Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde MiG29 » Lun Sep 16, 2002 12:53 am

Moshule am incercat salata ta bulgareasca shi am adaugat(:D) niste bacon,branza topita shi porumb(mor dupa porumb)...insa am renuntat sa o mai bag la microunde.A iesit delicioasa....10x
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde JaJa Beens » Sâm Sep 21, 2002 8:06 pm

Ascultand cum susura cartofii in tigaie mi-am adus aminte de o mancarica care n-am mai preparat-o de mult. Se cheama omleta cu cartofi si e perfecta pentru studenti. necesare: cartofi, ou, cascaval sau marar, rosii. se curata cartofii, se taie cubulete si se
pun in tigaie la prajit intr-un strat cat mai uiform. Cat se prajesc cartofii, se bat oolele :D cu cascaval sau patrunjel (nu le amestecati ca s-ar putea sa nu va placa ce o sa iasa). Cand cartofii sunt aproape gata, se pune amestecul peste ei alaturi de rosii (nu-i neaparata nevoie sa puneti si rosii). Aveti grija ca amestecul sa fie doar un strat subtire pe fundul tigaii si cateva firicele printre cartofi. Cand s-a prajit si oul se poate lua de pe foc si servi cu o furculita sau cu mana, dupa cum preferati :D
Gone 4 good
JaJa Beens

sufleu de conopida oribil

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Dec 11, 2002 12:49 pm

Pe zi ce trece imi dau seama ca mi-am ratat menirea....aceea de a fi bucatar. Dar inca nu e timpul pierdut. :p

Pentru prima oara am incercat sa fac un sufleu de conopida ,neajutat de nimeni , fara sa ma uit in vreo carte de bucate. Si a iesit extraordinar !

Ingrediente : 2 conopide mari , 500 g branza , 3 cepe , juma de pachet de unt , putin ulei , 3 oua

Se spala bine conopida si se pune la fiert intr-o oala cu capac. Se fierbe in clocot timp de 20 minute. In timp ce fierbe conopida...prajim cele 3 cepe in tigaie , radem prin razatoare branza si batem ouale ca pentru omleta.

Dupa ce a fiert conopida..se ia o oala..si se unge pe fund cu putin ulei..si asezam un prim strat de conopida. O batatorim putin. Chiar daca se striveste nu are nimic. Chiar e mai bine. Peste stratul de conopida adaugam branza si ceapa prajita si putin din ouale batute si putin unt. Mai bagam iar un strat de conopida....iar un strat de ceapa,branza si oua si unt....si tot asa.....depinde cat de mare e cratitza.
Dupa ce am pus toate straturile..punem si putin ulei asa...sa se intrepatrunda si asta e tot.
Se baga la cuptor...1 ora !

Va garantez ca iese ceva demential !

Pacat ca a disparut conopida de pe piatza. :( M-am trezit cam tarziu ,cu acest fel de mancare..dar asta e !
Oricum..acum o sa tai porcu'...asa ca nu mai mananc conopida...dar e bine de retinut pentru la anu. :p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Hera » Joi Dec 12, 2002 12:28 am

Tocmai mi-a spus o colega o reteta de mancarica, specialitate turceasca si ea spune ca e delicioasa. Dar stati sa vedeti cum se prepara ;)
Se ia pieptul de pui ,dezosat, si se pune la fiert. dupa ce s-a fiert, se scoate,iar in supa se adauga: miez de paine fffffff uscat,
20-30 de nuci tocate ( nici f mari, nici marunte), piper , ardei iute si alte condimente care iutesc. Se mai fierbe 15 minute, se adauga pieptul si ...pofta buna!
Cum suna? :D
Dar tipa zise cae chiar delicioasa ,cica o gateste maine.
Tot maine o sa revin cu o reteta de ciorbica nemtzeasca , o mancarica bulgareasca si o reteta de prajitura...yummmyy :p :cool:
Hera
Junior Member

Mesajde MiG29 » Joi Dec 12, 2002 2:09 am

Am descoperit o noua chestie buna.1.Se amesteca intr-un castron o jumate de cutie de porumb boabe,(Ekos) cu busuioc,pieper,sare,sos mexican(dep salsa) shi 2 linguri de apa.Se adauga dak vretzi niste sunca sau bacon sau salam (taiate bucatele subtiri) shi se pun la microunde(sau la cuptoru de la aragaz).Se scot cam dupa 5 min shi se asteapta.
2.Se prepara frigarui(dupa modelul una bucata carne(porc sau vita,sau mai bine...ambele,o bucata ceapa,un gogosar(murat),iar carne,un castravecior,iar ceapa,sau ce mai vretzi voi).Se recomanda o tepusa de lemn ptr k da un gust mai bun la frigaruie.Astea sa tzin la gratar pana se fac(depinde dak va plac in sange sau mai bine prajite).Inainte se pot stropi cu bere(asta mi-a spus-o un prieten din timisoara,cica asa se prepara astea in bucataria ceha).Eu unu n-am incercat,preferand sa beau berea.
3.Se pun pe o farfurie frigaruile(scoase de pe tepusa) shi se amesteca bine de tot cu garnitura de la punctul1.
4....se mananca(duh!):p
MiG29

rafinament

Mesajde Vadim » Lun Dec 23, 2002 10:49 pm

Eu va propun o mancare tipica din Spania, foarte simpla si sanatoasa, dar care ingrasa sau, cum spune spaniolul "te pone gordto". Dar nu conteaza. Este foarte sanatoasa.

Asadar, mic-dejun:
TOSTADOS
- o felie de paine prajita
- ulei de masline

Se ia felia de paine prajita, iar cu un cutit se brazdeaza. Apoi se toarna uleiul peste si se apasa din nou cu cutitul, ca sa intre bine in paine. Apoi, se manca asa. Mai bei un ceai si esti bun de munca pana la praz.
Vadim
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Dec 24, 2002 10:08 am

Initial trimis de MiG29
Inainte se pot stropi cu bere(asta mi-a spus-o un prieten din timisoara,cica asa se prepara astea in bucataria ceha).

Testat si garantat, la gratarele la iarba verde, in loc sa stingi dogoarea cu apa o poti face cu bere, da un gust bestial.

Vadim, aia din bucataria spaniola o halesc shi macaronarii. Incredibil la ei fiind cum deosebesc dupa gust tipurile de ulei de masline. Oricum ambele natzii sunt foarte conservatoare dpdv al mancarii (deh, latini natzionalishti)
gaga

potato wedges

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Feb 22, 2003 1:43 pm

Ieri am incercat pentru prima oara sa imi fac potato wedges asa cum am mancat la Pizza Hut. Si va pot spune ca mi-au iesit de minune. Iata cum am procedat :

Se iau cartofii ..se curatza si se spala. Apoi se pun la fiert pentru 25 de minute. Dupa ce fierb ii scurgem de apa in care au fiert si ii lasam la racit. Dupa ce se racesc ii taiem rondele mai grosutze. Si aceste rondele le punem la prajit in ulei incins. (fie in ceaun..fie in tigaie. eu am ceaun...si e mai marfa). Se prajesc timp de 7-8 minute.
Se servesc impreuna cu pasta de usturoi si salata de varza murata. Eu folosesc pasta de usturoi Spring. Este foarte reusita combinatzia.
Va asigur ca daca imi vetzi urma sfaturile de mai sus...vetzi avea niste potato wedges mai buni decat la Pizza Hut.

am ras cu lacrimi re-citind retzetele nastrusnice oferite de Mig
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde MiG29 » Dum Feb 23, 2003 1:44 am

Pai cum mah,io ma chinui sa le prepar ,sa le incerc shi apoi sa le pun pe net shi tu razi.Pai e frumos asa?:)
MiG29

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Feb 23, 2003 1:49 am

Hai Mig,las-o in colo de treaba...ca esti nastrusnic rau. Salata ce contine porumb , branza topita , sunca , iaurt si ulei de masline + condimente mexicane. Iar pe langa aceasta salata criminala Mig mai bea si un Pepsi..dupa care mai si fumeaza.
Si ca si cum nu ar fi deajuns aceste neajunsuri....ne mai recomanda si noua sa incercam. (:|
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde MiG29 » Dum Feb 23, 2003 2:16 am

Moshule,incearca odata sa prepari ce iti recomand eu.Macar incearca shi o sa vezi k nu o sa fii dezamgit.Potzi sa bei o bere in loc de Pepsi shi sa iei o gura de aer k nu fumezi:p.Dak tot nu o sa itzi placa atunci sa shtii k itzi dau avertisment:D:D:D
MiG29

Re: rafinament

Mesajde LS. » Dum Feb 23, 2003 10:16 pm

Initial trimis de Vadim
Eu va propun o mancare tipica din Spania, foarte simpla si sanatoasa, dar care ingrasa sau, cum spune spaniolul "te pone gordto". Dar nu conteaza. Este foarte sanatoasa.

Asadar, mic-dejun:
TOSTADOS
- o felie de paine prajita
- ulei de masline

Se ia felia de paine prajita, iar cu un cutit se brazdeaza. Apoi se toarna uleiul peste si se apasa din nou cu cutitul, ca sa intre bine in paine. Apoi, se manca asa. Mai bei un ceai si esti bun de munca pana la praz.

Depinde de ce soi de ulei de masline......Spania e cu adevarat cea mai mare producatoare de ulei de maslinne, dar soiurile ce le plac lor ( CALAMATA, PICUAL, PICIOLINE) nu prea au gust mai ales ca majoritatea lor sant rafinate.

Asa ca va recomand soiul de masline Siriene sau Nabali produse in orientul apropiat cu cu procent de acid pana la 1% cel mult.

Mai adaugati pe deasupra si putin Zaatar( condiment arabesc ) si o sa vedeti ca e gust de rai. Cine intelege tema stie ca am dreptate, iar cine nu sa incerce....n-o sa-i para rau.

Bravo Vadim!!

LS.
who dares wins
LS.
Junior Member

FRIGARUI!!

Mesajde LS. » Dum Feb 23, 2003 10:42 pm

Doriti gust de rai....aici reteta de sislic ( frigarui ) a la LS.

Produse: copane de pui, grasime de oaie ( curata )condimente de carne de pui si asta tot.
Se ia copanul, se despica carnea de pe el ( rugati macelarul ) an asa fel ca sa ramana intr-o bucata.( PARTEA DE SUS).

Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2 cm'.

Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne.( in asa fel ca grasimea sa fie inconjurata de carne ).

Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm' grosime si 1 cm' latime,ce nu permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa.

Recomand sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm' de teapa. ( asa se rumenesc din toate partile ).

Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat (la max. caldura exat invers decat e recomandat cu fripturile ) si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte.

Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi.

Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita.

Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine.

Pofta buna si nu uitati semnatura mea.........

LS.
who dares wins
LS.
Junior Member

Mesajde SOD » Lun Feb 24, 2003 3:00 am

bre nea LS ,da matale esti cumva bucatar?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde LS. » Lun Feb 24, 2003 1:08 pm

Initial trimis de SOD
bre nea LS ,da matale esti cumva bucatar?

Tocmai ca nu sant bucatar.....dar bucataria pt. mine e o placere si nu un chin.

In orice caz incearca ( vezi semnatura )

Pofta mare!!

Ls.
who dares wins
LS.
Junior Member

Mesajde memetshot » Mie Aug 06, 2003 3:05 pm

hai sa va spun si eu reteta de diplomat (ce imi mai amintesec si eu ca nu am mai facut de mult).
in primul rand e nevoie de frisca (cca 1kg). daca aveti smantana e preferabil sa faceti voi frisca, daca nu merge si aia Hulala
gelatina, vreo 80 grame parca
8 oua, niste piscoturi si fructe : banane, portocale si capsuni.
Se pune gelatina in apa si se lasa juma de ora.
in timpul asta se prepara restul de ingrediente: se fac cubulete de fructe, se amesteca frisca si se desparte albusul de galbenus.
(pana aici e reteta originala). albusul se bate si se face spuma de capsuni (asta este realizarea mea la aceasta mareata prajitura).

dupa ce a trecut jumatatea de ora gelatina se amesteca cu 1 l lapte si galbenusurile frecate cu zahar. tota chestia asta se pune la foc pana se omogenizeaza. se lasa la racit si dupa aceea se pune jumatate in frisca, jumatate in albusurile batute.

se toarna repede in forme sa nu se intareasca (intati frisca si dupa aceea albusul sa fie bicolor) dupa care se da la rece.

Este destul de usor sa faci asa ceva, numai ca dureaza undeva intre o ora si doua ore. Am facut chestia asta si in camin de ziua mea si o fost destul de ok...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

cum se fac "mititeii"

Mesajde tarzy1 » Mar Aug 19, 2003 4:48 pm

am auzit diverse retete ptr prepararea pastei de mici, totusi am o nelamurire, cam la cat trebuie sa se ridice timpul de macerare, in retele moderne se spune ca 24 H, dar un nenea in varsta (a fost bucatar pe vapor) spune ca pe vremurii (pana prin '60) timpul de macerare era de cel putin 1 saptamana
tarzy1
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Sep 03, 2003 5:13 pm

al o teodoreanu, nascut pe la o mie opt sute si ceva, mort pe la una mie noua sute saizeci si ceva zice de cateva ore (probabil ca marinaru' avea mai mult decat putea manca). pastorel foloseste reteta cu carne de vita si seu de vita, nu cu carnuri amestecate. (retete apar in diverse editii ale revistelor anilor 30 si in culegerea "De Re Culinaria").
Oricum, cu saptamana, abera, nici macar vanatul nu se macereaza atata... poate dor in roma antica, la Apicius.

In ardeal se fac cu vita si porc, in original (arabi, greci), kofta e de oaie si vita sau numai oaie.

din toate culegerile (si retetele culese de "pe teren"), a reiesit ca este important framantatul... nu apare nicaieri o perioada de macerare. dar ... catzi bucatari, atatea obiceie.

(p.s. sa nu imi ceretzi sa va explic cum e cu borshu de peste - bouilbasse - ca nu imi ajunge o pagina :D )
gaga

Re: cum se fac "mititeii"

Mesajde Rockeru'Somer » Lun Sep 15, 2003 2:03 pm

Initial trimis de tarzy1
am auzit diverse retete ptr prepararea pastei de mici, totusi am o nelamurire, cam la cat trebuie sa se ridice timpul de macerare, in retele moderne se spune ca 24 H, dar un nenea in varsta (a fost bucatar pe vapor) spune ca pe vremurii (pana prin '60) timpul de macerare era de cel putin 1 saptamana

si ce mai mananci mah?
viermii???
trei arme am la indemana
vointa-mi creste zi de zi,
onoare,suflet si credinta
calauzit de ele orice-ar fi.
Rockeru'Somer
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Sep 15, 2003 2:07 pm

nu ie bre aline da pe mare o ora trece greu ,ca o saptamana . plictiseala mare daca nu ie bulau...
eyewitness

Din ingrediente banale idei noi

Mesajde gaga » Mar Oct 28, 2003 11:17 am

Acuma nu stiu daca o sa aiba mare succes, fac o tentativa si daca nu e public interesat il lipim pe fun alt subiect.
Scopul subiectului: retete de mancaruri mai putin obisnuite din ingrediente banale.

Carnatzi cu varza

5 carnatzi proaspetzi (sau wursti nemtzesti mai picantzi)
1 ceapa mare tocata
1 mar taiat cuburi
1 morcov taiat rondele
jumatate de varza (sau o varza mai mica) taiata in 5 felii
o linguritza chimen (sau semintze de marar sau de tzelina)
1 sticla bere neagra sau 1 cana cu vin alb sec
supa/apa, sare si piper.

Se calesc carnatzii in putin ulei, intr-o tava (foto1), se adauga putina apa si se tin pana se evapora respectiva apa. Se adauga ceapa (foto2) si se caleste pana devine maroniu-sticloasa. Se pun apoi merele si se mai calesc pana ce acestea se inmoaie usor (foto3).
In final se pun in tava morcovii, chimenul, berea sau vinul, se pune o ceasca de supa, sare si piper (foto4), se acopera si se lasa aproximativ o ora in cuptorul incins, pana ce varza este moale.

Este de preferat sa se serveasca cu paine neagra.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde gaga » Vin Noi 21, 2003 11:28 am

la cererea unui user viu cu retete de mere coapte

1. reteta din attachment (cea mai simpla)

2. mere coapte cu inghetata
- 8 mere, o ceasca suc sau compot de mere, 3 linguri de unt, jumatate de ceasca de zahar, 3 linguri de cognac, jumatate de ceasca de smantana, inghetata de vanilie (nu e obligatoriu, merge si fara)

- amesteca sucul, otetul, untul si zaharul. se scoate cotorul merelor (ca in atasament), se acopera cu amestecul si se pun in cuptorul bine incins, acoperite cu folie de aluminiu. dupa 30 minute (45, depinde de cuptor) se transfera intr-o cratitza (tigaie, etc) se stropesc cu cognac si se mai fierb pana scade sosul.
se servesc acoperite cu smantana si cu inghetata de vanilie.

3. 4 mere, unt, 4 linguri de miere, scortisoara, alune, nuci sau migdale tocate, putina coaja de lamaie sau portocala ...
- se scobesc merele (cum s-a aratat), se amesteca oleaginoasele tocate cu miere, scortisoara, coaja de lamaie, se umplu merele, se stropesc cu unt topit, via cuptor cca 30-40-50 de minute et voila! (merg si cu frishca)

4. merele fara cotor se taie rondele, se trec prin aluat de clatite, se prajesc in ulei si se acopera cu ciocolata (gen finetti) ... nu sunt coapte dar sunt simple si bune. la fel de bun e amestecul de mere rase cu aluat de clatite si scortzishoara prajite ca nishte gogoshele si pudrate cu scortisoara.

peseuri:
a) nu mai cereti retete de dulciuri ca nu ma pricep :)
b) hint: merele coapte se fac in cuptor incins foarte bine inainte
orice varianta merge cu frisca sau inghetzata de vanilie.
c) exista varianta buna de mere coapte umplute cu carne ... nu, nu desert :D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
gaga

Mesajde memetshot » Vin Noi 21, 2003 11:38 am

mijto...daca-mi permiti o completare la nr 3...poti sa pui merele pe o bucata de paine cu/fara unt (io nu am avut unt :) ) si le pui in tava ... astfel zeama care iese din mere nu se mai imprastie prin tava iar painea astfel facuta e "miami"!

anyway, 10q...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde memetshot » Lun Noi 24, 2003 1:13 pm

dupa mere coapte, de fapt inainte ar mere neste ciuperci. Si acu ca taman am cumparat niste ciumpercute proaspete de printr-un supermarket, care nu m-a platit sa-i fac reclama deci nu-i zic numele, astept si io propuneri privind modul lor de preparare.

reteta facuta pana acu:
am luat 12 ciumperci
le-am taiat coditele pe care le-am tocat si amestecat cu ustoroi, sare si patrunjel.
cu chestia obtinuta mai sus am umplut ciumpercile si le=am bagat la cuptor.
Dupa juma de ora le-am scos din cuptor si dupa 3 minute nu mai era nici una.
memetshot

Mesajde gaga » Lun Noi 24, 2003 2:57 pm

am mai multe, cea mai recenta fiind:

ciupercile fara coditze umplute (in ordine) cu unt, roquefort, verdeatza puse in tava peste amestec de vin alb cu ulei si supa de ciuperci... cuptor si yummy

altele simplissime:

8-10 ciuperci mari
2 linguri unt
1 ceapa
Condimente diverse
1 pesmet
1 ceasca mozzarella maruntita
cuptor, yummy
===
14 ciuperci mari
1 lingura de patrunjel tocat
jumatate de kil de carnati proaspeti
busuioc (optional)
3 catei de usturoi
6 linguri de unt
1 ceapa mica taiata fin
1/2 cana cascaval ras
1/2 cana pesmet

Se pune unt pe ciuperci si se umplu cu amestecul facut din compozitia carnatilor, patrunjel, piciorusele tocate si trase in putin unt, ceapa, usturoi, condimente. Se acopera cu cascavalul ras si se coc in cuptor
===

in genere din coditze fac ciulamalele sau tocanitzele adiacente dar in toate cazurile merg puse in umplutura.
pentru variantele de mai sus (si altele), dau un mail cu o prezentare

apropos de clatite, sunt yummy trecute prin aluat de clatite si prajite la foc viu.
gaga

Mesajde memetshot » Lun Noi 24, 2003 3:01 pm

am mai cetit intr-o carte de foc viu...
si am si io o intrebare: ce e aia? si daca ie mort cum il inviu?
memetshot

Mesajde gaga » Lun Noi 24, 2003 3:39 pm

il pui pe spate, ii tzii picioarele-n sus si ii dai shpitzuri in cur... garantat merge :D

uite aici un site pt retzete de ciuperci cica rapide, etc, inca nu l-am studiat dar promite:

http://www.modernmush.com/index_consumer.asp
gaga

musacaua de marti seara

Mesajde gaga » Mie Dec 10, 2003 9:07 am

reteta proprie de inspiratie comuna familiala...

se pregatesc toate cele exact ca pentru orice musaca de cartofi (am facut eu), vinete, varza, etc.
dar umplutura de carne am facut-o asa:
1.5 kg inima de vita
0.5 kg carne tocata de porc
0.5 kg carnatzi proaspetzi de oaie, scosi din matzele in care au salashuit pana sa ajunga la bucatarul inventiv
2 cepe, 3-4 oua, suc de rosii cat cuprinde, cascaval mai tare ras.
condimente: cimbru, piper, boia iute, marar (uscat in acest caz)

buun... se pregateste cratitzoiu sau tavoiu, adica se unge/tapeteaza cu pesmet, se prajesc feliile de cartofi (taiati rondele), dupa caz vinete, dovlecei, varza...

separat: se toaca toate carnurile si se condimenteaza, in ulei se caleste mai intai ceapa, apoi acoperit si porcariile de vita, oaie, porc.

se lasa toate sa se raceasca, se amesteca tocatura cu ouale (daca mai e cazul mai pui oo, mai ales daca te-ai calicit si ai din alea de pseudobibilica galinizata) si se monteaza lucrarea: cartofi, carne, suc de rosii (condimentat si el), cartofi, carne, suc de rosii, dupa cratitza si caz. Pe ultimul strat (de cartofi musai) se toarna sosul de rosii ramas, eventual batut cu un ou si, daca se afla la indemana, ceva smantana. se presara domnul cascaval si se imbranceste in cuptor, intre 30 min si 1 h in functie de meandrele flacarilor aragazului pe care il detzinem.
nu trebe sa iasa nici uscata/uscata, nici zeama chioara ... la ochi.

pohta mare, stiu ca e o reteta simpla dar e bunutza!

taina: din tocatura, taica miu a facut si cateva parjoale (trecute prin ou/pesmet) care au iesit fuarte bune, mai ales daca ash fi avut la ele si piureul cu gogosharii aferentzi...
gaga

Mesajde gaga » Mie Ian 14, 2004 10:00 am

imi cer scuze pt cele doo posturi consecutive de pe forumu' meu drag, da daca nu mai face nimeni ni'ca n-am incotro

friptura de martzi 13

se ia (de la xxl) o felie mare si subtzire de jnitzel de vita/vitzel (cca 100k/kilu). se pune pe el otet de mere+otet balsamic, ulei, sare, piper macinat si boabe, verdeturi, se da cam o ora la rece.

separat se pregateste farsa (nu va radetzi ca asa ii zice), adica se amesteca aproximativ o mana de carne tocata cu condimente dupa plac si ciapa.

se taie un carnatz in doo.

se scoate carnea de la marinat, se bate bine, ca pe dushman. pe dansa se intinde un strat subtzire de mushtar peste care se pune mai intai ceva slaninutza biiine afumata de la porcu ce fu in iarna asta (grasimitza taiata fashii suuuubtziri) dupa care farsa de carne. peste aceasta se aseaza carnatzu taiat in doo si gogoshari fashii plus ceva marar verde (asta avui in casa). se presara parmezan.

se leaga zdravan fripturoaia ca sa arate ca un shtiulete (eo am avut doi shtiuletzi, famelie mare, remuneratzie mica, deh).
se pune (pun) in tava, cratitza, vas de dat la cuptour, ceo fi, dupa ce acesta a fost in prealabil (dar si in bucatarie) uns cu oloi.

se stropeshte stiuletele cu: circa juma de kil de vin alb, circa o cana de supa, circa un pahar de suc de rosii cumparat sau productzie proprie ca al meu.

se da la cuptor la foc potrivit si se mai suceshte din vreme in vreme, se mai stropeshte cu jmekeria din tava, etcetera.
a mea a fo gata cam intr-o ora jumate.

e delicioasa calda (garnitura de piureu, orez, paste), fara salatzi.
rece arata superb in sectziune si are un gust magnific.

plus ca se face fuarte repede si nu tre sa stai mult in bucatarie si potzi bea circa 7 beri si doo pa'are de uischi pana e gata.

pohta mare
gaga

Mesajde Darth » Vin Ian 16, 2004 11:35 am

Eu sunt un bucatar amator deosebit, da cand n-am chef sau timp mananc salata de ton (ton de la conserva cu ceapa, castraveti murati si maioneza, toate maruntite si amestecate) pui pe paine si halesti, super bun.
Darth
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante