configurare controler

Totul despre tehnologia sunetului

configurare controler

Mesajde RegisteredUser » Joi Dec 28, 2006 11:32 pm

imi poate spune cineva (daca este posibil) cum pot configura cubase-ul, cu keystation 49e ca si controler midi, ca atunci cand apas tastele clapei (indiferent de forta cu care le apas) sa imi sune la fel din punct de vedere al velocitatii ?
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde Catalin Truta » Vin Dec 29, 2006 12:58 am

Cred ca mai degraba poti configura Keystation-u sa faca asta. Probabil are citeva curbe de velocity, printre care ar trebui sa fie si una orizontala, adica ce vrei tu. Daca ti-e lene sa te uiti in manual poti incerca sa faci setarea cu programul Enigma, e foarte usor de folosit.
Catalin Truta
Junior Member

Mesajde RegisteredUser » Dum Dec 31, 2006 2:20 am

nop. am citit manualul si inainte sa postez aici (de asta si intreb) si nu am reusit sa il configurez nici pe softul lui, nici in cubase. inca astept pareri.
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde RegisteredUser » Vin Ian 05, 2007 4:25 am

deci ma poate ajuta cineva ?
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde DannyMix » Lun Ian 22, 2007 7:01 pm

Din cate stiu eu desi exista posibilitate sa ma mai si insel Keystation 49 de la M-audio nu are functia sysex memory dump deci nu merge sa fie folosita cu SysEx Librarian sau cu Enigma ... deci pica ... Ar trebui sa vad una pe viu sa imi dau seama cum se face ... :( Daca imi vine vreo idee iti zic ... In principiu cu un reset all controllers si cu un expression off ar trebui sa se rezolve aceasta problema. Vezi cum se face intr-un manual ca nu imi dau seama fara sa vad. :(
Prima comunitate din Romania dedicata productiei audio sub toate aspectele - Home Recording
http://www.homerecording.ro
DannyMix
Junior Member

Mesajde Catalin Truta » Mie Ian 24, 2007 12:47 am

Interesant asta cu expression off. Undeva in Cubase ar trebui setat, nu?
Catalin Truta
Junior Member

Rezolvare :)

Mesajde retxed » Mie Ian 24, 2007 3:52 am

1.Cand este selectat trackul MIDI te duci in stanga in meniul vertical la "Inserts" alegi "Track Fx" si acolo o sa vezi ca scrie undeva "Random" si acolo in loc de "OFF" alegi(intr-una din casutele alea) "Velocity" si in dreapta ei ai valori de minima si maxima si mai intai setezi valoarea de maxima(valoarea pe care o vrei tu) si ca sa aiba velocitatea egala pe toate notele setezi si la minima aceasi valoare ca de la maxima,de ex min.100 si max.100.
2.Mai simplu decat pct.1 poti dupa ce ai inregistrat de pe clapa midi sa dai click dreapta pe partitura dupa care dai click pe "Functions" --> "Velocity Fixed" pentru a aduce velocitatea la valoarea 100 sau "Velocity..." si alegi la "Type" Limit si acolo setezi la Upper si la Lower aceasi valoare sau ce valoare vrei tu la fiecare in parte.

Pctul 1. il folosesti pentru a seta velocitatea intregului track midi si poti inregistra direct de pe clapa la velocitatea dorita.
Pctul 2. il folosesti pentru a seta velocitatea doar pentru partitura sau partiturile selectate.

Bafta!
retxed
Junior Member

Mesajde Catalin Truta » Mie Ian 24, 2007 5:36 pm

Sigur, insa e o rezolvare de post-productie, ca sa zic asa. Eu aveam impresia ca omul voia o solutie care sa-i permita asta in timp ce canta.
Catalin Truta
Junior Member

Mesajde retxed » Mie Ian 24, 2007 8:33 pm

Pai daca se face de la inceput setarea de la pctul 1 se poate INREGISTRA DIRECT la velocitatea dorita!
retxed
Junior Member

Mesajde Catalin Truta » Joi Ian 25, 2007 12:43 am

Da? Nu stiam, o sa verific cu prima ocazie, n-am mai avut treaba cu Cubase cam de multisor.
Catalin Truta
Junior Member

Mesajde RegisteredUser » Vin Ian 26, 2007 3:58 am

asta era (punctul 1)
ms mult retxed
RegisteredUser
Junior Member

Înapoi la Home Recording