topic moldovenesc
19 mesaje
• Pagina 1 din 1
topic moldovenesc
shreadu aista ii zamislit de noi moldovenii de peste prut pentru voi moldovenii tat di peste prut da din partea sheilalta ca sa vorbim olecutza si noi aishtea despre she mai ie pi la noi prin urbi shi sa fashem olecutza lumina in limba noastra moldoveneasca cari nii draga si dulshe...vin ashe in intampinarea dorintzii usereitzei dana care-shi dori un shread speshial undi sa-shi depene ideile cu nadejdea ca multi dintri voi va vetzi spune pasurile aishi.
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Bre ochili, daci mai gavaresht anapoda dispri oamenii sheia cari are bojdeucili pisti apa mari di lingi podu shela cari puni oaminii fluor pi trinsu, sí£ iai aminte cí£ tzoi aburca doo pisti mecli cu scurtatura cio port la itzari de tzo peri zimbitu di shagí£ pi tí£t parcursu ezistentzii.
-
neatza - Mesaje: 5820
Ei lasa, ca si eu cunosc citeva limbi de-astea de zisesi matale, asa dulci si dezmierdatoare ca-ti trece toata cerebralitatea care la o fata asa sensibila nici ca are ce cauta.
Hai ca va las sa va vedeti de small-talk, pina nu se prinde cineva ca umblu aiurea off-topic.
Hai ca va las sa va vedeti de small-talk, pina nu se prinde cineva ca umblu aiurea off-topic.
-
bad bad Annie - Junior Member
Oculari, pai daci vriei si ni intiliegim uom cu pirsoani, adu si tu un talmasitor din asiela di talmasiesti limbilii pamantului, ci intri soldoviniasca traditionali di pi la Pisanau si limba dulsi romaniasci ii difirienti mari ai...
Pisieu: Imi pari rau ci nu am caractieri moldoviniesti, asa ci sper si ma scuzati si si cititi cu rabdari si cu intiliegiri...
Pisieu: Imi pari rau ci nu am caractieri moldoviniesti, asa ci sper si ma scuzati si si cititi cu rabdari si cu intiliegiri...
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Is mari osebiri, drajilor, si ca sa nu criada careva ca-i lucru de shaga va rog acushica pi domniile voastri sa talmacitzi pi limba romaniasca urmatorul ravash di-a dreptu autentic aflat di-un coleg umblator prin cea tzara cu graiul dulshii, pi piretzi di la o ma scuzati buda : "Inlesnirile nu se raspandesc". :con:
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
-
Salma - Mesaje: 774
uoooooi! she matz spariet mai oamini buni shi jingashi cu sriedu aista! c-am criezut cam dat pisti un sried intro limba(cu i din a:)) straina(idem), da` iera dulshili grai moldoviniesc din orishishe parti a prutului! noroc ca n-am dat canshiel shi-am dovidit deam citit shele scrisi de antescriitorii miei sh-am izbandit!
nu-mi revin she frumuos ie s-ascultzi din nou limba razashasca di pi plaiurili undea haladuit marili stefan, domnul nuostru! ca die cand nu mai urmariesc "puovestia di seara pentru micutzi", cu tanti Ludmila, iepurila(cu i din a:)) arishila(idem) shi Martinica(ibidem), nu mai shtiam she sentampla cu graiu aiesta!
nu-mi revin she frumuos ie s-ascultzi din nou limba razashasca di pi plaiurili undea haladuit marili stefan, domnul nuostru! ca die cand nu mai urmariesc "puovestia di seara pentru micutzi", cu tanti Ludmila, iepurila(cu i din a:)) arishila(idem) shi Martinica(ibidem), nu mai shtiam she sentampla cu graiu aiesta!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color][/color][/color]
[/color][/color][/color][/color]
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
DEX ul este baza !
Initial trimis de eyewitness
shreadu aista ii zamislit de noi moldovenii de peste prut pentru voi moldovenii tat di peste prut da din partea sheilalta ca sa vorbim olecutza si noi aishtea despre she mai ie pi la noi prin urbi shi sa fashem olecutza lumina in limba noastra moldoveneasca cari nii draga si dulshe...vin ashe in intampinarea dorintzii usereitzei dana care-shi dori un shread speshial undi sa-shi depene ideile cu nadejdea ca multi dintri voi va vetzi spune pasurile aishi.
Cred ca ar trebui sa apara si un dictionar moldovenesc-romana sa pot intelge si eu ceva ..Eu sincer nu am vazut asa ceva ...Ar fi util in astfel de cazuri !
- kally
- Junior Member
Blea , voi ahuitzi .
She-i cu bardakul ista cu inflatie de "i"-uri puse aiurea , shi surplus de buchii vocalice ce schimonosesc frumusete de grai ?
Oricum intentia cu podu' de flori e laudabila . ;j
In ciuda putinilor anisori lui Gabuba nu ma pot abtine sa yi adresez o vorba speshiala : Tu esti Bubble Boy , puiu , de nu ai reusit inca sa iti faci o impresie proprie si personala de cum cu moldovenshile ? ... ca tot se zice de dansele ca au cucerit tat spatiul carpato-danubiano-pontic . Cand ti-or face rampa pentru handicapati sa te rostogolesti in sfarsit de pe forum sau unde esti cantonat , arunca-ti privirea dupa prima balaioara frumoasa cu tzatele-n vant ( ca nu o gasit sarmanica sutiene pe marimea ei ) , pe care o ochesti . Sansele de a fi moldoveanca incep de la 69 la suta si cresc in functie de regiunea in care te gasesti pana ... te tine pulsul .
Despre barbati nu-ti spun ca dupa cum ai pasit in viatza pan' la sfarsitul ei o sa iei precis o pizdeala buna de la unu , si o sa afli syngur . ;v
She-i cu bardakul ista cu inflatie de "i"-uri puse aiurea , shi surplus de buchii vocalice ce schimonosesc frumusete de grai ?
Oricum intentia cu podu' de flori e laudabila . ;j
In ciuda putinilor anisori lui Gabuba nu ma pot abtine sa yi adresez o vorba speshiala : Tu esti Bubble Boy , puiu , de nu ai reusit inca sa iti faci o impresie proprie si personala de cum cu moldovenshile ? ... ca tot se zice de dansele ca au cucerit tat spatiul carpato-danubiano-pontic . Cand ti-or face rampa pentru handicapati sa te rostogolesti in sfarsit de pe forum sau unde esti cantonat , arunca-ti privirea dupa prima balaioara frumoasa cu tzatele-n vant ( ca nu o gasit sarmanica sutiene pe marimea ei ) , pe care o ochesti . Sansele de a fi moldoveanca incep de la 69 la suta si cresc in functie de regiunea in care te gasesti pana ... te tine pulsul .
Despre barbati nu-ti spun ca dupa cum ai pasit in viatza pan' la sfarsitul ei o sa iei precis o pizdeala buna de la unu , si o sa afli syngur . ;v
- Lestat
- Junior Member
salutari mai uamini buni, mai, ghini ca infiintarati sriedu ista ca amu pot si iou si tin liegatura cu rudili mieli di pesti prut, ci-i viati gria in tara moldoviniasci, si n-ari tuati lumia bani sa-sh faca imeluri la iahu si corespodam.
legat di spusili unui antevorbituor di mai naintea me di mai sus, shielea cu "Inlesnirile nu se raspandesc" pot si spui ci inlesnirili-s ingraditi si di-asheea nu sie raspandesc ca puotirnichili cand paleshti cu chietri catri ieli mai. apai zisheti voi amu, cum o fi sa si raspandiasca inlesnirili.
legat di spusili unui antevorbituor di mai naintea me di mai sus, shielea cu "Inlesnirile nu se raspandesc" pot si spui ci inlesnirili-s ingraditi si di-asheea nu sie raspandesc ca puotirnichili cand paleshti cu chietri catri ieli mai. apai zisheti voi amu, cum o fi sa si raspandiasca inlesnirili.
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
O sa dizleg asheasta chimilitura pi cari vaz ca n-o deslushiratzi si o sa va impartashasc faptul ca "a te inlesni" inseamna carevreasazica "a te ushura" si avuram, iata, un ravash harazit la tot norodu intru pastrarea bunei randuieli si curatzanii a odaii celea undi shi rejili mergi sangur.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
-
Salma - Mesaje: 774
19 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii