- sers all ,
-uitati vreau sa va cer ajutorul , am placa de sunet m- audio audiophile 2496 , placa de baza este asus a7n8x , 1 giga ram pus in dual ..... din punctul asta de vedere calcu e ok .... faza nasoala care o patesc este urmatoarea , se intampla ca dupa ce inregistrez ceva (chitara sau voce ) in vegas si o randez in sound forge imi apar unele pacaituri , dar de fiecare data cand ascult acelasi sound pacaiturile respective nu sunt in acelasi loc sau uneori sa nu fie deloc .....prima data am crezut ca e din cauza prizei ... am legat si pamantare deci ar trebuii sa fie ok , dar tot asa patesc .......
-am niste setari la placa cu ar fi DMA buffering eu am setat pe 516 , apoi pe 1024 dupa aia pe 1200 dar tot asa ........
-din softurile in care lucrez respectiv sound forje sau vegas si acid , am intrat la preference si acolo mi-am setat driverul ca fiind delta multichanel , mai e acolo ceva buffering de la -64 pana +64 , dar din program epus la 0 ....
are cineva vre-o idee ce se intampla ????
Probleme !!!
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
Salut,
Nu are de ce sa iti faca probleme la ce sistem ai si ce placa de sunet ... Ar fi doua cauze : latenta setata pe placa de sunet (DMA BUFFER SIZE; la audiophile e undeva prin hardware settings in control panelul placii) este prea mica (setata) sau prea mare... In general apare la valori prea mici asta depinzand si de modul de lucru pe care il ai (daca lucrezi cu rate de sampling prea mari); O valoare de 128, 256 eu cred ca este ok acolo... In principiu, setarea aceasta impreuna cu setarea pe asio M-audio individuala a programelor cu care lucrezi rezolva problema. Pentru orice siguranta, dezactiveaza onbordul de la placa de baza din bios sa nu existe vreun conflict cu audiophile desi nu m-am intalnit la asus cu asemenea probleme...
Cu respect,
DannyMix
Nu are de ce sa iti faca probleme la ce sistem ai si ce placa de sunet ... Ar fi doua cauze : latenta setata pe placa de sunet (DMA BUFFER SIZE; la audiophile e undeva prin hardware settings in control panelul placii) este prea mica (setata) sau prea mare... In general apare la valori prea mici asta depinzand si de modul de lucru pe care il ai (daca lucrezi cu rate de sampling prea mari); O valoare de 128, 256 eu cred ca este ok acolo... In principiu, setarea aceasta impreuna cu setarea pe asio M-audio individuala a programelor cu care lucrezi rezolva problema. Pentru orice siguranta, dezactiveaza onbordul de la placa de baza din bios sa nu existe vreun conflict cu audiophile desi nu m-am intalnit la asus cu asemenea probleme...
Cu respect,
DannyMix
Prima comunitate din Romania dedicata productiei audio sub toate aspectele - Home Recording
http://www.homerecording.ro
http://www.homerecording.ro
-
DannyMix - Junior Member
-uite am setat DMA Bufer size la 128 , in sound forge nu este ASIO , imi da doar Primary sound , Multichanel Delta si Spedif.....
- palca de sunet on board am dezactivat-o de la inceput , placa de baza precum am mai spus e asus a7n8x , e cam cea mai tare din categoria ei....sa incerc cu gigabyte ???ar fi o alegere mai buna ??? are cineva aceasta combinatie ???
-ps . in cubase SX am setat Asio delta din vst multitrack , dar degeaba , acesiasi chestie ....
-curios e ca nu mai stiu ce tre sa fac??? si sa incerc.....
- palca de sunet on board am dezactivat-o de la inceput , placa de baza precum am mai spus e asus a7n8x , e cam cea mai tare din categoria ei....sa incerc cu gigabyte ???ar fi o alegere mai buna ??? are cineva aceasta combinatie ???
-ps . in cubase SX am setat Asio delta din vst multitrack , dar degeaba , acesiasi chestie ....
-curios e ca nu mai stiu ce tre sa fac??? si sa incerc.....
-
LEXIC - Junior Member
alte probleme !!!!
-sers , uite acum ce patesc , inainte am avut un calculator mult mai slabutz (placa de baza ECS , 256 Ram ,hdd 256 ) si totul parea sa mearga ok si curat , DAR de cuarnd mi-am cumparat alt calc (Placa de baza Asus a7n8x,hdd seral ata 80 giga , 1 giga ram ) deci configuratia este mult superioara ,aseara cand am vrut sa inregistrez prima data pe acest calculator in momentul in care dade-am REC absolut tot soundul era plin de pacaituri si interferente ....de data asta erau permanente ......
- am reinstalat tot sistemul windows , placa de baza , video sunet plus softurile (vegas , sound forge , cubase sx ) dar la fel , cand am inregistrat am patit la fel , setarea la placa de sunet e corecta deoarce am un prieten in bucuresti care e ing de sunet la un studio si are aceiasi placa de sunet k si mine , pur si simplu aceliasi setari ....
- CULMEA e ca in momentul in care nu dai REC sunetul se aude foarte bine si curat , sa fie oare ceva conflicte intre placa de baza si placa de sunet ??bineintales ca placa de sunet on board an dezactivat-o din start ....
-stie cineva ce pot face ?????
- am reinstalat tot sistemul windows , placa de baza , video sunet plus softurile (vegas , sound forge , cubase sx ) dar la fel , cand am inregistrat am patit la fel , setarea la placa de sunet e corecta deoarce am un prieten in bucuresti care e ing de sunet la un studio si are aceiasi placa de sunet k si mine , pur si simplu aceliasi setari ....
- CULMEA e ca in momentul in care nu dai REC sunetul se aude foarte bine si curat , sa fie oare ceva conflicte intre placa de baza si placa de sunet ??bineintales ca placa de sunet on board an dezactivat-o din start ....
-stie cineva ce pot face ?????
-
LEXIC - Junior Member
AM VORBIT ASTAZI CU CEI DE LA AVAUDIOSYS , mi-au spus ca s-ar putea sa fie de la driverele nvidia atat de la placa de baza cat si de la placa video ,si ca ar trebuii sa instalezi nvidia standard care e fara accelerator grafic si asa mai departe , dar nu am gasit nicaieri aceste drivere , eu stiu de ceva nvidia detonator..... stie cineva ceva ???
-
LEXIC - Junior Member
- am pus placa de sunet pe un calculator Intel Pentium 4 , nici o schimbare , pacaielile persista in continuare atat la inregistrare cat si la redare , sincer nu mai stiu ce sa fac si ce sa schimb .......cred ca e din fabricatie .......daca stie cineva ceva va rog sa-mi scrieti la adresa anexa1@yahoo.com
-va multumesc anticipat !
-va multumesc anticipat !
-
LEXIC - Junior Member
6 mesaje
• Pagina 1 din 1