Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Aug 20, 2004 2:12 pm

cetiesicubosorogiiastiacaauhemoroizi. Nu, nu vreau sa pun ardei iute la mancare.
Gata...maine in zori ma apuc sa o fac folosind reteta danonei.
Nu mai am alte intrebari.
Multumesc pentru ajutor.
Over & out.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Aug 20, 2004 2:14 pm

penicule, l-ai bagat in ceatza ca pluralu de la ciusca ii ciuste si nu ciusti
d-aia n-a inteles, ca iel ie baiat deshtept in rest
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde pnic » Vin Aug 20, 2004 2:16 pm

Bre, io n-am hemoroizi, da' daca vrei ma'c la metro si iti fac rost. Rau faci ca nu pui ciusca. Sa stii ca are si valente afrodisiace, poti sa-ti faci maimuta fericita dupe ce balotezi.

Aiule nu bag mana in foc pt pluralu de la ciusca, ca asta-i cuvant bulgaresc, limba pe care am cam uitat-o de cand nu mai privesc la studio hics
pnic
Junior Member

Mesajde paiacec » Joi Aug 26, 2004 10:00 am

Mancarica cu Painkiller:D din fuga

ingrediente: apa,sare,ceapa,usturoi,patrunjel,dedlikat:D,boia,piper,foi de dafin,pasta de tomate,ulei,carnaciori,tel,castron,aragaz,tzuica,fulgi de cartofi.
Se da drumul la calculator shi se joaca painkiller.Din cand in cand se mai bea din paharul cu tzuica.Toci o ceapa doo,mai omori nishte monshtri,mai bei o tzuica,itzi mai pui un pahar,pui apa la fiert,mai omori nishte balalai,da' cu alta arma,iei telul,fulgii de cartofi,sare,ulei shi amesteci in castron pana se face o pasta frumushica.Pui ceapa shi usturoiulsa se caleasca,mai bei o tzuica,diluezi nishte pasta de tomate shi-o torni peste ceapa shi usturoiul care au inceput sa se rumeneasca.Se adauga piper, dedlikat,foi de dafin shi carnaciori shi se lasa sa mai fiarba ashea, pana sar stropi de sos pe aragaz.Se adauga patrunjel shi se lasa umpic la dospit.Se serveshte cu castraveciori in otzet,sau gogoshari.Nu inainte de a mai bea un pahar de tzuica.Dupa masa merge o bere maxim cate vretzi,de minune!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde vamitul » Vin Aug 27, 2004 10:09 am

bunn.. mah de n-am cautat peste tot o retzeta de spaghete simple de facut shi bune... nicaieri. asaca dau eu una, pentru prostii ca mine, care cauta pana ii apuca foamea :)
deci... se pun respectivele spagete la fiert conform instructziunilor de pe ambalaj (atentzie, nu facetzi ca mine si luati "macaroane" in loc de spaghete). pana se fierb inculpatele paste, se pune, separat, vreo juma de ceapa taiata marunt la calit, shi ceva ardei grasi (cam juma). cand sfarie bine in ceapa, se adauga peste una bucata onserva mare de "carne de vita in sos propriu" shi vreo 3 roshii decojite shi taiate mai mai finutz. peste, o juma de cana de supa de oase. se amesteca pana incepe sa scada, dupa care se lasa la foc mic mic mic. se mai amesteca nitzel sa nu se prinda. cand a scazut binisor, se condimenteaza tzeapan cu piper shi boia iute, si se mai pune ceva verzaturi. o mai lashi vreo cateva min, pana iei spaghetele de pe foc, daca nu le-ai luat deja. nu le scurgeti imediat. lasatzi-le in apa in acre au fiert si mai punetzi o cana de apa rece peste di stoarcei o jumate de lamaie. dupa vreo doua min le scoatezti, le scugeti, etc. le puneti in farfurie, radeti ceva cascaval peste shi turnati sosu. daca suntetzi mancai, ca mine, macar dublatzi cantitatzile, ca altfel numai va faceti nervi la stomac
______edit_____
no, ca era sa uit. stie careva cum sa faca sarmale? [-o zau, ca am o pofta in sufletzel de-mi vine sa plang.
I's cheating only if you get cot
vamitul
Junior Member

tira mis su!!

