Ma tot invart cu o reteta interesanta si nu i-am gasit thread, asa ca facem unul nou pe care se vor scrie retete de aperitive, cereri de retete si comentarii diverse pe marginea eventualelor discutii iscate.
cruditati in sos cald de sardele
rosii, morcovi, castraveti, ridichi, ceapa verde, tulpini de tzelina (etc)
una doua conserve de sardele se desfac si se pun la foc mic cu tot cu ulei, zdrobindu-se bine. se adauga o lingura de otet si piper.
se servesc legumele taiate bastonase si aranjate cat mai estetic, alaturi de sosul asezat intr-un bol.
exista multe variante de "dip"-uri pentru cruditati, e o chestie care da bine si se face repede.
Aperitive
14 mesaje
• Pagina 1 din 1
Mie imi plac aperitivele clasice, nu cele grele...dupa care nu mai potzi manca friptura.
Adica, pe o farfurie : 3 felii de telemea de vaca, 3 bucatzi de pastrama sau muschi file, 3 felii Salam Sibiu, 3 felii cascaval, o jumate de rosie, iar in mijlocul farfuriei 4 masline. Iar daca se poate sa fie si putine icre, pe un castron pe masa.
Iar la bautura : o ceasca de tzuica.
Adica, pe o farfurie : 3 felii de telemea de vaca, 3 bucatzi de pastrama sau muschi file, 3 felii Salam Sibiu, 3 felii cascaval, o jumate de rosie, iar in mijlocul farfuriei 4 masline. Iar daca se poate sa fie si putine icre, pe un castron pe masa.
Iar la bautura : o ceasca de tzuica.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Un ou ochi,un carnacior,doo felii de branza,una roshie,unu castravete taiat pe lungime,shunca de casa,masline,mushtar shi o cana cu ceai fierbinte.
Cam asta ar fi dupa mine aperitivul ideal,simplu shi la-ndemana!
Cam asta ar fi dupa mine aperitivul ideal,simplu shi la-ndemana!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
mdah, eu ma gandeam ca pe acest subiect sa punem retete de aperitive, acestea fiind niste preparate care se servesc, fie la seri dansante, cand mancarea e pe margine si se serveste fiecare, fie la mese festive, fie tin loc de mancarea propriu zisa, cand nu e timp, bani, chef, etc. sa nu uitam ca si ficatzeii sote si cashu pane sunt tot aperitive.
in general cand fac mese de sarbatoare ma orientez catre: ciuperci cu maioneza, oua umplute, rulouri de sunca umplute cu boeuf, rosii (sau alte legume) umplute cu salata de vinete, cruditatzi viu colorate si taiate cat mai artistic, plus cateva chestii noi care imi vin in minte pe moment.
cel mai de succes este ariciul cu aperitive care se face asa (reteta alternativa):
se ia o varza, sau un mar mai mare, portocala sau o paine rotunda, ce avem si gasim. alimentul se inveleste in staniol.
separat se fac frigarui reci pe care se alterneaza, dupa gust si pricepere, cuburi de legume, mezeluri, branzeturi, masline, chiftelute, etc. cat mai colorat si mai apetisant.
cand sunt gata se infig in alimentul invelit in staniol, pana ce acesta arata ca un arici. cine are/stie si poate, napeaza chestia cu aspic sau maioneza normala si maioneza colorata (rosie sau verde), cu un posh cu varful fin.
simplu
in general cand fac mese de sarbatoare ma orientez catre: ciuperci cu maioneza, oua umplute, rulouri de sunca umplute cu boeuf, rosii (sau alte legume) umplute cu salata de vinete, cruditatzi viu colorate si taiate cat mai artistic, plus cateva chestii noi care imi vin in minte pe moment.
cel mai de succes este ariciul cu aperitive care se face asa (reteta alternativa):
se ia o varza, sau un mar mai mare, portocala sau o paine rotunda, ce avem si gasim. alimentul se inveleste in staniol.
separat se fac frigarui reci pe care se alterneaza, dupa gust si pricepere, cuburi de legume, mezeluri, branzeturi, masline, chiftelute, etc. cat mai colorat si mai apetisant.
cand sunt gata se infig in alimentul invelit in staniol, pana ce acesta arata ca un arici. cine are/stie si poate, napeaza chestia cu aspic sau maioneza normala si maioneza colorata (rosie sau verde), cu un posh cu varful fin.
simplu

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
danone ai punctat bine faza cu aperitivele "traditionale" care denota mai mult lipsa de imaginatie decat lipsa ingredientelor necesare unor aperitive originale. personal sunt satul de asa zisele aperitive "calde" si "reci" servite la nunti,botezuri sau alte mese festive. eternul salam de sibiu, mushi tiganesc, cashcaval si rosia tronand in mijlocul farfuriei sau 6 bucatele de oltenesti crestati in 4 la capete, ficatei la tigaie si traditionalele bulete de cashcaval.
sunt numa ochi la viitoarele retete originale pentru aperitive pe care le vei espune aici
sunt numa ochi la viitoarele retete originale pentru aperitive pe care le vei espune aici

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
de regula tarie, daca ar fi buget, ash zice ca un uischean, o techila sau un calvados ar fi perfecte, daca nu, o tzuica sau si mai bine, palinca.
ia sa vad ce imi mai amintesc ca am facut in timp:
- andive desfacute foaie cu foaie, fiecare barcutza umpluta cu o crema de branza fina (mascarpone, ricotta sau almette), amestecata cu alune de padure pisate si patrunjel
- lamai taiate in doua (frumos, zimtat pe margine), umplute cu ton amestecat cu maioneza si masline fara samburi
- felii de sunca de praga umplute cu o crema pe baza de unt, cascaval si piper, rulate strans, lasate la rece si apoi taiate (arata ca niste mini-rulade)
nu mai am acum da' daca imi amintesc revin
ia sa vad ce imi mai amintesc ca am facut in timp:
- andive desfacute foaie cu foaie, fiecare barcutza umpluta cu o crema de branza fina (mascarpone, ricotta sau almette), amestecata cu alune de padure pisate si patrunjel
- lamai taiate in doua (frumos, zimtat pe margine), umplute cu ton amestecat cu maioneza si masline fara samburi
- felii de sunca de praga umplute cu o crema pe baza de unt, cascaval si piper, rulate strans, lasate la rece si apoi taiate (arata ca niste mini-rulade)
nu mai am acum da' daca imi amintesc revin
- gaga
Aperitve festive, foarte simplu de realizat:
Inele de morcovi (tuburi cu miezul scos), se umplu cu fasole verde chinezeasca si se infasoara intr-o fasie subtire de bacon. (se mai pot umple cu diverse salate cu maioneza). La unele combinatii se preteaza si castravetzii de sera.
Cosuri confectionate din coaja de lamaie, se umplu cu salate pe baza de peste (salau sau ton cu maioneza, cocktail de fructe de mare, creveti sau scoici) si se decoreaza cu patrunjel verde.
Patru ardei grasi de culori diferite dar de aceeasi dimensiune, se unesc (fiecare felie de alta culoare) si se umplu cu o pasta pe baza de branzeturi si unt (cu marar, chimen, boia, dupa plac). Se strange folia si se lasa la rece. Se servesc taiati rondele. Aspectul este de mare angajament.
Se scoate miezul unei lamai, se taie inele, care se umplu cu rulouri de sunca umplute la randul lor cu salata de cruditati (sau boeuf).
Din oua umplute se pot face o gramada de traznai: ciuperci (cu o rosie deasupra si buline de branza topita), oameni de zapada, ratze, etc.
Atat mi-am amintit acum de la manifestariele pe care le-am “patronatâ€Â
Inele de morcovi (tuburi cu miezul scos), se umplu cu fasole verde chinezeasca si se infasoara intr-o fasie subtire de bacon. (se mai pot umple cu diverse salate cu maioneza). La unele combinatii se preteaza si castravetzii de sera.
Cosuri confectionate din coaja de lamaie, se umplu cu salate pe baza de peste (salau sau ton cu maioneza, cocktail de fructe de mare, creveti sau scoici) si se decoreaza cu patrunjel verde.
Patru ardei grasi de culori diferite dar de aceeasi dimensiune, se unesc (fiecare felie de alta culoare) si se umplu cu o pasta pe baza de branzeturi si unt (cu marar, chimen, boia, dupa plac). Se strange folia si se lasa la rece. Se servesc taiati rondele. Aspectul este de mare angajament.
Se scoate miezul unei lamai, se taie inele, care se umplu cu rulouri de sunca umplute la randul lor cu salata de cruditati (sau boeuf).
Din oua umplute se pot face o gramada de traznai: ciuperci (cu o rosie deasupra si buline de branza topita), oameni de zapada, ratze, etc.
Atat mi-am amintit acum de la manifestariele pe care le-am “patronatâ€Â
- gaga
afcors ca tot de la danone scrie:a pt umplut rulourile de sunca, rosiile, variante ....
un piept de pui se frige pe gratar, se taie cuburi si se amesteca cu telina
rasa, mar ras, maioneza, suc de lamaie, sare si piper si svaitzer ras.
apropo de aperitive: francezi spun aperitive la bauturi (vizichi, tuici, palinci)...mancarea fiind denumita antreu...(nu de altceva da nu aveam 10 caractere)
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
si englezii le zic appetizers, asa si?
am gasit o chestie mishto din bucataria suedeza, se cheama Gravlax.
se ia juma de kil de file de somon (sau pastrav) si se pune intr-o marinata facuta din:
- 3 linguri sare
- 3 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 2 linguri de marar
- sare, piper, coriandru, cardamom, boia iute (cate o lingurita din toate astea sau ce aveti din ele)
se completeaza cu apa si se tine la marinat in frigider, minim doua zile. cand se serveste se taie cat mai fin posibil (foitza) si se serveste sie pe felii de secara cu sosul specific deasupra fie pe platou cu sos in sosiera.
sosul se face asa: 3 linguri de mustar iute se amesteca la o lingura de zahar, un paharel de otzet si o legatura de marar tocat fin.
treaba arata asa:
http://www.gc.edu/chef/Gallery/Holiday01/house_cured_Gravlax.jpg
sau asa
http://www.therecipebox.com/qc/images_recettes/bsL0015.jpg
am gasit o chestie mishto din bucataria suedeza, se cheama Gravlax.
se ia juma de kil de file de somon (sau pastrav) si se pune intr-o marinata facuta din:
- 3 linguri sare
- 3 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 2 linguri de marar
- sare, piper, coriandru, cardamom, boia iute (cate o lingurita din toate astea sau ce aveti din ele)
se completeaza cu apa si se tine la marinat in frigider, minim doua zile. cand se serveste se taie cat mai fin posibil (foitza) si se serveste sie pe felii de secara cu sosul specific deasupra fie pe platou cu sos in sosiera.
sosul se face asa: 3 linguri de mustar iute se amesteca la o lingura de zahar, un paharel de otzet si o legatura de marar tocat fin.
treaba arata asa:
http://www.gc.edu/chef/Gallery/Holiday01/house_cured_Gravlax.jpg
sau asa
http://www.therecipebox.com/qc/images_recettes/bsL0015.jpg
- gaga
somon afumat in clatite
reteta data de Raymond Gomes, bucatar sef la Crown Plaza, bucatar sef al anului 2004 (am mancat si eu cate ceva facut de domnu' mai de mult, e genial)
sau-urile is de la mine.
1. se pregateste o crema din 150 gr de philadelphia si o legatura de marar tocat cat mai marunt (sau direct crema de branza cu marar, chiar almette)
2. se fac clatite fara zahar
3. se ung clatitele cu crema in strat uniform
4. se aseaza deasupra fileuri de somon afumat (sau alt peste afumat, recomand macroul Gusto)
5. se pune alt strat de crema de branza.
6. se ruleaza strans, se lasa un pic la rece apoi se taie felii.
se servesc cu pesto si salata
reteta data de Raymond Gomes, bucatar sef la Crown Plaza, bucatar sef al anului 2004 (am mancat si eu cate ceva facut de domnu' mai de mult, e genial)
sau-urile is de la mine.
1. se pregateste o crema din 150 gr de philadelphia si o legatura de marar tocat cat mai marunt (sau direct crema de branza cu marar, chiar almette)
2. se fac clatite fara zahar
3. se ung clatitele cu crema in strat uniform
4. se aseaza deasupra fileuri de somon afumat (sau alt peste afumat, recomand macroul Gusto)
5. se pune alt strat de crema de branza.
6. se ruleaza strans, se lasa un pic la rece apoi se taie felii.
se servesc cu pesto si salata
- gaga
Se fac niste gogosele cu aluat ca pt. ecler si se umplu cu... ce-ti pofteste inimioara: pate de ficat, pasta de peste, etc.
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
-
Dreamy_Girl - Junior Member
o reteta interesanta de oua picante:
se fierbe un pahar de suc de la sfecla roshie cruda, un pahar de otet, juma de pahar de apa, un sfert de pahar de zahar, condimente ca pt muraturi in otzet, sare si o ceapa.
se iau cam 10 - 12 oua fierte si cojite, care se pun in zama de mai sus racita si se lasa la rece la marinat 2 - 3 zile.
treaba arata ca in attachment.
se fierbe un pahar de suc de la sfecla roshie cruda, un pahar de otet, juma de pahar de apa, un sfert de pahar de zahar, condimente ca pt muraturi in otzet, sare si o ceapa.
se iau cam 10 - 12 oua fierte si cojite, care se pun in zama de mai sus racita si se lasa la rece la marinat 2 - 3 zile.
treaba arata ca in attachment.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- gaga
14 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante