cu acest thread vreau sa vin in intampinarea celor ce isi doresc sa prepare, la domicilul lui sau ei( hehehehe), un delicios cocktail!
datorita ajutorului tehnic al lui vali, va pot oferi urmatorul link.
http://www.zoso.tv/bartend.zip
aici veti gasi unele din cele mai uzuale retete de cocktail-uri,precum si alte sfaturi utile! de asemena, voi veni si cu alte materiale, sper eu, la fel de interesante, incercand sa transform pe cel mai neindemanatec om intr-un barman destul de priceput!asadar, sa incepem!
cum se preapara un cocktail?sfaturi ,retete personale!ghidul micului barman!
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
retzete de coocktail
Fratzilor care shtitzi shi care va aflatzi in masura putetzi sa lasatzi cateva retzete de coocktailuri bune bune de preferintza fara alcool dar nu ma supar daca var fii si cu....
deci.....rasfoitzi ziarele revistele si ce shitzi voi si umpletzi-ma
) de retzete:))
iepurashilor....
deci.....rasfoitzi ziarele revistele si ce shitzi voi si umpletzi-ma

iepurashilor....
- Sburatorul
- Junior Member
Home made cocktails
in urma cu doi ani m'am decis sa'mi fac un mini bar acasa, sa am cu ce sa'i intampin pe cei care imi calca pragu'..dupe ce am "confectzionat" barul (am amenjat o piesa de mobilier mai veche: i'am pus oglinda in spate, am luat un neon vertical albastru, am luat o bara cromata pentru raftul cu pahare), am achizitzionat ustensilele necesare (mai pootzin blender ca nu m'am indurat sa dau banii pe el..), me'am luat pahare pentru fiecare tip de bautura shi apoi incet incet am inceput sa cumpar shi bauturica..evident ca am baut mai mult decat am cumparat asha ca ie destul de suptzirel: cognac, whiskey, vodka, gin, vermouth, ceva lichior, shi mereu o sticla de vin, cateva mixere (Grenadine, Lime shi ca bitter Campari), un tub de firshca, apa tonica shi sucuri in functie de necesitatzi
bon..revenind la cocktailuri..n'am facut multe ca n'am avut cu ce insa alea pe care le'am facut au ieshit mai mereu..baubile
..primul cocktail pe care l'am facut a fost Tequilla Sunrise caci back in '98 (eram clsa a 9a) d'asta am baut, pentru prima oara la categoria cocktail..d'atunci incoa de fiecare data cand m'a apucat amocul m'am ashezat in fatza lu' PC shi in functie de ce'am avut prin baruletz am incercat cate o retzeta..
vreau sa scrietzi aici doar retzete pe care le'atzi incercat, nu ma intereseaza ce'atzi baut in carciuma, nu vreau retzete cu copy-paste de pe siteuri, vreau sa spunetzi exact ce atzi pus, cat shi ce alte modificari (if any..) atzi adus retzetei dupa care atzi lucrat..de asemenea incercatzi sa datzi retzetele folosind proportzii nu cantitatzi caci nu toata lumea are dozatoare sh'atunci ie destul de greu de masurat de ex 40 de cl...
o sa incep eu, to get things started..
Va prezint cocktailul Pink Lady, asha cum mi'a eshit dupa o zi intreaga de incercari shi la finalul careia abia mai stateam in picioare:
pe net am gasit doo retzete: (u=unitate)
1/ - 3 u Gin
- 1 u Grenadine(mixer - sirop de rodii)
- 1 u Light Cream (frishca)
- 1 Egg White (albush de ou)
2/ - 4 u Gin
- 1 u Grenadine
- 2 u Light Cream
- 1 u Lime (mixer - sirop de lamai verzi)
eu am ales s'o folosesc pe a doua caci mi se pare oribila ideea cu albushu' de ou..am folosit gin Wembley, Grenadine shi Lime luate din Carrefour shi frishca la tub..
compozitia e destul de clar cum se realizeaza: se pune in shaker: gin, grenadine, lime shi frishca evident impreuna cu gheatza..se zgaltzaie corespunzator pana devine cremoasa compozitia (de la frishca evident..)
paharul (e indicat, pentru aspectul acestei bauturi sa folositi un pahar adecvat, de cocktail), eo l'am udat pe "buza" shi l'am trecut putzin prin zahar apoi l'am bagat la frigider..rezultatul a fost o banda fuarte aspectuasa de zahar pe partea superioara a paharului..
am turnat compozitia, care are o culoare roz (de aici shi numele bauturii..), in pahar shi am mai turnat unpiculetz de grenadine peste, pentru colorit, caci are tendintza de a ramane la suprafatza..la aspectul general a contribuit shi paharul care piciorul de culoare roshie..
shi asta fu tot..
tip: nu punetzi prea mult gin, deoarece ideea e ca aceasta bauturica sa fie ceva mai dulceaga, mai ales ca asha roz cum ie, ie tocma buna de impresionat o fata shi fetele (most of them
) nu prea se dau in vant dupa tarie..
bon ashtept shi retzeteeele voastre sau sugestii la retzetele ce au fost prezentate..
spor la baut!

bon..revenind la cocktailuri..n'am facut multe ca n'am avut cu ce insa alea pe care le'am facut au ieshit mai mereu..baubile

vreau sa scrietzi aici doar retzete pe care le'atzi incercat, nu ma intereseaza ce'atzi baut in carciuma, nu vreau retzete cu copy-paste de pe siteuri, vreau sa spunetzi exact ce atzi pus, cat shi ce alte modificari (if any..) atzi adus retzetei dupa care atzi lucrat..de asemenea incercatzi sa datzi retzetele folosind proportzii nu cantitatzi caci nu toata lumea are dozatoare sh'atunci ie destul de greu de masurat de ex 40 de cl...
o sa incep eu, to get things started..
Va prezint cocktailul Pink Lady, asha cum mi'a eshit dupa o zi intreaga de incercari shi la finalul careia abia mai stateam in picioare:
pe net am gasit doo retzete: (u=unitate)
1/ - 3 u Gin
- 1 u Grenadine(mixer - sirop de rodii)
- 1 u Light Cream (frishca)
- 1 Egg White (albush de ou)
2/ - 4 u Gin
- 1 u Grenadine
- 2 u Light Cream
- 1 u Lime (mixer - sirop de lamai verzi)
eu am ales s'o folosesc pe a doua caci mi se pare oribila ideea cu albushu' de ou..am folosit gin Wembley, Grenadine shi Lime luate din Carrefour shi frishca la tub..
compozitia e destul de clar cum se realizeaza: se pune in shaker: gin, grenadine, lime shi frishca evident impreuna cu gheatza..se zgaltzaie corespunzator pana devine cremoasa compozitia (de la frishca evident..)
paharul (e indicat, pentru aspectul acestei bauturi sa folositi un pahar adecvat, de cocktail), eo l'am udat pe "buza" shi l'am trecut putzin prin zahar apoi l'am bagat la frigider..rezultatul a fost o banda fuarte aspectuasa de zahar pe partea superioara a paharului..
am turnat compozitia, care are o culoare roz (de aici shi numele bauturii..), in pahar shi am mai turnat unpiculetz de grenadine peste, pentru colorit, caci are tendintza de a ramane la suprafatza..la aspectul general a contribuit shi paharul care piciorul de culoare roshie..
shi asta fu tot..
tip: nu punetzi prea mult gin, deoarece ideea e ca aceasta bauturica sa fie ceva mai dulceaga, mai ales ca asha roz cum ie, ie tocma buna de impresionat o fata shi fetele (most of them

bon ashtept shi retzeteeele voastre sau sugestii la retzetele ce au fost prezentate..
spor la baut!
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
"spritz"
Nu stiu daca mesajul trebuia pus chiar aici, dar nu am gasit o tema mai potrivita pentru a posta intrebarea.
Cu ocazia unei calatorii recente in Italia am gustat, in regiunea Veneto, diverse variante ale unei interesante si foarte populare combinatii locale, purtand numele de "spritz" si compusa, cel mai adesea, din: 1/3 bitter sau alt aperitiv, 1/3 vin alb sec, 1/3 apa minerala si o felie de fruct - portocala, lamaie, etc, in functie de aperitivul ales.
Stie cineva sa-mi spuna mai multe despre "istoricul" acestei bauturi?
este intalnita doar in regiunea de care vorbeam (Veneto)? Cat despre denumire, banuiesc ca e datorata apei minerale/sifonului care adauga in ea la sfarsit.. cum se intampla si cazul spritului nostru.
Cu ocazia unei calatorii recente in Italia am gustat, in regiunea Veneto, diverse variante ale unei interesante si foarte populare combinatii locale, purtand numele de "spritz" si compusa, cel mai adesea, din: 1/3 bitter sau alt aperitiv, 1/3 vin alb sec, 1/3 apa minerala si o felie de fruct - portocala, lamaie, etc, in functie de aperitivul ales.
Stie cineva sa-mi spuna mai multe despre "istoricul" acestei bauturi?
este intalnita doar in regiunea de care vorbeam (Veneto)? Cat despre denumire, banuiesc ca e datorata apei minerale/sifonului care adauga in ea la sfarsit.. cum se intampla si cazul spritului nostru.
- Alienor
- Junior Member
In seria "eu centrez, eu dau cu capul"
, am sa-mi raspund singura la intrebarea de mai sus, am gasit raspunsul pe un site italian .. Dupa cum banuiam, licoarea este inrudita cu shpritzul atat de cunoscut romanilor (cehilor, ungurilor etc), avand acelasi stramos austroungar.. Legenda spune ca austriecii au vrut sa dilueze vinul venetian care li se parea prea tare adaugand sifon; venetienilor rezultatul li s-a parut fara nici un haz si, pentru a-i da "personalitate" si un aer local, au imbunatatit bautura cu bitter, ajungandu-se astfel la ceea ce avea sa ramana o bautura tipica a regiunii Veneto.

- Alienor
- Junior Member
te-ai inselat amarnic. albusul nu se simte deloc in cocteil si da o culoare alba si fuarte interesanta cocteilului. Incearca cu incredere.
Io facut Silver Fizz care e o treaba cu gin zaahr albu lime si lamaie normala si in cantitatile potrivite e chiar misto.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante