vreau o recomandare

Totul despre tehnologia sunetului

vreau o recomandare

Mesajde RegisteredUser » Joi Iul 27, 2006 10:13 pm

salut
as dori sa imi achizitionez o claviatura midi M-Audio Keystation 49e (de la diverta, daca are vreo importanta) si o placa de sunet dar inca nu sunt decis in privinta ei. balansez intre un M-Audio Audiophile 2496 si un M-Audio Audiophile 192. balansez deoarece pana acum eram decis sa imi iau 192-ul dar tocmai si-a achizitionat un amic una la fel si mi-a zis ca nu e chiar multumit de ea; cica ar avea unele probleme, si anume ca nu poate seta sa iasa sunetul de midi prin ea ... acum ca o fi de la placa, ca o fi de la faptul ca inca nu stie el sa o seteze, cine stie. vreau sa imi dati un sfat in privinta asta.
mentionez ca eu inca nu am lucrat cu sculele astea si nici cu altceva de genul asta, deci e primul meu pas spre pro :D asa ca as avea nevoie de ceva sfaturi.
in privinta alegerii placii de sunet vreau sa tineti cont si de faptul ca dupa ce le achizitionez pe astea urmeaza sa-mi iau si un set de boxe de la event, probabil ca modelul TR8 si apropo de asta, as avea si aici nevoie de ceva recomandari/alternative de boxe.
multumesc anticipat
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde dadius » Vin Iul 28, 2006 1:21 am

1. Am avut recent pe mana o claviatura Keystation 49e. In Cubase SX mi-a mers bine numai cu un cablu midi normal. Cablul USB nu am reusit sa-l fac sa mearga ca lumea. Are un BUG sau ceva de genul asta asa ca USB'ul l-am folosit numai pentru alimentarea clapei. Recomand din start sa-ti iei un cablu midi standard ca sa eviti problemele ulterioare.
2. Referitor la placile enumerate de tine m-am uitat la M-audio pe site si nu mi se pare o diferenta mare intre ele ca parametrii. Nu ai bani sa iei o varianta de Delta? Ar fi sigur mai bine.Multe "hituri" s-au mai produs in Romania pe Delta. Ce inseamna: "sa iasa sunetul de midi prin ea" ? Nu inteleg la ce te referi.
3. Referitor la boxe eu cred ca poti sa iei orice de la Event si nu dai gres. Asta e parerea mea. Am avut boxe event din seria mai veche PS6 parca erau nu mai stiu. Si acum imi pare rau ca am fost nevoit sa le vand.

Numai bine
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde RegisteredUser » Vin Iul 28, 2006 1:36 am

la ce pret gasesc un cablu midi standard ?
in legatura cu delta ma gandesc ca e o investie putin cam mare, cu toate ca sunt foarte incantat de specificatiile tehnice ale unei delta 1010lt.
"sa iasa sunetul de midi prin ea" ? pai cica amicul asta al meu a selectat deci (practic software) ca si canal de iesire pt. midi, midi-ul de la audiophile 192, in cubase sau reason, nu mai tin minte exact, si cica nu se aude nimic ...
in legatura cu monitoarele, ca sa le achizitionez tot acum, odata cu placa si controlerul, ma gandeam la setul asta tot de la m-audio http://www.m-audio.com/products/en_us/LX421System-focus.html . ce imi puteti spune despre ele ? stiu ca nu sunt mai tari event-urile si par asa ca un kit de boxe banale de calculator dar poate ma insel. oricum, financiar, nu imi pot permite event-urile, cel putin nu acum, si ar fi pacat sa stau cu placa de sunet si sa astept inca cateva luni bune, daca nu un an, pana sa aud ce poate si in plus de asta, eu le cumpar din placere, nu sunt impatimit, inca :P
apropo de boxe, cat costa o pereche de monitoare, legendarele monitoare de la yamaha, modelul ns-10m, si de unde as putea achizitiona o pereche in romania ?
oricum astept si alte sugestii in legatura cu monitoarele, dar sa fie tot undeva la pretul asta.
multumesc
RegisteredUser
Junior Member

Ne-am Potrivit !!!!

Mesajde LEXIC » Vin Iul 28, 2006 1:24 pm

-Salut , uite eu acasa am o claviatura m-audio Keystation 49e,o placa de sunet m-audio 192 si monitoare event TR8 , sunt foarte multumit de ele , acum care-i faza la placa asta de sunet nu poti sa-ti rutezi semnalul ca sa-i transmiti celui din boot semnal in casti , astfel in cat ,eu am un preamp vtb 1 de la studio project si folosesc ambele iesiri ,una intr-un mixer prin care-i dau semnal celui din boot in momentul in care inregistreaza si o iesire o conectez la placa de sunet .....sper ca am fost explicit .....
-klaviatura am conectat-o la placa de sunet printr-un cablu midi Cordial si conectori Neutrik ,iar cablu usb il folosesc numai pentru alimentare ....dar stai cill ca totu e ok , si eu am avut la inceput probleme deoarece nu prea am stiut sa setez totul cum trebuie dar cu ajutorul unora de pe acest formum am reusit , le multumesc pe aceasta cale ......
-daca ai mai multe intrebari si pot sa te ajut , uite emailul meu anexa1@yahoo.com , numai bine si multa bafta !
LEXIC
Junior Member

Mesajde dadius » Vin Iul 28, 2006 5:16 pm

RegisteredUser scrie:"sa iasa sunetul de midi prin ea" ? pai cica amicul asta al meu a selectat deci (practic software) ca si canal de iesire pt. midi, midi-ul de la audiophile 192, in cubase sau reason, nu mai tin minte exact, si cica nu se aude nimic ...

Tot nu inteleg despre ce e vorba. Semnalul midi nu se aude! Se conecteaza clapa la comp pe intrarea midi a placii M-audio da? De pe iesirea midi a placii se poate conecta cu un alt cablu midi un modul de sunet de ex. Daca setezi in Cubase in/out midi M-audio.....la final ceea ce executi pe clapa ar trebui sa treaca prin Cubase si sa genereze tonurile in modul. Daca tragi trackuri Midi in Cubase cand vei da play tonurile se vor auzi tot din modul. Acum nu stiu daca tu te referi la ce am scris eu mai sus sau vrei sa spui altceva de fapt.

RegisteredUser scrie:apropo de boxe, cat costa o pereche de monitoare, legendarele monitoare de la yamaha, modelul ns-10m, si de unde as putea achizitiona o pereche in romania ?

Aceste monitoare se mai gasesc numai la mana a doua din cate stiu eu si la preturi exorbitante, cu toate ca la vremea lor erau considerate monitoare ieftine. Asta e viata ce sa faci....lucrurile se mai schimba.
dadius

Mesajde RegisteredUser » Vin Iul 28, 2006 11:37 pm

Semnalul midi nu se aude! Se conecteaza clapa la comp pe intrarea midi a placii M-audio da? De pe iesirea midi a placii se poate conecta cu un alt cablu midi un modul de sunet de ex. Daca setezi in Cubase in/out midi M-audio.....la final ceea ce executi pe clapa ar trebui sa treaca prin Cubase si sa genereze tonurile in modul. Daca tragi trackuri Midi in Cubase cand vei da play tonurile se vor auzi tot din modul. Acum nu stiu daca tu te referi la ce am scris eu mai sus sau vrei sa spui altceva de fapt.
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde RegisteredUser » Vin Iul 28, 2006 11:48 pm

LEXIC ... te-am pierdut de la faza cu boot-ul. te-as ruga sa imi explici mai in detaliu ce si cum e cu boot-ul asta sau cam ce ar trebui sa stiu inainte de a-mi achizitiona sculele astea. repet, nu am mai avut pe mana scule profesionale si nu stiu cu ce se mananca unele treburi. ar trebui sa mai fac achizitii in afara de astea gen preamplificator ... sau altele ?

dadius exact la asta ma refer. ideea e ca nu se intampla cum spui tu, cum ar trebui sa se intample.
am inteles in legatura cu monitoarele. ms

eu deocamdata imi doresc o placa de sunet bunuta care sa redea aproape toate frecventele, un controler si niste monitoare cat de cat. stiu ca la monitoare ar fi multe de discutat si achizitionat dar ma intereseaza pana aici.
tot nu mi-ati spus cat costa un cablu midi sau mai bine zis, un cablu ca eu sa pot conecta placa de sunet cu controlerul. stiti careva ?
multumesc
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde dadius » Sâm Iul 29, 2006 10:48 am

Un preamp ai nevoie oricum ca sa tragi vocile, chiar si instrumente "reale" ca sa zic asa. Poti foarte bine sa folosesti si un mixer dar e mai bine cu un preamp. bun. Eu iti recomand marca Art Tube dar gasesti la M-audio preamp'uri. Ca sa intelegi mai exact: la preamp se conecteaza microfonul (de.ex) iar preamp'ul se conecteaza pe un Line IN la placa de sunet. Sunt placi de sunet care au preamp incorporat pe unele intrari dar nu se compara cu unul pe lampa (tube) cum sunt cele fabricate de Art.

Legat de partea cu MIDI, cred ca prietenul tau nu seteaza ceva bine. Chiar si un soundblaster de rahat se configureaza (routeaza) relativ usor in Cubase. Un cablu midi costa in jur de 3€ din cate stiu eu.
dadius

Mesajde RegisteredUser » Sâm Iul 29, 2006 2:23 pm

aham, stiam ce face preamplificatorul dar ma gandeam (in necunostinta de cauza) ca mi-ar trebui si la altceva decat la microfon sau alte instrumente la care inca nu ma gandesc; deocamdata nu vreau decat sa lucrez cu clapa si computerul, bine-nteles sustinute de o placa de sunet bunicica.
si ca tot veni vorba, inca stau in dubii in legatura cu placa de sunet deoarece am observat si aici pe forum ca la un moment dat chiar si micii incepatori, ca mine, cauta preamplificator, cauta microfon, cauta sa avanseze si sa nu ramana doar la stagiul de "placa de sunet si clapa" si ma gandeam sa investesc in delta 1010lt care are si preamplificator, pentru a nu fi nevoit sa cumpar unul separat la un moment dat, cu toate ca e mai slab decat cele pe lampi, dupa cum ziceai. dar pe cealalta parte ma gandesc ca nu mi-ar permite cel putin spatiul in care vreau sa imi instalez toata aparatura asta sa fac inregistrari de voce sau instrumente la o calitate buna si mai degraba as apela la un studio de inregistrari care practica preturi mai mici.
aici as avea nevoie de ceva sfaturi de la voi.
dadius mersi de informatie in legatura cu cablul midi.
in legatura cu amicul meu, tind sa cred ca nu stie sa o seteze. am si eu un sb live si ai dreptate, e banala routarea pt. asa ceva dar ce ma pune pe ganduri e faptul ca si el a avut inainte un sb si nu s-a lovit de problema de care se loveste acum cu placa de la m-audio.

dadius, te-as mai ruga sa ma ajuti in legatura cu monitoarele. am vazut la cei de la A.V. Audio Sys o multime de monitoare dar nu imi pot permite acum ceva de la ei care sa ma satisfaca iar ceea ce imi permit nu ma satisface (ex. M-Audio Studio Pro 3). mai ai vreo idee ?
si o mica nelamurire as mai avea: am vazut specificatiile tehnice la monitoarele de la Event, la modelul TR5 si am constatat ca au raspunsul in frecventa de la 45Hz pana la 39kHz. bun dar eu stiam ca urechea umana percepe numai pana undeva la 20kHz si ma intreb de ce sunt facute sa raspunda pana la 39kHz ?
multumesc
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde dadius » Sâm Iul 29, 2006 5:23 pm

1. De la inceput ti-am spus mergi pe Delta 1010 nu? :) E o solutie simpla la problemele tale.

2. Eu am avut un Art Tube MP micut cat un discman portabil. 12x12x4 cm asa ca sa ai idee. Am atasat o poza sa-l vezi mai bine. Costa in jur de 60€ dar nu stiu unde l-ai putea gasi in Europa. E marca americana.

3. Studiouri la preturi mici nu cunosc. In realitate nu mai cunosc nici la preturi mari de cand am plecat in Spania. Am pierdut firul dar poate te ajuta vreun coleg de forum cine stie. Ca idee insa ....iti spun ca va trebui sa tragi si voci la un moment dat, macar probe si tot va trebui sa tragi...ca sa dai contur melodiei la care lucrezi.

4. Legat de monitoare ia dai un click AICI . Tura asta ti-am dat eu linkul dar daca mai vrei informatii foloseste cu incredere functia "Cautare" a forumului. Eu personal am avut numai Event. Daca voi mai lua vreodata tot Event voi lua pentru ca sunau de-mi venea sa plang langa ele.Aproape ca sunt in stare sa imi iau o pereche de 100w ca sa scult muzica acasa pe ele ~p . Ma rog...deci asta e ce recomand eu. Ai sa vezi la linkul dat mai sus ca sunt 1000 de pareri.Fiecare cu opinia lui.

