Mancaruri care nu ne plac

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mancaruri care nu ne plac

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 14, 2003 4:07 pm

Cu totii , oricat de gurmanzi am fii , nu consumam unele feluri de mancare...pentru ca nu ne plac. Acest subiect nu se adreseaza domnisoarelor sclifosite care prefera chipsurile in detrimentul mancarii gatite....ci marilor consumatori de mancare...oamenilor seriosi. Sa nu prind lutzele ca scriu aici ! Si evitati posturile monosilabice.

Eu urasc urmatoarele :

1.urzici si spanac. mi se par cele mai groaznice mancaruri. cand eram mic..bunica'mea ma pacalea sa manac spanac...zicand ca o sa ajung mare si puternic ca Popeye. bine...faza asta a tinut pana la vreo 8-9 ani.....dupa care am dat draq si pe Popeye si pe tot. nu stiu cum unii pot manca spanac sau urzici
2.mancare de castravetzi. mi se pare foarte , foarte grea. si nu imi place deloc gustul de castravete acru , fiert. dar..hai....de foame o manac...dar fara nici o placere
3.mancare de bame. de la asta mi se face scarba de'a binelea. e cleioasa :(
4.ou fiert moale. de la asta vomit. consum ouale sau fierte tari , sau sub forma de omleta

Dintre fructe nu imi plac piersicile si caisele....pt. ca sunt alergic la puful ala. Mi se face pielea gaina cand pun mana pe ele. La gust imi plac....dar nu ma pot apropia de ele.

In rest, slava Domnului, nu am probleme.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Iul 14, 2003 4:19 pm

buna ideea cu threadu asta
hai sa insir si io:
1/ urzici si spanac = nici sa nu fiu la mai putin de 50 m cand se fierb. sa nu le vad in fata
2/ mancare de bame = nu imi place (a zis si moshu de ce)
3/ varza calita = nu ma ating numa ca paradoxal mananc sarmale in foi de varza
4/ mancare de prune uscate= se facea pe vremuri asa ceva dar nu ma atingeam
5/ vinete si dovlecei= sa nu le vad (imi place doar salata de vinete) . mai demult la o carciuma , intr-o ciorba am gasit bucatele de dovlecel .am luat azimut toaleta si am borat tot.
6/ praz= sa fie in bafta oltenilor.
7/ ciorba de loboda= gura lumii sloboda da io sa nu o vad.
8/ brocoli = sa fie in bafta altora
9/ mararu si patrunjelu in salate nu, in mancaruri gatite da.

or mai fi ,da momentan astea mi-au venit in minte
eyewitness

Mesajde Matrashita » Lun Iul 14, 2003 7:08 pm

Sunt f pretentioasa la mancare,nu suport multe mancaruri ,daca ar fi dupa mine ash manca toata ziua numai pizza sau cartofi prajitzi.
Mancarurile care nu`mi plac: Urzici n-am mancat in viata mea dar cred k nu mi-ar placea pt ca nu mi-au placut verdeturile niciodata.
Spanacul este groaznic,mancarea de praz si de gutui la fel,ciorba de burta si in general ciorbele nu imi plac.
Urasc ceapa din mancare si orice contine carne de porc sau de miel.
Nu`mi plac supele cu verdeatza sau cu ceapa,le urasc.
Nu`mi plac caisele,au un gust ciudat si nici pepenele galben sau grepfruit-ul.
Cam asta...nu mai imi amintesc de altceva.
Ah,ba da,nu`mi place deloc ciocolata(spre mirarea multora...!) si nimic ce contine ciocolata...doar aceea alba poate.
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

Mesajde Crystalized » Lun Iul 14, 2003 7:54 pm

Eu ador spanacul:a Mancaruri care imi displac total sunt:

creier - aceasta carne moale care ma dezgusta total
racituri(de porc) - e ceva gen gelatina,am gustat odata si am vomitat pe loc
carnat fript sau prajit - carnea aia rosiatica nu imi face bine la stomac
cascavalul - nu se compara cu branza
fasole batuta - am incercat reteta de cateva ori si nu mi-a iesit so stay out!
Macaroane in sos - sunt anti pentru ca detest gustul

Daca ma gandesc bine imi place orice mancare,cu mici exceptii;sunt prea lacoma :eat:
Crystalized

Mesajde Nightmare » Lun Iul 14, 2003 8:17 pm

Sunt multe mancaruri pe care nu le suport:
-ciorba (in special de burta);
-sunca;
-tochitura;
-tocanita;
-supa;
-chiftelele;
-piftia;
-carnea grasa;
-untul;
-ciulamaua;
-musacaua;
-pilaful;
-ghiveciul;
-ardeii umpluti;
-conservele;
-varza calita;
-spanacul si urzicile;
-ouale fierte;
-icrele;
-mancarea de mazare;
-carnea de vaca;
-caracatita;
-mancarea de bame;
-bezelele;
-omleta;
-ficateii;
-snitelul;
-micii;
-fasolea;
-creierul.
Sunt mai multe. Astea mi-au venit acum in minte. Ma mai gandesc si mai spun.
The new rule is no rule...It's time to get outside and feel free again...Reinvent yourself...Be whoever you want to be...
Nightmare
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 14, 2003 8:43 pm

Parca am specificat sa nu scrie lutzele fandosite. Auzi...sa nu iti placa icrele. Sau chiftelutzele , sau micii , sau ciorba. :(
In schimb mancati croisante si toate porcariile. Sa fitzi copiii mei..v-ash bate ca pe hotii de cai.

eye-ule...iarta-ma pt. ca am uitat sa mentionez si eu prazul. o mancare super naspa...prazul cu masline. sosul ala sa il bei..vomitzi instantaneu.
si sa nu uitam..stufat de miel. mielul este delicios facut friptura...dar fiert si cu ceapa aia fiarta ...devine oribil.

sarmalele imi plac f. mult...dar nu cu frunze de vitza. nu stiu cine a inventat acest invelis.

dintre dulciuri....un singur lucru nu imi place. ciocolata amaruie. ala nici nu se paote numi dulce.
eye-ule , fata sa nu manance ciocolata mai rar , huh ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Nightmare » Lun Iul 14, 2003 10:52 pm

Gusturile nu se discuta...
The new rule is no rule...It's time to get outside and feel free again...Reinvent yourself...Be whoever you want to be...
Nightmare
Junior Member

Mesajde catharsis » Lun Iul 14, 2003 11:11 pm

mie imi plac foarte mult spanac&urzici, mai ales cu un ou-ochi sau altceva prajit, dar cum threadul asta e despre ce nu imi place, nu suport deloc ardeii umplutzi pt. ca in urma cu vreo 5-6 ani am mancat prea mult, am facut o indigestie si am vomitat destul de mult. nu suport orice mancare ce are prea mult morcov fiert prin ea, sau mancarurile cu prea mult ulei prin ele.
Cr@zY @nGeL ce dracu mananca? ce nu ii place ei e cam 60% din alimentatia mea.
intrebare tampita: ce e aia "mancare de bame"?
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde MiG29 » Mar Iul 15, 2003 12:22 am

Io unu nu suport ciorba de burta(am incercat odata shi mi-a venit rau),ardeii(indiferent dak sunt umplutzi sau coptzi),in general mancarurile grase de genu ghiveci cu tot felu de buruieni prin ele(spanac,urzici,loboda,telina,etc) shi iarashi nu imi place deloc carnea de miel.Nici ciorba nu o mamanc dak are prea mult ulei.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde memetshot » Mar Iul 15, 2003 8:32 am

eu sunt ceva mai putin pretentios: nu prea imi place carnea de miel si nici nu ma incanta mancarea de castraveti.
dar cam atat imi apare in minte
memetshot

Mesajde Nightmare » Mar Iul 15, 2003 2:21 pm

Initial trimis de catharsis

Cr@zY @nGeL ce dracu mananca? ce nu ii place ei e cam 60% din alimentatia mea.

Inainte nu eram asa mofturoasa. Am devenit asa de cand am alta servitoare, care gateste ORIBIL.
Eu mananc:
-pizza;
-shaorma;
-sandwichuri;
-hot-dog;
-hamburger;
-cartofi prajiti;
-carne de pui;
-branza topita;
-cascaval (de unele feluri);
-salam sasesc;
-chipsuri;
-ciocolata;
-inghetata;
-prajituri;
-fructe;
-spaghete;
-etc.
Nightmare
Junior Member

Mesajde darkshines » Mar Iul 15, 2003 3:23 pm

sunt o sclifosita cand vine vorba de mancare.
nu imi place: friptura de porc sau vaca, micii, snitelul, pestele umplut, musaca, pilaful, ghiveciul, ficateii de pasare, creierul... si mai sunt dar nu imi vin in minte pe moment.

in ultima vreme oricum am consumat mai putina carne si mai multe fructe, legume si lactate.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde Matrashita » Mar Iul 15, 2003 10:38 pm

Am aflat azi ca nu-mi place salata de varza rosie,nu seamna la gust deloc cu cea de varza alba care imi place f mult,prima oara am crezut ca e sfecla ceva.
Apoi nu`mi mai plac sarmalele in foi de varza,s momentan atat.
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

Mesajde Wild Rose » Mie Iul 16, 2003 1:03 am

hai sa raspund si eu...
nu`mi place carnea de porc si de miel... detest orice este facut din ele...
nu`mi plac urzicile... cred ca daca doriti sa ma torturati cat de bine posibil ma obligati sa mananc urzici sau spanac... :)
dupa pilaf nu ma omor, depinde de cine este facut.... nu imi plac CIORBELE...
mai demult nu imi placeau nici ciupercile dar acum vad ca am inceput sa mai mananc (rar ce este drept... si niciodata goale.. n`as suporta...)
nu`mi place Ginger`ul (cine a mancat sushi probabil stie la ce ma refer.. din pacate nu stiu sa explic ce este)... nu`mi place mustarul ala verde kre il mi`l pune pe langa portia de sushi... defapt, nu`mi place mustarul in general..
cred ca mai sunt destule, dar deocamdata nu`mi vine nimic in minte...so , thats all for now!
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

mancare

Mesajde Cristina » Mie Iul 16, 2003 11:53 am

Nu imi place sa manac ciulana, pilaf, mancare gatita din carne de oaie, rata , gasca sau curcan pentru ca nu imi place.
C afructe nu am pretentie orice fructa.Acelasi si in cazul dulciurilor sunt inebunita dupa ele , daca ar fi toata ziua as manca numai dulciuri si nu mancare.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
Cristina
Junior Member

Mesajde punct » Lun Iul 21, 2003 3:02 pm

nu imi place mancarea de fasole verde, ma face sa :bleah: , in rest nu am treaba
X
punct
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 05, 2003 5:28 pm

mishto thread, inainte de ontopic, cateva raspunsuri:

catharsis: mancarea de bame se bazeaza pe o leguma (impropriu spus leguma), care provine din estul indiei. capsula tanara care se foloseste in alimentatie are un invelish usor pufos, interiorul fiind cam balos. este genul de planta care place au ba. se foloseste des in bucataria turceasca sau greceasca (okra ii zice pe limba lor, daca ajungeti pe acolo sa nu va tepuiti)

Bad Girl, ginger = ghimbir si sta la baza majoritatii mancarurilor asiatice (radacina proaspata sau uscata si tocata) si a prajiturilor clasice ale americanilor. asa ca nu tine numai de sushi.

Superbule Cosh, sarmalele in foi de vitza le-au inventat cei ce au inventat ... sarmalele. ce iti place tie este o superba adaptare. in fapt reteta originala nici nu contine carne. poate nu ti le-a gatiti cine trebuie :D

ontopic:

- mancarurile de bame
- rate si gaste gatite in stil romanesc (rata cu portocale e super)
- vanatul cu sau fara pene
- fructele

in rest, toate verziturile si ciorbele de bolboroace ... yummy :p
gaga

Mesajde SiMiCs » Mie Aug 06, 2003 11:19 pm

Ce mancaruri nu`mi plac ? ..:con: ..In general nu`mi place carnea:(..nu`mi place pestele..ficatu...ciorba de burta.. (in general nu`mi plac ciorbele)..nu imi place salata mezicana :( ...si nu`mi plac lactatele delok!...poate umpik branza..in rest..hmm nu prea sunt pretentioasa..
Use your eyes..Only to look at me..Use your mouth ..Only to kiss my lips..We are branches of the same old tree ...You can laught ..Only if you laught with me ..You can cry ..Only if you cry for me...Don`t forget that you`re condemned to me ....
SiMiCs
Junior Member

Mesajde monk » Joi Aug 07, 2003 12:33 am

Io unu nu pot sa sufar mancarea de bame ... mi se pare scarboasa :bleah:
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

Mesajde matzu » Lun Aug 11, 2003 7:18 pm

nu imi place carnea de miel , nimic care contine carne de miel si icrele
matzu
Junior Member

Mesajde Yellow Pinkie » Mie Sep 03, 2003 10:25 pm

Mie unu nu-mi plac dovleceii, dar numai daca-i simt (nu-mi place de fapt consistenta lor). Asta e valabil si la creier. In rest sunt gurmand si gurmet, cum s-ar zice, iar ce am citit aici mi-a sculat paru pe spate, avind in vedere ca am si io un copil (foarte mic, ce-i drept). Tot ce pot sa sper e sa-l cresc ca lumea si sa nu se strice, ca de nu, cum zice Oribilul, il bat ca pe hotii de cai :)
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde Fester » Lun Oct 27, 2003 11:03 pm

Nightmare ,

Mai aveai 2 feluri si le terminai pe toate. Esti vampir ? Bei doar sange??
Fester
Junior Member

moarte zarzavagiilor

Mesajde Fester » Lun Oct 27, 2003 11:14 pm

Inamicul meu nr. 1 e spanacul. imi arunc stomacul prin camera cand simt mirosul (deja mi-e greata cand scriu randurile astea si ma gandesc la spanac). De asemeni am repulsie fata de rudele spanacului: urzicile, loboda, stevia, vita de vie. Cand vad verdeata aia fiarta si mototolita in farfurie ma gandesc ca a vomat o vaca. NU MANCATI SPANAC FRATILOR DACA VRETI SA TRAITI!
Fester
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Oct 28, 2003 9:47 am

Initial trimis de Yellow Pinkie
In rest sunt gurmand si gurmet

satz traiasca bebelushu :o

dar este o diferentza destul de mare intre gurmand si gurmet, recomand "bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" in care RAR explica destul de clar cum sta treaba ... nici macar "maria sa" nu se considera gurmet :D

Fester, am mai auzit persoane radicale care nu mananca aia sau ailalta ... depinde cine si cum ti-l gateste, repulsiile alimentare vin de obicei (cred eu) dintr-o proasta educatie alimentara...

am alcatuit pentru tine o colectie de retete si poze simple bazate pe spanac si anume (nu dau retetele in amanunt, of course):

o friptura umpluta cu spanac, ideal se face din carne de miel, o salata de spanac tanar cu oua si rosii, o rulada de spanac, clatite cu spanac si omleta "primavera".
nu am acum brusc asa alte idei :)
enjoy...
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde eyewitness » Mar Oct 28, 2003 10:18 am

Initial trimis de dana
repulsiile alimentare vin de obicei (cred eu) dintr-o proasta educatie alimentara...

posibil, dar ar mai fi si abuzul mai ales la o varsta frageda. daca 2 ani la gradinita zi de zi ti se da spanac, varza calita si praz iti garantez ca adult fiind ,cel putin din punct de vedere psihic, vei simti repulsie totala...
eyewitness

Mesajde gaga » Mar Oct 28, 2003 10:23 am

deci da, corect, intra si asta intr-o proasta educatie alimentara (nu ma refeream numai la parinti).

dar cred ca se poate remedia in majoritatea cazurilor ... si o spun din experienta. bineintzeles daca subiectul nu e capos, la haleala nu e indicat sa insisti cu "gusta ca o satz placa". daca persoana e deschisa se poate comunica si culinar.
daca nu, sa lasam mofturosii in pace :D
gaga

Call me Jesus

Mesajde Fester » Mar Oct 28, 2003 8:31 pm

Bine ca nu s-a inventat smellblasterul ca-mi impodobeam tastatura cu mehlem. Merci pt imagini Dana.
O buna educatie alimentara dusa la perfectiune te-ar face sa mananci cam tot ce mamnca lumea, nuu? Cred ca trebuie sa ma mai cizelez putin pt a manca ochi de vaca sau sa beau pipi de vaca/tauras sau poate chiar sa servesc la o cina fastuasa embrion uman, ;D.

Nu stiu cine spunea ca atunci cand ajungi la cunoasterea suprema nu-ti mai e greata de nimic. In spiritul celor spuse o sa-mi dedic ziua de maine spanacului!!!;o hehehe vreau sa fiu omniscient :J
Fester
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Oct 29, 2003 10:25 am

Bine mah Fester ... numai ca tu il incurci pe creator cu fiul sau ...
Omniscienta ii este specifica doar creatorului, Isus era un biet muritor :)

Si, deci, da, depinde ce intelegi prin educatie alimentara (termenul mi-a venit la deget cand scriam mesajul) ... daca pipi de vaca este aliment doar pentru ca are proprietatea de a fi dus la gura si inghitit, poti, prin analogie, sa continui cu piroane, pamant de flori sau mousepadu-ri feliate ... e o tzara libera...

peseu: ochi de vaca se mananca chiar in romania (de fapt de vitzel) ... asa ca obiceiurile culinare se reflecta in cultura, istorie, etnografie, yada yada ... pentru istorie culinara iti recomand sa citesti "bucataria romana" a lui Apicius sau dictionarul culinar al lui Alexandre Dumas... dupa ce ai sa citesti din ce se facea condimentul cel mai uzat la romani, cine stie, poate o sa consideri spanacul ambrozie :o

inca un peseu, cand ai spus "tot ce mananca lumea" la ce lume te refereai ce se hraneste cu pipi si ochi in mod uzual? ca io n-am auzit si-s curioasa.
gaga

Mesajde SOD » Mie Oct 29, 2003 10:47 am

hihiihihi,ce dea mofturosii.mananc orice,in orice forma.mai putin o singura chestie.icrele!!!!nu le sufar.vb de astea de crap.ca negricioasele si rosiaticile le devorez.

mananc,dar fac mofturi la gaina batrana,care are gustul nitel schimbat de aia proaspata,si la friptura de oaie.mananc cat sa supravietuiesc,nicidecum sa ma satur.asta in cazul in care nu e altceva.cu mielul nu am probleme.daca mai sunt si coaste,zic si bogdaproste.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde Fester » Mie Oct 29, 2003 9:46 pm

Ma Dana ti-am citit posturile si sunt destul de cursive (asta ca sa nu te laud :A ), da o dai in bara acu' la urma. Cum ma Dana Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul nu sunt una si aceeasi persoana? :-? E ca in reclama, 3 in 1, (aquafresh de exemplu)....trei forme ale aceluiasi nene.

Cat despre felurile alea gretoase de mancare - se manaca curent prin unele zone ale planetei, (mai putin embrionul), unde sigur aia nu au auzit de Internet sau de Water Closet. A fost intr-un nr. din FHM un articol despre cele mai "avangardiste";n feluri de mancare si spuneau aia acolo ca toate acestea fac parte din delicatesele regionale. Pipi de vaca se bea in India, termite in Nigeria, tarantule - Cambodgia, molii - Australia, Tasmania...etc
Fester
Junior Member

Următorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante