Metering

Totul despre tehnologia sunetului

Metering

Mesajde soulviasound » Joi Ian 15, 2004 12:04 am

Din toate sursele mele de a face rost nu am putut face rost de
SpectraFoo cel care poate afisa la adancime de 64 bit si -160dbfs
Pt Darec sau care este noul tau user, am vazut undeva ca ai cartea lui bob katz, imi poti zice care varianta o ai ca eu am gasit una micuta pe mirc care nu ma juta prea mult si am inteles ca tipu
te invata ceva.
soulviasound
Junior Member

Re: Metering

Mesajde Nimeni Graphics » Joi Ian 15, 2004 1:09 pm

The Secret of Mastering Engineer - PDF 290 kb;
Cat de curand incerc sa dau drumul la un site cu tot cu forum unde o sa putem sa facem mai mult schimb de experienta si unde o sa bag toate articolele, cartile pe care le am si pe care o sa le mai gasim ... cu liste de cd-uri sampler disponibile ... cu tot tacamul ... Eu zic maxim o saptamana si sper sa nu se prelungeasca termenul ... puii mei :) m-am apucat de html acum vreo trei luni d-aia merge mai greu dar il fac mama lui de site ... Daca era o melodie era altceva :).

Oricum decat sa mai astepti site-ul mai bine da-mi o adresa de mail ca am pierdut-o pe a ta cand mi-a cazut acum o saptamana hardul si iti trimit pdf lui Bob Katz
Nimeni Graphics
Junior Member

mersi

Mesajde soulviasound » Vin Ian 16, 2004 3:18 pm

Initial trimis de Nimeni Graphics
The Secret of Mastering Engineer - PDF 290 kb;
Cat de curand incerc sa dau drumul la un site cu tot cu forum unde o sa putem sa facem mai mult schimb de experienta si unde o sa bag toate articolele, cartile pe care le am si pe care o sa le mai gasim ... cu liste de cd-uri sampler disponibile ... cu tot tacamul ... Eu zic maxim o saptamana si sper sa nu se prelungeasca termenul ... puii mei :) m-am apucat de html acum vreo trei luni d-aia merge mai greu dar il fac mama lui de site ... Daca era o melodie era altceva :).

Oricum decat sa mai astepti site-ul mai bine da-mi o adresa de mail ca am pierdut-o pe a ta cand mi-a cazut acum o saptamana hardul si iti trimit pdf lui Bob Katz

Mersi mult si la replay am sa-ti trimit si eu documentatiile pe care le mai am. E faina ideea cu site. Daca te pot ajuta cu ceva cu placere ca mai fac si eu html-uri cgi-uri php si cateva chestii de-aste de net.
Daca era o melodie era altceva :)

Multa dreptate :)

Uite mail-ul meu si adresa de yahoo messenger
soulviasound@email.ro
id: soulviaosound
mai vorbim

Chiar nu are nimeni SpectraFoo, va dau ceva in schimb
soulviasound
Junior Member

Re: mersi

Mesajde Nimeni Graphics » Sâm Ian 17, 2004 12:31 pm

Am trimis cartea ...
Incerc sa fac rost si de SpectraFoo
Nimeni Graphics
Junior Member

am probleme cu mail-ul cred

Mesajde soulviasound » Dum Ian 18, 2004 1:57 pm

Initial trimis de Nimeni Graphics
Am trimis cartea ...
Incerc sa fac rost si de SpectraFoo

Te rog sa-l mai trimiti inca o data ca multi mi-au trimis ceva si nu a ajuns (probabil am eu ceva probleme cu mail-ul).
Sa sti ca te va ajuta foarte mult SpectraFoo. Ii este implementat sistemul de metering K-System si vei putea judeca mult mai bine cat de tare suna piesa. E ceva misterios cu taria asta, cand vom invata ca taria piesei este data de ceva mai complex decat puterea medie indicata de VU atunci cred ca sound-ul pieselor din romania se vor apropia de cele de afara. E ceva interesant si de curand am si prins logica la sistemul K de level. Pct de cliping al semnalului mediu nu este atunci cand trece de 0 dbU ci atunci cand trece de +4dbU de aceea trebuie si vu-metrele calibrate ca acel 0 VU sa coincida cu +4 dbU, iar acel +4dbU sa coincida cu -20 dbFS . Inca o treba faina este ca acest SpectraFoo iti zice presiunea sonora in camera de monitorizare si cea mai buna presiune sonora este 83 db SPL. Datorita adancimii mare in biti poti monitoriza actiunea dither-ului. Nu mai pot sa stau dar mai vorbim. Oricum ti-as fi recunoscator(cu ce crezi ca ti-as putea oferi)daca ai face rost de noul SpectrFoo.
soulviasound
Junior Member

Re: mersi

Mesajde Nimeni Graphics » Lun Ian 19, 2004 1:28 pm

Am mai trimis-o o data
Nimeni Graphics
Junior Member

Mesajde Michele » Sâm Mar 13, 2004 9:56 am

soulviasound scrie:Te rog sa-l mai trimiti inca o data ca multi mi-au trimis ceva si nu a ajuns (probabil am eu ceva probleme cu mail-ul).
Sa sti ca te va ajuta foarte mult SpectraFoo. Ii este implementat sistemul de metering K-System si vei putea judeca mult mai bine cat de tare suna piesa. E ceva misterios cu taria asta, cand vom invata ca taria piesei este data de ceva mai complex decat puterea medie indicata de VU atunci cred ca sound-ul pieselor din romania se vor apropia de cele de afara. E ceva interesant si de curand am si prins logica la sistemul K de level. Pct de cliping al semnalului mediu nu este atunci cand trece de 0 dbU ci atunci cand trece de +4dbU de aceea trebuie si vu-metrele calibrate ca acel 0 VU sa coincida cu +4 dbU, iar acel +4dbU sa coincida cu -20 dbFS . Inca o treba faina este ca acest SpectraFoo iti zice presiunea sonora in camera de monitorizare si cea mai buna presiune sonora este 83 db SPL. Datorita adancimii mare in biti poti monitoriza actiunea dither-ului. Nu mai pot sa stau dar mai vorbim. Oricum ti-as fi recunoscator(cu ce crezi ca ti-as putea oferi)daca ai face rost de noul SpectrFoo.

ciao
Spuneti-mi si mie Spectrfoo este un plug-in si pe ce platforma lucreaza? VST,TDM, MAS?
Michele
Junior Member

Nimeni Graphics

Mesajde Danishere » Vin Mar 26, 2004 11:10 am

[quote="Nimeni Graphics"]The Secret of Mastering Engineer - PDF 290 kb]

Trimite-mi si mie te rog pdf-ul "The Secret of Mastering Engineer " la adresa <danishere@lycos.co.uk>. SpectraFoo asta este un plug-in sau un device hardware? ;a
Merci mult
Danishere
Junior Member

Mesajde soulviasound » Vin Mar 26, 2004 3:34 pm

Michele scrie:ciao
Spuneti-mi si mie Spectrfoo este un plug-in si pe ce platforma lucreaza? VST,TDM, MAS?

Da este un plug-in foarte bun pentru monitorizare ce simuleaza sistemul K, este si un FFT foarte bun. Il gasesti pentru toate platformele daca il cumperi dar asa il gasesti greu de tot VST si TDM, MAS nici nu cred ca-l vei gasi doar daca il cumperi.
soulviasound
Junior Member

Înapoi la Home Recording