Secrete in bucatarie
62 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Cum bre sa faci maiuneza cu ceva de inox? tuata viata mea numa cu lingura de lemn am facut si o fo buna!
Si lingurita pe care o bagi in ciorba, face ca carnea sa fie mai moale;nu ma intreba de ce, dar mere, garantat!
Apropo, numa io fac maiuneza cu doo oo, unu fiert si unu ne? bineinteles, fara albus..
Si lingurita pe care o bagi in ciorba, face ca carnea sa fie mai moale;nu ma intreba de ce, dar mere, garantat!
Apropo, numa io fac maiuneza cu doo oo, unu fiert si unu ne? bineinteles, fara albus..
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
Asa-i, nici la vinete nu foloseam metale.. dar de cand sunt aici, nu am chestie d-aia de plastic ( ai mei au un fel de satar din plastic..) asa ca le fac cu mixeru, dar nu ies la fel de bune, si ies mai negre. Ah, si cand e vorba de copt, e aiurea, ca nu am cuptor cu gaz, e d-ala electric si nu e tot aia, nu-s la fel de bune.
alte jmecherii.. cand se taie mujdeiul, sau maiuneza, eu pun fie helas ( m-am lasat de cumparat lamai, ca aici se strica repede) fie apa rece, si merge.. pan' se taie iar..
alte jmecherii.. cand se taie mujdeiul, sau maiuneza, eu pun fie helas ( m-am lasat de cumparat lamai, ca aici se strica repede) fie apa rece, si merge.. pan' se taie iar..
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
Am ramas fara cuvinte, io stiam ca chestiile de lemn si plastic influenteaza gustul maionezei si sincer am facut diferenta.Cea mai buna maioneza a la matusica se face intr-un bol de arcopal si cu furculitza.Iese beton, are o consistenta ca de jeleu.
- mikutzul
- Junior Member
deci sa lamurim: exista multe traditionalisme care sunt false.
metal/lemn la maioneza nu influenteaza gustul.
metal la vinete oxideaza si clar se schimba gustu.
inainte sa am mixer faceam in cana maiuneza cu linguritza de metal si iese cum zice mikutzu = are dreptate
io fac din galbenusuri crude si nu se taie daca pun de la inceput mustar si sare de lamaie.
metal/lemn la maioneza nu influenteaza gustul.
metal la vinete oxideaza si clar se schimba gustu.
inainte sa am mixer faceam in cana maiuneza cu linguritza de metal si iese cum zice mikutzu = are dreptate

io fac din galbenusuri crude si nu se taie daca pun de la inceput mustar si sare de lamaie.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Apropos de nimic, am aflat de curand ca aripioarele de pui trebuiesc date mai intai intr-un clocot, inainte de preparare (aripioare pane, aripioare picante etc) ca sa nu lase oscioarele colorate de sange si sa se desprinda frumos...
Am incercat pt o reteta de aripioare pane si functioneaza. Carnea nu isi schimba gustul si se desprinde frumos de pe osul care ramane curat.
Am incercat pt o reteta de aripioare pane si functioneaza. Carnea nu isi schimba gustul si se desprinde frumos de pe osul care ramane curat.
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Oderint dum metuant.
-
Amaterasu - Mesaje: 1287
Functioneaza chestia cu clocotul exceptie facand carnea de la puii care au fost transportati la gramada inainte de a fi decapitati.
Daca pregatiti ciorba din carne de pui puteti adauga ulei de masline in timpul fierberii pentru a impiedica evaporarea rapida a apei si a pierderii gustului.Cand totul este gata puteti inlatura excesul de ulei rezultatul fiind mai aromat si mai natural.
Daca pregatiti ciorba din carne de pui puteti adauga ulei de masline in timpul fierberii pentru a impiedica evaporarea rapida a apei si a pierderii gustului.Cand totul este gata puteti inlatura excesul de ulei rezultatul fiind mai aromat si mai natural.
- mikutzul
- Junior Member
mikutzul scrie:Functioneaza chestia cu clocotul exceptie facand carnea de la puii care au fost transportati la gramada inainte de a fi decapitati.
adica exista si alt mod de transport, pe unii ii duce la taiere la gramada si pe altii la clasa intai??
- gaga
In crescatoriile specializate puii sunt decapitati si semipreparati inainte de transport.Cei care ajung sa fie transportati au optiunea comunista...adica la gramada sau firme specializate care asigura un transport adecvat zburatoarelor.
Am si acum frisoane cand ma gandesc la mancarea din carna de pui ce am primit-o timp de 2 ani la Sibiu.Cand desfaceam carnea de pe oase......da' mai bine tac.
Am si acum frisoane cand ma gandesc la mancarea din carna de pui ce am primit-o timp de 2 ani la Sibiu.Cand desfaceam carnea de pe oase......da' mai bine tac.
- mikutzul
- Junior Member
mikutzule te injur, las-o draq. io si asa ma feresc cat pot sa ingurgitez carne de pui, desi este ieftina si e facil de gatit. cand vad baloanele astea care cresc in doo saptamani cat un curcan in 5 ani ma apuca spaima. plus miile de fracturi gasite ... plus ca am si vazut o emisiune si tu mi-ai adus aminte. du-te draq
vorbeam cu cineva apropos de asta de legumele, fructele si animalele care nu au vazut lumina soarelui. am cunsocut cativa "fermieri" d'astia in italia. dar mai bine tac. la noi inca mai e carne cu continut de CARNE

vorbeam cu cineva apropos de asta de legumele, fructele si animalele care nu au vazut lumina soarelui. am cunsocut cativa "fermieri" d'astia in italia. dar mai bine tac. la noi inca mai e carne cu continut de CARNE

- gaga
Te inteleg si-ti dau dreptate danone, am stat o vreme in nederlandia shi tare grea viata am dus, produsele naturale erau 4-5 ori mai scumpe decat clonaciunile.Ce am considerat si mai grav era treaba cu gustul.......chestiile alea cu steroizi aveau gustul mai bun, am citit undeva ca chimicalele astea din noua generatie produc niste reactii foarte placute creerului si asta duce la dependente.Ajunsesem sa merg la cumparaturi ca un robot, realizam ce am in cos doar dupa ce treceam de casa.
Offtopic fara intentie...
Offtopic fara intentie...

- mikutzul
- Junior Member
Doritzi una omleta pufoasa si gustoasa?...ori clatite de clatite?...sau prajituri si tartine yamy?....atunci puteti folosi gheata macinata.Inainte de a pune omleta in tigaie adaugati gheata.La fel se procedeaza si cu clatitele.Regula se aplica pentru orice preparat cu tendinta puffy. 

- mikutzul
- Junior Member
Si eu am tinut apa in gura in timp ce curatam si taiam ceapa. A fost un adevarat chin pentru mine si o binecuvantare pentru colocatari sa nu vorbesc atata vreme
. Din pacate nu a functionat. Imi curgeau lacrimile suvoaie. E drept ca a trebuit sa curat si sa toc vreo doua chile de ceapa pentru zacusca.
Eu pun in aluatul de clatite apa minerala ca sa iasa pufoase ca aici nu gasesc bicarbonat sau cum ii zice la praful ala alb.
Hai sa va zic si eu un secret ca sa reinvigoram threadul: daca vreti sa aveti patrunjel sau leustean verde toata iarna, cumparati din timp mai mult, taiati-l in forma dorita si puneti-l in borcane in straturi cu multa multa sare. Isi pastreaza culoarea si cand il folosesti zici ca e proaspat. Cred ca trucul se preteaza la orice fel de verdeturi.
Un alt sfat: friptura de vita in sange e delicioasa daca la servire se aseaza peste ea o lingura/ita de unt in care s-au pus niste codite verzi de usturoi (sau usturoi pisat) si verdeturi taiate marunt. La verdeturi se poate renunta, usturoiul e baza
.

Eu pun in aluatul de clatite apa minerala ca sa iasa pufoase ca aici nu gasesc bicarbonat sau cum ii zice la praful ala alb.
Hai sa va zic si eu un secret ca sa reinvigoram threadul: daca vreti sa aveti patrunjel sau leustean verde toata iarna, cumparati din timp mai mult, taiati-l in forma dorita si puneti-l in borcane in straturi cu multa multa sare. Isi pastreaza culoarea si cand il folosesti zici ca e proaspat. Cred ca trucul se preteaza la orice fel de verdeturi.
Un alt sfat: friptura de vita in sange e delicioasa daca la servire se aseaza peste ea o lingura/ita de unt in care s-au pus niste codite verzi de usturoi (sau usturoi pisat) si verdeturi taiate marunt. La verdeturi se poate renunta, usturoiul e baza

............................
- sin ella
la la la la laaa laaa. pt clatitele sarate umplute cu pui, carne, ciumperci, iada iada, pune matalutza berica in loc de apica
iar la verdeatza alternativa mea este: tocate alea alea, puse in cuburile pt gheatza, apa pe ele si la haloi arunci unu-doo-noo cuburi in mancarea ferbinte, zici ca atunci ai rupt patrinjelu de pe tulpina
acu nush cetz veni tzie sa revigorezi exact cand ma delectez cu supa-crema de tzelina, noodles cu tiger shrimps si tsunami (cica n-a gasit alt nume bucataru pt amestec) si mai am si niste prajituri. nu ti-e foame?

iar la verdeatza alternativa mea este: tocate alea alea, puse in cuburile pt gheatza, apa pe ele si la haloi arunci unu-doo-noo cuburi in mancarea ferbinte, zici ca atunci ai rupt patrinjelu de pe tulpina

acu nush cetz veni tzie sa revigorezi exact cand ma delectez cu supa-crema de tzelina, noodles cu tiger shrimps si tsunami (cica n-a gasit alt nume bucataru pt amestec) si mai am si niste prajituri. nu ti-e foame?

- gaga
ce faci? te razbuni
? nu-i nimic. sambata cumpar cerb si o sa-ti fac o ciuda... poate vrei sa-ti arat ce caracratite am in congelator
. si da, mi-e foarte foame plus ca s-a terminat cafeaua, plus ca am incercat dimineata un ceiut cu whiskey pe stomacul gol ca nu aveam rom si mi-ati facut alaltaieri pofta si acum mi-e cam rau. da io nu ma supar cand faci liste cu ce halesti tu pe acolo fara sa te gandesti si la altii, ca imi dai tot felul de idei. Din supa-crema de telina a ta s-a nascut de exemplu supa-crema de legume a mea, care e foarte buna, iar din pseudo-pizza ta s-a nascut mancarea aia la cuptor a mea, care e si mai buna.... acuma-i musai sa merg si eu la masa. reao.
recunosc ca-i mai buna ideea cu congelatul.

recunosc ca-i mai buna ideea cu congelatul.
- sin ella
mama cecule ce secretele bucatariei. mai ai bre?
mie sa-mi zicetzi cum sa imi iasa muraturile ca in viatza mea nu am facut muraturi bune. mi-o zis o tanti de la tzara ca daca le pun pacatoshii nu ies. o fi asta un secret in ale bucatariei???
mie sa-mi zicetzi cum sa imi iasa muraturile ca in viatza mea nu am facut muraturi bune. mi-o zis o tanti de la tzara ca daca le pun pacatoshii nu ies. o fi asta un secret in ale bucatariei???
- gaga
Chiar daca itzi esplic nu - tzi ese!~p
Singura solutzie e sa vin eu sa tzi le bag la otzet.
Apropox de muraturi: am facut sambata nishte muratuuuuuuuuri... de moare lumea.Adica : asortate gogoshari cu conopida,tzelina, ceapa, gogonele shi castravetzi!Dupe doo zile nu am mai putut de curiozitate shi am desfacut un borcan.Surprizeeeee!Erau numa buni!
Singura solutzie e sa vin eu sa tzi le bag la otzet.
Apropox de muraturi: am facut sambata nishte muratuuuuuuuuri... de moare lumea.Adica : asortate gogoshari cu conopida,tzelina, ceapa, gogonele shi castravetzi!Dupe doo zile nu am mai putut de curiozitate shi am desfacut un borcan.Surprizeeeee!Erau numa buni!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
cecule da' nu mai bine iti iei tu borcanu si vii tu aici la bukale sa le degustam dimineatza la dregere? ca aici e distractzie mai multa si mai deasa
ontopic (sa nu mai caraie caraitorii): NU AM NICI UN SECRET! LE-AM IMPARTASIT PE TOATE!

ontopic (sa nu mai caraie caraitorii): NU AM NICI UN SECRET! LE-AM IMPARTASIT PE TOATE!
- gaga
singuru meu secret din bucatarie e ca am dat cu picioru la o bucata de cartof cazut si s-a dus taman fics sub aragaz si nici deal draq nu spun la lume 

I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
nu stiam unde sa pun ce o sa pun asa ca bag un mic "secret"
dupa ce se fierbe supa "de ficat", cartofii, morcovii si carnea se pastreaza pt consum dar raman o gramada de legume, ardei gras, dovlecel, ceapa, kapia, pastarnac, tzelina, toate fierte.
treburile astea pasate le-am folosit pe post de condiment de baza (un fel de vegeta sau supco ceaushist) pana acum pentru ciorba de fasole cu ciolan, a iesit excelent, iar o parte din piureu amestecat cu cartofi au constituit un piureu garnitura la fripturi, ceva remarcat!
dupa ce se fierbe supa "de ficat", cartofii, morcovii si carnea se pastreaza pt consum dar raman o gramada de legume, ardei gras, dovlecel, ceapa, kapia, pastarnac, tzelina, toate fierte.
treburile astea pasate le-am folosit pe post de condiment de baza (un fel de vegeta sau supco ceaushist) pana acum pentru ciorba de fasole cu ciolan, a iesit excelent, iar o parte din piureu amestecat cu cartofi au constituit un piureu garnitura la fripturi, ceva remarcat!
- gaga
Pe mine ma enerva la culme varza murata cand era vorba ca tre s-o toc: plm : se fleshcaie, nu se taie cum trebe(nu ca aia cruda), curge tot felul de lichide din ea , sho mai fi shi alte alea da num vin in minte acuma.
Mai alaltaieri seara, fiindu-mi mie pofta de o salata de varza murata shi shtiind ce-o sa patzesc pan-o toc, ma duc mai ashea cu strangere de inima shi iau recipientu de pe balcon.il aduc in bucatarie, desfac recipientu shiiiiiiiii...... surprizaaaaaaa! : gie capatzanile de varza murata inghetzate bocna.
Am luat una shi am inceput s-o toc:
- nu zeama
- nu floshcaiala
- se taia marunt marunt
Ce sa mai, ash fi tocat un vagon de varza murata inghetzata daca aveam shi o galeata de tzuika langa mine::D
Deci, tocatzi varza murata inghetzata.Nu intampina atatea probleme ca aia normal murata!
Mai alaltaieri seara, fiindu-mi mie pofta de o salata de varza murata shi shtiind ce-o sa patzesc pan-o toc, ma duc mai ashea cu strangere de inima shi iau recipientu de pe balcon.il aduc in bucatarie, desfac recipientu shiiiiiiiii...... surprizaaaaaaa! : gie capatzanile de varza murata inghetzate bocna.
Am luat una shi am inceput s-o toc:
- nu zeama
- nu floshcaiala
- se taia marunt marunt
Ce sa mai, ash fi tocat un vagon de varza murata inghetzata daca aveam shi o galeata de tzuika langa mine::D
Deci, tocatzi varza murata inghetzata.Nu intampina atatea probleme ca aia normal murata!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
sau si mai bine: puneti la murat varza deja tocata.
reteta e foarte simpla: se curata si se toaca varza. se pune intr-un butoi de lemn urias cate un strat de varza peste care se presara sare cristalina (nu din aia rafinata). se cumpara din timp o pereche de cizme de cauciuc care se curata bine bine. O persoana le incalta si topaie (nu trebuie sa sara, doar sa se miste pe acolo) o vreme pe varza pana aceasta se inmoaie. cand e plin butoiul, se acopera varza cu scanduri peste care se pun bolovani. Se lasa la murat. iese o varza murata delicioasa. asa facea bunicul meu si in viata mea nu am mancat varza murata mai buna.
daca nu aveti butoi de lemn sau daca nu aveti nevoie de o suta de kg de varza murata
, puteti sa puneti si in recipiente de plastic, unde puteti sa frecati varza cu mana. parca totusi nu e la fel de gustoasa ca si aia din butoaie de lemn.
reteta e foarte simpla: se curata si se toaca varza. se pune intr-un butoi de lemn urias cate un strat de varza peste care se presara sare cristalina (nu din aia rafinata). se cumpara din timp o pereche de cizme de cauciuc care se curata bine bine. O persoana le incalta si topaie (nu trebuie sa sara, doar sa se miste pe acolo) o vreme pe varza pana aceasta se inmoaie. cand e plin butoiul, se acopera varza cu scanduri peste care se pun bolovani. Se lasa la murat. iese o varza murata delicioasa. asa facea bunicul meu si in viata mea nu am mancat varza murata mai buna.
daca nu aveti butoi de lemn sau daca nu aveti nevoie de o suta de kg de varza murata

- sin ella
o pereche de cizme de cauciuc ...topaie ... o vreme pe varza
puteti sa frecati varza cu mana. parca totusi nu e la fel de gustoasa ca si aia din butoaie de lemn.
normal!Fara cizme de cauciuc n-are nici un gust!~p
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
a cam trecut vremea muraturilor,stiu, dar vroiam sa dau si eu un sfat pe care mi l-a spus mama.pt murat,pe langa piper si foi de dafin, in apa se pune otet REGAL (are nu stiu de care concentratie),sare neiodata,iar pt o aroma deosebita,se pune 1-2 linguri de zahar (brun,daca aveti,sau cat mai indepartat de zaharul extra) si cam tot atatea de boabe de mustar la borcanul de 5 l.
Zâmbetul este o lumina ce se arata la fereastra chipului si vesteste ca inima e acasa.
-
BLACK_MOON - Junior Member
in apa se pune otet REGAL
asta e cea mai proasta alegere posibila.Otzetul regal este foarte slab.Eu folosesc numai otzet de Mizil.Este foarte concentrat shi cu o aroma deosebita.Zahar se pune doo linguri la 800g(borcanul), iar sare o lingura(la aceiashi cantitate) pentru obtzinerea unor muraturi gustoase shi crocante.
asa-mi esti de draaaaaag
ma temeam de asta!:D
Sa shtii ca am prietena!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
62 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3