preturi studiouri de inregistrare

Totul despre tehnologia sunetului

preturi studiouri de inregistrare

Mesajde ama » Joi Dec 11, 2003 12:21 pm

Salut!

Eu sunt incepator pe aici, asa ca nu daca s-a mai discutat subiectul imi cer de pe acum scuze; eu nu am vazut nimic de genul acesta.

As vrea sa imi fac impreuna cu niste prieteni un studio de inregistrari. Avem aparatura super-buna (cam toate echipamentele sunt varf de linie), ne si pricepem la ingineria de sunet; asa ca daca e sa ii dam drumul o sa fie o chestie de calitate.

Din pacate, pana acum nu prea am avut de-a face cu piata romaneasca. Aveti idee cam care sunt scorurile? Inainte de a ne apuca am vrea sa vedem si daca merita cheltuiala.

Hai mersi!

[ ama ]
ama
Junior Member

Re: preturi studiouri de inregistrare

Mesajde soundman » Mar Ian 06, 2004 7:15 am

Cred ca se situeaza undeva intre 7dolari/ora si 30 dolari(sau euro)/ora.
Asta depinde de studiou , cat de vechi e pe piata si ce portofoliu are, ce inginer de sunet are si , bineinteles, de echipamente si de cat de bine e construit studioul. Cred ca realizezi ca cel de 7 dolari/ora (si nu numai) are un principiu foarte gresit dar, din nefericire foarte popular , la noi in Romania: las' ca merge si asa! Ei bine , acest principiu , precum si lipsa de informare tehnica "ca la carte" , plus orgoliul netarmurit al romanului , ca "nu ma inveti tu pe mine" (si asta foarte popular), la care se adauga si lipsa de bani, duc toate la un singur rezultat: suna ca in Romania.
Cam ce echipamente ai, daca nu te superi? Crezi ca poti sa treci peste impedimentul banilor si sa investesti o suma frumusica si sa poti astepta sa o recuperezi cu taraita? Nu as vrea sa te dezamagesc intr-un fel sau altul.
Si apropos de denumirea de ingineri de sunet: nu vreau sa ranesc orgoliul cuiva , dar inginer de sunet , pe bune (in afara de cei scoliti pe afara , cu diploma si astia putini) nu cred ca sunt in Romania. Ca se autointituleaza ei, ca sunt autodidacti, unii chiar buni ,da, dar....... .
soundman
Junior Member

Re: Re: preturi studiouri de inregistrare

Mesajde ama » Mar Ian 06, 2004 10:34 am

AKG C1000S Stage and Studio Condenser Microphone
AKG K270S Studio monitor headphones
AKG SOLIDTUBE Large diaphragm microphone
Behringer VX2496 Microphone preamp with digital output (3 pin XLR)
Frontier Design Dakota 24-Bit PCI Soundcard ADAT, S/PDIF, SMPTE, and MIDI connections
Frontier Design Montana Expansion Card for Dakota Optional digital audio and sync expansion for Dakota
Mackie D8B Mixing console
Mackie MFX Mackie MFX Mackie Digital Multi-Effects Card
Mackie UFX Mackie UFX Universal Effects Card
Roland DS90A Digital studio monitors with speaker modelling
Shure PG57 Performance Gear Instrument Microphone
Shure SM57LC Cardioid Dynamic Microphone
Steinberg Cubase SX 2.0 Software
Tama RD522D Rockstar 5-piece black
Zildjian ZBT 4 Pro Cymbal Package Cymbal Package

In astea am bagat deja banii (si le astept sa vina ca le-am luat din State) si ma astept sa ii primesc inapoi cu taraita.

Inginerul nostru de sunet (pentru ca eu personal sunt posesorul a 2 urechi de lemn) a facut scoala in US pentru ca in RO nu exista asa ceva.
ama
Junior Member

Re: Re: Re: preturi studiouri de inregistrare

Mesajde soundman » Mar Ian 06, 2004 10:53 am

Iti urez succes.Poate faceai o alegere mai buna daca luai si monitoarele tot Mackie.
Sper sa-ti construiesti un studiou bine gandit si calibrat sonic, daca se poate, fara cofraje de oua.....ca nu ti-ar sta bine.
Daca nu sunt indiscret , la ce scoala a fost inginerul tau de sunet?
soundman
Junior Member

Re: Re: Re: Re: preturi studiouri de inregistrare

Mesajde ama » Mar Ian 06, 2004 12:57 pm

Sper sa-ti construiesti un studiou bine gandit si calibrat sonic, daca se poate, fara cofraje de oua.....ca nu ti-ar sta bine.

Nici nu s-a pus problema de cofraje de oua. E facut "camera in camera" (adica peretii studioului sunt complet separati de structura de rezistenta a casei) si e antifonat cu burete.

Daca nu sunt indiscret , la ce scoala a fost inginerul tau de sunet?

Ma crezi ca imi scapa? O sa il mai intreb o data si iti zic...
ama
Junior Member

Mesajde terapie » Mie Ian 28, 2004 8:28 pm

ama scrie:
Ma crezi ca imi scapa? O sa il mai intreb o data si iti zic...

shi ai zis.. :-D

nu te supara ca ma bag.. dar chiar sunt shi eu curios ce scoala a absolvit omul...
terapie
Junior Member

Mesajde Pizzi » Joi Ian 29, 2004 8:27 am

Scoala postliceala Sf. Pantelimon.... ma scuzati pentru gluma dar nu m-am putut abtine :t
Today is the last day that I'm using words...
Pizzi
Junior Member

Mesajde dadius » Sâm Ian 31, 2004 7:58 pm

Atentie Pizzi. I´m BACK!!!
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde dadius » Sâm Ian 31, 2004 7:59 pm

Eu luam in Resita 50E pe piesa si asta in cel mai bun caz. Dar nu te poti lua dupa mine,
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde Michele » Sâm Mar 13, 2004 10:08 am

Pizzi scrie:Scoala postliceala Sf. Pantelimon.... ma scuzati pentru gluma dar nu m-am putut abtine :t

De ce faceti glume de prost gust baieti?
Si eu am diploma de Audio Engineer obtinuta la Scool of Audio Engineering (SAE) in Hamburg. M-a costat foarte mult timp si str€$. Admir pe cei ce si-au luat rucsacul in spinare si au plecat sa studieze pe cont propriu in afara. Eu stiu ce inseamna asa ceva. Multi altii nu. Si in special cei care fac glume proaste.
Pe curand.
Michele
Junior Member

Mesajde Ionut-MASTERMIX » Lun Mar 15, 2004 3:16 pm

Soundman,imi cer scuze dar trebuie sa te contrazic putin cu privire la ceea ce ai spus la adresa studiourilor de 7euro/ora.Nu sunt chiar "las' ca merge si asa" si iti spun asta din proprie experiena.Eu am,impreuna cu fratele meu,un studio audio-video (MASTER MIX Studio) si pretul este de 5euro/ora.Nu am cartoane de pe pereti,am un borcan facut ca la carte cu 3 geamuri despartzitoare,perete metalic cu spuma,structura de lemn,vata minerala,placaj,burete,podea dubla si in camera de mixaj,egalizare a camerei,etc.De ce totusi 5 euro pe ora,simplu-inca nu am destula reclama in noua locatie (pana acum 2 ani studioul a fost in Stefan Cel Mare) si multe din contactele mele de la casele de productie s-au schimbat pe perioada refacerii studioului (1 an) in noua locatzie.Acum e greu sa iti refaci legaturile.Ambele studiouri au fost facute de mainile mele si ale fratelui meu,ajutati si de tatal nostru,si am muncit pe rupte.Deci pretul mic este pentru a atrage clienti.Daca vrei sa vezi cum arata studioul intra pe http://www.mastermixstudio.go.ro si zi-mi ce crezi.
Ionut-MASTERMIX
Junior Member

Mesajde soundman » Lun Mar 15, 2004 6:17 pm

Ionut-MASTERMIX scrie:Soundman,imi cer scuze dar trebuie sa te contrazic putin cu privire la ceea ce ai spus la adresa studiourilor de 7euro/ora.Nu sunt chiar "las' ca merge si asa" si iti spun asta din proprie experiena.Eu am,impreuna cu fratele meu,un studio audio-video (MASTER MIX Studio) si pretul este de 5euro/ora.Nu am cartoane de pe pereti,am un borcan facut ca la carte cu 3 geamuri despartzitoare,perete metalic cu spuma,structura de lemn,vata minerala,placaj,burete,podea dubla si in camera de mixaj,egalizare a camerei,etc.De ce totusi 5 euro pe ora,simplu-inca nu am destula reclama in noua locatie (pana acum 2 ani studioul a fost in Stefan Cel Mare) si multe din contactele mele de la casele de productie s-au schimbat pe perioada refacerii studioului (1 an) in noua locatzie.Acum e greu sa iti refaci legaturile.Ambele studiouri au fost facute de mainile mele si ale fratelui meu,ajutati si de tatal nostru,si am muncit pe rupte.Deci pretul mic este pentru a atrage clienti.Daca vrei sa vezi cum arata studioul intra pe http://www.mastermixstudio.go.ro si zi-mi ce crezi.

Ionut, nu trebuie sa-ti ceri scuze (multumesc pt. politete) , ca nu ai de ce. Ba, chiar ar trebui sa te mandresti cu ceea ce ai realizat. La data la care am scris mesajul , nu aveam cunostinte despre studiouri cu pret mai mic de 7 euro/ora. Daca tii cont ca vin in tara de cateva ori pe an, atunci vei intelege ca nu sunt chiar "up to date" cu aceste informatii. Am vazut pe site-ul tau ca ai aer conditionat. Este special, cu amortizoare de sunet, sectiune mare si debit mic, sau e normal si il folosesti numai in pauze?
soundman
Junior Member

Mesajde Ionut-MASTERMIX » Mie Mar 17, 2004 2:34 pm

Aerul conditionat este normal si il utilizez doar cand nu se inregistreaza.
Ionut-MASTERMIX
Junior Member

D.A.W. Studio

Mesajde Chupakabra117 » Mie Sep 27, 2006 9:14 pm

Citat din regulamentul forumului HomeRecording:

"Anunturi de mica sau mare publicitate se vor pune NUMAI pe thread'ul "vanzari,cumparari,cereri si oferte!!!". "

Ti-am mai zis sa te opresti cu reclama!

Dadius
Chupakabra117
Junior Member

Înapoi la Home Recording