tratament acustic !!!AJUTOR!!!

Totul despre tehnologia sunetului

tratament acustic !!!AJUTOR!!!

Mesajde ProTest » Sâm Dec 02, 2006 7:42 pm

as dori ceva ajutor din partea voastra daca se poate ... nu prea cunosc eu cum sta treaba cu exactitate ce am mai prins cate ceva de pe net ... practic vreau sa imbunatatesc acustica camerei mele pt a o putea folosi pe post de home studio ... camera e aprox patrata de dimensiuni 3.40 x 3.45 ... in momentul de fata am pe peretzi si tavan cofraje ... adevarul ca nu mai e reverb-ul care era dar parca se mai simte putin in momentul in care bat din palme tare, o alta problema e ca intr-un coltz al camerei se aduna frecventele joase mai mult ca in celeltalte colturi ... ash fi pus pe peretzi panouri din vata de sticla ca am intzeles ca e mai bine asha insa nu stau chiar bine cu banii ... o alta problema vata de sticla sau vata bazaltica .. vata bazaltica e mult mai scumpa ... intr-un tabel am gasit "fiber glass" cred ca era cu referire la vata de sticla cu proprietetzi de absorbtie foarte bune in comparatie cu alte matereale atat la freq joase cat si la celeltate medii joase, medii, medii inalte si inalte ... ash dori ceva sfaturi si eventual costul cu aproximatie a solutiilor gasite ... va multumesc !
ProTest
Junior Member

Mesajde kant emir » Sâm Dec 02, 2006 9:56 pm

nu era mai bun sa caotz umpic? nah, nu te mai deranja deamu:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=13336
(si saitu omului, care e tatic de tatici)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde ProTest » Dum Dec 03, 2006 12:28 am

stiu de ceva timp acel site si am studiat forum-ul inainte de a posta asta numai ca la cat e de stufos sincer nu am mai gasit discutia ... tin sa precizez ca discutia catre care mi-ai dat link am citit-o ... problema era alta si imi cer scuze ca nu am inceput asa ... cum pot rezolva coltul porblematic ... mai exact cum imi pot confectiona o trapa de bass eficienta, apoi sa dau jos cofrajele si sa pun panouri sau sa imbrac toata camera in vata de sticla rigida?... tin sa mentionez ca nu vreau izolare fonica (antifonare) ci tratament acustic a incaperii pt a avea rezultate bune la inregistrari ... practic daca o luam altfel problemele frecventelor joase nu au treaba la inregistrare pt ca nu inregistrez basi acustici iar vocea omului nu atinge frecvente de 50 de hz 30 sau mult mai joase ... problema apare atunci cand lucrez un material si din cauza deficientelor acustice ale incaperii in zona frecventelor joase nu pot avea control cat mai exact asupra bass-ul din piesele pe care le lucrez .... specific ca am o pereche de boxe sony ss-mb 250h 60hz - 50khz (identice aveau si cei din trupa de rock la care d-l J.F. proprietarul site-ului a facut calculculele pt studio )... nu am deocamdata bani sa-mi iau o pereche de monitoare bune si ma gandesc ca nu se merita sa investesc in altele care nu sunt cu mult mai bune decat boxele pe care le am deja ...
ProTest
Junior Member

Mesajde Catalin Truta » Joi Dec 07, 2006 7:13 pm

Un capitol dificil atunci cand nu exista deloc fonduri.

Fiber glass in traducere inseamna fibra de sticla. Vata de sticla ar trebui sa se numeasca glass foam, cred.

Cofrajele, fara indoiala nu au aproape nici un efect, mai degraba niste paturi mai groase, perne mari, saltele asezate vertical, fotolii tapitate, canapele, rafturi cu carti, nu cu cd-uri. Cam astea ar fi solutiile la indemana care sa nu implice cheltuiala.

Iar boxele Sony nu cred ca sint comparabile chiar si daca vorbim de monitoare entry level profesionale. Am lucrat si eu, culmea, chiar pe niste speaker-e Sony cand am inceput sa lucrez in domeniu si nu am auzit monitoare care sa sune mai prost decit ele (cu exceptia Behringer). Deci investitia in monitoare este o chestiune intotdeauna benefica.
Catalin Truta
Junior Member

Mesajde ProTest » Dum Dec 10, 2006 11:10 pm

cofrajele nu pot sa zic ca nu au aproape nici un efect in zona frecventelor medii medii inalte ... zic eu fac ceva ... am testat si cu un soft CARMA care arata reverb in zona frecventei 260 hz coborand ushor in ms spre frecveta de 50 de hz, cat despre boxele respective e foarte importat amplificatorul folosit ... insa in nici un caz nu le-am comparat cu nishte monitoare dedicate sa-shi faca treaba in studio precum cele de la dynacoustic, event, m-audio ... etc ... m-am gandit sa imi fac nishte cuburi umplute cu vata de sticla pt colturi in ceea ce priveshte absorbtia freq joase, pt ca problema a aparut dupa ce am scos un dulap din camera de inaltimea unui birou... bafta all

PS: de CARA [Computer Aided Room Acoustics] a auzit cineva? il are cineva? mi s-a parut interesant ...
ProTest
Junior Member

Înapoi la Home Recording