mancaruri de impresionat audienta

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

mancaruri de impresionat audienta

Mesajde memetshot » Mie Iul 28, 2004 2:13 pm

Apai, uneori gatesti casa halesti alteori gatesti ca sa te dai ciumeg :D.
in momentul in care gatesti casa te dai ciumeg mancarea tre sa fie speciala.
deci acilea isi au locul retele care:
1. se fac usor (vrei sa impresionezi audienta nu sa stai tuata ziua la bucatarie)
2. au nume ciudate :D
3. au combinatii interesante de ingrediente (de egzemplu rondelele de porumb ale lu danone is o idee jeniala)
4. orice numa sa impresioneze

pentru cei care au chef sa bage saorma de la gara, cartofi prajiti cu friptura si alte chestii dastea: pliz don't
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Mie Iul 28, 2004 2:40 pm

boon sa incepem cu un aperitiv care sigur va impresiona asistentza si este usor de facut, cactus din castravete.

pe un platou se aseaza o salata din morcov ras amestecat cu putzin ulei si lamaie, sau chiar o salata de cruditatzi cu maioneza.

separat un castravete mare se taie in doua, sau la catziva cuacavetzi mai mici li se face un postament sa stea pe salata.
in castravetzi se infig dupa gust bucatzi de alimente alternand cum va convine (masline, mezeluri, branza, cascaval, rosii, chiftelutze, etc.)

produsul (vizibil in attachment) va impresiona atat prin idee cat si prin sugestivitate ;D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde balrogu' » Mie Iul 28, 2004 3:21 pm

danone ia zi te rog amabil ce poci scoate io din calamar inafara de rondele pane ori aruncat direct pe gratar ? ca p'aci ie ca gunoieshtea de ieftin... Cam ashea arata materia prima! orice asemanare ie intamplatoare! ;n
bau
balrogu'
Junior Member

Mesajde memetshot » Mie Iul 28, 2004 3:27 pm

balrogule....pliz, iegzista alte treduri.
impresionat inseamna impresionat in mod placut

leitar: adica ca danone de egzemplu,.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde gaga » Mie Iul 28, 2004 3:56 pm

poti sa il faci si umplut cu diverse, ori legume si orez, legume, orez, nuci si alune si condimente, sau cu carne tocata & stuff daca ai.

iese cam asa ceva

http://www.okaloosagas.com/itemimages/WebStuffed-Calamari.jpg
gaga

Mesajde gaga » Lun Aug 02, 2004 11:02 am

bai cuacavet tu incepi tu o lasi balta, vin cu o idee de menu complet simplu si de efect:

- antreu: crostini cu crema de branza (tip almette), felii subtiri de castravete si avocado si somon fume'

- supa: gaspacho (e reteta la ciorbe si supe) servita in "butoiase" de castravete.

- fel de baza, o salata stars & strips, din cruditati ornata ca in imagine.

astea tinand cont ca in genere fetele ori tin regim ori nu mananca mult. lovitura de gratie o dati cu desertul si anume clatite umplute cu felii de banane trase in crema de whiskey, cognac sau brandy, amestecate cu putin caramel si servite cu inghetata de vanilie si frisca (eventual si cateva migdale pe deasupra).
gaga

Mesajde memetshot » Lun Aug 02, 2004 11:12 am

felii de banane trase in crema de whiskey, cognac sau brandy, amestecate cu putin caramel

poti ca sa detaliezi???
memetshot

Mesajde gaga » Lun Aug 02, 2004 11:55 am

am vazut reteta asta la TV in bucataria unei starlete hollywood-iene, facuta de maestrul bucatar al dansei si era cam asha:

se fac clatitele cu zahar in aluat.
intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza ceva zahar cat sa ia culoare si se stinge cu crema de whiskey, apoi se adauga felii de banane si se "trag" nitel impreuna, ca in final la foc mare sa se flambeze chestia cu putin cognac.

se umplu foile de clatite cu compozitia respectiva, in farfurie se pune sos caramel pe care (daca te pricepi) se fac spirale cu sos de ciocolata, se aseaza clatitele, se pune inghetata de vanilie deasupra cat sunt fierbintzi, se orneaza cu frisca si frunzulitze de menta proaspata si se servesc, eventual flambate.

asa era reteta exacta la TV, adaptarile treaba voastra.
gaga

Mesajde gaga » Joi Dec 02, 2004 11:21 am

O idee misto de aranjament al unei salate sau platou de cruditati:

dsjkdas: nu merge sa atasez poza, luati link:

http://familyfun.go.com/Resources/Specialfeature/recipes/family/0304_sf_spring_veggie.jpg
gaga

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante