soft pentru scos negative

Totul despre tehnologia sunetului

Mesajde K-gula » Joi Dec 16, 2004 1:23 pm

hai sa ma bag si eu in discutie dar fara sa dau multe detalii fiindca darec a dat desult de multe informatii bune. in general aici constat ca inca sunt multi ce vorbesc de interfata unui program mai mult decat de programul in sine ce este de tot kkt-ul. parca se discuta despre jocuri de este atat de importanta interfata si fie vorba intre noi acele programe intradevar sunt simple jocuri. am citit ca duta si-a luat pro-tools. tare, insa multi vorbesc insa putin asculta. sa lucrezi cu acel program iti trebuie foarte multi ani de studiu. si cei de la MRCompact si-au cumparat acum multi ani acel program insa si-au prins urechile in el si l-au vandut. ca ei sunt multi altii la noi in tara. nu sunt un cine stie ce cunoscator, ca sa spun asa, insa la noi pt. a face treaba mai mult de cubase sx, nuendo si programele de la sonic foundry (ce mai nou sunt produse de sony), nu iti trebuie. restul ce sunt peste ele, deja sunt vise, iar jucariile amintite in primele posturi sunt pt. copii. scoli de ingineri de sunet la noi in tara nu exista, insa cu o munca de 7-9 ani (lucru intens cu sunetul, iar aici ma refer pur si simplu la faptul ca pana nu intelegi care sunt si unde se afla frecventele, nu poti face nimic, oricat de mult ti-ar place la tine in baie cum se aude) poti ajunge si la noi sa suni cat de cat ca afara. foarte multi au impresia ca deja simt aceste frecvente, insa piesele lor suna execrabil tocmai datorita faptului ca nu aud. cel mai greu este sa gasesti mediile inalte si mediile joase. prin simplu fapt ca stii care le sunt pozitiile, nu inseamna ca le-ai si gasit. cam atat am avut de spus pt. moment. oricum. respect dadius si darec ce cunosc asa cate ceva si dau sfaturi bune. peace.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
K-gula

Mesajde soulviasound » Sâm Dec 18, 2004 1:29 am

K-gula scrie:hai sa ma bag si eu in discutie dar fara sa dau multe detalii fiindca darec a dat desult de multe informatii bune. in general aici constat ca inca sunt multi ce vorbesc de interfata unui program mai mult decat de programul in sine ce este de tot kkt-ul. parca se discuta despre jocuri de este atat de importanta interfata si fie vorba intre noi acele programe intradevar sunt simple jocuri. am citit ca duta si-a luat pro-tools. tare, insa multi vorbesc insa putin asculta. sa lucrezi cu acel program iti trebuie foarte multi ani de studiu. si cei de la MRCompact si-au cumparat acum multi ani acel program insa si-au prins urechile in el si l-au vandut. ca ei sunt multi altii la noi in tara. nu sunt un cine stie ce cunoscator, ca sa spun asa, insa la noi pt. a face treaba mai mult de cubase sx, nuendo si programele de la sonic foundry (ce mai nou sunt produse de sony), nu iti trebuie. restul ce sunt peste ele, deja sunt vise, iar jucariile amintite in primele posturi sunt pt. copii. scoli de ingineri de sunet la noi in tara nu exista, insa cu o munca de 7-9 ani (lucru intens cu sunetul, iar aici ma refer pur si simplu la faptul ca pana nu intelegi care sunt si unde se afla frecventele, nu poti face nimic, oricat de mult ti-ar place la tine in baie cum se aude) poti ajunge si la noi sa suni cat de cat ca afara. foarte multi au impresia ca deja simt aceste frecvente, insa piesele lor suna execrabil tocmai datorita faptului ca nu aud. cel mai greu este sa gasesti mediile inalte si mediile joase. prin simplu fapt ca stii care le sunt pozitiile, nu inseamna ca le-ai si gasit. cam atat am avut de spus pt. moment. oricum. respect dadius si darec ce cunosc asa cate ceva si dau sfaturi bune. peace.

De ce crezi tu ca ProTools este soft puternic ? Din cauza complexitatii lui ? Nu e cu mult mai greu de utilizat decat Logic, Cubase sau alta platforma.
Vad ca esti tare convins ca in 7-8 ani tu ajungi sa faci cu Cubase (daca vrei punem ProTools) ce fac oamenii aia de afara. Nu te amagi singur!
Nu mai arunca cu acuze in unu si altul ca fiecare incearca. Nu trebuie lovit in cap pentru asta. Determinarea frecventelor cu o precizie cat mai mare cere ani de munca in spate si este si nativa treaba dar nu inseamna ca totul se rezuma la asta si gata de-aici in colo sound-ul este excelent. Ai uitat de o groaza de necesitati ale unui sound bun care nu au nici o treaba cu balansul tonal. Si totusi secretul nu sta in a recunoaste frecvente sta in a manipula ceva tinand cont de consecintele ce vor apare. Eu zic sa le dai un sfat oamenilor astora nu sa le spui ce nu fac altii sau spune-le cum faci tu. Nici tu nici eu si nimeni nu are dreptul sa tot judece atat timp cat suntem unde suntem. Criticile sunt bune si constructive dar la obiect si argumentate serios, nu generalizari si rautati. Ia o piesa si fa-i o analiza aici pe forum si zi ce a gresit, unde a gresit concret, ce remediu exista si treburi de-astea daca intr-adevar ai observat aceste greseli.
soulviasound
Junior Member

Salut

Mesajde SERDAN » Lun Dec 20, 2004 3:15 pm

undefined
Street-Style scrie:Daca va intereseaza sa faceti negative, adica sa compuneti muzica, cel mai bun program ar fii Fruity Loops.
Ultima versiune este 3.56 .
Eu am facut vreo 10 negative de hip-hop .
House sau tehno le poti face in zece minute.

Arata-mi si mie te rog o piesa de-a ta facuta in 10 minute...:)
Eu caut ceva baieti cu care sa lucrez ...
SERDAN
Junior Member

Anterior

Înapoi la Home Recording