de Mirela » Dum Iul 15, 2007 1:18 pm
Iacata ieri fu duminica si pentru prima data in 5 saptamani dadu o tzar' de soare prin mama lui de dablin.
Asa ca se purcese la gatit una bucata gratarel in gradina, care_cum_urmeaza
Intai si-ntai s-au spalat manutzele.
Dupa care s-a purces la golit frigiderul si dulapurile.
Dupa care s-a deschis computerul pentru ceva muzica "inspirationala" (Garth Brooks si Crash Test Dummies)
Si s-a pornit la treaba
S-a pornit gratarul si s-au pus carbunii sa-si faca treaba in gradina. Intre timp, in bucatarie, s-au loat 5 cotlete de porc, feliate subtirel, si s-au mirodenisit cu o concoctie barbe-chiu picanta (cayenne, o tzar de sos de soya, o tzar de zeama de lamaie, umpica de tabasco asa, de chestie, patrunjel, si praf de barbe-chiu din borcanul de la Lidl)
Apoi s-a uns o tava lunga din sticla (ma rog, pyrex) cu niscai ulei, s-au curatat doi cartofi mai maricei si s-a purces la umplut jumamate din tava precum urmeaza: un rand de felii de cartof, usturoi taiat feliutze (una pe fiecare felie de cartof), un praf de sare, marar tocat, o linguritza de seminte de susan, o linguritza de ulei, si de la capat. S-a acoperit cu folie de aluminiu, si s-a purces la umplut cealalta jumatate de tava, anume s-a pus aluminiu pe fundul tavii (destul cat sa ramana si de acoperit) si s-au asternut un strat de morcov taiat rondele, o jumatate ceapa alba taiata felii nu prea mari, un coltz de vanata ramasa in frigier de saptamana trecuta, taiata semiluna, o jumatate ceapa rosie, felii de ardei rosu si verde. Pe deasupra s-a presarat pe o jumatate coriandru proaspat, pe cealalta patrunjel, niscai sare, un varf de piper, doua linguritze de mac si umpic de ulei. S-a acoperit cu jumatatea de aluminiu lasata sa atarne mai devreme, si s-a pus la cuptorul in prealabil incalzit - cam doozeci-treizeci de minute.
S-au pus cotletele pe gratarelul incins si s-a purces la facut salata (salata, ceapa, una bucata sharon fruit, castraveti, rosii, sare, ulei, zeama de lamaie, o linguritza de mac, patrunjel tocat)
S-a tras gratarul sub streasina si s-a injurat de toti 'mnezeii ca a inceput sa ploo si s-au intors cotletele pe partea ceealalta. S-au stopit c-un gat de vin rosu, s-a stropit si gatlejul Mirelei c-un gat (bine, recunosc, doo...) si s-au lasat sa se bronzeze.
S-a bagat nasul in cuptior si s-a scos bunatatea de tava. S-a descoperit jumatatea cu legumele, si s-a pus un strat de frunze de spanac pe deasupra, s-au stropit c-o tzar de vin alb ramas pe fundul sticlei din frigider, s-au acoperit iara si s-au pus la cuptor inca 10 minute
s-a facut o salata rapida de fructe (mar, kiwi, banana, mango, grapefruit, ananas din conserva, sharon fruit), s-a pus in niscai cupe, s-a decorat cu frisca, napolitana, doo felii dintr-un passion fruit care s-a uscat in cosul de fructe, uitat si parasit, si de ce sa-l arunc daca sta asa frumos ca decoratie, si s-a pus la frigider
s-a deschis usa la musafiri, s-a luat friptura de pe gratar, s-au scos legumele din cuptior, s-a destupat o sticla de vin rosu si s-a purces la inhalat in mai putin de 20 de minute bunatate de mancare de mi-a durat 1h jumate s-o pregatesc
Resturile de la friptura s-au pus la frigider, si a doo zi (adica azi) s-au incalzit umpic in microunde ca sa lase sos pe fundul farfuriei. S-au luat doo felii de paine, pe una s-a scurs sosul de la friptura, cealata s-a uns din belsug cu unt. pe felia cu unt s-a pus carnea, pe cealalta legumele ramase, la mijloc s-a tras o felie de branza sarata si se va infuleca cu placere in urmatoarele cateva minute.
Saru'mana pentru masa, si cum zice dragul poet Liviu Mircea "bun bucatar mi-s, de-as putea mi-as suge ...."
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...