busuioc
http://www.wvgourmetfoods.com/images/basil-_upclose.jpg
maghiran
http://www.chef-recipes.com/marjoram.jpg
rozmarin
http://www.gourmetgarden.com/images/range/p_rosemary.jpg
au gusturi total diferite, rozmarinul in genere merge la friptane, e utilizat mai mult in zone mediteraneene (tester shtie) dar se intalneste si la paste fainoase, fiind foarte aromat (ca si salvia)
maghiranul este foarte asemanator cu oregano, care se foloseste mult in bucataria italiana, am citit ca de fapt maghiranul este un oregano salbatic (adica la noi se culege dar in alte tzari se cultiva) din familie cu menta. gustul e foarte cunoscut mancatorilor de pizza, se foloseste uscat.
despre busuioc ar trebui sa iti povestesc o carte, chiar nu ai vazut busuioc? in romania is zone unde nu se consuma deloc fiindca e planta aia pe care o baga popa in apa sfanta la inmormantari si is tot felul de obiceiuri legate de el.
proaspat intra in compozitzia pesto-ului (am dat reteta pe threadu' cu sosuri) si se foloseshte la multe preparate italiene (si nu numai)
a inceput sa se cultive si la noi, am cumparat de la o baba un pahar cu o tufa de busuioc care, fiind planta perena, mi-a furnizat frunze proaspete toata vara.
ma doare mana