Mesajde wise » Sâm Aug 28, 2004 2:20 pm

Buna, pt inceput intreb si eu ceva mancaruri dulci se pot pune si pe aci ??
ca am eu unua

Tira mis su

10 oua in oala 2 deca vanilie 30 deca de zahar
se amesteca foarte bine se pun 3 mascarpone cu putzin lapte si apa (foarte putzin ) se amesteca iara
se ia o tava de 70 pe 30 cm
intrun ligean separat se pune rom si esentza de cafeeaa pana are un gust destul de bun
se iau piscoturi se inmoaie in esentza aia cu rom si caffeee si se pun frumos in taca unul langa altu dupa ce iii acoperita toata tava cu piscoturi se pune crema cu mascarpone peste si se netezeste no deci faza ii asta tre sa se repete de trei ori (tot cu aceeasi crema sa nu faceti alta ci sa nu punetzi prea multa ca sa va ajunga pt trei runde

dupa ce ii gata se pune in frigider si se asteapta pana se intareste putzin si se serveste rece si cu cacao pe deasupra
papap
pofta buna
retzeta o stiu ca lucrez ca si bucatar (inca nu is bucatar ci invatz numa peste vreo 3 ani ) la un restaurant in austria
daca avetzi ceva intrebari punetzimi ca va raspund
papap
scrisu mi cam rau ca nu stiu bine romaneste
tschüíŸíŸ
wise
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 31, 2004 9:24 am

vamitul scrie: no, ca era sa uit. stie careva cum sa faca sarmale? [-o zau, ca am o pofta in sufletzel de-mi vine sa plang.

precizeaza ce fel de sarmale ca am in cap variantele:

- in foi de varza acra
- in foi de varza dulce
- in foi de vitza, tei, sfecla
- cu urda in foi de shtevie
- cu carne de porc, vita, pasare, peshte sau amestec
- de post cu stafide sau ciuperci sau numai cu orez
- cuiburi de cinci
- fara foc (cu nuci sau soia)

etc etc :D alege.
===
pana atunci:
Sarmale moldovenesti (reteta Pastorel)

Reteta de mai la vale e cunoscuta in toate casele bune moldovenesti, bineinteles cu inerentele variante care au fost si vor ramine tainele fiecarui sef de bucatarie cu talent.[.....] S-acum sa incepem: Preparatia incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu virful foilor.

Tocatura se face din carne de bou (cind vom alunga oare vaca din bucatarie?) de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de piine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata foarte marunt si prajita in unt, putina verdeata tocata marunt (patrunjel si marar) si doua oua bine batute.

Cu aceasta compozitie se invelesc (termin consacrat) sarmalele, care nu trebuie sa intreaca in dimensiune o nuca de marime mijlocie. Mestesugul executantului consta in potrivirea umpluturii. Ea nu trebuie sa fie nici prea strinsa in foaia de varza (plumb), nici prea in voie (se desfac sarmalele). Se pune pe fundul unui vas un strat de varza taiata fin si deasupra se aseaza sarmalele, presarind intre ele boabe de piper negru. Deasupra sarmalelor, alt strat de varza taiata fin. Pe straturile de varza se pot pune felii de rosii si chiar ardei verde.

Aici intervine iar o chestie de gust: unii fierb sarmalele in bors, altii in vin. Recomand alta procedara: sa se fiarba innabusit in zeama de carne, pina ce scade lichidul la mai putin de jumatate.

Se scot de la foc si se duc la beci (nu in pivnita cu vinuri) sau alt loc racoros.

Asta pentru prima zi.

A doua zi. Se toarna peste sarmale o sticla de Cotnar vechi in care s-a diluat o buna cantitate de bulion italienesc (pasta de rosii) si se pune vasul in cuptor, sa fiarba mocnit si sa se rumeneasca putin. Cu zece minute inainte de a se servi se adauga doua linguri de unt proaspat.

La sarmalele preparate in acest fel, vinul rosu e de rigoare.

din Al. O. Teodoreanu - DE RE CULINARIA
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

mancaruri mai ciudate dar al dreaq de bune

Mesajde theOffender » Joi Sep 09, 2004 2:01 pm

Mincarea fara nume #1
1/2 litru de iaurt, macaroane, o lingura de unt, usturoi, condimente

Se pun la fiert macaroanele. In acest timp se amesteca iaurtul cu un pahar de apa (200ml), se adauga nishte sare, dupa gust, shi usturoiul facut mujdei (fara sare shi ulei). Pentru o omogenizare perfecta e recomandat un mixer.
Intr-o tigaie se topeshte untul la care se adauga piper, boia de ardei iute (paprika eventual). Compozitzia aceasta incinsa se toarna peste amestecul de iaurt shi se mesteca indelung pentru omogenizare.

Se scurg macaroanele, se asheaza intr-un recipient suficient de mare shi se adauga compozitzia de mai sus. Se presara nishte chimen pe deasupra.
Sunt excelente shi foarte repede de gatit.

Mincarea fara nume #2
Orez, o conserva de porumb boabe, 2 conserve de butter beans, castravetzi muratzi, hotdogs

Se pune la fiert orezul. Se pun la fiert hotdogshii. Orezul odata fiert se acopera cu un ziar. Se face o compozitzie din porumb, fasole, castravetzii muratzi (taiatzi felii rotunde) shi hotdogshii (taiatzi felii rotunde). Se amesteca cu orezul, se lasa la racit dupa care se va^ra in frigider.

Se serveshte rece, cu bere. Nu conteaza cat de mult faci, nu prea ramane mare lucru pentru a doua zi dimineatza.

Peshte in folie de aluminiu cu coconut rice
Crap (sau orice alt peshte mai mare, asha la 1-2 kg), 2 roshii, o ceapa, usturoi, orez shi coconut milk

Se inveleshte crapul in folia de aluminiu impreuna cu roshiile shi ceapa taiate felii rotunde shi cu 2 catzei de usturoi. Se pune fie in cuptor, fie pe gratar.
Se ia coconul milk shi se adauga apa in care se fierbe orezul.

Nota bene: coconut milk poate fi obtzinut shi prin punerea nucii de cocos rase in apa, lasata pt. o ora dupa care se strecoara shi se foloseshte numai apa.
Se servesc impreuna, eventual cu o salata.

Nota bene: peshtele lasa nishte zeama care e dementziala de stropit orezul mai apoi.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

help

Mesajde Shaki » Lun Sep 13, 2004 10:04 am

Va rog mult, o retzeta de pizza k lumea. A facut sor-mea in uichend si nu mi-a placut deloc, blatul ala era extrem de tare... a spus k a improvizat :(((. Vreau o retzeta sa iasa pizza buna, si mai ales cu aluat fraged. Sper k am postat unde trebuie :)
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde gaga » Lun Sep 13, 2004 10:20 am

Shaki, cel mai simplu si cel mai ca lumea iese daca te duci la o brutarie si ceri sa itzi dea o paine necoapta, si anume aluatul. plateshti 5-6-7.000 depinde cat e o paine si iti ies doua, trei sau patru pizze, depinde cat ai tava de mare, sau poti sa o faci in tava de prajitura (patrata). Ideea e sa pui aluat dospit, sa il imbraci ca lumea cu sos de rosii si sa folosesti cat mai multa mozzarela si de cat mai buna calitate, restul ingredientelor se vor mula pe pizza ta :D
gaga

Mesajde ssonja » Dum Sep 26, 2004 3:46 pm

Cartofi shi tzelina gratinatzi la cuptor

3-4 cartofi, 1-2 tzeline, un pik de branza, unt, condimente

Se curatza cartofii, se taie rondele (cam 1 cm grosime), tzelina se taie precum cartofii prajitzi mai mari. Se asheaza totul frumos intr-o tava unsa in prealabil cu ceva unt (sau alte unsori), se adauga un pik de zeama de carne (supa, ciorba strecurata sau ce mai exista prin frigider) completata cu apa sau alte lichide ce dau gust bun (din pacate n-am incercat cu vin). Se mai pot adauga ceva catzei de usturoi sau rondele de ceapa dupa gust shi preferintze, nu este obligatoriu. Se adaga in prostie tot ce inseamna condiment pretabil la cartofi (in afara de veshnicele sare/piper, merge ceva cimbru, maghiran, un pik de boia iute, condimente de grill...multe sa fie ca tot farmecul il dau de fapt condimentele).

Se baga sus-numita tava in cuptorul incins in prealabil, unde se lasa legumele la fierto-copt cam cat tzine inima pe fiecare. (nu mai putzin de juma de ora, dar nici mai mult de-o ora, adaugand din cand in cand shi apa ca sa nu scada de tot). Cam pe cand se detecteaza ca ar cam fi gata ( a secat aproape de tot, dar inca nu miroase a ars) se scoate tava shi se rade peste minunata compozitzie nishte branza (la alegere) dupa care se mai lasa cateva minute la cuptor.
i kjærlighet med bubuletz og dra fremme inn i B
ssonja

Mesajde gaga » Lun Sep 27, 2004 11:34 am

am vazut la RAR doua retete mishto (de fapt 3 da pe a treia am uitat-o) si anume:
pastravi in lut

a luat domnu roman doi pastraviori, i-a sarat, piparat, mararat si cimbrat apoi i-a uns cu unt. a infasurat fiecare peste in frunze multe (de zmeura, tei, hrean, tofelu'). apoi a infasurat fiecare bazaconie in parte in lut (de olarit) si i-a bagat in cuptor cam un ceas jumate. a iesit o minune din coconii aia, servitzi cu tzuika, mujdeiul si mamaliga aferente.

balmoshu vi-l zic dupa ce imi iau foile unde am scris ca era interesant.
gaga

Shishlik special Moshului

Mesajde LS. » Dum Noi 14, 2004 10:05 pm

Pulpe de pui, grasime de oaie, ceapa si marinada de Teriyaki!!

Pofta mare....

LS.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
who dares wins
LS.
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Noi 15, 2004 9:20 am

cacamaca disparura o droaie de retete unicat, god damn it, cum ne mai gasesc google spiderii acu'?

whatever sa reluam:

spaghetti con funghi porcini

se ia o mana de funghi porcini uscate (seamana umpic cu zbarciogii nostri la gust, foarte aromate) si se lasa la inmuiat in apa fiarta minim doua ore.

se fierb spaghettele conform indicatziilor de pe pachet.

se incinge o lingura, maxim doua de unt, se pun la calit ciupercile, se da sare si piper si cand s-au inmuiat se sting cu un paharel de burbon, cateva linguri de smantana grasa, se mai lasa umpic sa bulbuceasca, se amesteca la paste si se acopera cu parmezan.

salata de andive cu surimi

se taie fin jumatate de kilogram de andive, numai partea dinspre varfuri, jumatatea mai groasa dinspre cotor o pastrati pentru reteta urmatoare. se amesteca cu un morcov mic ras fin, sare, piper, curry si maioneza. se aranjeaza pe un platou si se acopera cu felii si fasii de surimi.

ficatzei excelentzi

intr-o tigaie incapatoare se calesc doua felii de piept proaspat de porc, in ulei de masline. se adauga andivele de mai sus taiate, ficatzeii si se condimenteaza cu sare, cayenne si cimbru. se lasa sa fiarba inabusit sub capacsi inainte cu 10 minute de a fi gata se sting cu un pahar de vin alb sec si se amesteca un catel de usturoi pisat.

daca iar dispar retetele vanpushc :)
gaga

Mesajde piskeshu » Lun Noi 15, 2004 11:11 am

Danone, tu de unde naiba ai cumparat funghi porcini?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde gaga » Lun Noi 15, 2004 11:39 am

kesule, mi le-o trimis cineva din italia, abar n-am daca se gasesc. da e posibil la supermarkete ca La Fourmi sa gasesht.

Eniuei, uitasem, daca-ti raman ficatzi si nu iti place sa ii mananci reincalziti, io i-am transformat intr-un toast asa:

se zdrobesc ficatzii cu furculitza, se mai pipereaza nitel, se amesteca cu niste smantana si parmezan, se pune pasta pe felii de paine unsa cu unt, se mai pune parmezan pe deasupra si se gratineaza la cuptior. e bestial.
gaga

Mesajde pnic » Lun Noi 15, 2004 3:10 pm

Funghi porcini se gasesc pe la Metro sau Carrefour, da' costa o galeata de bani.
Ie ori uscate ori conservate la ulei ca gustarica (antipasto dupe cunostintele mele de germana).
pnic
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Noi 17, 2004 9:49 am

sa reluam cacu-ma etern in ala de mi-a dilit retetele.

sa luam un clasic, easy to made si anume spaghettu bolognese

am luat o sticla de ulei bun de masline si am acoperit fundul tigaii cu un strat de-un deget in care am calit doo cepe mici (ca una mare n-am avut) si doi catzelusi de usturoi, toate tocate din cutzit.
se adauga juma de kil de carne tocata de manzat (vaca, bou), condimente (cimbru, peperoncini, sare, piper) si se calesc bine impreuna. treaba se stinge cu juma de kil de rosii (e mai bun ala de casa) si se lasa sa fiarba 5-10-15 minute (in functie de puterea gazului), timp in care si vreme sa fierbi pastele sa razi parmezanul, ca la final sa realizezi marea comuniune sosospaghetta.

sa avetzi pohta.
gaga

supa de dovleac

Mesajde isabo » Joi Noi 18, 2004 1:03 pm

Danone, tot la tine mi-e nadejdea, ca ai facut imprudentza sa spui ca ai RAR: nu se gaseste acolo reteta de supa (ciorba?) de dovleac, fiarta chiar in dovleac? A fost prezentata mai demuuuult, la Bucataria lui Radu, si arata promitator. Daca tot or mai fi scapat ceva dovleci dupa Haloween...
Cred ca fiertura se facea la cuptor. Se scobea dovleacul, se lasa ceva-ceva miez pe margine... Mai mult nu-mi aduc aminte si nu prea stiu ce as putea pune, mai ales la capitolul Condimente. Si nici n-as vrea sa inventez, de fapt, ca ar putea sa iasa horror, tinand cont care e materia prima de baza.
isabo
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Noi 18, 2004 2:41 pm

ia vezi aici supa lu sinulescu de dovleac
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=265066&postcount=74

da' sarmalutze in dovleac ai vazut?
gaga

Mesajde isabo » Joi Noi 18, 2004 3:26 pm

Multumesc pentru reteta de ciorba. Nu e cea pe care o cautam, pen' ca nu se fierbe in dovleac, dar, daca gasesc caciula, s-o pot arunca in caini, cred ca voi merge pe mana maestrului Beno.
Cred ca de sarmalutze in dovleac , da uitasem. Asa ca multumescu-tzi inca o data, ca la asa ceva ma prind mai curand sa improvizez. Adica sa fac niste sarmalutze care sa aiba si miez de bostan si sa fie si de post. In loc de smantana, as putea pune maioneza de soia.
Pentru cine e interesat, alte ingrediente bune de pus in sarmalutzele de post, ca sa nu fie anoste, sunt: mere rase, cartofi rasi (pe razatoarea mare), bucatzele de fidea (nefierte in prealabil). De nuca si granule de soia stie sigur toata lumea.
Sa nu uit de stafide. Dar in acest caz sarmalele sunt mai bunutze a doua zi, ca in prima se simt cam ciudat stafidele alea dulcege.
isabo
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Noi 18, 2004 3:38 pm

si seminte se mai pun, seminte de floare sau bostan, plus sarmai cu pasat, tot de post, sau de ciuperci cu orez ...
gaga

Mesajde isabo » Vin Noi 19, 2004 9:34 am

Sorry, nu stiu exact ce e pasatul, google m-a lamurit doar ca e o questie din porumb... Si nici nu stiu daca as gasi de cumparat. Chiar ieri am gasit intr-o revista Practic o reteta de sarmale cu pasat, dar...
Uitasem sa te intreb: stii o reteta adevarata de sarmale facute in dovleac? Barem sa stiu cu ce condimente s-ar asorta...
isabo
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Noi 19, 2004 11:20 am

pasatu e porumb (sau grau), macinat mare. spart. nush daca se gaseste da' la tzara sigur se da la pasari sau animale :D

reteta de sarmai in dovleac am intr-o revista, oricum e putin important amestecul exact (ca fiecare face sarmaua cum ii place), da' in amestecul de carne se punea si miezul dovleacului ras, sarmalele se faceau in foi de vitza (plus diverse alte frunze, de tei, stevie, hrean, whateva') si pe fundul bostanului scobit se puneau verdeturi uscate, cimbru mult de exemplu.

nu tiu minte reteta exacta, dar zic eu ca merge la fel de bine si in varza si la fiert cu niste vin demisec ar scoate o aroma optima. parerea mea.

acu' sa revin la retete proprii si anume: mamaliga pe paturi varianta x

pentru dansa ai nevoie de:

- mamaligutza
- branza de burduf
- carnatzi proaspeti caliti cu ceapa
- omlete simple
- oua batute cu smantana
- cascaval afumat
- unt

se alterneaza straturile dupa plac, eu am facut cam in halul urmator in ceaunul uns cu unt: mamaliga, unt, burduf, mamaliga, unt, omleta, mamaliga, unt, burduf, mamaliga, unt, carnatz, mamaliga, ou batut cu smantana, cascaval afumat ras, via cuptor.
gaga

Mesajde aurora » Mar Noi 23, 2004 12:19 pm

am o retzeta ultrausor de preparat si care prezinta avantajul ca poate fi adaptata la diferite regimuri: la dietetic fara ceapa, la hipocaloric cu f.putin ulei... samd

rizotto sau cum e pe la noi...pilaf

un pahar orez cu bobul lung de buna calitate (Ben's, SOS. Langhorn etc) (atentie sa nu fie cu mentiunea paraboiled adicatelea presupun prefiert) se spala foarte bine in strecuratoare sub jet de apa. se lasa la scurs pana cand intr-o cratita se incinge ulei de floare, cat va permite regimul sau lingurica, de la o picatura pana la freo 6 linguri . se pajeste 3-4 min orezul si se adauga spre sfarsit o ceputza taiata maruntel, maruntel. se stinge cu 3 pahare apa rece, se adauga 1 lingurita vegeta si condimente pentru orez (daca este unpiculut de sofran iasa trasnet)si se lasa sa fiarba la foc foarte mic pana scade apa complet. se acopera cu un capac cand se ia de pe foc (pentru fragezire).
deosebirea fata de clasicul nostru pilaf este ca boabele nu se zdorobesc si compozitia nu este lipicioasa, cleioasa sau mai stiu eu cum. cu sofran devine de-a dreptul un fel rafinat.
aurora
Junior Member

Mesajde wwritza » Mie Noi 24, 2004 1:06 am

Dana, io la Bolognesele vietzii mai pun cand calesc ceapa si niste ardei gras ( si verde si rosu sa dea bine-n farfurie) iar atunci cand am bag si niste ciuperci taiate cubuletze.
Ai pus acum cateva saptamani o reteta de musaca mishtoaca. Am tot zis c-o copi-pastaiez sau printez si dupa potop n-am mai gasit-o. Ai putea s-o mai post'ezi odata, pls?? ~a

La bunicii mei la tzara, pasatul era o mamaliga tanara, inca in stadiul de embrion. Adica cand era ca o pasta, nu groasa sa se ia pe facaletz, era rasturnata-n strachina si se punea lapte la greu :ham:

Si acu retzeta mea Paste a la Mishu:
Se iau vreo 500g de paste spirala (eu le mai zic shuruburi) si se pun la fiert. Intr-o tigaie mai grasuna se caleste neshte ceapa alba si rosie (sa fie totul mai colorat), ardei verde si roshu (ibidem) , ciuperci (io is fanutza ciupearca) , carnatz, salamuri si ce mai aveti expirat prin frigider. Se calesc toate chestiile astea in tigaie cu niste ulei de masline si condimente fiecare ce are. Dupa ce pastele au fiert, se scot, se asaza intr-un vas de yena, se amesteca cu calitura, se rade branza la greu pe deasupra si se baga la cuptor vreo 20 de min. Io mai amestec toata chestiunea asta cu cheese-gravy. E usor de preparat, facut cu apa fierbinte ca pe ness, facand abstractie de E-urile si chimicalele din el ;n
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde aurora » Mie Noi 24, 2004 8:46 am

wwritza, pentru ca tocmai mi-am facut temele am gasit musacaua respectiva la nr.58 sub numele de "musacaua de marti".

ce-i aia cheese-gravy? si sa nu-mi spui ca o ai de dincolo ca nu ma mai joc. cum era replica?... prezumtia de prostie se aplica la mai multi...
aurora
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Noi 24, 2004 11:04 am

sigur veveritza mea frumoasa ca merg adaptari, io dadui ce facui ca daca bagam iar retzete alternative (ca rizotto-ul de mai sus :p) umpleam o pajina.

borealo, itzi zic io cum m-au invatzat italienezii sa fac rizotto, si anume reteta de baza care dupa caz se face cu diverse adaosuri.

orezul uscat si spalat (de fapt invers) se pune la calit in unt sau ulei de masline. se amesteca bine si cand devine sticlos incepe munca. se pune supa (de carne, de ciuperci, de ce vrei), exact cat inghite orezul, iar se amesteca, iar se completeaza pana ie gata muncesti al dracu' da' iese bun.

tot la macaronari am mancat rizotto asta cu: sofran, funghi porcini, mazare (risi bisi ii ziceau), pui, dar cel mai bun mi s-a parut de departe rizotto cu flori de dovlecei. pacat ca nu se gasesc si pe la noi, sunt mijto atat in rizotto cat si facute pane'.
gaga

Mesajde gaga » Mie Noi 24, 2004 3:55 pm

nu e nici reteta proprie, nici din cartea de bucate, ci o reteta alternahista data la cecerea unui bun amic, mare gurme. si anume gulas (mancarea nu supa, guias in pronuntie ungureasca).
Pentru a prepara un gulas traditional pentru patru persoane aveti nevoie de 600 gr. de pulpa de vita, o jumatate de kilogram de cartofi, 100 gr. de morcovi, 80 gr. de ceapa, 50 gr. de untura, 20 gr. de boia dulce, usturoi (10 gr.), capia (15 gr.), rosii (15 gr.), ardei iute (1 gr.), chimen (8 gr.) si sare dupa gust. Pentru galuste (120 gr.) aveti nevoie de faina si de un ou. Ceapa se taie marunt, se pune untura, se caleste si se presara cu boia dulce. Pulpa de vita taiata cubulete se adauga la ceapa urmata de capia si rosiile taiate. Se condimenteaza cu chimen, usturoi si sare.

Galustele se prepara din faina, ou si apa. Se face o pasta care se da printr-o razatoare sau o sita mare si se pun in apa fiarta. Dimensiunea lor este mult mai mica decat a celor din mancarurile romanesti si au forma unor picaturi. In Ungaria exista o razatoare speciala pentru galustele de gulas.

Cand carnea e fiarta partial se adauga morcovi si cartofi cubulete, se completeaza cu apa si se fierbe pana este gata. La sfarsit se adauga ardei iute dupa gust. Pofta buna! sau mai bine "J" ...tvágyat!"

Precizez ca am mai mancat in ungaria si variante cu varza sau fasole, in loc de cartofi, unele fara galuste, sau chiar gulas din cartofi si fasole cu soric de porc sau afumatura.
gaga

Mesajde paiacec » Joi Noi 25, 2004 12:41 pm

Deci, daca avetzi nishte un pui,bagatzi-i o sticla plina cu apa in fund,ungetzi-l cu nishte ulei,apoi presaratzi nishte sare shi condimente pa el shi da-tzi-l la cuptor intr-o tava cu apa pana se rumeneshte.Daca mai avetzi shi nishte ceapa,usturoi(fie granulat fie catzei),morcov,ciumperci,ardei gras ardei usturat shi le mai shi taiatzi shi le punetzi in tava langa puiul rumenit pe care atzi scapat din gresheala nishte vin,iar pe legumele alea (am uitat de roshii feliate) aruncatzi asha in scarba nishte smantana,piper,verdeatza shi ceva cashcaval ras shi mai bagatzi tava cu toate astea pentru un sfert de ora la coptor,dupe ce se mananca, adica imediat nu mai trebuie altceva decat maria sa vinul sau berea.

Pohta mare shi sete buna.
Cine n-are toate astea, ii urez apa-n gura!:D
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante