cum pot sa ma "lansez"?

Totul despre tehnologia sunetului

cum pot sa ma "lansez"?

Mesajde bibi_jupanu » Mar Ian 11, 2005 2:17 am

In primul rand, pentru ca sunt nou pe forum, salutare tuturor

Am facut cateva melodii instrumentale house (fruity loops) si remixuri si as vrea sa le lansez pe piata.

Din discutiile pe care le-am avut cu diverse persoane, unii mi-au spus ca cel mai bun mod de a le vinde este sa fac pur si simplu niste cduri si niste coperti la album si sa ma duc la baietii cu tarabe in piata sa le vand lor daca le place sau chiar sa-mi incropesc taraba mea sau sa le vand pe capota masinii.

Puteti sa ma sfatuiti si pe mine daca se poate si este rentabil asa ceva? Dezavantajele sunt desigur ca nu beneficiez de drepturi de autor, si in cazul in care mi le vand singur la o taraba si ma prind pot sa iau amenda. Dar ce valoare au drepturile de autor daca nu reusesti sa lansezi melodiile pe o cale traditionala?

Scuze daca intrebarile mele sunt prea de incepator
Multumesc!
bibi_jupanu
Junior Member

Mesajde *Diddy* » Mie Ian 19, 2005 4:25 pm

Salut Bibi ! . Am inteles ca ai niste piese facute de tine. Eu ma ocup de muzica si, nu vreau sa te dezamagesc, dar este foarte foarte greu sa te impui in ziua de azi pe propriile picioare, dar nu e imposibil. Daca piesele suna ok, nu ai folosit loop-uri sau bucati dintr-o alta piesa,care sunt inregistrate de altcineva e Ok. Eu cunosc pe cineva care m-a ajutat si pe mine sa pun 2 piese pe o compilatie care a fost distribuita in toate discotecile din tara. Asta inseamna ca toate cluburile romanesti vor difuza un timp piesele respective,dar perioada de timp depinde de cat de bine se face placuta piesa Dj-ului din clubul respetiv. Din acest lucru nu vei scoate nici un ban, dar important e ca iti vei face cnoscute creatiile. Daca vrei, eu iti las un mail unde poti sa-mi trimiti niste demo-uri, si o sa-ti scriu dupa ce le aud. lastradadance@yahoo.com
*Diddy*
Junior Member

Mesajde bibi_jupanu » Mie Ian 19, 2005 4:30 pm

ok Diddy multumesc mult pt mail !
bibi_jupanu
Junior Member

Mesajde *Diddy* » Mie Ian 19, 2005 4:38 pm

Pentru nimik man....
*Diddy*
Junior Member

Mesajde gilbert » Mar Mar 08, 2005 5:33 pm

Sal`tare Diddy!Am si eu aceeasi nedumerire ca si Bibi.Eu am facut ceva muzica nu prea "ascultata"in Romania.Ii ceva combinatie de trip-hop cu ambiental drum`n`base si as vrea s-o ascute si altii in afara de mine.Iti pot trimite sa asculti?Sa-mi dai un sfat ceva.
Numa bine!
?????!
gilbert
Junior Member

Mesajde gilbert » Mar Mar 08, 2005 5:35 pm

*Diddy* scrie:Pentru nimik man....

Sal`tare Diddy!Am si eu aceeasi nedumerire ca si Bibi.Eu am facut ceva muzica nu prea "ascultata"in Romania.Ii ceva combinatie de trip-hop cu ambiental drum`n`base si as vrea s-o ascute si altii in afara de mine.Iti pot trimite sa asculti?Sa-mi dai un sfat ceva.
Numa bine!
?????!
gilbert
Junior Member

Mesajde *Diddy* » Mie Apr 06, 2005 5:20 pm

gilbert scrie:Sal`tare Diddy!Am si eu aceeasi nedumerire ca si Bibi.Eu am facut ceva muzica nu prea "ascultata"in Romania.Ii ceva combinatie de trip-hop cu ambiental drum`n`base si as vrea s-o ascute si altii in afara de mine.Iti pot trimite sa asculti?Sa-mi dai un sfat ceva.
Numa bine!

Sal Gilbert ! Uite....iti las adresa mea de mail si mai vb: uzzi_2002_15@yahoo.com sau lastradadance@myway.com Scrie-mi, eventual trimite-mi si un demo...sa vedem ce-ti poate pielea :) .Pa-Pa !!!
*Diddy*
Junior Member

Mesajde valikey » Mie Mai 04, 2005 2:25 pm

Am citit toata discutia voastra si tot ce a-ti discutat mai ales partea cu lansatul este adevarat. Si eu sunt un "Music Maker" si am compus 2 albume pt mine adica le-am pus pe CD , o coperta la imprimanta si l-am dat la prieteni pt ascultat. Reactia a fost .... de am facut si al-3-lea album.Dar am dat 2 piese la o trupa gen Activ si nu au reusit! Oare de ce? Lucrez cu Fruity loops, Sound forge si cool edit. Multi ma incurajeaza sa merg mai departe ,dar pana nu stiu sigur ca produsul meu ajunge sigur pe piata ca produs al meu , ma abtin sa fac pt mine. cine vrea sa corespondam poate sa-mi scrie pe valikey@yahoo.com
valikey
Junior Member

Mesajde dj.sebas » Dum Iun 12, 2005 11:08 pm

apropo de acest subiect....Lansarea in music pe piatza Romaneasca......si eu am cerut sfaturi unor persoane cand eram incepator HOME RECORDING....si nu mi-au dat multe......!! in primul rand ca sa te lansezi in music..trebuie sa vorbesti cu redactori de la casele de muzica...compozitori care se ocupa cu aceste demersuri. si eu am inceput asa...am propriul studio de inregistrari....VIRTUAL STUDIO MIX....AM EXPERIENTZA IN ACEST DOMENIU ..COMPOZITIE...TEXT..NEGATIVE......ma ocup si cu demersurile caselor de discuri.... adik'...de la compozitie....pana la lansare.....eu iti dau un sfat..bibi jupanu. ia-ti cd-ul demo in mana ...si bate la usa caselor de discuri...de nu te pricepi la asa ceva...sau nu ai chef de umblat asa mult...cauta-ti un manager/impresar...si dai drumu la albumul tau pe piatza :) .....
...................succes
dj.sebas
Junior Member

Mesajde dj.sebas » Dum Iun 12, 2005 11:15 pm

apropo de acest subiect....Lansarea in music pe piatza Romaneasca......si eu am cerut sfaturi unor persoane cand eram incepator HOME RECORDING....si nu mi-au dat multe......!! in primul rand ca sa te lansezi in music..trebuie sa vorbesti cu redactori de la casele de muzica...compozitori care se ocupa cu aceste demersuri. si eu am inceput asa...am propriul studio de inregistrari....VIRTUAL STUDIO MIX....AM EXPERIENTZA IN ACEST DOMENIU ..COMPOZITIE...TEXT..NEGATIVE......ma ocup si cu demersurile caselor de discuri.... adik'...de la compozitie....pana la lansare.....eu iti dau un sfat..bibi jupanu. ia-ti cd-ul demo in mana ...si bate la usa caselor de discuri...de nu te pricepi la asa ceva...sau nu ai chef de umblat asa mult...cauta-ti un manager/impresar...si dai drumu la albumul tau pe piatza .....
dj.sebas
Junior Member

Mesajde ConteleDrakula » Lun Iun 20, 2005 11:28 am

dj.sebas scrie:apropo de acest subiect....Lansarea in music pe piatza Romaneasca......si eu am cerut sfaturi unor persoane cand eram incepator HOME RECORDING....si nu mi-au dat multe......!! in primul rand ca sa te lansezi in music..trebuie sa vorbesti cu redactori de la casele de muzica...compozitori care se ocupa cu aceste demersuri. si eu am inceput asa...am propriul studio de inregistrari....VIRTUAL STUDIO MIX....AM EXPERIENTZA IN ACEST DOMENIU ..COMPOZITIE...TEXT..NEGATIVE......ma ocup si cu demersurile caselor de discuri.... adik'...de la compozitie....pana la lansare.....eu iti dau un sfat..bibi jupanu. ia-ti cd-ul demo in mana ...si bate la usa caselor de discuri...de nu te pricepi la asa ceva...sau nu ai chef de umblat asa mult...cauta-ti un manager/impresar...si dai drumu la albumul tau pe piatza .....

Nu mai amagiti oamenii cu vise. Daca ai bani multi o sa iti scoti pe piata si un album cu drepturi de autor, cu tot tacamul, iti faci si videoclip, poti sa faci ce vrei. Iar daca nu ai bani sau macar ceva "pile zdravene" in domeniu atunci poti sa fii chiar mai bun decat Elvis Presley ca tot degeaba.
ConteleDrakula
Junior Member

Mesajde rainman » Mar Aug 02, 2005 12:16 pm

Salutare tuturor, si eu sunt nou pe forum ca si Bibi. Nu pot decat sa-ti urez bafta, Bibi, in toate demersurile tale. Nu te lasa! Si eu m-am gandit la un moment dat sa incerc sa ma lansez... lucram pe atunci cu FLoops si Sound Forge. Am facut un CD, eu aveam impresia ca suna bestial, ceva gen muzica irlandeza instrumentala... m-am dus la un prieten care compune, are studio de inregistrari, si cand am pus muzica mea pe boxele lui mi-am dat seama ca suna de tot rahatul...
Acum lucrez cu Reson si acelasi Sound Forge (care by the way mi se pare cel mai tare in editare de wav-uri), compun pentru mine, cred ca am mai evoluat un pic, dar am cam renuntat la ideea de a ma lansa... Cred ca Drakula are dreptate. Daca nu ai relatii sau bani nu te baga nimeni in seama.
Ca tot am ajuns la partea comerciala. Stie cineva cam cat sa cer pentru un cantecel de 1-2 min care trebuie sa insoteasca un filmulet de prezentare pe net?
rainman
Junior Member

Înapoi la Home Recording