pentru bassistii interesati
imi pare bine sa vad ca merge forumul pt bassisti chiar daca florin nu mai raspunde ci doar citeste!
probabil asta a vrut sa vada , daca suntem in stare sa "ne facem de cap si singuri"
asa e florin?
intreb pt ca stiu ca ai sa citesti! :-)
probabil asta a vrut sa vada , daca suntem in stare sa "ne facem de cap si singuri"
asa e florin?
-
Manaie - Junior Member
Salutari Whatever ma bucur ca avem un nou bassist printre noi.
Eu folosesc de ceva vreme S.I.T. strings pentru ca se pastreaza mai mult timp decat celelalte (Dadario, Fender) si pe deasupra le obtin si la un pret accesibil astfel incat imi permit sa le schimb mai des.Alte corzi foarte bune sunt dupa parerea mea Elixir, GHS, Rotosound...doar ca astea sunt cam scumpe.
Eu folosesc de ceva vreme S.I.T. strings pentru ca se pastreaza mai mult timp decat celelalte (Dadario, Fender) si pe deasupra le obtin si la un pret accesibil astfel incat imi permit sa le schimb mai des.Alte corzi foarte bune sunt dupa parerea mea Elixir, GHS, Rotosound...doar ca astea sunt cam scumpe.
Prepe
-
danjazzbass - Junior Member
Manaie scrie:imi pare bine sa vad ca merge forumul pt bassisti chiar daca florin nu mai raspunde ci doar citeste!
asa e florin?
sigur ca citeste zilnic, si e tare bucuros ca discutati si fara el. Deocamdata ;-) Numai ca va avea de recuperat la citit. Remember? e in vacanta pana in 27. toti din trupa sunt plecati.
P.S. Bafta la toti care sunt in sesiune!!!! :B
-
camitza1 - Junior Member
[quote="whatever"] voi ce corzi folositi de regula ? Aveti anumite preferinte ? Si daca da, de ce ?
[quote]
Am urmat sfatul lui Florin si am incercat GHS Bass Boomers (5MDYB) . Intr-adevar sunt scumpe (cam 25-35 EUR in Europa si cam 25-35 USD in State - eu mi-am comandat prin cineva din State).
Pareri? WOW! Prima data cand sunt multumit 100% de corzi. Suna "intzepat", isi pastreaza tonul "bright" destul de mult timp si sunt FOARTE rezistente. Daca esti killer de corzi (ca mine) ti le recomand cu caldura.
Am avut o exerienta foarte neplacuta cu D'addario cumparate din Cluj de la Barock. La o saptamana dupa ce le-am pus sus mi s-a rupt sol-ul IN CONCERT. Iti dai seama ce pomelnicuri am tras, de la producator pana la saracu Zoli de la Barock i-am porcit pe totzi.
Nu am incercat SIT-urile de care vorbeste Prepe, dar e timp
[quote]
Am urmat sfatul lui Florin si am incercat GHS Bass Boomers (5MDYB) . Intr-adevar sunt scumpe (cam 25-35 EUR in Europa si cam 25-35 USD in State - eu mi-am comandat prin cineva din State).
Pareri? WOW! Prima data cand sunt multumit 100% de corzi. Suna "intzepat", isi pastreaza tonul "bright" destul de mult timp si sunt FOARTE rezistente. Daca esti killer de corzi (ca mine) ti le recomand cu caldura.
Am avut o exerienta foarte neplacuta cu D'addario cumparate din Cluj de la Barock. La o saptamana dupa ce le-am pus sus mi s-a rupt sol-ul IN CONCERT. Iti dai seama ce pomelnicuri am tras, de la producator pana la saracu Zoli de la Barock i-am porcit pe totzi.
Nu am incercat SIT-urile de care vorbeste Prepe, dar e timp

human being/being human
-
basstard - Junior Member
''Am avut o exerienta foarte neplacuta cu D'addario cumparate din Cluj de la Barock. La o saptamana dupa ce le-am pus sus mi s-a rupt sol-ul IN CONCERT. Iti dai seama ce pomelnicuri am tras, de la producator pana la saracu Zoli de la Barock i-am porcit pe totzi. ''(by Bassplayer)

Prepe
-
danjazzbass scrie:''Am avut o exerienta foarte neplacuta cu D'addario cumparate din Cluj de la Barock. La o saptamana dupa ce le-am pus sus mi s-a rupt sol-ul IN CONCERT. Iti dai seama ce pomelnicuri am tras, de la producator pana la saracu Zoli de la Barock i-am porcit pe totzi. ''(by Bassplayer)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pe bune daca am inteles de ce te tavalesti pe jos de atata ras.
Nu-s basist, dar prin ce a trecut Bassplayer, nu mi-ar placea deloc sa trec.
Tie da?
Hai salutare.
- 007
de asta imi e groaza mie bassule, sa nu rup o coarda in concert. Sper ca s-a terminat totul ok in cazul tau. O sa incerc si eu sa gasesc GHS Bass Boomers, chiar sunt killer de corzi
In Budapesta gasesc oare ? nu stii ?
Eu folosesc cu incredere corzi Stagg, le`am gasit din Germania, au un sound tare bun pentru slap, si sunt si destul de rezistente, le recomand tuturor. Nu sunt nici asa de scumpe precum altele, un set era cam 15 euro.
Mersi de urarile de bun venit Dan
Si pentru Manaie, bafta la sesiune, si eu sunt prins in asa ceva , mai am 4 examene si am terminat.

Eu folosesc cu incredere corzi Stagg, le`am gasit din Germania, au un sound tare bun pentru slap, si sunt si destul de rezistente, le recomand tuturor. Nu sunt nici asa de scumpe precum altele, un set era cam 15 euro.
Mersi de urarile de bun venit Dan

-
whatever - Mesaje: 2848
Mai GUEST il cunosc foarte bine pe Zoli(un tip asa mai sobru) de la Barock si ma gandesc la reactia pe care ar avea-o daca ar citi ce a scris Bassplayer.
Pe de alta parte si eu sunt D'addario Patitul si deja de la cati am auzit 'Mi s-a rupt solul' mi se pare deja o situatie mai mult decat amuzanta.
Altfel, nu doresc nimanui sa i se rupa corzi prin concerte...nu-i o situatie tocmai placuta, iar pana una alta D'addario se vinde foarte bine si la ora actuala...din pacate pentru noi bassistii
Pe de alta parte si eu sunt D'addario Patitul si deja de la cati am auzit 'Mi s-a rupt solul' mi se pare deja o situatie mai mult decat amuzanta.
Altfel, nu doresc nimanui sa i se rupa corzi prin concerte...nu-i o situatie tocmai placuta, iar pana una alta D'addario se vinde foarte bine si la ora actuala...din pacate pentru noi bassistii
Prepe
-
Ati folosit careva BBE BMAX Solid State Bass Guitar Preamplifier.Vreau tare mult sa stiu cum suna ca ma gandesc sa imi iau unu.
Prepe
-
007guest, normal ca e amuzanta situatia, probabil ca Dan isi inchipuia cum faceam io inventaru bisericii si al neamurilor cand mi s-a rupt coarda. (Am vorbit de cateva ori al telefon cu Dan si probabil si-a dat seama ca io sunt ami cioban si vorbesc buruienos)
Whatever, nu a fost bai mare, am continuat piesa in 4 corzi (noroc ca am 24 de taste...e prima data cand am folosit re-ul din tasta 24
)
Dane n-am folosit, da de ce nu iti iei Tech 21 Sans amp Bass DI, la cat l-a laudat Florin trebe sa fie tare misto scula
Whatever, nu a fost bai mare, am continuat piesa in 4 corzi (noroc ca am 24 de taste...e prima data cand am folosit re-ul din tasta 24

Dane n-am folosit, da de ce nu iti iei Tech 21 Sans amp Bass DI, la cat l-a laudat Florin trebe sa fie tare misto scula

human being/being human
-
basstard - Junior Member
am gasit un site cu preturi bune http://www.musik-service.de
-
Manaie - Junior Member
Va prezint noua reclama la corzi de bass D-Addario (varianta cea mai des intalnita "patru din cinci"):
(Edit: Manaie, pretzurile de pe saitu ala nu mi se par asa bune. Sunt tot pe acolo cu http://www.thomann.de si mult peste http://www.music123.com (care trimit worldwide, da s-ar putea sa fie nasol cu taxele, deci tot varainta "pretenu din State" e de baza)
(Edit: Manaie, pretzurile de pe saitu ala nu mi se par asa bune. Sunt tot pe acolo cu http://www.thomann.de si mult peste http://www.music123.com (care trimit worldwide, da s-ar putea sa fie nasol cu taxele, deci tot varainta "pretenu din State" e de baza)
- Fişiere ataşate
-
- reclama.JPG (28.45 KiB) Vizualizat de 6478 ori
human being/being human
-
basstard - Junior Member
am gasit un tip care a postat pe bestial si care spune ca aduce un behringer b300-t pe lampa un bass box hartke 410 de 400 de w cu 650 euro ceea ce e bine zic, sau cel putin asa cred eu, daca sti ceva si mai ieftin sa ma anunti si pe mine! ok?
-
Manaie - Junior Member
Manaie mie nu-mi plac in mod deosebit Behringerurile dar cred ca Hartke ala trebuie sa fie misto...(doar ii firma) pacat ca trebuie sa ne orientam mai mult dupa intuitie si nu dupa incercate, probate...
D'addario in varianta sol-less.Super misto Bassplayer...ai fost la inaltime.
D'addario in varianta sol-less.Super misto Bassplayer...ai fost la inaltime.

Prepe
-
asa e si cu bassu , nu pot sa il incerc ca nu il gasesc, ma refer la un ibanez btb in 5, ce sa mai zic de amp, toate sunt scumpe, pe la noi, si asa putinau curaj sa renunte la treburi care par serioase, ca sa se apuce de muzica, eu nu am cum sa ma fac rost de bani decat de la ai mei asa ca e mai complicat.....
-
Manaie - Junior Member
stiu ca florin spune ca trebui probat incercat, dar am sa intreb , ce stiti despre ibanez btb.
eu stiu cam ce caut, un bass care sa aiba distanta intre corzi in asa fel incat sa mearga si la slap, eu am un stagg, un bass bun pt mine acum, suna bine, are doze bune, are griful drept dar are distanta intre corzi prea mica, m-am interesat exista asa ceva, nu e vreo gtreseala a celor care l-au creat, dar mi-a spus cineva ca e bass de viteza, pentru heavy si altele, mie imi trebuie un bass pt orice.
care este parerea vostra?
eu stiu cam ce caut, un bass care sa aiba distanta intre corzi in asa fel incat sa mearga si la slap, eu am un stagg, un bass bun pt mine acum, suna bine, are doze bune, are griful drept dar are distanta intre corzi prea mica, m-am interesat exista asa ceva, nu e vreo gtreseala a celor care l-au creat, dar mi-a spus cineva ca e bass de viteza, pentru heavy si altele, mie imi trebuie un bass pt orice.
care este parerea vostra?
-
Manaie - Junior Member
Manaie am cautat btb-ul ala pe net da nu l-am gasit.Ibanezurile sunt instrumente bune.
Eu personal nu cred in bassuri pt. Rock, Pop, Disco ci mai degraba in tonuri pentru rock...
Eu personal nu cred in bassuri pt. Rock, Pop, Disco ci mai degraba in tonuri pentru rock...
Prepe
-
Salut Ich Guest si bine ai venit pe forum.
Contractul de endorser iti da posibilitatea de a primi produsele firmei respective cu o reducere de x procente.Eu prin simplul fapt ca am trimis un demo la firma S.I.T. am obtinut in urma contractului de endorser o reducere de 80% pentru corzile de bass.
Contractul de endorser iti da posibilitatea de a primi produsele firmei respective cu o reducere de x procente.Eu prin simplul fapt ca am trimis un demo la firma S.I.T. am obtinut in urma contractului de endorser o reducere de 80% pentru corzile de bass.
Prepe
-
Salut Florin, Prepe & ceilalti domni basisti!
Imi place ideea de a discuta la obiect, cu argumente, intelegand ca si subiectivismul isi are locul si rolul sau.
Ma bucur foarte mult ca Florin intelege altfel relatia artist-artist, decat multi dintre muzicienii autohtoni. Deschiderea unui artist care spune ceva prin ceea ce face catre artistii care doresc sa spuna ceva prin ceea ce fac este binevenita.
Vreau sa-l felicit pentru ceea ce face in Proconsul din 2 motive:
1. Strictetea sa ritmica - altminteri, indispensabila pentru un basist - este remarcabila si, dincolo de orice consideratie obiectiva, caracteristica
2. Este un show-man interesant - implicarea sa "trup si suflet" in interpretarea liniilor de bas este evidenta -, in ochii mei Florin fiind un Robbie Williams al basistilor care prin [auto]ironia fina ma amuza, ma face sa zambesc... :B
Zoltan - bass, Shekinah
http://www.shekinah.ro
Imi place ideea de a discuta la obiect, cu argumente, intelegand ca si subiectivismul isi are locul si rolul sau.
Ma bucur foarte mult ca Florin intelege altfel relatia artist-artist, decat multi dintre muzicienii autohtoni. Deschiderea unui artist care spune ceva prin ceea ce face catre artistii care doresc sa spuna ceva prin ceea ce fac este binevenita.
Vreau sa-l felicit pentru ceea ce face in Proconsul din 2 motive:
1. Strictetea sa ritmica - altminteri, indispensabila pentru un basist - este remarcabila si, dincolo de orice consideratie obiectiva, caracteristica
2. Este un show-man interesant - implicarea sa "trup si suflet" in interpretarea liniilor de bas este evidenta -, in ochii mei Florin fiind un Robbie Williams al basistilor care prin [auto]ironia fina ma amuza, ma face sa zambesc... :B
Zoltan - bass, Shekinah
-
Zoltan - Junior Member
salutare Zoltan, bine ai venit si tu pe threadul despre bass. Sa va arat ceva ce am citit pe un forum strain pe care il frecventez de ceva vreme. E si amuzant dar si folositor pentru bassistii care doresc sa se apuce de slap.
"Using the two octave A major scale we see the basis of our friendly slap octave pattern "
We can express it starting on the 5th Fret of the E string.
G|----------------------7-----9-----11----13----14
D|---7-----9-----11-------------------------------
A|-------------------5-----7-----9-----11----12---
E|5-----7-----9-----------------------------------
Or the open A string.
G|---2-----4-----6------7-----9-----11----13----14
D|------------------------------------------------
A|0-----2-----4------5-----7-----9-----11----12---
E|------------------------------------------------
Si de ce imi pare amuzant ? Pentru ca respectivul a folosit cuvintele "FRIENDLY slap octave pattern" Mie unul imi pare tare amuzanta toata chestia asta
Oricum, sper ca nu m`am intins aiurea cu mesajele, si mai sper ca aceste mici exercitii sa ii foloseasca cuiva.
ps - bassule, mi-a iesit soloul din Metropolis din prima incercare
sper sa vin sa va vad la Periam, de nu bafta multa.
"Using the two octave A major scale we see the basis of our friendly slap octave pattern "
We can express it starting on the 5th Fret of the E string.
G|----------------------7-----9-----11----13----14
D|---7-----9-----11-------------------------------
A|-------------------5-----7-----9-----11----12---
E|5-----7-----9-----------------------------------
Or the open A string.
G|---2-----4-----6------7-----9-----11----13----14
D|------------------------------------------------
A|0-----2-----4------5-----7-----9-----11----12---
E|------------------------------------------------
Si de ce imi pare amuzant ? Pentru ca respectivul a folosit cuvintele "FRIENDLY slap octave pattern" Mie unul imi pare tare amuzanta toata chestia asta

Oricum, sper ca nu m`am intins aiurea cu mesajele, si mai sper ca aceste mici exercitii sa ii foloseasca cuiva.
ps - bassule, mi-a iesit soloul din Metropolis din prima incercare

-
whatever - Mesaje: 2848
Prepe,
Reactie?... ;e
Nu ma supar pe nimeni din cauza ca a avut experiente mai putin placute cu corzile D'Addario... eu folosesc seria PRISM si n-am avut probleme cu ele.
Zoltan - bass, Shekinah
Mai GUEST il cunosc foarte bine pe Zoli (un tip asa mai sobru) de la Barock si ma gandesc la reactia pe care ar avea-o daca ar citi ce a scris Bassplayer.
Reactie?... ;e
Nu ma supar pe nimeni din cauza ca a avut experiente mai putin placute cu corzile D'Addario... eu folosesc seria PRISM si n-am avut probleme cu ele.
un tip asa mai sobru

Zoltan - bass, Shekinah
-
Zoltan - Junior Member
M-ar interesa partituri - tabulaturi nu! -, de la Pastorius pana la Myung [aproape] orice.
Ma poate ajuta cineva cu material sau cu link[uri] catre material free? :-?
Zoltan - bass, Shekinah
Ma poate ajuta cineva cu material sau cu link[uri] catre material free? :-?
Zoltan - bass, Shekinah
-
Zoltan - Junior Member