Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
43 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
de ceva vreme a inceput la noi febra discurilor de aur sau de platina pentru vanzari record. imi aduc aminte ca, intr-un interviu luat de Hard Rock Magazine celor de la Green Day, acestia declarau ca au avut un an mai prost: nu au vandut "decat" 4 milioane de discuri!!!!!! am aflat acum ca nu shtiu ce trupa a luat "Discul de aur" pentru vanzari de 40.000 de bucatzi. shtiu ca nu se poate face o comparatzie, da' orshcat!
- neatza
Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de neatza
de ceva vreme a inceput la noi febra discurilor de aur sau de platina pentru vanzari record. imi aduc aminte ca, intr-un interviu luat de Hard Rock Magazine celor de la Green Day, acestia declarau ca au avut un an mai prost: nu au vandut "decat" 4 milioane de discuri!!!!!! am aflat acum ca nu shtiu ce trupa a luat "Discul de aur" pentru vanzari de 40.000 de bucatzi. shtiu ca nu se poate face o comparatzie, da' orshcat!
Pai esti in RoMANIA , fra' ! Suntem doar 23 de milioane (eu cred inca CA au fost falsificate datele recensamantului ...ca daca am mai ramas prin tara vreo 10 milioane ..e bine )
..daca stai sa calculezi in procente ... e ok...

....asa ca eu ma mir ca s-au vandut 40000..cred ca vreo 25 de mii le-a cumparat trupa, pentru prieteni...

Bafta!
-
Bortzianu' - Junior Member
Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
[pai sh'atunci ce rost are un "disc de aur" nu se puteau rezuma la felicitari?
- neatza
Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de neatza
Disc de aur e atrunci cand un album s-a vandut suficient de bine pentru a face si un profit din asta...
iar la situatia actuala din Romania 35000 inseamna aur si 100000 de mii platina...
si oricum 35000 vandute pe bune inseamana cel putin dublu piratate (mp3-uri si tot soiul de compilatii de taraba)
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de Mihai-MOF
Disc de aur e atrunci cand un album s-a vandut suficient de bine pentru a face si un profit din asta...
iar la situatia actuala din Romania 35000 inseamna aur si 100000 de mii platina...
si oricum 35000 vandute pe bune inseamana cel putin dublu piratate (mp3-uri si tot soiul de compilatii de taraba)
ma rog... definitzia o shtiam shi io. ideea era alta: premiul asta ie un fel de "daca doritzi sa revedetzi" adica in momentul in care o trupa intra in picaj direct, brusc cineva ishi aduce aminte ca oamenii aia au vandut o mana de CD-uri. "Ia hai sa-i scoaten noi p'ashtia mai in fatza, sa-shi aduca aminte lumea de ei!"
sau n-am dreptate?
- Unregistered
Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de neatza
Sau la un e-mail cu un flash in el?;;))))))))))))))))))
..pe bune, mihai zice bine ce zice: dublu cred ca au fost CD-urile pirat..
..ce sa-i faci ..legislatia slaba(kkt) si saracia fac casa buna..

-
Initial trimis de Bortzianu'
Sau la un e-mail cu un flash in el?;;))))))))))))))))))
..pe bune, mihai zice bine ce zice: dublu cred ca au fost CD-urile pirat..
..ce sa-i faci ..legislatia slaba(kkt) si saracia fac casa buna..![]()
shi sa vezi ce bashcalie o sa iasa daca o sa se intalneasca, sa zicem, Akcent cu (eventual) doo discuri de aur cu vrun star american care a izbutit sa ia numa un disc de aur.
- neatza
Nu te mai flata singur.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
cre'ca se pirateaza AndreEA, Andreea Balan si Hi-Q la greu.
P.S. na ca iar sunt rautacioasa.

-
nocturna - Mesaje: 8725
Re: Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de Nightwish
cre'ca se pirateaza AndreEA, Andreea Balan si Hi-Q la greu.
P.S. na ca iar sunt rautacioasa.![]()
asta ca sa nu mai vorbim de D'la vegas, Aurelian Temisan....
- neatza
uite ca sunt chiar curios: a vazut cineva vro trupa romaneasca piratata? mai vin nishte baietzi prin carciumi cu CD-uri pirat. io, pana acu', n-am vazut nici macar unu' romanesc. sau pe la tarabe, prin pietze.
daca afacerea aselor de discuri se impiedica de copii ilegale, ar insemna, ca astea din urma, sa se gaseasca pe toate drumurile. ceea ce nu prea se intampla.
shi atunci ma inreb io: oare faza asta cu piratatu' nu ie tot un fel de "da' io am fost shi bolnav cand eram mic"?
daca afacerea aselor de discuri se impiedica de copii ilegale, ar insemna, ca astea din urma, sa se gaseasca pe toate drumurile. ceea ce nu prea se intampla.
shi atunci ma inreb io: oare faza asta cu piratatu' nu ie tot un fel de "da' io am fost shi bolnav cand eram mic"?
- neatza
Initial trimis de neatza
uite ca sunt chiar curios: a vazut cineva vro trupa romaneasca piratata? mai vin nishte baietzi prin carciumi cu CD-uri pirat. io, pana acu', n-am vazut nici macar unu' romanesc. sau pe la tarabe, prin pietze.
..pai chiar mi-am luat acum 5 minuti vreo 2 giga de mp3-uri..

..o varza de mp3-uri ..romanesti/straine ...fac eu selectia dupe aia...

..ce-i asa greu? despre asta vorbeam... nu neaparat la tarabe ...PE NET..in RETELE... si eu am un writer ..si daca un amic ma roaga sa-i fac un CD.. cum naiba s nu-i fac???? ...si nu vreau nici bani...

Pe bune
-
Initial trimis de neatza
Eu am vazut Vama Veche (Am sa ma intorc barbat) piratat, chiar in seara concertului lor in Timisoara.
Si nici Agroromantica nu prea arata a CD original. Cel purin cel pe care l-am cumparat eu.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Initial trimis de copiutzu
Eu am vazut Vama Veche (Am sa ma intorc barbat) piratat, chiar in seara concertului lor in Timisoara.
Si nici Agroromantica nu prea arata a CD original. Cel purin cel pe care l-am cumparat eu.
agronomantica arata asha "datorita" celor de la A&A. mari oameni, mari caractere, slabe sperantze!
- neatza
Re: Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de Unregistered
ma rog... definitzia o shtiam shi io. ideea era alta: premiul asta ie un fel de "daca doritzi sa revedetzi" adica in momentul in care o trupa intra in picaj direct, brusc cineva ishi aduce aminte ca oamenii aia au vandut o mana de CD-uri. "Ia hai sa-i scoaten noi p'ashtia mai in fatza, sa-shi aduca aminte lumea de ei!"
sau n-am dreptate?
gandeste-te altfel... de obicei ia ceva timp sa se vanda nr ala de CD-uri... mai pune o luna, o luna jumatate pana se centralizeaza datele, pana vin retururile etc... ceea ce face ca atunci cand afli ca o trupa a vandut x CD-uri deja sa nu mai aiba o piesa pe piata sau piesa sa fie jos in topuri pentru ca au trecut deja 3-4 luni de la lansare...
organizarea unui eveniment de premiere mai ia si ea vreo saptamana - doua... de aici apare impresia asta aq ta...
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Initial trimis de neatza
eram la masa cu Mihai de la Hi-Q acum doua saptamani si a venit unul cu vreo trei compilatii de muzica romaneasca pirat sa ni le vanda... erau cam 15-20 de piese de artisti romani pe fiecare... absolut aleatorii.. de la Andrea Balan la Vama Veche... deci exista...
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
gandeste-te altfel... de obicei ia ceva timp sa se vanda nr ala de CD-uri... mai pune o luna, o luna jumatate pana se centralizeaza datele, pana vin retururile etc... ceea ce face ca atunci cand afli ca o trupa a vandut x CD-uri deja sa nu mai aiba o piesa pe piata sau piesa sa fie jos in topuri pentru ca au trecut deja 3-4 luni de la lansare...
organizarea unui eveniment de premiere mai ia si ea vreo saptamana - doua... de aici apare impresia asta aq ta...
pai, atunci s-o lom al'fel: hai sa ashteptam vro doi ani pana vinde shi trupa aia ca la 40 de mii de cd-uri ca sa-i dam shi ei un disc de aur.
- neatza
eram la masa cu Mihai de la Hi-Q acum doua saptamani si a venit unul cu vreo trei compilatii de muzica romaneasca pirat sa ni le vanda... erau cam 15-20 de piese de artisti romani pe fiecare... absolut aleatorii.. de la Andrea Balan la Vama Veche... deci exista...
cum shtiu ei, piratzii ashtia, sa se duca exact acolo unde trebuie! ce capete au dom'le! ce fler! ce intuitzie!
- neatza
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
Initial trimis de neatza
pai, atunci s-o lom al'fel: hai sa ashteptam vro doi ani pana vinde shi trupa aia ca la 40 de mii de cd-uri ca sa-i dam shi ei un disc de aur.
acum si tu... crezi ca se gaseste vreo casa de discuri de la noi care sa rina un album doi ani pe piata ca sa vanda 40000? iti dai seama ca daca ia atata timp nu le da nici naiba discul de aur... ca nu are nimeni atata rabdare...
si sa o luam altfel... cine mai cumpara un disc vechi de doi ani...
si sa nu-mi spui ca daca e valoros, il va cumpara... daca e ceva valoros se vinde mult mai bine, deci nu se asteata 2 ani sa se ajunga la 40000 de mii...
- Mihai-MOF
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
acum si tu... crezi ca se gaseste vreo casa de discuri de la noi care sa rina un album doi ani pe piata ca sa vanda 40000? iti dai seama ca daca ia atata timp nu le da nici naiba discul de aur... ca nu are nimeni atata rabdare...
si sa nu-mi spui ca daca e valoros, il va cumpara... daca e ceva valoros se vinde mult mai bine, deci nu se asteata 2 ani sa se ajunga la 40000 de mii...
ma rog... aici este diferentza de opinii: tu crezi ca exista muzica de valoare in Romania, pe cand eu...
- neatza
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce inseamna "Discul de aur" in Romania?
bai am si eu o problema... daca dau reply la un mesaj fara sa fiu logat, desi imi trec user-ul si parola corect, cad apare in pagina imi scrie numele si Guest... ca in mesajul de mai sus...
cRed ca e o problema a programului pentru ca nu e prima data cand vad asta...
Cine ma poate lamuri de ce e asa?
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Initial trimis de neatza
shi atunci cum itzi explici faptul ca un CD cu orice trupa de afara, care costa 500.000 se vinde mai bine decat unul romanesc?
zau? ai tu niste rapoarte de vanzari care spun asta? sunt chiar curios... ma refer la vanzarile in romania... si exclude cd-urile bulgaresti, ca alea sunt 80-90 de mii...
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
zau? ai tu niste rapoarte de vanzari care spun asta? sunt chiar curios... ma refer la vanzarile in romania... si exclude cd-urile bulgaresti, ca alea sunt 80-90 de mii...
bun, deci un CD bulgaresc (calitate nashpa) ie 100.000. Un CD romanesc (calitate ? sa zicem buna) ie 100, 200.000. de ce atunci sunt preferate CD-urile pirat in locul celor originale?
- neatza
Initial trimis de neatza
bun, deci un CD bulgaresc (calitate nashpa) ie 100.000. Un CD romanesc (calitate ? sa zicem buna) ie 100, 200.000. de ce atunci sunt preferate CD-urile pirat in locul celor originale?
Wrong! un cd bulgaresc e 100 de mii, un cd original cu muzica de afara e 500 de mii... de aia... nu ma refeream la cele pirat romanesti... acolo diferenta e de doar 40-50 de mii... dar e chestie de distributie... in bazaruri nu prea gasesti cd-uri originale si multa lume nu se uita daca au sau nu timbru... si chiar daca se uita nu le pasa... pana la urma muzica se aude la fel...
in romania nu exista o educatie a publicului... putin zic "stai putin, asta e pirat, nu e corect sa-l cumpar" cum se intampla afara unde munca artistului, buna sau proasta, este mult mai respectata de cumparatori...
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Wrong! un cd bulgaresc e 100 de mii, un cd original cu muzica de afara e 500 de mii... de aia... nu ma refeream la cele pirat romanesti... acolo diferenta e de doar 40-50 de mii... dar e chestie de distributie... in bazaruri nu prea gasesti cd-uri originale si multa lume nu se uita daca au sau nu timbru... si chiar daca se uita nu le pasa... pana la urma muzica se aude la fel...
in romania nu exista o educatie a publicului... putin zic "stai putin, asta e pirat, nu e corect sa-l cumpar" cum se intampla afara unde munca artistului, buna sau proasta, este mult mai respectata de cumparatori...
ca sa intzeleg io mai bine: cumparatu' unui CD n-are nici o legatura cu muzica pe care o contzine?
- neatza
43 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii