Discutii aprinse

Totul despre tehnologia sunetului

Mesajde SOD » Joi Apr 17, 2003 7:38 pm

bre nea,scannere martin?ce dracu?
daca ai lucrat la stage expert tre sa te stiu!hehehe!
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde soulviasound » Joi Apr 17, 2003 8:13 pm

Initial trimis de SOD

daca ai lucrat la stage expert tre sa te stiu!hehehe!

Cand lucram eu la stage expert nu prea cred ca stiai ce-nsemna stage
soulviasound
Junior Member

Mesajde SOD » Joi Apr 17, 2003 8:27 pm

aha,deci unul din aceia.infumurat si cu nasul pe sus.eu nu am vrut decat sa fac conversatie cu tine,ca esti nou si oricum,nimeni de pe forumul asta ,evident in afara de mine,nu stie o iota de sunet sau lumina.
habar n-ai cine sunt si ce stiu,dar iti dai cu presupusul.ei,cu asta ai sa ramai baiete!
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde soulviasound » Joi Apr 17, 2003 10:30 pm

Initial trimis de SOD
aha,deci unul din aceia.infumurat si cu nasul pe sus.eu nu am vrut decat sa fac conversatie cu tine,ca esti nou si oricum,nimeni de pe forumul asta ,evident in afara de mine,nu stie o iota de sunet sau lumina.
habar n-ai cine sunt si ce stiu,dar iti dai cu presupusul.ei,cu asta ai sa ramai baiete!

Tu ai inceput cu fumurile.Intr-adevar toti de pe acest forum nu stiu nimic inafara de tine.Si nu-mi pasa chiar deloc cine esti si nici nu-mi dau cu presupusul se vede clar cine esti dupa cum vorbesti.Sunt oameni destui pe forumul asta cu care se poate discuta la modul PROFESIONIST.

P.S. Daca nu vorbeai asa de sus cu mine nici nu indrazneam sa ma leg de tine.
soulviasound
Junior Member

Mesajde Darec » Vin Apr 18, 2003 2:57 am

Initial trimis de SOD

Esti rau... Noi pe aici discutam si incercam sa invatam cate ceva unii de la altii. prindem si noi ca tampitii si handicapatii o idee ne trezim maine dimineata, ne apucam de munca si verificam ideea pe care am prins-o, daca e buna o folosim in continuare daca nu o lasam dracu.

Nimeni nu s-a nascut sunetist peste noapte, si oricum crede-ma ca nimeni nu s-a nascut in Romania pana acum sa faca , repet sa FACA ceva senzational sau macar foarte bun in materie de sunet... Si asta nu pentru ca nu avem pe ce, nu pentru ca nu avem pentru cine sau nu avem motivare, nu pentru ca nu vrem, nu avem chef sau nu binevoieste muschiul nostru, ci pentru ca ne lipsesc o groaza de caramizi din zidul ce se numeste UN BUN SUNETIST. Intreaga suflare muzicala romaneasca incepand cu cei care se ocupa de sunet ne scaldam intr-o plafonare puturoasa si mai ales NEPUTINCIOASA, din care cu greu apar unele sclipiri si astea din locuri in care nu te asteptai sa apara (oameni care au invatat sunetul si tehnica de pe net, practicand pe un cacat de Creative Live). Un mare nene care face sunet in state si asta la modul cel mai serios (Arta), spunea ca prima greseala a unui sunetist este aceea de a fi multumit de sine. Si ce nu avea dreptate?
Io unul, limbricul pamantului in materie de sunet de cand m-am apucat de chestia asta, am ajuns la concluzia ca direct proportional cu cat am invat mai mult cu atat imi dadeam seama ca nu stiu nimic. Noroc ca sunt ambitios de felul meu si nu m-am lasat si nu o sa ma las. Am o viata inainte. " Sunetistii " grei de la noi la varsta mea descoperisera butonul de power la radioul parintilor, sau in cel mai bun caz pentru ei invatasera ca daca nu pui doua roti cu banda la magnetofon acesta nu o sa functioneze.

In materie de sunet parerea mea nu exista decat ca si experienta, calea de mijloc. In ce sens. daca pe o scara de la 1 la 10 (1 prostia absoluta, 10 sunetul bine facut - exemplu muzica din afara , vezi concertele de acolo, vezi soundul melodiilor, vezi prelucrarea vocilor...) deci daca pe aceasta scara eu iau 2, tu iei 4 asta nu te face cu nimic mai destept, mai bun...arata doar ca ai mai multa experienta, in mod sigur nu iti da dreptul de a te numi un bun sunetist poate nici macar sunetist.
In acelasi sens: daca io din diverse motive nu am invatat inca sa scriu, iar tu deja ai trecut la "Ana are mere" asta nu inseamna ca eu nu o sa invat sau ca tu poti sa fii numit absolvent de scoala primara.

Poate am exagerat pe alocuri, poate m-am infierbantat putin dar asta e parerea mea, si nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. DOAR DISCUTAM. In fond sunt un nimeni, cu pretentii de a ajunge cineva ... in mod sigur nu imi doresc sa fiu cineva cu intentii de a ajunge un nimeni.

Io unu zic pace... Si mai vorbim... Sper ca nu s-a suparat nimeni...
Darec

Mesajde dadius » Vin Apr 18, 2003 7:18 am

Initial trimis de SOD

atentie la neatentie!

- Nu mi s-a parut rau intentionat si nici infumurat.A discutat cu tine cum ai discutat si tu cu el,
- cine esti tu sa spui ca eu nu am habar de sunet mai Sod? Ma cunosti cumva? Ai auzit muzica produsa in studioul meu? M-ai vazut cum fac o trupa sa sune LIVE? Iti cunosc istoria pe forum de un an incoace si trebuie sa marturisesc ca in general imi esti un tip simpatic cu toate ca te-au banat astia si te-au futut la greu.Dar la faza asta ti-ai dat cu mucii in fasole

Si cu aceasta va rog sa va itoarceti la subiect!
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde soulviasound » Vin Apr 18, 2003 8:20 am

Initial trimis de Darec

Esti rau... Noi pe aici discutam si incercam sa invatam cate ceva unii de la altii. prindem si noi ca tampitii si handicapatii o idee ne trezim maine dimineata, ne apucam de munca si verificam ideea pe care am prins-o, daca e buna o folosim in continuare daca nu o lasam dracu.

Nimeni nu s-a nascut sunetist peste noapte, si oricum crede-ma ca nimeni nu s-a nascut in Romania pana acum sa faca , repet sa FACA ceva senzational sau macar foarte bun in materie de sunet... Si asta nu pentru ca nu avem pe ce, nu pentru ca nu avem pentru cine sau nu avem motivare, nu pentru ca nu vrem, nu avem chef sau nu binevoieste muschiul nostru, ci pentru ca ne lipsesc o groaza de caramizi din zidul ce se numeste UN BUN SUNETIST. Intreaga suflare muzicala romaneasca incepand cu cei care se ocupa de sunet ne scaldam intr-o plafonare puturoasa si mai ales NEPUTINCIOASA, din care cu greu apar unele sclipiri si astea din locuri in care nu te asteptai sa apara (oameni care au invatat sunetul si tehnica de pe net, practicand pe un cacat de Creative Live). Un mare nene care face sunet in state si asta la modul cel mai serios (Arta), spunea ca prima greseala a unui sunetist este aceea de a fi multumit de sine. Si ce nu avea dreptate?
Io unul, limbricul pamantului in materie de sunet de cand m-am apucat de chestia asta, am ajuns la concluzia ca direct proportional cu cat am invat mai mult cu atat imi dadeam seama ca nu stiu nimic. Noroc ca sunt ambitios de felul meu si nu m-am lasat si nu o sa ma las. Am o viata inainte. " Sunetistii " grei de la noi la varsta mea descoperisera butonul de power la radioul parintilor, sau in cel mai bun caz pentru ei invatasera ca daca nu pui doua roti cu banda la magnetofon acesta nu o sa functioneze.

In materie de sunet parerea mea nu exista decat ca si experienta, calea de mijloc. In ce sens. daca pe o scara de la 1 la 10 (1 prostia absoluta, 10 sunetul bine facut - exemplu muzica din afara , vezi concertele de acolo, vezi soundul melodiilor, vezi prelucrarea vocilor...) deci daca pe aceasta scara eu iau 2, tu iei 4 asta nu te face cu nimic mai destept, mai bun...arata doar ca ai mai multa experienta, in mod sigur nu iti da dreptul de a te numi un bun sunetist poate nici macar sunetist.
In acelasi sens: daca io din diverse motive nu am invatat inca sa scriu, iar tu deja ai trecut la "Ana are mere" asta nu inseamna ca eu nu o sa invat sau ca tu poti sa fii numit absolvent de scoala primara.

Poate am exagerat pe alocuri, poate m-am infierbantat putin dar asta e parerea mea, si nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. DOAR DISCUTAM. In fond sunt un nimeni, cu pretentii de a ajunge cineva ... in mod sigur nu imi doresc sa fiu cineva cu intentii de a ajunge un nimeni.

Io unu zic pace... Si mai vorbim... Sper ca nu s-a suparat nimeni...

A naibi de multa drepate poti sa mai ai ma darec
soulviasound
Junior Member

Mesajde SOD » Vin Apr 18, 2003 12:45 pm

intreaba-l pe Calin de mine.poate iti zice el.vezi ca e o poza pe aici,pe fan club,care te poate edifica.de fapt,sunt mai multe poze.
oricum,fara suparare,acu mult timp,cand ai pus o poza cu studioul tau si cu lista de echipamente ce o aveai atunci,erai profan.acu poate te-ai mai dezvoltat si iti urez bafta!in curand,nu peste mult timp,o sa bag o oferta cu ce vand eu si ce pot aduce.poate intereseaza pe cineva.
si inca ceva.nu cred ca vin la top t,pentru ca e un dezastru organizatoric.

pentru soulviasound.

zici tu ca ai fost civilizat si neinfumurat atunci cand eu zic ca ar trebui sa te cunosc ,daca ai lucrat la stage,iar tu ma iei in bascalie?asa o fi acum,ca pe vremea mea era altfel.
de cuziozitate,zi-mi si mie unde au sediul Stage Expert,cum ii cheama pe patroni!se poate?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde dadius » Vin Apr 18, 2003 1:04 pm

Initial trimis de SOD

intreaba-l pe Calin de mine.poate iti zice el.vezi ca e o poza pe aici,pe fan club,care te poate edifica.de fapt,sunt mai multe poze.
oricum,fara suparare,acu mult timp,cand ai pus o poza cu studioul tau si cu lista de echipamente ce o aveai atunci,erai profan.acu poate te-ai mai dezvoltat si iti urez bafta!in curand,nu peste mult timp,o sa bag o oferta cu ce vand eu si ce pot aduce.poate intereseaza pe cineva.
si inca ceva.nu cred ca vin la top t,pentru ca e un dezastru organizatoric.

pentru soulviasound.

zici tu ca ai fost civilizat si neinfumurat atunci cand eu zic ca ar trebui sa te cunosc ,daca ai lucrat la stage,iar tu ma iei in bascalie?asa o fi acum,ca pe vremea mea era altfel.
de cuziozitate,zi-mi si mie unde au sediul Stage Expert,cum ii cheama pe patroni!se poate?

Legat de ce ai spus de mine:
Se poate sa ai dreptate.Nu m-am dezvoltat foarte mult ca aparatura din pacate.DE ASTA SE NUMESTE ACEST FORUM HOME RECORDING!!!
Probail ca sunt si alte forumuri unde se discuta la nivel profesional.Eu atat am adunat cu greu si sunt mandru de ce am si de ceea ce am produs.Si sunt mai multi oameni care spun ca ce fac eu e bine.Tot nu mi-ai spus daca ai ascultat vreo piesa?
Eu propun sa incheiem aceasta discutie si sa o lasam asa cum e.Daca tu esti mai sus decat mine ma bucur pt tine si iti doresc numai bine.

PS Va rog cu respect sa reveniti la subiect.
dadius

Mesajde SOD » Vin Apr 18, 2003 1:22 pm

ma dadiuse,eu nu vreau sfada si scandal.voi tot nu ati inteles ceva.EU NU SUNT NICI SUNETIST SI NICI LUMINIST.sunt doar un ins care a halit meseria asta de mult timp,iar acu incerc sa fac ceva mai mult.atata tot.

ps1 : nu,n-am ascultat nici o piesa
ps2 : ce legatura au banarile mele cu discutia?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde dadius » Vin Apr 18, 2003 1:23 pm

Initial trimis de SOD

intreaba-l pe Calin de mine.poate iti zice el.

am sa-l intreb!

Dar de cine sa intreb man? De SOD?
dadius

Mesajde SOD » Vin Apr 18, 2003 1:45 pm

nu man,de baiatul care le- a facut concertul aniversar de 20 de ani!
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde dadius » Vin Apr 18, 2003 1:46 pm

Initial trimis de SOD

ps2 : ce legatura au banarile mele cu discutia?

nici o legatura ! am zis si eu doar asa legat de faptul ca mi-esti simpatic.

cati ani ai daca nu sunt indiscret
dadius

Mesajde dadius » Vin Apr 18, 2003 1:48 pm

Initial trimis de SOD
nu man,de baiatul care le- a facut concertul aniversar de 20 de ani!

am inteles.

Am sa-l intreb. Deci daca tu esti omul ala ma bucur ca te-am cunoscut chiar si asa ca SOD si scuza-ma daca te-am suparat in vreun fel.
dadius

....

Mesajde n3aGabitz » Lun Apr 21, 2003 3:08 pm

bai sod...nu vreau sa ma bag in cearta vostra insa, nu cantitatea e importanta ci CALITATEA. degeaba ai ca producator scule de scule daca tu la domeniul creativitate esti vai de mortii tai...asa ca faptul cum ai abordat tu problema fata de Dadius.ca haha ce scule ai tu ba...haha ce pula mea faci tu cu sculele alea....

sa incep si eu sa spun pe ce scule umblu? ca sa eclipsez forumul sau ce pula mea? pentru asta este forumul asta? sau ptr informatie?
n3aGabitz
Junior Member

Re: ....

Mesajde dadius » Mar Apr 22, 2003 7:22 am

Initial trimis de n3aGabitz

sa incep si eu sa spun pe ce scule umblu? ca sa eclipsez forumul sau ce pula mea? pentru asta este forumul asta? sau ptr informatie?

forumul asta este in primul rand pentru a incerca sa ne ajutam intre noi.mie mi-a fost foarte greu sa gasesc oameni cu care sa discut problemele care ma intereseaza pe mine (inca raman la parerea mea ca suntem o minoritate).Asa ca am reusit in ultimele 5-6 luni sa ne adunam cativa aici pe forum.nu suntem foarte multi dar uite ca incet,incet mai apare cate unul. probabil ca daca era vorba de fotbal sau de formula 1 erau mai multi dar ce sa faci daca noi avem pasiuni din astea mai ciudate (ca sa zic asa:) )
Cat despre SOD....el nu a inteles exact (cred eu) ce facem noi aici.dupa cum ai vazut si tu el considera ca a halit aceasta meserie de mult.noi din pacate nu am halit-o inca! e norma, ca daca un om stie absolut tot in acest domeniu, sa i se para banal ceea ce discutam noi aici.

Respect
dadius

aha

Mesajde n3aGabitz » Mar Apr 22, 2003 11:17 am

pai nu ..da ma enervat tonul..atata tot...ce sa spun si ce daca a halit-o? ce sa spun ma...a facut show-ul la celalalte cuvinte....sloboz la tava? trebuia sa fim impresionati sau ce?

treaba sta in felul urmator. esti bun, ai experienta? f bine, bravo tie...arata ca esti om cu experienta, si da un exemplu ptr cei ce inca nu sunt la fel de buni. nu incepe cu aere. atata tot..

pace
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde SOD » Sâm Mai 17, 2003 12:23 pm

in ce getou ziceai ca locuiesti?ca dupa limbaj,nu prea pari a trai in locuri civilizate?sau e doar o prelungire a pasiunii pentru hip hop?
daca nu ai citit toate discutiile,fa bine si citeste-le si apoi poti critica.si ca sa te lamuresc,show-ul ala e unul din cel ecateva sute pe care le-am facut!si cu asta basta!m-am saturat de certuri!daca vrei scandal,iti dau adresa mea,vii in romania si de certam cat vrei!
FOUR OF A KIND
SOD

suferi...

Mesajde n3aGabitz » Dum Mai 18, 2003 8:45 am

ma doare fix in cur de show-urile care le-ai facut tu....nu ma impresioneaza cu absolut nimic. A fost alegerea ta sa le faci, le-ai facut ca sa te lauzi cu ele aici, sau le-ai facut ca ti-a placut sa faci asta? Iar faptul ca iti vorbesc asa cum vezi este ptr ca vreau nu are nici o legatura cu locul in care stau, capisce? Oricum stau si aici la fel cum stateam si in Bucuresti, in CENTRU! Asa ca lasa-ma cu ghetouri si slbozeli d-astea...tinele ptr tine draga SOD.

Nu am nevoie de adresa ta, nu am nevoie sa ma cert cu tine, dar de fel oamenii care se cred mai mult decat sunt..."d-astia destepti..." cum se credea si fratemiu intr-un timp ma seaca, atata tot. Nu il suportam pe el si o sa te suport pe tine? El s-a skimbat...vad ca tu ai ramas asa, poate ca iti este bine si ai succes cu atitudinea asta. In cazul asta baga mare...dar ti-am zis pe mine nu ma afumi cu nimic, asa ca aerele tale de baiat inteligent...etc.....garbage.

bu-bye
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE AICI IN JOS CONTINUA O ALTA CEARTA. UNA RECENTA. AM FACUT PUTIN ORDINE.
Dadius
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde ghagic » Mar Iul 04, 2006 12:50 pm

cei de la online mastering masterizeaza si o singura piesa daca asta le dai; cea ce am facut eu (l-am dat o piesa de a mea pentru a vedea ce pot face cu ea) si am fost uimit de rezultat. dai o incercare: iei iti vor masteriza track-ul si it vor da un demo de aproape un minut in care vei gasi versiunea masterizata si originalul la cam fiecare 10secunde sa-ti faci o parere. dupa care daca esti fericit platesti si ei iti dau trackul integral.

pe de alta parte, UAD si alte DSPuri (inafara de de PTools) suna bine dar nu ajung la nivelul sculelor pe care incearca sa emuleze. acuma nu zic ca nu poti sa ai rezultate bune cu ce ai tu, insa nu va fi optim.

si pe de alta parte, ei nu fac numai compresie si limiting cum zici tu, uitate putin pe site-ul lor si vei vedea.

nu vreau sa fiu prost inteles, nu le fac publicitate, i-amluat pe ei ca exemplu dat pot sa-ti mai dau alte case de mastering reputate care au si un serviciu online si care nu costa mult mai excessiv decit OM.

ei au referinte. poti sa-mi dai si tu referintele tele?
ghagic
Junior Member

Mesajde RMS » Vin Iul 07, 2006 8:54 am

[quote="ghagic"]cei de la online mastering masterizeaza si o singura piesa daca asta le dai]

Ok, eu am inteles ideea, te deranjaza pretul mare pentru o singura piesa. Asta facem noi si suntem liberi sa gandim cum credem de cuvintza. Faptul ca ai apelat la un astfel de serviciu e foarte, bine. Pe noi ne bucura faptul ca exista oameni care promoveaza calitate acustica, iar daca tu esti multumiti de cei de la online mastering, eu nu am de unde sa stiu ce fac ei, este foarte bine, probabil sunt buni, dar asta nu inseamna ca la ei se termina tot. Ma deranjaza putin faptul ca ne etichetezi fara sa cunosti deloc situatzia si nu e frumos deloc, ar trebui sa vii cu niste argumente pertinente, nu ca cele de fgenul ca fac doar compresie si eq, sau mai stiu eu ce nebunii. Crede-ma ca stiu foarte bine ce presupune procesul de mastering iar daca chiar vrei sa sti care este elementul definitoriu, pe langa un setup inteligent ales, te asigur ca acel element, este constituit din niste urechi bune si mult bunul simt. Indata ce am sa am putin timp liber am sa rup putin mitul acesta cu sunatul bine si am sa te rog sa postezi putzin mixul piesei + versiunea master creata de la online care ai afirmat ca au echipamente grele si alte nebunii, dar nu te-am auzit inca sa afirmi ca au niste urechi exceptionale. Nu am nici o treaba cu cei de la online mastering, nici macar nu-i cunosc, dar ne supara faptul ca lovesti in noi fara nici macar sa ne cunosti sau sa sa sti ce facem, doar te supara faptul ca avem un pret mare per piesa si un pret scazut per proiect. Vom masteriza si noi piesa, si vreau sa aud argumente clare din partea ta in legtura cu diferentzele dintre masterul facut de masteringsolution si online mastering. E ok asa ? Astept piesa in versiunea mix iar dupa ce terminam mastering-ul, voi posta eu prima data versiunea master facuta de noi cu semnatura digitala masteringsolution sa nu existe controverse, iar apoi vei posta tu versiunea de la online mastering daca intr-adevar ai masterizat la acei oameni si vrei sa vezi diferentzele. Sper doar ca mixul tau sa fie unul de bun simtz pentru ca nu vrem sa ne prostituam facand mastering la mixaje care nu respecta nici cel mai mic bun simtz.
Numai bine
RMS
Junior Member

Mesajde Reel1 » Vin Iul 07, 2006 9:37 am

Pt.Ghagic

Observ ca pe acest forum nu ai decat 2 posturi ambele cu referire directa catre acest thread. Mi se pare mie sau e o simpla coincidenta faptul ca vrei cu tot dinadinsul sa denigrezi activitatea RMS ?
Preturile alese de catre RMS sunt aliniate la standardele internationale ceea ce mi se pare o politica de solidaritate cu alte firme concurente.
RMS nu foloseste NUMAI DSP .. Dar se pare ca asta ai vrut sa vezi sau sa scoti in evidenta.Din acest motiv consider interventia ta absolut tendentioasa si rog administratorii acestui forum sa declare acest topic inchis .

RMS Team ,
Reel1
Junior Member

Mesajde drag » Vin Iul 07, 2006 5:56 pm

OOlala, am primit o nouí¤ insultí¤ de la amicu soulviasound..am uitat c-am scris pe acest sit...cu ce sí¤ incep Doamne. Soul, am ctit pe situl tí¤u cí¤ faci masterig cu un 5051! BRAVO!!! Productiile la care am participat erau 2 si aveau caracteristici comune: sunet limitat cí¤ aud waveul imediat si cum vrei sa apesi un butonel cum intrí¤-n saturatzie neplí¤cutí¤, deci am dezvoltat o solutzie: rolloff prin vitezí¤ joasí¤ de transfer, pe undeva pe la 8 inch pe sec..avetzi o boalí¤ cu Manley...treaba voastrí¤ putem dezvolta dar dací¤ sintetzi oameni civilizatzi, dací¤ avetzi complexe de inferioritatevedetzi un psiholog.
Sint multe, multe de spus despre sunetul productiilor ro la care am participat, incepÏnd cu achizitzia de sunet, trainigul vocilor, plasarea microfoanelor...eu aud tot iubitzilor...TOT!

Soulviasound, nu-mi mai scrie MP-uri cu injurí¤turi E SERIOS!!

Cine ti-a spus tzie RMS cí¤ mastering se face neapí¤rat mai multe piese...Mí¤ voi cunoastetzi industria muzicii sau vorbitzi sí¤ ví¤ aflatzi in treabí¤!!. Pí¤i pe ce bazí¤ facetzi voi mastering??cÏtí¤ experientzí¤ avetzi voi in MIX ca sí¤ facetzi mastering, mí¤ voi sintetzi seriosi!!??

Ghagic are dreptate sí¤-si puní¤ aceste intrebí¤ri! Da bí¤iete, se masterizeazí¤ O piesí¤ sau 2, f, f des pt promotzie radio, journalisti cluburi etc.
Este o etapí¤ importantí¤ inainte de lansarea unui disc. Ai dreptate, unití¤tile originale suní¤ incomparabil mai bine decit emulatorul. In mix e acelasi lucru si de-aia un comp sau un preamp hardware chiar mai putzin faimos, suní¤ INFINIT mai bine decit simulatorul unui UA sau altí¤ poveste. Pe deasupra se mai poate si masteriza.
In mastering audio cind ai de-a face cu mixuri fí¤cute pur cu emulatoare ai in general de-a face cu ssssss-uri multe pe cinele etc etc, iar munca ta este sí¤ le transformi in fffffffff-uri. Cum faci asta?
Altí¤ problemí¤ sint mixurile unde lipsesc freqs si au un sunet dull...cum inventezi freqs care nu existí¤?...in general ai 2 conceptii la producí¤tori: unii merg in mastering ca la coiffeur iar altzii ca la doctor...a doua viziune e cea mai proastí¤ fiindcí¤ o corectzie majorí¤-n mastering nu va suna corect decÏt in room, dar in masiní¤ la tine vai de tine.
Da ghagic ai dreptate, un mastering room trebuie sí¤ aibí¤ multí¤ experientzí¤ in sunet, altfel e baliverní¤ si te trezesti cu tipi care-tzi recití¤ mí¤rci ca pe Tatí¤l Nostru!
drag
Junior Member

Mesajde Shaki » Vin Iul 07, 2006 6:49 pm

draga drag,

nu shtiu de ce eshti atat de indignat, dar te rog sa ai in vedere k se poate polemiza shi pe un ton putzin mai ponderat, cu argumente, shi be, regulamentul forumului acesta nu permite 3 posturi consecutive intr-un interval de timp atat de scurt. daca mai ai ceva de adaugat, te rog sa foloseshti butonul EDIT

multumesc. la urmatoarea abatere ai putea fi avertizat, asa k sper k m-am facut intzeleasa :)
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde drag » Vin Iul 07, 2006 8:45 pm

Salut Ghagic, ti-am rí¤spuns pe "on line mastering" pe forum, cred cí¤ te intereseazí¤!
drag
Junior Member

Mesajde dadius » Sâm Iul 08, 2006 12:58 pm

Shaki scrie:draga drag,
nu shtiu de ce eshti atat de indignat, dar te rog sa ai in vedere k se poate polemiza shi pe un ton putzin mai ponderat, cu argumente, shi be, regulamentul forumului acesta nu permite 3 posturi consecutive intr-un interval de timp atat de scurt. daca mai ai ceva de adaugat, te rog sa foloseshti butonul EDIT

multumesc. la urmatoarea abatere ai putea fi avertizat, asa k sper k m-am facut intzeleasa :)

Verifica-ti mailul te rog!

In calitate de moderator si membru fondator al acestei sectiuni (Home Recording) am sa rog pe toti cei in drept sa nu se mai stearga posturi pana nu apuc sa le vad si eu. Asta NU este un forum/subforum dedicat copiilor care discuta despre nu stiu ce tampenie. Se vrea a fi un forum tehnic pe unde sa se discute liber despre inregistrari audio. Asa ca daca e o chestiune interesanta se poate trece peste faptul ca s-a postat de trei ori consecutiv intr-un interval scurt. Presupun ca 90% din useri habar nu au ce scrie in regulamentul portalului. Inainte se permitea ca fiecare forum/subforum sa aiba regulament propriu, nu stiu ce s-a intamplat de nu mai e asa. In general userul @drag a adus argumente peste tot unde a scris. Poate tu nu ai inteles aceste argumente! Te-ai gandit la asta? Faptul ca se mai aprind spiritele nu inseamana nimic. Intotdeauna cand s-a sarit calul am intervenit. De data asta insa, mi-ai luat-o tu inainte din exces de zel. Incerc sa intru in contact cu admin portalului pentru a nu se mai repeta astfel de erori. Sunt prea multi moderatori pe aceasta parcela. Doi ar fii de ajuns. Si te rog lasa avertizarile deoparte. Noi suntem aici pentru a ne imbogatii cunostiintele si a ne perfectiona intr-un anumit domeniu. Chiar daca uneori mai sar scantei esentialul ramane. Sper ca m-am facut inteles si ca nu vom mai avea probleme pe viitor.

Numai bine
dadius

Mesajde RMS » Dum Iul 09, 2006 7:14 pm

drag scrie:OOlala, am primit o nouí¤ insultí¤ de la amicu soulviasound..am uitat c-am scris pe acest sit...cu ce sí¤ incep Doamne. Soul, am ctit pe situl tí¤u cí¤ faci masterig cu un 5051! BRAVO!!! Productiile la care am participat erau 2 si aveau caracteristici comune: sunet limitat cí¤ aud waveul imediat si cum vrei sa apesi un butonel cum intrí¤-n saturatzie neplí¤cutí¤, deci am dezvoltat o solutzie: rolloff prin vitezí¤ joasí¤ de transfer, pe undeva pe la 8 inch pe sec..avetzi o boalí¤ cu Manley...treaba voastrí¤ putem dezvolta dar dací¤ sintetzi oameni civilizatzi, dací¤ avetzi complexe de inferioritatevedetzi un psiholog.
Sint multe, multe de spus despre sunetul productiilor ro la care am participat, incepÏnd cu achizitzia de sunet, trainigul vocilor, plasarea microfoanelor...eu aud tot iubitzilor...TOT!

Soulviasound, nu-mi mai scrie MP-uri cu injurí¤turi E SERIOS!!

Cine ti-a spus tzie RMS cí¤ mastering se face neapí¤rat mai multe piese...Mí¤ voi cunoastetzi industria muzicii sau vorbitzi sí¤ ví¤ aflatzi in treabí¤!!. Pí¤i pe ce bazí¤ facetzi voi mastering??cÏtí¤ experientzí¤ avetzi voi in MIX ca sí¤ facetzi mastering, mí¤ voi sintetzi seriosi!!??

Ghagic are dreptate sí¤-si puní¤ aceste intrebí¤ri! Da bí¤iete, se masterizeazí¤ O piesí¤ sau 2, f, f des pt promotzie radio, journalisti cluburi etc.
Este o etapí¤ importantí¤ inainte de lansarea unui disc. Ai dreptate, unití¤tile originale suní¤ incomparabil mai bine decit emulatorul. In mix e acelasi lucru si de-aia un comp sau un preamp hardware chiar mai putzin faimos, suní¤ INFINIT mai bine decit simulatorul unui UA sau altí¤ poveste. Pe deasupra se mai poate si masteriza.
In mastering audio cind ai de-a face cu mixuri fí¤cute pur cu emulatoare ai in general de-a face cu ssssss-uri multe pe cinele etc etc, iar munca ta este sí¤ le transformi in fffffffff-uri. Cum faci asta?
Altí¤ problemí¤ sint mixurile unde lipsesc freqs si au un sunet dull...cum inventezi freqs care nu existí¤?...in general ai 2 conceptii la producí¤tori: unii merg in mastering ca la coiffeur iar altzii ca la doctor...a doua viziune e cea mai proastí¤ fiindcí¤ o corectzie majorí¤-n mastering nu va suna corect decÏt in room, dar in masiní¤ la tine vai de tine.
Da ghagic ai dreptate, un mastering room trebuie sí¤ aibí¤ multí¤ experientzí¤ in sunet, altfel e baliverní¤ si te trezesti cu tipi care-tzi recití¤ mí¤rci ca pe Tatí¤l Nostru!

"There are two kinds of fools,
One says-this is old and therefore good.
The other says-this is new and therefore better."

Insultele le poti primi si direct nu doar MP. Le-ai primit MP pentru ca le-am primit MP... Se pare ca te simti net superior fata de toata lumea, altfel nu-mi imaginez de ce am primit eu primul insultele, doar nu-ti imaginez ca sunt genul de om care tace de dragul publicului, sustin in continuare insulta si nu-mi retrag nici un cuvant fatza de un asa om. Mi-e prea scarba de situatie ca sa-ti mai raspund, esti liber sa vb singur, si imi pare rau ca am de-aface cu un asa om...
RMS
Junior Member

Mesajde dadius » Dum Iul 09, 2006 8:35 pm

AM mutat cerata voastra aici alaturi de o alta certa de acum cativa ani. Daca vreti sa continuati dati-va in cap aici dar fara injuraturi, instulte etc.

sunt cu ochii pe voi

:calm:
dadius

Mesajde Shaki » Lun Iul 10, 2006 4:17 pm

dadius scrie: Verifica-ti mailul te rog!

In calitate de moderator si membru fondator al acestei sectiuni (Home Recording) am sa rog pe toti cei in drept sa nu se mai stearga posturi pana nu apuc sa le vad si eu. Asta NU este un forum/subforum dedicat copiilor care discuta despre nu stiu ce tampenie. Se vrea a fi un forum tehnic pe unde sa se discute liber despre inregistrari audio. Asa ca daca e o chestiune interesanta se poate trece peste faptul ca s-a postat de trei ori consecutiv intr-un interval scurt. Presupun ca 90% din useri habar nu au ce scrie in regulamentul portalului. Inainte se permitea ca fiecare forum/subforum sa aiba regulament propriu, nu stiu ce s-a intamplat de nu mai e asa. In general userul @drag a adus argumente peste tot unde a scris. Poate tu nu ai inteles aceste argumente! Te-ai gandit la asta? Faptul ca se mai aprind spiritele nu inseamana nimic. Intotdeauna cand s-a sarit calul am intervenit. De data asta insa, mi-ai luat-o tu inainte din exces de zel. Incerc sa intru in contact cu admin portalului pentru a nu se mai repeta astfel de erori. Sunt prea multi moderatori pe aceasta parcela. Doi ar fii de ajuns. Si te rog lasa avertizarile deoparte. Noi suntem aici pentru a ne imbogatii cunostiintele si a ne perfectiona intr-un anumit domeniu. Chiar daca uneori mai sar scantei esentialul ramane. Sper ca m-am facut inteles si ca nu vom mai avea probleme pe viitor.

Numai bine

nu am primit nimic nici pe mail shi nici pe pm de la tine

nu am facut nimic altceva decat sa unesc doua posturi shi sa sterg un al treilea care nu continea nimik altceva decat nishte propozitii pe un ton gen "ce spui tu, baietzica"

sunt mod pe muzica shi nu eshti in postura de a ma trage de maneca. imi cunosc foarte bine limitele shi nu am avut interventzii lipsite de bun simtz sau care sa-mi depaseasca atributziile - repet, nu am facut decat sa unesc nishte posturi consecutive...

sa fiu in locul tau (shi nu numai al tau), ash inceta sa ma fac ordine shi sa pun pe altzi moderatori la punct, in public. asta pentru k nu am de gand sa ma las intimidata sau indepartata

multzumesc. continuatzi, spor in ceea ce facetzi shi fitzi siguri k o sa mai am interventzii de moderare daca regulile generale ale acestui forum vor fi incalcate
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde eyewitness » Lun Iul 10, 2006 4:30 pm

dadius, ultima ta intrare a fost pe 22 mai dupa care paosa pana pe 8 iulie
fara suparare, dar daca in lipsa ta intra frunu si ne injura de mama sa fii convins ca moderatorul de pe muzica va loa masuri fie ca vrei sau nu. nu se baga nimeni pe forumul vostru, nici moderatorii de muzici si nici adminii atata timp cat forumul este tinut in limitele generale ale regulamentului fanclub.ro

multumesc

ps: pentru discutii intre mozi exista forumul sfatul batranilor
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Următorul

Înapoi la Home Recording