5. De ce sunt facute sa raspunda pana la 39kHz ? Ni ideea! Dar sunt destui meseriasi pe forumul nostru care poate isi fac timp si ne lumineaza pe amandoi.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
dadius

Mesajde RegisteredUser » Dum Iul 30, 2006 12:06 am

dadius mersi de raspunsuri.
in legatura cu monitoarele am uitat sa precizez ca sunt interesat de preturi mai mult ca marci am tot vazut/auzit.
ma intereseaza niste monitoare care: sa le gasesc in romania, sa aiba garantie, sa fie cat mai accesibile la pret si sa prinda o gama cat mai mare de frecvente, inclusiv cele joase. nu stiu daca gasesc asa ceva dar merita sa incerc.
poate ma ajuta altcineva ?
multumesc
RegisteredUser
Junior Member

Mesajde Vendetta » Dum Iul 30, 2006 10:33 am

- eu am M-Audio DX 4 ... si sunt foarte multumit de el ... am dat 8mil pe ele ... eu zic ca sunt foarte bune pt inceput ...
- placa de sunet delta 1010lt ... chiar merita banii ... nu zice ca iti iei ceva mai ieftin apoi sa vrei sa schimb ... si ce imi place e ca are 8 in 8 out (analog) ... sa trec printr-un compresor , eq , sa bagi un modul de sunet , un preamp ... le ai pe toate pusi ... lucrezi cu patchbay-ul/router-ul ei ... ... ...
- midi controller am o clapa roland jv-30 ... m-audio kestation 49e stiu pe cineva care are si de multe ori in timp ce lucrezi se blocheaza ... si nu se mai alimenteaza de pe usb , si problema asta o au mai multi ... de la m-audio m-a tenteaza seria noua Axiom 49 sau 61 , 4 sau 5 octave , 9 fadere , 8knob-uri , 8 pad-uri , play / pause / stop ... dar mai ales butonul de rec ... e ceva chiat foarte util ...
- preamp am un Behringer T1953 ...isi face treaba bine ... dar poti sa iti iei un Behringer MIC 100 (2.400.000) sau Behringer MIC 200 (2.900.000) ... care ... parerea mea e ca sunt mai bune decat un mixer (tot la acelasi pret) folosit ca preamp ...
Vendetta
Junior Member

Mesajde RegisteredUser » Dum Iul 30, 2006 2:53 pm

DX4 de la M-audio ar fi o solutie buna numai impreuna cu un subwoofer, cred eu. monitoarele astea raspund la frecvente cuprinse intre 60Hz-20kHz iar un subbas la vreo 45Hz trece neobservat iar pe mine ma intereseaza sa prind si cateva din frecventele astea joase tare.
nu zic ca imi iau ceva mai ieftin si apoi sa fac schimb, pentru ca, probabil, am sa optez si eu pt delta 1010lt.
in legatura cu keystation-ul nu stiu ce sa cred. unii spun ca sunt multumiti de el (ex. LEXIC si nu numai) altii spun ca nu ... oricum cei de la A.V. Audio Sys presupun ca dau si garantie la produse, nu ?
la preamplificatoare inca nu ma gandesc. primul pas e sa-mi iau monitoare, sound card si controler si apoi mai vad pe parcurs.
oricum mersi de info.
daca mai aveti recomandari sau alte sfaturi in legatura cu monitoarele, le astept cu placere.
multumesc
RegisteredUser
Junior Member

continuare

Mesajde LEXIC » Mar Aug 01, 2006 8:21 am

-stai linistit ca astia de la m-audio nu fac scule proaste gen Behringer,deci esclus sa-ti iei tzeapa , cum sta faza cu boot-ul (in momentul in care tragi voci ,trebuie sa-i dai semnal in casti aceluia ce inregistreaza , nu? )de aia am un mixer ca sa-i dau semnalul separat (la el in casti mai reglabil cvum vrea respectivul iar mie in monitoare la fel semnal diferit ) sper ca ai intales .....
-dar la placa m-audio 192 nu ai posibilitatea sa-ti rutezi din Pach Ruter cum vrei , de aia eu ies din preamp si-n placa de sunet si intr-un mixer .....
-daca mai ai intrebari scrie-mi un email si vb ....numai bine , bafta
LEXIC
Junior Member

indrumari

Mesajde Phossilah » Vin Apr 06, 2007 6:35 am

sper sa fiu pe subiect cu postu asta....
am avut un akai mpc2000xl...asta e un sampler, drum machine cu sequencer...deoarece era cam scump shi costisitor pt ceea ce shtia sa faca l-am vandut....vreau sa-mi iau un midi pad controller simplu, fara sequencer...in ideea sa folosesc sequenceru unui soft gen reason sau oricarui alt soft...
intrebarea e: de unde ash putea akizitziona asha ceva shi ce modele se potrivesc diferitelor tipuri de softuri?
am gasit cateva modele pe net relativ ieftine dar nu onoreaza comenzile din romania
mersi anticipat
Phossilah
Junior Member

Mesajde Catalin Truta » Vin Apr 06, 2007 7:58 am

Ce rost are sa publici de doua ori acelasi lucru?
Catalin Truta
Junior Member

Înapoi la Home Recording