Alcoale de casa

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde Iliuta » Joi Iul 07, 2005 11:22 am

please help!

am facut si noi visinata in casa, am pus visinele cu zahar cum am vazut aici pe forum dar dupa 10 zile am pus doar vodka (vreo 3l), nu am vrut sa iasa f tare.

problema este ca fierbe ca vinul! ce-i fac?

norocul meu ca nu am avut dop pt damigeana si am pus un plastic legat cu sfoara, plasticul sta acum sa crape de umflat ce este.
Iliuta Goean
www.crap.ro
Iliuta
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Iul 07, 2005 1:43 pm

deci nu ai respectat cantitatile. nu stiu cum se repara, poate paiacec?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde paiacec » Vin Iul 08, 2005 9:21 am

Shi iar tre' sa repar io greshelile altora...:D

Mai iliutza!Hai sa-tz zic!

Daca matalutza ai lasat visinele alea cu zahar 10 zile precum spui, de ce draq ai mai pus vodka peste ele?Puteai sa le pui derect in cazan shi faceai tzuika.Vishinele se lasa atata timp cat sa ishi lase ele singure umpic de zeama dupa care se adauga lichidul binefacator in spetza(tzuika, vodka, cognac etc.).

Imi pare sa-tzi spun, dar nu mai ai ce-i face.Zaharul se pune doar pentru a da un gust dulceag licorii respective, pentru a bate umpic spre lichior.

Incearca in felul urmator:

Selecteaza-tzi vishinele.Adauga zahar(la apreciere) peste ele.Lasa-le asha vreo 5 ore.Pune-le in recipientul in care vei pastra licoare.Adauga alcoolul.Pune-i dopul.Pune recipientul la pastrare intr-un loc intunecos shi (f. important) cat mai racoros cu putintza, iar daca se poate sa fie o temperatura constanta,macar atata timp pana vishinele ishi pierd proprietatzile de fermentare(adica alcoolul omoara bacteriile care produc fermentarea).Dupa vreo trei luni o sa ai o vishinata pe cinste, cu care nu o sa-tzi fie rushine sa serveshti chiar pe cineva select.Sete placuta!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde Iliuta » Dum Iul 10, 2005 4:38 pm

multumesc,
despre ce visine vorbesti? altele :-)

azi, pana sa citesc raspunsurile voastre am luat niste alcool de 96 grade si am pus peste visinata (0,5l) , pt moment s-a oprit din fermentatie da' e acra rau :-(
Iliuta Goean
www.crap.ro
Iliuta
Junior Member

Mesajde jeorj » Lun Iul 11, 2005 11:19 am

Iliuta, sa-ti zic si parerea mea. Eu cred ca ai pus prea putin zahar. Daca puneai suficient, acesta inhiba fenomenul de fermentatie, zaharul absorbea lichidul din visine si iesiea un sirop frumos colorat si niste visine un pic stafidite. Daca le-ai lasat sa fermenteze pana la capat, atat zaharul din visine cat si cel pe care l-ai pus s-au transformat in alcool(natural:D) care vorba lui paiacec: le pui derect in cazan shi faci tzuika. Iar visinele le dai la gunoi ca nu mai au nici un farmec. Eventual mai poti sa pui de proba cateva separat asa cum trebuia sa faci la inceput(cu mult zahar=ingropate in zahar) si vezi daca isi repara gustul(adica devin dulci dupa cateva zile). Daca da le poti baga linistit inapoi in recipientul unde ai pus alcoholul. Pentru culoare(banuiesc ca zeama nu ti-o iesit rosie cum ar fi trebuit) poti sa mai pui o portie de visine proaspete cu mult zahar si pana la urma tot trebuie sa iasa ceva bun. Daca nu ramane varianta tzuica. Cu tuica obtinuta o iei de la capat:D.
Succes.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde memetshot » Lun Iul 11, 2005 11:31 am

Eu cred ca ai pus prea putin zahar. Daca puneai suficient, acesta inhiba fenomenul de fermentatie, zaharul absorbea lichidul din visine si iesiea un sirop frumos colorat si niste visine un pic stafidite.

gigiele, inveti fata prostii....zaharul e ala de se transforma in alcool.
cum zice si paianjenu: lasa visinele cu zahar mai putin....
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde jeorj » Lun Iul 11, 2005 1:26 pm

crezi ca daca o sa pui vreo 10-20 de visine intr-un borcan si completezi cu zahar o sa obtii un borcan plin de alcool cu cateva visine in iel) ~p

Ia fa o proba.

Crede-ma ca daca pui o cantitate mai mare de zahar asta omoara enzimele care produc fermentatia alcoolica. Nu stiu exact care-i smenu da asta se intampla. :D
Dupa ce ai amestecat bine visinele cu zahar(prin scuturarea borcanului) e bine sa mai adaugi si deasupra un strat de zahar ca sa isi ia visinele cat le trebuie.
jeorj
Junior Member

Mesajde simone » Lun Iul 11, 2005 1:52 pm

gigiell scrie:Crede-ma ca daca pui o cantitate mai mare de zahar asta omoara enzimele care produc fermentatia alcoolica. Nu stiu exact care-i smenu da asta se intampla.

O concentratie mare in zaharuri, creaza drojdiilor un mediu ostil.
1. Fiind o concentratie mare de zaharuri presiunea osmotica creste ceea ce duce la autoliza drojdiilor(sper ca nu gresesc cu nimic, daca da sa ma corecteze cineva, dar parca asa tin eu minte ).
2. Datorita faptului ca, fermentarea visinatei nu se face cu drojdii selectionate, ci cu drojdii spontane, acestea din urma nu au o foarte buna capacitate de a fermenta zaharurile pana la o concentratie mare de alcool.(iar daca nu ma insel parca atunci cand se face visinata pe langa zahar se adauga si alcool, ceea ce duce la un mediu si mai ostil, aici ma refer la visinata facuta in casa, ca cea din comert habar n-am cum se face). Cine are alta parere sa o spuna.
simone
Junior Member

Mesajde memetshot » Lun Iul 11, 2005 3:32 pm

crezi ca daca o sa pui vreo 10-20 de visine intr-un borcan si completezi cu zahar o sa obtii un borcan plin de alcool cu cateva visine in iel)

depinde ce mai e pe langa el... :D....
uau...deci iaca aici e lectii de chimie moca
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde jeorj » Mar Iul 12, 2005 1:01 am

memetShol scrie:uau...deci iaca aici e lectii de chimie moca
cere si tzi se va da, intreaba si txi se va raspunde ziceau unii prin nusce carti:D
daca nu ma insel parca atunci cand se face visinata pe langa zahar se adauga si alcool
Simone: pe la noi visinata se prepara in doua etape succesive: intai se zaharisecs acele visine, adica se pune mult zahar si se lasa impreuna vreo doo trei saptamani(uneori , din greseala si mai mult dar fara efecte negative). Abia apoi se adaoga alcoolul peste , ca de fapt asta ieste scopu principal. Satunci iasa o licuare ruosie , dulce , cu aroma de visine, care este un foarte bun stimulent in viata.:)
Edit: culoarea ce rezulta ie vishinie nu roshie :D
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Iul 12, 2005 8:27 am

alb galbuie :D

la mine la tzara se pune tzuica peste visine si iese o tzuicomicino-visinata foarte apreciata de unii dar vomitiva pt altii. acu depinde si de tzuica, prin zona aia is multe cazane care nu au vazut pruna si trebuie sa ai pipota bengoasa sa reziste.

in schimb la tzara ailalta pe langa petrosani, vulcan, colo sha se facea afinata care la 5 kile de afine cereau 3 de zahar si care se lasau cam 3-4 saptamani sa macereze apoi se adauga alcoolul, gotca in spetza. si tot asa se facea zmeurata si din coarne si din te miri ce fructe de padure. foarte buna. ma intreb ce gust ar avea facuta cu 3 kile de fnlandia sau absolut.

am gasit pe net:
http://www.jurnalul.ro/articol.php?id=1491
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde paiacec » Mar Iul 12, 2005 8:59 am

Din coarne ca din coarne, da' sa vezi din mure cum iese!E chestia ca murele se conserveaza mult mai bine decat coarnele,vishinele sau zmeura shi dupe ce ai terminat lichidul de peste shi printre ele, potzi sa itzi iei portzia zilnica de mure alcoolizate, asha ca daca te intreaba uareshcine daca ai baut ceva, potzi sa-i zici fara nici o jena ce e prost, ca tu duar ai mancat nishte banale mure conservate shi ai obtzinut satisfactzie.
Un fel de shlozgold d-ala!Numa ca aici e vorba de satisfactzie cu alcool!:D
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde jeorj » Mar Iul 12, 2005 10:04 am

culoarea aia alb galbuie , am obtinut-o la o visinata de mana a 2,3,4atra. Adica daca so gatat zeama din dimijon, so mai pus o portie de alcoale, si iar am terminat licuarea si iar completat cu vodci si roame, si tot asa pana la alb galbui.(n-am consumat lichidele in original ca sa nu ne vorbeasca lumea:D)

paiacec-ule , ai vrut sa zici : satisfactie fara beutura:D ?
jeorj
Junior Member

Mesajde paiacec » Mar Iul 12, 2005 10:19 am

Tot un drac!Ce mi-e aia ce mi-e ailalta?
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Anterior

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante