Mixere!

Totul despre tehnologia sunetului

Mixere!

Mesajde terapie » Lun Iun 02, 2003 8:33 am

Salve!

Mah bajietzi.. am un mixer Behringer UB1622FX-PRO.. se poate vizualiza la: http://www.behringer.com/02_products/prodindex_ub.cfm?id=UB1622FX&lang=eng

Problema este ca vreau sa conectez Virtualizer-ul (http://www.behringer.com/02_products/prodindex.cfm?id=DSP2024P&lang=eng) in aux-ul mixerului, dar nu prea ma prin la o chestie: Pe mixer sunt doo blocuri de conectori aux, fiecare avand un jack send shi doo jack-uri (left/right) return... Eh.. Proc-ul fiind stereo, e normal ca vreau sa il conectez stereao.. dar send-ul este stereo!!???.. aici nu ma prin.. am incercat sa il conectez cu un jack stereo, prevazut la capete cu doo javk-uri mono care intra in Virtualizer.. shi nu merge.. nici un semnal, nimic..

Cei cu experientza pe mixere.. poate reushitzi sa ma luminatzi shi pe mine..

Multzumiri anticipate... ;-)
terapie
Junior Member

Re: Mixere!

Mesajde terapie » Lun Iun 02, 2003 8:34 am

terapie
Junior Member

Re: Mixere!

Mesajde soulviasound » Lun Iun 02, 2003 10:08 am

Initial trimis de terapie
Salve!

Mah bajietzi.. am un mixer Behringer UB1622FX-PRO.. se poate vizualiza la: http://www.behringer.com/02_products/prodindex_ub.cfm?id=UB1622FX&lang=eng

Problema este ca vreau sa conectez Virtualizer-ul (http://www.behringer.com/02_products/prodindex.cfm?id=DSP2024P&lang=eng) in aux-ul mixerului, dar nu prea ma prin la o chestie: Pe mixer sunt doo blocuri de conectori aux, fiecare avand un jack send shi doo jack-uri (left/right) return... Eh.. Proc-ul fiind stereo, e normal ca vreau sa il conectez stereao.. dar send-ul este stereo!!???.. aici nu ma prin.. am incercat sa il conectez cu un jack stereo, prevazut la capete cu doo javk-uri mono care intra in Virtualizer.. shi nu merge.. nici un semnal, nimic..

Cei cu experientza pe mixere.. poate reushitzi sa ma luminatzi shi pe mine..

Multzumiri anticipate... ;-)

aici este pseudo-stereo, adica trimiti din send in ambele intrari ale virtualizerului, impedanta send-ului fiind facuta sa se adapteze la alte doua impedante mono.Mai scurt la un capat ai un singur mono iar la celelat capat ai doua mufe mono. Dar pentru cea ce faci tu pica Behringer pentru ca nu este deloc bun pentru multitrack rec., nu ai direct out, nu ai inserti, nu ai aux pre si post ai doar pre (aici poate ma insel) au multe bug-uri astea de la behringer(e bun daca vrei sa captezi voci sau nunti si alte ocazii(parerea mea). Eu iti recomand un Soundcraft spirt sx 12 si ai sa vezi ca-ti faci treaba cu el (mie nu-mi prea place sa bag efectele pe aux, astea le folosesc pentru monitorizare si return-ul il folosesc ca si posibil track in caz ca nu mai am)si la sx ai si insertii stereo pe subgrupe. Cel mai bine ar fi de ai avea consola in-line aia chiar ca este numa buna pentru ce faci tu
numa bine

uite niste specificatii la spirit sx 12
• 20 inputs as standard

• 18 outputs including aux and direct outputs

• 12 mono channels with high quality UltraMic™ pre-amps

• 4 stereo inputs

• 4-bus architecture, with sub-group routable to mix

• Direct outputs can be switched globally pre- or post-fade

• Inserts on all mono channels

• 3-bands 'British' EQ with swept mid-band

• Stereo 18dB/octave 100Hz high-pass filter to cut stage rumble

• +48V phantom power

• Channel On switch for mute control

• Two sub-group outputs

• Separate mono sum output

• Impedance balanced outputs

• Rugged aluminium chassis with integral carry handle

• Excellent protection against RF emissions
soulviasound
Junior Member

Mesajde terapie » Mar Iun 03, 2003 7:51 am

Heheee... mersi sherifule.. ma ashteptam sa imi raspunzi tu.. am vazut ca eshti bazat pe mixere.. ;-)

Deci se cheama tzeapa cu mixer-ul asta pe care-l am io, nu??? .. :-(
Mah.. insertzi are, pe canalele mono (adica 4).. deci send-ul ala este mono, huh??.. pai shi gasesc cablu cu un jack mono shi doo smono??.. shi in cazul asta inseamna ca nu pot aplica efectele in mod stereo prin aux????...
pentru monitorizare asha avea sub-urile.. doo.. daca intzeleg eu bine ce e aia monitorizare..

m-am uitat la Spirirt SX.. e mishtocutz.. sunt curios cat costa pe la noi p-aci...

pai shi tu daca nu foloseshti aux-urile pentru efecte, pe astea cum le bagi??!!! :confused:

thks for info man.. ;)
terapie
Junior Member

Mesajde soulviasound » Mar Iun 03, 2003 11:02 am

Initial trimis de terapie
Heheee... mersi sherifule.. ma ashteptam sa imi raspunzi tu.. am vazut ca eshti bazat pe mixere.. ;-)

Deci se cheama tzeapa cu mixer-ul asta pe care-l am io, nu??? .. :-(
Mah.. insertzi are, pe canalele mono (adica 4).. deci send-ul ala este mono, huh??.. pai shi gasesc cablu cu un jack mono shi doo smono??.. shi in cazul asta inseamna ca nu pot aplica efectele in mod stereo prin aux????...
pentru monitorizare asha avea sub-urile.. doo.. daca intzeleg eu bine ce e aia monitorizare..

m-am uitat la Spirirt SX.. e mishtocutz.. sunt curios cat costa pe la noi p-aci...

pai shi tu daca nu foloseshti aux-urile pentru efecte, pe astea cum le bagi??!!! :confused:

thks for info man.. ;)

mersi de complimente da nu cred ca-s eu foarte bun la mixere doar imi place mai mult partea asta pentru ca daca il exploatezi la maxim iese exact ce vrei. Ma teapa nu se cheam si ma mira ca are insertzii ca stiam ca behringer are numa la masa aia mare.
Pretul de la spirit sx la care ti-l pot aduce eu este in jur de 750$.
Cablul il poti face chiar tu. Nu vei avea aux stereo dar daca zici ca are insertzii pe canalele mono inseamna ca trebuie sa aiba si insertzii stereo pe subgrupe si iti rezulta efecte stereo.
Eu folosesc efectele pe insertzii. Astea pe aceasi mufa trimit semnalul si tot odata il si aduc inpoi in modul urmator: primeste semnalul setat de gain de la mic il trimite in blocul de efecte se intorce din blocul de efecte iar apoi se duce in eq in pre aux apoi in pan iar apoi in fader si apoi in post aux.Bineinteles ca efectul aici este mono dar de preferabil este ca tu sa captezi un semnal dry nu cu efecte pe el doar eventual compresie si gate pe care le poti folosi linistit mono (daca vrei neaparat sa fie stereo mai cloneza un canal dar cum nu ai prea multe pe behringer tre sa te multumesi asa). Eu am zis atunci sa pui compresie si gate pe baterie pentru ca (virgula) curata semnalul original si scoate fasul si din cineli(aici poate sa fie misto ce lasa in urma cineli depinde de preferinte) si din premier si din tot pentru ca gandestete bateria are multe pauze nu este ca si guitara sau altele.Compresia poti sa nu o adaugi daca, crezi ca ala de la baterie nu se razbuna pe baterie :).
Monitorizarea la care ma refer eu este aceea a artistului in cazul ai doua linii de monitorizare adica: pe aux1 ii trimiti in castile sau in cazul de stage in monitoarele de pe scena ,vocalistului vocea sa si un instrument care crede el ca-l ajuta(il intrebi) iar pe aux2 ii trimiti bass-istului guitara bass si toba mare si premierul si tot asa in functie de cate aux ai de exemplu sunt console FOH cu 12 aux dar sunt console specializate pe monitorizare care au integrat si un spliter care trimite semnalul original (de la mic sau DI-BOX) si in FOH.
Uite niste sfaturi pe care le-am mai prins si eu de pe ici colo in balansarea unui mix cand il tragi pe multi trackrec cea ce nu-i cazul tau fiinca ai creative live(in cea ce faci tu ma-s gandi mai serios la cel putin delta 1010lt daca vrei sa iasa cat de cat demo):
1. prima data asigurate ca mixul tau merge in mono si verifica problemele de fazare intre left si right.
2. panorameaza bass-ul, bateria si vocalul in centru. Asta stabilizeaza mix-ul.
3. raspandeste celelate instrumente chiar si backing vocals, dincolo de centru.
4. Egalizeaza mix-ul
5. Adauga efecte stereo pentru a da iluzie de spatiu
6. Verifica balansul ascultand din alta camera si poti sa iti dai seama daca vocalul e prea in spate sau prea in fata sau alte bug-uri .
A si inca o chestie care mi se pare importanta cand faci prima data mix-ul intre baterie si bass incearca ca nici una sa nu se domine pe cealalta(e important la sound).
salutare
soulviasound
Junior Member

Înapoi la Home Recording