pare libidinos).
Mie imi place de Adi Despot (Vita de Vie), si
de Artan (Partizan)
Sti cat de tare comunica ceva artanu ?
si cat de tare ne inspira ?
doar daca esti "gay " !!
- Unregistered
Eu personal il admir foarte mult pe Chirila, atunci cand 'joaca' acel mic rol pe scena... are si talent, ce mai...
Bitman e un dragut ce canta piese de dragoste si ata ete...
Ambii au avantajele lor, dupa cum a spus si Bassplayer mai sus, Chirila are actoria in spate, iar Bitman, nu stiu a invatat cu timpul, acum are si emisiune...
Asta e... conteaza papagalul foarte mult!
si inteligenta fiecaruia, bineinteles....
Bitman e un dragut ce canta piese de dragoste si ata ete...
Ambii au avantajele lor, dupa cum a spus si Bassplayer mai sus, Chirila are actoria in spate, iar Bitman, nu stiu a invatat cu timpul, acum are si emisiune...
Asta e... conteaza papagalul foarte mult!

- mazdrunka
da, artanu' si vocalul de la vama veche (imi scapa numele).
artanu' cel putin e un artist al prestatiilor live. un concert cu timpuri noi am vazut si eu (ala de prin 92 parca) si tare fain a fost.
artanu' cel putin e un artist al prestatiilor live. un concert cu timpuri noi am vazut si eu (ala de prin 92 parca) si tare fain a fost.
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
Artanu', Minculescu, Chirila, Kempes, Dan Teodorescu (parca asa se scrie) de la Taxi, Bitman....
Sa ma acuze aia pe care nu ii amintesc aici. Inseamna ca ori i-am uitat (ca nu au fost cine stie ce) ori nu am de ce sa ii amintesc zici
)
Sa ma acuze aia pe care nu ii amintesc aici. Inseamna ca ori i-am uitat (ca nu au fost cine stie ce) ori nu am de ce sa ii amintesc zici

V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Artan, "Timpuri noi"-vremurile bune
si Cristi Minculescu-vremurile usor de mai demult si nu numai (eu personal il prefer pe Minculescu inaintea lui Artan) mereu a fost aproape de public si a stiut sa-si respecte fanii in orice moment.
si Cristi Minculescu-vremurile usor de mai demult si nu numai (eu personal il prefer pe Minculescu inaintea lui Artan) mereu a fost aproape de public si a stiut sa-si respecte fanii in orice moment.
-
nocturna - Mesaje: 8725
Parerea mea.
Initial trimis de copiutzu
Artanu', Minculescu, Chirila, Kempes, Dan Teodorescu (parca asa se scrie) de la Taxi, Bitman....
Sa ma acuze aia pe care nu ii amintesc aici. Inseamna ca ori i-am uitat (ca nu au fost cine stie ce) ori nu am de ce sa ii amintesc zici)
Jimm Morison. si..punct..

... Vocalii de la(nu le stiu numele intreg si in engleza..

..de la noi am vazut ca au o buna prestatie ...cei enumerati de copiutzu..

DAR(!!!!!!!!!!):
exista 2 MARI brobleme:
1..cand esti NECUNOSCUT /nelansat/publicul nu iti stie piesele...e foarte greu, de multe ori imposibil, sa faci atent publicul la un STRAIN!!!! adevarat? .... simit ca te privesc ca pe un strain ... si nu esti la fel de sigur pe tine, la fel cum ai fi , DACA:
2..AI fi lansat, parte din public sa vina pentru tine si piesele tale...

Ei ce spuneti? dupa ce ca esti la inceput ... mai tre' si sa-i convingi ca meriti sa iti ofere atentie..

..sunt cam multe de discutat... adevarul e ca timpul le rezolva pe toate ..te lustruieste si te face astfel incat sa reflecti , precum o oglinda, ... tocmai ce vor ALTII (cei care te asculta/privesc) sa VADA...in tine

personal: ..mazdrunko!!! te apucasi sa torni pe aici ce am discutat, ai?!!! las' ca-i bine ..oricum nu prea mai gaseam mesaje .. interesante..

BAfta!
-
Bortzianu' - Junior Member
Re: Parerea mea.
Initial trimis de Bortzianu'
Jimm Morison. si..punct..![]()
... Vocalii de la(nu le stiu numele intreg si in engleza..-rusine profesorilor mei de rusa si franceza) : Aerosmith , ACDC , U2 (Bono..
), Guns'n'Roses (Axel!!..
) , RHCP ...si ...multi multi ..dar de dincolo ...
..de la noi am vazut ca au o buna prestatie ...cei enumerati de copiutzu..
dar era vb de formatii, trupe de la noi din tara...asa din afara sunt o gramada.
Jim Morrison a fost un mare talent, un geniu.
Aerosmiith-Steven Tyler
AC/DC-Brian Johnson-o adevarata legenda a hard-rockului
Guns'n'roses-Axl Rose
RHCP-Anthony Kiedis
...
asa din afara, si ceva ce am vazut recent, mi-a placut f mult si prestatia lui Mick Box-Uriah Heep. super adevarat.
-
Re: Re: Parerea mea.
Initial trimis de Nightwish
dar era vb de formatii, trupe [b]de la noi din tara...asa din afara sunt o gramada.
Jim Morrison a fost un mare talent, un geniu.
Aerosmiith-Steven Tyler
AC/DC-Brian Johnson-o adevarata legenda a hard-rockului
Guns'n'roses-Axl Rose
RHCP-Anthony Kiedis
...
asa din afara, si ceva ce am vazut recent, mi-a placut f mult si prestatia lui Mick Box-Uriah Heep. super adevarat. [/B]
..Merci, ca deja a devenit un obicei..

..apropos de Jim Morrison: cam terfelea publicul.... si totusi ..avea aderenta.... ceea ce contrazice regulile ... adica ... cred ca e vorba de ceea ce spuneam la punctul 2 (ala cu conditiile) : publicul venea pentru a vedea deja o imagine ..stiuta...
..multumesc inca o data ptr. numele artistilor(vocalilor)..crede-ma ca le vad aproape zilnic ..dar .. nu ii pot retine pentru prea multa vreme..

Bafta!
-
Re: Re: Parerea mea.
Initial trimis de Nightwish
asa din afara, si ceva ce am vazut recent, mi-a placut f mult si prestatia lui Mick Box-Uriah Heep. super adevarat.
Si pe langa faptul ca era vorba de aia autohtoni era vorba chiar de vocali. Potriveala dracu'!
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
Re: Parerea mea.
personal: ..mazdrunko!!! te apucasi sa torni pe aici ce am discutat, ai?!!! las' ca-i bine ..oricum nu prea mai gaseam mesaje .. interesante..
BAfta!
Pai Bortzianule!!!
Crezi ca nu ne ajuta, ca sa vedem ce facem mai departe? Macar sa vad si eu parerea publicului (sa speram viitorul public)

greu, dar... tot inainte!!!
- mazdrunka
Asa Mazdrunko, invata-l pe Bortzian' ca trebe dulcegaraie cu publicul, mai ales la inceput.
In unele cazuri merge si cu fuck you, dar e mai greu... mai ales la noi.
Ce bine e sa fii basist, nu tre' sa iti faci asemenea probleme... ajunge sa zambesti fotogenic din cand in cand

Ce bine e sa fii basist, nu tre' sa iti faci asemenea probleme... ajunge sa zambesti fotogenic din cand in cand

human being/being human
-
basstard - Junior Member
Asa Mazdrunko, invata-l pe Bortzian' ca trebe dulcegaraie cu publicul, mai ales la inceput.
Ce bine e sa fii basist, nu tre' sa iti faci asemenea probleme... ajunge sa zambesti fotogenic din cand in cand![]()
![]()
![]()
Asa , asa puneti-va pe mine! ..

..cum naiba sa fiu zambitor si politicos si acadea? ...eu cred cu tarie ca , odata ce publicul iti cunoaste piesele iti permiti sa fii TU.
Odata lansat ... (odata mesjul piesei stiut) , ai timp de show... de maimutareli de ..impartit acadele. Las' ca vedeti voi! ..

...da ..e fain sa stai la un instrument si sa zambesti fotogenic..

..hai ma ca timpul le rezolva pe toate... eu apartin timpului..

..atata rau sa fie..
Bafta!
-
Re: Re: Re: Parerea mea.
Initial trimis de bhuttu
Si pe langa faptul ca era vorba de aia autohtoni era vorba chiar de vocali. Potriveala dracu'!
ufff, sorry, stupid me. my mistake. era vorba de Bernie Shaw. anyway, merci ca m-ai trezit.

-
...eu cred cu tarie ca , odata ce publicul iti cunoaste piesele iti permiti sa fii TU.
Odata lansat ... (odata mesjul piesei stiut) , ai timp de show... de maimutareli de ..impartit acadele. Las' ca vedeti voi! ..
Bafta!
Asta am spus si eu intr-un fel...DAR!!! ca sa ajungi lansat si pe langa asta IUBIT de public, trebuie sa stii sa faci show cu mult dinainte...
Pentru ca daca eu cant un hit pe care il cunoaste lumea foarte bine si stau pe scena ca o statuie si nu zambesc si nu ma misc si...etc... tot degeaba...
Eu zic sa invatam impreuna sa facem show. Facem o intalnire, lom o oglinda si ne maimutarim...

Sau tu esti publicul meu, eu al tau si gata....

Nu e usor, e Viata...
- mazdrunka
Initial trimis de mazdrunka
Asta am spus si eu intr-un fel...DAR!!! ca sa ajungi lansat si pe langa asta IUBIT de public, trebuie sa stii sa faci show cu mult dinainte...
..Pai simte-te tu bine in fata unora care habar n-au ce cauti pe scena/in fata lor ...
.
Bafta!
-
Bre vocalilor... hai sa va zica si consumatoru' cum sade treaba
Tre' sa fiti un pic actori, sa stiti si eventual sa va placa sa comunicati cu publicul si sa reactionati la ce se-ntampla prin sala/pe stadion, (de exemplu, daca arunca vr'unu cu sticle/rosii/etc :p) si sa aveti si ceva vorbaraie in voi ca sa umpleti eventualii timpi morti... nu-i o misiune usoara, dat fiind ca voi sunteti cei mai expusi (si la diverse proiectile mai mult sau mai putin leguminoase, dar si la intrebari/interviuri/discutii/atacuri verbale/injuraturi... I s'pose... :con: ).
Daca aveti carisma, apoi treaba e ca si rezolvata. Daca nu, stati linistiti, arta comunicarii pe scena se poate invata ...
Bafta :o

Tre' sa fiti un pic actori, sa stiti si eventual sa va placa sa comunicati cu publicul si sa reactionati la ce se-ntampla prin sala/pe stadion, (de exemplu, daca arunca vr'unu cu sticle/rosii/etc :p) si sa aveti si ceva vorbaraie in voi ca sa umpleti eventualii timpi morti... nu-i o misiune usoara, dat fiind ca voi sunteti cei mai expusi (si la diverse proiectile mai mult sau mai putin leguminoase, dar si la intrebari/interviuri/discutii/atacuri verbale/injuraturi... I s'pose... :con: ).
Daca aveti carisma, apoi treaba e ca si rezolvata. Daca nu, stati linistiti, arta comunicarii pe scena se poate invata ...
A goal is a dream with a deadline :-?
-
Draga - Junior Member
Initial trimis de Draga
Bre vocalilor... hai sa va zica si consumatoru' cum sade treaba
..chiar asa ..oare am un strop de charisma?..

-
..chiar asa ..oare am un strop de charisma?..![]()
Cre' ca ti-a mai ramas un strop pe fund.

A zis bine Draga... ARTA COMUNICARII PE SCENA SE INVATA.
Ce, numa io sa imi tocesc degetele cu Sonata de Bach transpusa pe instumentu cu 4 sau 5 bucati groase de sarma?
human being/being human
-
basstard - Junior Member
Cre' ca ti-a mai ramas un strop pe fund.
A zis bine Draga... ARTA COMUNICARII PE SCENA SE INVATA.
Ce, numa io sa imi tocesc degetele cu Sonata de Bach transpusa pe instumentu cu 4 sau 5 bucati groase de sarma?
..da si ..nu prea am fund ..asta e nasol:((
..da ma ! tu ai partituri! eu de la cine sa invat????!! de la HITLER??!
..bagami-as ca scoala asta numai ce trebuie nu te invata!
-
..da si ..nu prea am fund ..asta e nasol:((
..da ma ! tu ai partituri! eu de la cine sa invat????!! de la HITLER??!
..bagami-as ca scoala asta numai ce trebuie nu te invata!
Pai uita-te pe teveu la "idolul" tau Tudor Chirila si incearca sa nu te enervezi...

Cauta si tu prin cartile/paginile de psihologie ca tre sa fie ceva
- Unregistered
parerea mea, cu punct la sfarsit.
Initial trimis de Unregistered
Pai uita-te pe teveu la "idolul" tau Tudor Chirila si incearca sa nu te enervezi...![]()
![]()
Cauta si tu prin cartile/paginile de psihologie ca tre sa fie ceva
...M-ai lovit cu Tudor asta ... lasa-,a frate ca nu vreau sa invat sa ma smiorcai pe scena ..si nici sa invat fraze...pe care, cu talent actoricesc, sa le INTERPRETEZ pe scena!!! ...
merci de sfat, dar ma refeream la o atitudine naturala/normala/morala.
..iar ..candva am fost un olimpic de 10 la psihologie...

...cred ca problema e in alt loc ...
...aseara ma uitam la kinderii aia ... nu stiu cum le zice ..aveau o piesa Dana, iar pustiulica ala simpatic il tot imita pe BonJovi..

...ma oameni buni! ideea e urmatoarea: voi ati vazut ce face kinder-ul cu publicul de varsta lui? ...Are un joc de scena formidabil ... iar publicul , desi copii , se bucura si apreciaza faptul ca cineva INCEARCA sa-i faca sa se simta BINE...
..Ia ajutati-ma sa gasesc ideea pe aici... Un kinder si generatia lui.
..noi, astia maturii ..si generatia noastra . .. Prima varianta: copii sunt bucurosi ..E un public bucuros si apreciaza. Un public deschis ...care e manipulabil mult mai usor ..si e in formare..
..Varianta doi: publicul e deja sictirit. needucat . inchis/obtuz ..alungi greu ...ceea ce pe el il macina zilnic : problemele sociale ...
...Ei bine ..eu cred ca e vorba si de public..Lejeritatea si bucuria actului in sine ..sunt direct legate de public ... Am cantat (norocul meu) unui public care dorea sa AUDA. dorea sa SE DESTINDA ... dorea sa INTELEAGA..un public care ABSORBEA .. public neopac...
Ei bine show-ul .. a mers de la sine ..
Cred ca important , ca vocal e sa fii tu insuti ..nu maimuta altora, acadeaua sau prelungirea limbii trupei in fundul ascultatorului...
.. si daca esti tu insuti ... al doilea lucru este sa fii o persoana frumoasa in interior ... sa nu ai filme/fumuri in cap ..si sa dai tot ce e mai bun din tine in orice spectacol... sa respecti publicul.. IAr o prima dovada de respect e faptul ca ii canti live. ...

..Atat.
-
Pai ai si tu dreptate, Bortiene.... daca publicu' scuipa seminte si barfeste in timp ce tu te chinui sa te (re)produci :p pe scena, apoi da-i incolo... nu merita sa te agiti pentru ei. Se numeste lipsa de respect fata de stradania artistului... daca mai au si rosii coapte in sacose - pazea! poate ajung la concluzia ca nu le place cum canti
Oricum, vorba Basistului - apai ce, numai instrumentistii sa se chinuie?! ia sa puna si vocalu mana sa studieze arta comunicarii cu Maria Sa Publicul... intreaba la Scoala Populara de Arta, poate au cursuri de asa ceva :p

Oricum, vorba Basistului - apai ce, numai instrumentistii sa se chinuie?! ia sa puna si vocalu mana sa studieze arta comunicarii cu Maria Sa Publicul... intreaba la Scoala Populara de Arta, poate au cursuri de asa ceva :p
-
Draga - Junior Member
Initial trimis de Draga
Pai ai si tu dreptate, Bortiene.... daca publicu' scuipa seminte si barfeste in timp ce tu te chinui sa te (re)produci :p pe scena, apoi da-i incolo... nu merita sa te agiti pentru ei. Se numeste lipsa de respect fata de stradania artistului... daca mai au si rosii coapte in sacose - pazea! poate ajung la concluzia ca nu le place cum canti![]()
..eu am pus punct. nu exista manuale.. pot doar sa privesc, sa inteleg prin ochii mei si sa deformez prin interpretare...
Atat.
-
eu am pus punct. nu exista manuale.. pot doar sa privesc, sa inteleg prin ochii mei si sa deformez prin interpretare...
Atat.
Bafta

Cu carisma vad ca ai stabilit care-i treaba :p
Cum stai cu empatia, insa?
-
Draga - Junior Member
Initial trimis de Draga
Bafta
Cu carisma vad ca ai stabilit care-i treaba :p
Cum stai cu empatia, insa?
..Nu sufar oamenii beti . ..

Am postat si la threadul cu artisti..:
Mai zic ceva si promit ca de-acuma tac:
M-am iluminat ca m-ati facut sa ma gandesc prea mult la asta..si creierul mi-a mers pe un thread paralel (procesor risk..:
..Ei bine fratilor..n-are rost sa o mai lungim:
Concluzia e urmatoarea ( a mea ..si poate sa ramana doar a mea ca nu ma supar..cine vrea sa invete ceva din randurile de mai jos .. bravo lui):
1. O IMAGINE a unei vedete (artist/prezentator/forbalist/politician ce vreti voi) se CREAZA. Ei bine, sunt RETETE si cadre/oameni specializate pentru creerea unei imagini.
2. O imagine se vinde, fiind un PRODUS vandabil, la fel ca orice alt produs.
3. Nu poate fi vorba de o IMAGINE CREATA, la un artist in devenire.. Saracul, daca poate sa creeze macar o impresie buna in alea cateva minute cat sta pe o scena, ca un strain pentru cei care il privesc, atunci sa fie fericit.
4. Toti artistii deja consacrati, cu o imagine CREATA ..joaca rolul acelei imagini. Ca exemplu: Oamenii nu-l vad pe Bitman/Artan/Minculescu/Tavi Colen ... basinos, ragaitor, impotent, mirosind a transpiratie ori futicios. ..Publicul VEDE, ia contact cu produsul din fata lor, numit IMAGINE ..
5. Revenind, la un artist in devenire nici nu se poate pune problema de " a domina/controla" publicul. Acest luicru devine posibil doar dupa crearea unei imagini. Ca exemplu: cand ai un mic concert , doar cu prieteni, esti relaxat, comunici cu ei ,ei comunica cu tine . Totul e OK. Dar cu public nou, la piese in prima auditie de cele mai multe ori, situatia e inversa..
6. Concluzie: PRODUSUL numit IMAGINE e cel care determina TIPUL/durata de control. Atata timp cat IMAGINEA nu a fost creata, nu e stabila, tot ce putem face e sa INCERCAM sa fim pe aceeasi lungime de unda (repetorii diverse, functie de ce se observa ca place publicului respectiv, un limbaj adecvat publicului si ... incercarea de a oferi acadele publicului - vezi pupincursime - adica de a fi cat mai de acord si in ton cu ceea ce se intampla).
Punct.
Aceasta e teoria. Sper sa ajute pe careva..
IMAGINEA e un produs ca oricare alt produs ( hartie igienica de exemplu) .
Bafta!
- Bortizanu'
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii