Retete proprii si cartzi de bucate
Mie nu mi-e frica!:D
Shi din ciclul banalitatzi, : mancarica de teci cu oo de pamant
Cica se ia neshte crtofi potriviti ca marime se curata si se pun la fiert, fara apa, fara nimic.Se mai scoate de la congelator neshte fasole verde shi se pune la fert cu oole(cartofii netaiatzi).Se curatza rapid doi morcovi potrivitzi shi doo cepe, se toaca nu prea marunt, se calesc in ulei shi se arunca peste oo shi fasole.Se lasa sa fiarba pana incep oole sa plezneasca ushor si apa a scazut aproape cat sa se cuprinda ingredientele.Se adauga bulion pana se inrosheshte toate alea, piper,foi de dafin (abia ashtept productzia proprie de la gagone:D) ,verdetzuri,o linguritza rasa de zahar shi vreo trei carnaciori parpalitzi in tigaie.Totul se potriveste din sare shi se serveshte:
- inainte de masa : cu tzuika
- in timpul mesei : cu muraturi
- dupe masa : cu vin sau bere.
Pohta mare!
Shi din ciclul banalitatzi, : mancarica de teci cu oo de pamant
Cica se ia neshte crtofi potriviti ca marime se curata si se pun la fiert, fara apa, fara nimic.Se mai scoate de la congelator neshte fasole verde shi se pune la fert cu oole(cartofii netaiatzi).Se curatza rapid doi morcovi potrivitzi shi doo cepe, se toaca nu prea marunt, se calesc in ulei shi se arunca peste oo shi fasole.Se lasa sa fiarba pana incep oole sa plezneasca ushor si apa a scazut aproape cat sa se cuprinda ingredientele.Se adauga bulion pana se inrosheshte toate alea, piper,foi de dafin (abia ashtept productzia proprie de la gagone:D) ,verdetzuri,o linguritza rasa de zahar shi vreo trei carnaciori parpalitzi in tigaie.Totul se potriveste din sare shi se serveshte:
- inainte de masa : cu tzuika
- in timpul mesei : cu muraturi
- dupe masa : cu vin sau bere.
Pohta mare!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
dadada bun. merluc daca nu voiam sa pun si cartofi (oo d'alea) da trebuie sa fac productie rapid epuizabila ca cica e pe vine un borc si trebe sa golesc congelatoru' de fagioli.
aidi cecu ca incepusi sa te dai pe brazda

aidi cecu ca incepusi sa te dai pe brazda

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
doua aperitive din somon afumat (nu le pun pe speedy ca sunt umpic migaloase)
pentru ambele se folosesc felii de toast taiate in patru (pe diagonala ca sa iasa triunghiuri) prajite pe gratar si un pachet de somon afumat, ies multe imbucaturi.
1. tartar de somon si ton.
jumatate din pachetul de somon se toaca marunt din cutir si se amesteca impreuna cu o cutie de ton in ulei scurs si maruntit (daca se poate ton de mai buna calitate), sare, piper, marar, o cinzeaca de whiskey (sau cognac, bourbon, etc) si putina maioneza.
se omogenizeaza bine si se pune treaba asta pe painea prajita unsa cu unt.
2. toast cu ou si somon.
se face o omleta dintr-un ou, smantana mai grasa, sare si piper (merge si putin marar, in genere somonul si mararul sunt prieteni buni).
feliile de paine prajita se ung cu philadelphia (sau altceva asemanator) cu verdeata, se presara ceapa tocata foarte foarte fin, se pune o felie de omleta taiata dupa forma painii si fasiute de somon. din astea puteti face o doaie reducand cantitatea de fasiute de somon in detrimentul celorlalte ingrediente.
bon appetit
pentru ambele se folosesc felii de toast taiate in patru (pe diagonala ca sa iasa triunghiuri) prajite pe gratar si un pachet de somon afumat, ies multe imbucaturi.
1. tartar de somon si ton.
jumatate din pachetul de somon se toaca marunt din cutir si se amesteca impreuna cu o cutie de ton in ulei scurs si maruntit (daca se poate ton de mai buna calitate), sare, piper, marar, o cinzeaca de whiskey (sau cognac, bourbon, etc) si putina maioneza.
se omogenizeaza bine si se pune treaba asta pe painea prajita unsa cu unt.
2. toast cu ou si somon.
se face o omleta dintr-un ou, smantana mai grasa, sare si piper (merge si putin marar, in genere somonul si mararul sunt prieteni buni).
feliile de paine prajita se ung cu philadelphia (sau altceva asemanator) cu verdeata, se presara ceapa tocata foarte foarte fin, se pune o felie de omleta taiata dupa forma painii si fasiute de somon. din astea puteti face o doaie reducand cantitatea de fasiute de somon in detrimentul celorlalte ingrediente.
bon appetit

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
puturoshilor
cum abia mi s-a redat acces liber la bucatarie si am achizitionat doua tigaite de paella (de o persoana fiecare, arata ca in poza asta da-s mici)
http://www.tienda.com/images/pix_paella.jpg
am purces la ceea ce am numit o Thai Paella(asta fiindca mixul de legume pe care l-am folosit se chema Thai Choice si orezul era Jasmine Thai
Deci am fiert orezul. Am taiat cubulete niste piept de gaina fiert (ramas de la o supa).
Am calit usturoi in ulei de masline pe care apoi l-am dat la gunoi si in ulei am calit intai crevetii, apoi legumele congelate si in final le-am amestecat pe toate si am mai pus doua plicuri de sofran dizolvate in vin alb, niste pasta de ardei iute cu crevetzi (de la taifunu' de anu' trecut, recolta mai veche
), am pus in craticioare portii din trebile astea si le-am dat la cuptor sa sfaraie si sa scada si apoi ghiciti: le-am halit
voi nimicutz?

cum abia mi s-a redat acces liber la bucatarie si am achizitionat doua tigaite de paella (de o persoana fiecare, arata ca in poza asta da-s mici)
http://www.tienda.com/images/pix_paella.jpg
am purces la ceea ce am numit o Thai Paella(asta fiindca mixul de legume pe care l-am folosit se chema Thai Choice si orezul era Jasmine Thai

Deci am fiert orezul. Am taiat cubulete niste piept de gaina fiert (ramas de la o supa).
Am calit usturoi in ulei de masline pe care apoi l-am dat la gunoi si in ulei am calit intai crevetii, apoi legumele congelate si in final le-am amestecat pe toate si am mai pus doua plicuri de sofran dizolvate in vin alb, niste pasta de ardei iute cu crevetzi (de la taifunu' de anu' trecut, recolta mai veche


voi nimicutz?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Uite o reteta buna de tot, un fel de aperitiv:
Iei juma de kil de peste sarat (nu afumat!!), de preferat hering, da merge si altceva. Ii scoti oasele si il tai bucati mici. Apoi il amesteci cu juma de kil de smantana si un praz (sau ceapa verde!) taiat marunt de tot. Se serveste cu cartofi fierti + bere rece.
Iei juma de kil de peste sarat (nu afumat!!), de preferat hering, da merge si altceva. Ii scoti oasele si il tai bucati mici. Apoi il amesteci cu juma de kil de smantana si un praz (sau ceapa verde!) taiat marunt de tot. Se serveste cu cartofi fierti + bere rece.
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut
"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
-
Nicholas_Alex - Junior Member
- Mesaje: 2507
- Membru din: Lun Sep 02, 2002 11:00 pm
Misiunea mea din aceasta seara se cheama Pachetele de primavara vietnameze si cum e prima oara cand gasesc clatite de orez in cale sunt la prima tentativa.
Produsul final trebuie sa iasa asa:
http://www.peta.de/lifestyle/at/3_02/bigimages/LIGHT-SPRING-ROLLS-2.jpg
http://image09.webshots.com/9/6/75/81/108867581BKNsPc_ph.jpg
fireste ca am cateva modificari la reteta, acum am terminat de pregatit mai ramane doar sa le impachetez si sa va zic daca arata ca alea din pozna. Dupa o scurta documentare pe net am purces.
Clatitele de orez asteapta ele trebuind inmuiate in apa inaintea impachetarii si arata asa (pachetul)
http://spice-master.com/images/rice%20flour%20pancakes.JPG
Sosul a avut la baza supa de creveti facuta din resturile de creveti de ieri si o ceapa.
Am incins ulei si am prajit 4 catei de usturoi pana s-a maronit, l-am aruncat apoi am pus din supa de creveti iar cand a fiert am adaugat o lingura de malai (chinezii ingroasa sosurile cu malai) si am amestecat pana a avut consistenta dorita.
Am mai pus: zahar brun, sos de soia, ardei iute zdrobit (thai made) si o pasta de ardei iute cu creveti. Cand s-a racit am amestecat ceapa verde si patrunjel tocate si am dat la rece.
Restul ingredientelor care vor fi puse in pachetele, cate umpic din fiecare au fost:
- sepii mici fierte cu condimente;
- taitei de orez opariti in supa de creveti
- morcovi taiati fasii si castraveti idem lasati la rece cu putin sos soya
- fasii de ceapa verde
- frunze de patrunjel.
(io am cumparat si o salata verde da' aia de la magazin a uitat sa mi-o dea sa o sparg in bot).
acum cand se va da startul ma apuc de inmuiat clatitele si de asamblat nebuniile. daca iese ca in poza va zic maine, tre sa ma credeti pe cuvant ca aparat de poznat nu are mandea.
noapte buna!
==========================
editam a doua zi sa va soun cu inima pe mana ca au iesit BESTIALE!
aratau ca astea:
http://www.digsmagazine.com/images/nourisharticles/vietnamesespringrolls/vietnamesespringrolls.jpg
dar cel mai marfa a fo sosu care poate fi dip la orice chinezarie gen aperitiv. pacat ca is scumpe de facut ca ash fi repetat ...
Produsul final trebuie sa iasa asa:
http://www.peta.de/lifestyle/at/3_02/bigimages/LIGHT-SPRING-ROLLS-2.jpg
http://image09.webshots.com/9/6/75/81/108867581BKNsPc_ph.jpg
fireste ca am cateva modificari la reteta, acum am terminat de pregatit mai ramane doar sa le impachetez si sa va zic daca arata ca alea din pozna. Dupa o scurta documentare pe net am purces.
Clatitele de orez asteapta ele trebuind inmuiate in apa inaintea impachetarii si arata asa (pachetul)
http://spice-master.com/images/rice%20flour%20pancakes.JPG
Sosul a avut la baza supa de creveti facuta din resturile de creveti de ieri si o ceapa.
Am incins ulei si am prajit 4 catei de usturoi pana s-a maronit, l-am aruncat apoi am pus din supa de creveti iar cand a fiert am adaugat o lingura de malai (chinezii ingroasa sosurile cu malai) si am amestecat pana a avut consistenta dorita.
Am mai pus: zahar brun, sos de soia, ardei iute zdrobit (thai made) si o pasta de ardei iute cu creveti. Cand s-a racit am amestecat ceapa verde si patrunjel tocate si am dat la rece.
Restul ingredientelor care vor fi puse in pachetele, cate umpic din fiecare au fost:
- sepii mici fierte cu condimente;
- taitei de orez opariti in supa de creveti
- morcovi taiati fasii si castraveti idem lasati la rece cu putin sos soya
- fasii de ceapa verde
- frunze de patrunjel.
(io am cumparat si o salata verde da' aia de la magazin a uitat sa mi-o dea sa o sparg in bot).
acum cand se va da startul ma apuc de inmuiat clatitele si de asamblat nebuniile. daca iese ca in poza va zic maine, tre sa ma credeti pe cuvant ca aparat de poznat nu are mandea.
noapte buna!
==========================
editam a doua zi sa va soun cu inima pe mana ca au iesit BESTIALE!
aratau ca astea:
http://www.digsmagazine.com/images/nourisharticles/vietnamesespringrolls/vietnamesespringrolls.jpg
dar cel mai marfa a fo sosu care poate fi dip la orice chinezarie gen aperitiv. pacat ca is scumpe de facut ca ash fi repetat ...
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Am dat si eu prin bucatarie si rezultatul a fost :
Couscous cu diverse
Se ia grish din-ala mai mare si ori se pune la fiert dar in putina apa, sa nu fie compact, sau, se ia grishu si se pune cu niste zeama de lamaie, ulei de masline, apa si rosii taiate cubulete si se lasa la umflat. Intre timp se taie niste ardei grasi cubulete, se iau o cutie, doo de porumb ( depinde de persoane) si se baga peste grish. Sare, piper, verdeturi, dupa gust. Se serveste cu chorizo, sau orice fel de carnat, dar mai gras.
Peste la cuptor
reteta nu e deloc noua, dar de data am si poze.. Si de data asta nici nu am mai pus in staniol, am pus direct in vas jena.. Am pus mai intai cartofii, taiati felii, am bagat la cuptor, am taiat morcovi ( dar s-au uscat, ca am uitat sa pun ulei peste ei ) si se lasa la cuptor pana sunt aproape gata. Se ia pestele, se pune in tava, deasupra se pun cartofii, ca sa se prajeasca un pic, si se pun si rondele de ceapa. Se adauga sare, piper, zeama de lamaie, un pic de vin alb ( care la mine a cam lipsit) si se mai da o tura la cuptor, cat sa se rumeneasca picioicile. Cat fierbe orezul, se iau cartofii de pe peste, ca sa se rumeneasca si asta un pic. Se serveste pe langa orez, in sos propriu, sau/si cu mujdei.
Crema de zahar ars
Am vrut initial sa fac un fel de cremsnit, dar n-a iesit.
3oua + 2 galbenusuri se amesteca bine cu 180 de zahar+ un pliculet de zahar vanilat sau niste vanilie ( eu am pus si si; in plus am pus si niste zahar pudra, vanilat, deci aveam cam 200 si ceva de zahar si a iesit cam dulce). intre timp se pune la fiert laptele ( juma de litru ) si cand da in clocot, se baga peste oo si zahar. Se amesteca bine, se pune in pahare sau ce aveti si se baga la bí£i-mí£rie, in cuptor.
Eu am facut pe aragaz mai intai, ca nu aveam nimic destul de inalt ca sa pun apa sa acopere mai mult de jumate de pahar.. dar am bagat dup-aia in cuptor si a iesit foarte bun.
Couscous cu diverse
Se ia grish din-ala mai mare si ori se pune la fiert dar in putina apa, sa nu fie compact, sau, se ia grishu si se pune cu niste zeama de lamaie, ulei de masline, apa si rosii taiate cubulete si se lasa la umflat. Intre timp se taie niste ardei grasi cubulete, se iau o cutie, doo de porumb ( depinde de persoane) si se baga peste grish. Sare, piper, verdeturi, dupa gust. Se serveste cu chorizo, sau orice fel de carnat, dar mai gras.
Peste la cuptor
reteta nu e deloc noua, dar de data am si poze.. Si de data asta nici nu am mai pus in staniol, am pus direct in vas jena.. Am pus mai intai cartofii, taiati felii, am bagat la cuptor, am taiat morcovi ( dar s-au uscat, ca am uitat sa pun ulei peste ei ) si se lasa la cuptor pana sunt aproape gata. Se ia pestele, se pune in tava, deasupra se pun cartofii, ca sa se prajeasca un pic, si se pun si rondele de ceapa. Se adauga sare, piper, zeama de lamaie, un pic de vin alb ( care la mine a cam lipsit) si se mai da o tura la cuptor, cat sa se rumeneasca picioicile. Cat fierbe orezul, se iau cartofii de pe peste, ca sa se rumeneasca si asta un pic. Se serveste pe langa orez, in sos propriu, sau/si cu mujdei.
Crema de zahar ars
Am vrut initial sa fac un fel de cremsnit, dar n-a iesit.
3oua + 2 galbenusuri se amesteca bine cu 180 de zahar+ un pliculet de zahar vanilat sau niste vanilie ( eu am pus si si; in plus am pus si niste zahar pudra, vanilat, deci aveam cam 200 si ceva de zahar si a iesit cam dulce). intre timp se pune la fiert laptele ( juma de litru ) si cand da in clocot, se baga peste oo si zahar. Se amesteca bine, se pune in pahare sau ce aveti si se baga la bí£i-mí£rie, in cuptor.
Eu am facut pe aragaz mai intai, ca nu aveam nimic destul de inalt ca sa pun apa sa acopere mai mult de jumate de pahar.. dar am bagat dup-aia in cuptor si a iesit foarte bun.

Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
- Membru din: Joi Iun 19, 2003 11:00 pm
dupa ce am citit reteta lui anton roman "ce ii place lui ionica" am facut si eu una de inspiratie peizana care s-a topit si am numit-o: ce ii place lui aliosha
Una bucata cozonac vechi se taie cubulete si acestea se pun in forma (io am avut forme mici de silicon si au iesit ca niste briose).
se presara stafide inmuiate in (reteta cica apa calda da' mi-a fost frica) cognac. alexandrion.
se amesteca oo cu lapte si arome (vanile, rom, dupa caz si gust), se toarna peste cozonacostafid si se da la cuptor. e bun de tot!
Una bucata cozonac vechi se taie cubulete si acestea se pun in forma (io am avut forme mici de silicon si au iesit ca niste briose).
se presara stafide inmuiate in (reteta cica apa calda da' mi-a fost frica) cognac. alexandrion.
se amesteca oo cu lapte si arome (vanile, rom, dupa caz si gust), se toarna peste cozonacostafid si se da la cuptor. e bun de tot!
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
deci io nu mananc cozonac ca nu imi place. dar primesc. si il tineam sa ii dau lu vasile ca lui ii place. da vasile nu poate consuma mai mult de cateva grame pe zi, adica mai mult decat greutatea corpului sau.
si am gasit reteta in revista practic si am luat cozonacu de la dintzii shoarecului si am facut dracia aia
care e superbuna. merge si cu cozonac ne vechi. adica in reteta nu scria musai cozonac vechi. lamurit?
si am gasit reteta in revista practic si am luat cozonacu de la dintzii shoarecului si am facut dracia aia

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Tocanita de vita cu praz
Cam 800 grame de pulpa de vita se taie cuburi si se lasa la marinat cu putin otet de mere si miere, sare, piper, ceapa, foi de dafin. Dupa minim o ora se scurge si se caleste in ulei (cu tot cu ceapa).
Cand s-a perpelit se adauga un kil de praz taiat dupa plac, un ardei gras, un morcov.
Se stinge treaba asta cu apa in care a fiert concentrat de rosii si boia dulce si iute, se mai adauga cativa cartofi cuburi, se acopera tocana se mai condimenteaza cu putin piper, dafin, dupa caz si se da la cuptor acoperit cam doua ore.
Merge de minune cu piure de cartofi, chiar daca are cartofi in compozitie, finca are un sos excelent.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
oo cantoneze fu yung
io creca asta e o reteta de "ce ne-a mai ramas de ieri" made in china asa ca o sa va zic cum am facut eu si alternativele. oricum e musai sa aveti oo. p'orma un adiacent carnos de preferintza (in reteta zice pui sau peshte), ciperci uscate inmuiate in ibric (si in prealabil) si diverse leguminoase (in retete variau mult de la ceapa, fasole verde, morcovi ... )
io am decartat (decantat, na) ramasitele de tom si geri yam si sum si am pus intr-un castron fructele de mare fierte acolosha, niscai ciumperci uscate si cam atat.
am batut oole cu sare piper si umpic de soya (in reteta era si cherry da' nu mai era si in camara). si porma e simplu, oole si condimentele batute (aaa, am pus si ceva patrunjel, era sa uit) se fac omleta (sau mici omletzle, cazu meu) in combinatie cu cele alese. si se servesc cu betze, indemnare si sos.
acu sosu. io am avut zama aromata de la tom si jerry (in reteta zice apa sau supa) amestecata cu umpic malai ca sa se ingroasha, soya si ketchup (zice una din retete, mai sunt variante cu zahar, chilly, plm).
se servesc omletele cu sosu' ingrosat deasupra si credetzi-ma sunt BESTIALE!. merg de minune cu orez si v-ati scos la musafiri nepoftiti, io nu am avut deci nu am facut.
bun apetit si uichend marfa in continuare.
io creca asta e o reteta de "ce ne-a mai ramas de ieri" made in china asa ca o sa va zic cum am facut eu si alternativele. oricum e musai sa aveti oo. p'orma un adiacent carnos de preferintza (in reteta zice pui sau peshte), ciperci uscate inmuiate in ibric (si in prealabil) si diverse leguminoase (in retete variau mult de la ceapa, fasole verde, morcovi ... )
io am decartat (decantat, na) ramasitele de tom si geri yam si sum si am pus intr-un castron fructele de mare fierte acolosha, niscai ciumperci uscate si cam atat.
am batut oole cu sare piper si umpic de soya (in reteta era si cherry da' nu mai era si in camara). si porma e simplu, oole si condimentele batute (aaa, am pus si ceva patrunjel, era sa uit) se fac omleta (sau mici omletzle, cazu meu) in combinatie cu cele alese. si se servesc cu betze, indemnare si sos.
acu sosu. io am avut zama aromata de la tom si jerry (in reteta zice apa sau supa) amestecata cu umpic malai ca sa se ingroasha, soya si ketchup (zice una din retete, mai sunt variante cu zahar, chilly, plm).
se servesc omletele cu sosu' ingrosat deasupra si credetzi-ma sunt BESTIALE!. merg de minune cu orez si v-ati scos la musafiri nepoftiti, io nu am avut deci nu am facut.
bun apetit si uichend marfa in continuare.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
creveti a la gaga
am cumparat niste creveti d'aia jumbo de la siblou
arata cam asa:
http://planetricardo.com/fotos/baca/pics/mini-Bacalhau%20014.jpg
am pis intr-un vas jumatate de cantitate de unt si jumatate ulei de masline si am adaugat patrunjel si usturoi maruntite cu mezzaluna, adica asta:
http://www.aspetto.com/housewares-Mezzaluna.jpg
am pus crevetii direct congelati, sare, piper mozaic proaspat macinat, sucul unei jumatati de lamai si un pa'arel de cognac si am lasat pana s-a legat sosul (cateva minute).
si acum ii mananc cu toast si sunt dementiali!
am cumparat niste creveti d'aia jumbo de la siblou
arata cam asa:
http://planetricardo.com/fotos/baca/pics/mini-Bacalhau%20014.jpg
am pis intr-un vas jumatate de cantitate de unt si jumatate ulei de masline si am adaugat patrunjel si usturoi maruntite cu mezzaluna, adica asta:
http://www.aspetto.com/housewares-Mezzaluna.jpg
am pus crevetii direct congelati, sare, piper mozaic proaspat macinat, sucul unei jumatati de lamai si un pa'arel de cognac si am lasat pana s-a legat sosul (cateva minute).
si acum ii mananc cu toast si sunt dementiali!
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
GAGA combo plate
stiu ca e de junk food da' nu a durat cat pt speedy so:
1) jnitzele de porc: carne batuta sarata piperata lasata la rece trecuta prin faina apoi prin compozitie de ou, faina, lapte, oregano, sare, piper si prajita treaba asta
2) pupi: restul de la inmuiat snitele amestecat cu branza faramitzata de oaie si prajite chiftelutze mici cam cat o lingura.
3) tzelina+morcov+maioneza = salata
4) cartofi prajitz
Prezentare: pe farfurii gigantice se asaza: doua jnitele pe care se pune o dunga de mayo si patrunjel, in mijloc se aseaza cartofi prajitzi cu mult cascaval deasupra, pe margine se pun pupi pe care se pune o linguritza de snamtana, o rondea de acavete si o picatura de ketchup pentru contrast iar intr-o parte un pa'ar de sticla in care se pune un strat de salata de cruditati, felii de castravete, iar cruditati si decor fantezist ascutit din ardei gras si patrunjel.
cam atata
stiu ca e de junk food da' nu a durat cat pt speedy so:
1) jnitzele de porc: carne batuta sarata piperata lasata la rece trecuta prin faina apoi prin compozitie de ou, faina, lapte, oregano, sare, piper si prajita treaba asta
2) pupi: restul de la inmuiat snitele amestecat cu branza faramitzata de oaie si prajite chiftelutze mici cam cat o lingura.
3) tzelina+morcov+maioneza = salata
4) cartofi prajitz
Prezentare: pe farfurii gigantice se asaza: doua jnitele pe care se pune o dunga de mayo si patrunjel, in mijloc se aseaza cartofi prajitzi cu mult cascaval deasupra, pe margine se pun pupi pe care se pune o linguritza de snamtana, o rondea de acavete si o picatura de ketchup pentru contrast iar intr-o parte un pa'ar de sticla in care se pune un strat de salata de cruditati, felii de castravete, iar cruditati si decor fantezist ascutit din ardei gras si patrunjel.
cam atata

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
jnitzele de porc: carne batuta sarata piperata lasata la rece trecuta prin faina apoi prin compozitie de ou, faina...
si prin lada de gunoi, nu?

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
sa luam un caz pur teoretic. Se face cum ca vineri sara te-ai pilit si sambata sara tre sa hranesti aproximativ un numar de vro 13-14 oameni. Ce faci? Poi suni Dana si faci ce urmeaza.
Intai si intai de tuate tre musai sa te speli pe maini. desi uni cred cum ca si anume daca nu te speli mancarea e mai gustuasa, nui asea. Porma pregatesti ingredientele pentru ceea ce se va intampla.
Doi praji de vro 30-40 de centimetri fiescare se trec pe sub lama lu cutit. Acelasi lucru il pateste si juma de kil de kaizer si un kil de ciomperci. Vro doo mere dalea mai babane se dau pe razatoare.
Acum ca avem tuate cele la locu lor, kaizeru se aunca intro tigaie si se lasa pana se caleste si incepe deja sa miruasa a mancare in bucatarie. Musai intre timp umpic de bere si coniac. NU in mancare ci in bucatar.
Vro 3 pachete se spaghete sunt aruncate in apa ferbinte impreuna cu umpic de unt. Se are grija sa nu se prinza de oala. cele mai bune spaghete is alea retardate ca astea se prind mai greu, dar asta cu testu de inteligenta al spaghetei romanesti este o alta si complet diferita poveste.
dupa ce s-a terminat cu partea mai usuara alu reteta, incepem cu treaba mai compliche, care treaba asta face papa bun.
Intro uala mai mare in cazu meu, uala fuarte misto primita cadoi, se arunca3/4 dintrun pachet de unt si imediat ce so topit se adauga si prazul. dupa ce prazu incepe sa se inmuaie bine de tat se adauga si ciumpercile si se asaza capacu intru casa se intample lasare de zemuri pacolo. Daca nai ce face si berea pe care o beai se cam ramasa fara acid...se arunca peste ciumperci...
dupa aprox cateva minute, cand ochiu lu bucatar zice ca e cam gata, neste sare si neste piper intra in combinatie cu ce era in uala dupe care un kil de smantana se insinueaza miseleste la combinatie colo. Se amesteca totu si se adauga si merele si cajcavalu, inclusiv o legatura de patrunjel taiata marunt. Daca nu va e frica ca nu avetz cum sa pupatz parteneru se poate adauga cu incredere si neste mai mult ustoroi. MUSAI un pacar de vin alb intru definirea maclavaisului aista.
Din momentul asta trebe amestecat cu incredere penca cajcavalu se comporta interesant inspre lipicios in combinatia de mai sus.
cand sosu asta so uniformizat se adauga spaghetele si se mai amesteca umpiculetz.
se serveste in picioare sau cu curu pe jos si sprijinit de perete, din farfurii de plastic cu furculite de plastic. berea, vinul, coniacul is ca niste catalizatori pentru starea de bine pe care o sa o patitz sau nu.
Intai si intai de tuate tre musai sa te speli pe maini. desi uni cred cum ca si anume daca nu te speli mancarea e mai gustuasa, nui asea. Porma pregatesti ingredientele pentru ceea ce se va intampla.
Doi praji de vro 30-40 de centimetri fiescare se trec pe sub lama lu cutit. Acelasi lucru il pateste si juma de kil de kaizer si un kil de ciomperci. Vro doo mere dalea mai babane se dau pe razatoare.
Acum ca avem tuate cele la locu lor, kaizeru se aunca intro tigaie si se lasa pana se caleste si incepe deja sa miruasa a mancare in bucatarie. Musai intre timp umpic de bere si coniac. NU in mancare ci in bucatar.
Vro 3 pachete se spaghete sunt aruncate in apa ferbinte impreuna cu umpic de unt. Se are grija sa nu se prinza de oala. cele mai bune spaghete is alea retardate ca astea se prind mai greu, dar asta cu testu de inteligenta al spaghetei romanesti este o alta si complet diferita poveste.
dupa ce s-a terminat cu partea mai usuara alu reteta, incepem cu treaba mai compliche, care treaba asta face papa bun.
Intro uala mai mare in cazu meu, uala fuarte misto primita cadoi, se arunca3/4 dintrun pachet de unt si imediat ce so topit se adauga si prazul. dupa ce prazu incepe sa se inmuaie bine de tat se adauga si ciumpercile si se asaza capacu intru casa se intample lasare de zemuri pacolo. Daca nai ce face si berea pe care o beai se cam ramasa fara acid...se arunca peste ciumperci...
dupa aprox cateva minute, cand ochiu lu bucatar zice ca e cam gata, neste sare si neste piper intra in combinatie cu ce era in uala dupe care un kil de smantana se insinueaza miseleste la combinatie colo. Se amesteca totu si se adauga si merele si cajcavalu, inclusiv o legatura de patrunjel taiata marunt. Daca nu va e frica ca nu avetz cum sa pupatz parteneru se poate adauga cu incredere si neste mai mult ustoroi. MUSAI un pacar de vin alb intru definirea maclavaisului aista.
Din momentul asta trebe amestecat cu incredere penca cajcavalu se comporta interesant inspre lipicios in combinatia de mai sus.
cand sosu asta so uniformizat se adauga spaghetele si se mai amesteca umpiculetz.
se serveste in picioare sau cu curu pe jos si sprijinit de perete, din farfurii de plastic cu furculite de plastic. berea, vinul, coniacul is ca niste catalizatori pentru starea de bine pe care o sa o patitz sau nu.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Special de ziua lu valentin ala azi avem limba cu si anume mazline.
Se achizitioneaza organele destinate guitzatului sau mugitului de la magazinul dedicat si dupa ce se curatza de substanta compusa din plasma si globule rosii se pune la fiert in H2O cu niste boabe de piper verde, foi de dafin si planta aceea erbacee bienala din familia liliaceelor numita generic ceapa. Si dansa intepata cu un cuisor.
Intre timp presupunand ca e gata supa magica de pui, legumele din ea (in afara de galanga) si anume planta erbacee cu fructe bace (ardei gras), susnumita ceapa, planta umbelifera cu radacina conica (morcov) si ailalta din aceeasi familie dar cu rizomul gros (telina) se paseaza.
Limba fiarta se despielitzeaza si se taie bucati care se pun in sosul confectionat din: zeama de la fiert, vin alb, Lycopersicum esculentum in bulion si ceva zahar (brun) plus sare si piper si nitzica boia iute. Se adauga treaba rezultata din legumele pasate si spre final se pun maslinele si se lasa sa se imprieteneasca.
Cercatzi si n-o sa va para rau.
Se achizitioneaza organele destinate guitzatului sau mugitului de la magazinul dedicat si dupa ce se curatza de substanta compusa din plasma si globule rosii se pune la fiert in H2O cu niste boabe de piper verde, foi de dafin si planta aceea erbacee bienala din familia liliaceelor numita generic ceapa. Si dansa intepata cu un cuisor.
Intre timp presupunand ca e gata supa magica de pui, legumele din ea (in afara de galanga) si anume planta erbacee cu fructe bace (ardei gras), susnumita ceapa, planta umbelifera cu radacina conica (morcov) si ailalta din aceeasi familie dar cu rizomul gros (telina) se paseaza.
Limba fiarta se despielitzeaza si se taie bucati care se pun in sosul confectionat din: zeama de la fiert, vin alb, Lycopersicum esculentum in bulion si ceva zahar (brun) plus sare si piper si nitzica boia iute. Se adauga treaba rezultata din legumele pasate si spre final se pun maslinele si se lasa sa se imprieteneasca.
Cercatzi si n-o sa va para rau.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
jnitele cum plac la aiu
Cotletele se taie, se bat cu ciocanul de snitele sau cu ce va place, se sareaza, pipereaza si se dau prin faina.
In faina ramasa se incorporeaza ouale si ceva pesmet, se condimenteaza si se subtiaza aluatul precum cel de clatite numai ca in loc de lapte puneti bere si mai adaugati si parmesan ras. Se prajesc in ulei ca orice snitele normale.
aluatul ramas se foloseste la obtinerea unor champignoane pane de toata demnitatea
Cotletele se taie, se bat cu ciocanul de snitele sau cu ce va place, se sareaza, pipereaza si se dau prin faina.
In faina ramasa se incorporeaza ouale si ceva pesmet, se condimenteaza si se subtiaza aluatul precum cel de clatite numai ca in loc de lapte puneti bere si mai adaugati si parmesan ras. Se prajesc in ulei ca orice snitele normale.
aluatul ramas se foloseste la obtinerea unor champignoane pane de toata demnitatea

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
File de peste remoulade.
Am avut fileuri de cod dar merge cam orice peste. Am dat fileurile prin faina amestecata cu sare, apoi printr-un amestec de oua, faina, pesmet, patrunjel si apa minerala de la gheata si le-am prajit in ulei de masline.
Am facut trei garnituri:
1. piure din cartofi copti (cu lapte si unt)
2. morcovi sote (fierti in apa cat sa ii acopere cu putin ulei de masline, sare si zahar brun)
3. dovlecei la gratar stropiti cu ulei de masline.
Am aranjat pe farfurii piureul, pestele fierbinte peste care am pus sosul remoulade rece (cel de care am mai zis, maioneza, ou fiert, ceapa, castraveciori), feliile de morcov si de dovlecei alaturi plus felii de lamaie si patrunjel presarat.
Am avut fileuri de cod dar merge cam orice peste. Am dat fileurile prin faina amestecata cu sare, apoi printr-un amestec de oua, faina, pesmet, patrunjel si apa minerala de la gheata si le-am prajit in ulei de masline.
Am facut trei garnituri:
1. piure din cartofi copti (cu lapte si unt)
2. morcovi sote (fierti in apa cat sa ii acopere cu putin ulei de masline, sare si zahar brun)
3. dovlecei la gratar stropiti cu ulei de masline.
Am aranjat pe farfurii piureul, pestele fierbinte peste care am pus sosul remoulade rece (cel de care am mai zis, maioneza, ou fiert, ceapa, castraveciori), feliile de morcov si de dovlecei alaturi plus felii de lamaie si patrunjel presarat.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Azi am sa gatesc urmatoarea treaba cam asa (astept sugestii; daca descoperiti vreo nepotrivire de gusturi sau ati face ceva altfel, ziceti! nu va sfiiti!):
Multa ceapa taiata pestisori cu telina rasa si cu ardei grasi taiati feliute se calesc in ulei de masline. Cand s-au rumenit, adaug cubulete de carne de vita, le prajesc un pic si pe astea si apoi adaug apa si las sa fiarba bine. Pe parcurs mai adaug apa daca e cazul, condimente (piper, o foaie de dafin si trei firicele de tarhon si mai vad eu ce am pe acasa).* Pe la sfarsit adaug putin suc de rosii (sau poate nu, cel mai probabil nu, ca nu cred ca merge cu branza) si poate niste mujdei ca mi-a ramas de la pestele de aseara (oare cu mujdei merge?) si mai las sa dea niste clocote. Iau carnea de pe foc, pun sare, si adaug niste linguri de pasta de branza Philadelphia (ca nu mai am cascaval, adica cred ca am, dar e cu siguranta din Precambrian). Bag chestia asta in aluat de foietaj si o dau la cuptorul preincalzit pana se coace aluatul. Ca garnitura o sa ma hotarasc pentru niste pastai verzi fierte (din alea congelate), ca nu mai am nici cartofi, nici orez, nici altceva si mi-e lene sa cumpar. Daca iese misto si nu uit, poate fac pozne.
mi-e o foame ca n-am mancat nimic azi...
* daca va fac o lista de condimente, imi spuneti cam la ce se potriveste fiecare, ca eu o cam dau in bara? nu-s asa de multe...
Multa ceapa taiata pestisori cu telina rasa si cu ardei grasi taiati feliute se calesc in ulei de masline. Cand s-au rumenit, adaug cubulete de carne de vita, le prajesc un pic si pe astea si apoi adaug apa si las sa fiarba bine. Pe parcurs mai adaug apa daca e cazul, condimente (piper, o foaie de dafin si trei firicele de tarhon si mai vad eu ce am pe acasa).* Pe la sfarsit adaug putin suc de rosii (sau poate nu, cel mai probabil nu, ca nu cred ca merge cu branza) si poate niste mujdei ca mi-a ramas de la pestele de aseara (oare cu mujdei merge?) si mai las sa dea niste clocote. Iau carnea de pe foc, pun sare, si adaug niste linguri de pasta de branza Philadelphia (ca nu mai am cascaval, adica cred ca am, dar e cu siguranta din Precambrian). Bag chestia asta in aluat de foietaj si o dau la cuptorul preincalzit pana se coace aluatul. Ca garnitura o sa ma hotarasc pentru niste pastai verzi fierte (din alea congelate), ca nu mai am nici cartofi, nici orez, nici altceva si mi-e lene sa cumpar. Daca iese misto si nu uit, poate fac pozne.
mi-e o foame ca n-am mancat nimic azi...

* daca va fac o lista de condimente, imi spuneti cam la ce se potriveste fiecare, ca eu o cam dau in bara? nu-s asa de multe...
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
eu as adauga vinsin ella scrie:
si apoi adaug apa
nu stiu cum se potriveste tarhonu dar niste cimbru nu are cum sa stricefiricele de tarhon
merge da sa nu uiti sa scoti oasele si resturile de peste:D:oare cu mujdei merge?
adica e facut dupa aceiasi reteta ca branza noastra de veci:cow: . sau era vorba de precamembertian:D .mai bine sacrifica niste aluat si fa si niste pateuri cu cascaval ras amestecat cu branza si ceva smantana. s-ar putea sa nu regreti:D [quote]mi-e o foame ca n-am mancat nimic azi…]io o sa mananc peste freun ceas supa facuta aseara de pulpe de pui cu taitei si pulpele respective facute tot aseara la cuptor in ulei de masline nevirgin(de masline nu stiu nimic:D) si sos din legumele din supa pasate impreuna cu niste sos de soia si ceva condimente. creca adaog si niste cartofi prajiti cubulete ca sa nu imi fie greata de la prea mult morcov si patrunjel:Dmai am cascaval..... dar e cu siguranta din Precambrian
peseu. retetele mele ie prea banalae pentru ca sa merite detaliate
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
lol io citisem reteta sinelei crezand ca am scriso io si ma minunam de unde am io vaca si pastai congelate!!!
io meam luat azi verdeturi proaspete: oregano, coriandru, busuioc si menta si (pentru sinpatica ca sujestii) le-am planuit cam asha.
diseara tom yam (am luat crevetzi nedecorticatzi) = coriandru
maine dimine caprese (am luat o bila de mozzarella si doo roshii) = oregano + busuioc
si candva in cursu la ziua de maine crostini cu branza cu usturoi = menta
avea si rucola da nu mai intra carpacio ...
deci simpaticutzo, ce ierburi ai matale si nu le dai de cap?
dice nu faci poze la papici?

io meam luat azi verdeturi proaspete: oregano, coriandru, busuioc si menta si (pentru sinpatica ca sujestii) le-am planuit cam asha.
diseara tom yam (am luat crevetzi nedecorticatzi) = coriandru
maine dimine caprese (am luat o bila de mozzarella si doo roshii) = oregano + busuioc
si candva in cursu la ziua de maine crostini cu branza cu usturoi = menta

avea si rucola da nu mai intra carpacio ...
deci simpaticutzo, ce ierburi ai matale si nu le dai de cap?
dice nu faci poze la papici?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
la indemnul sin ellei pun si retete proprii banale:D
supa de pui:
doi morcovi
doi patrunjei
doo cepe
doua bucati de telina
doo pulpe pui
toate astea puse la fiert intr-o oala cu doua toarte si fara ghimbir:D
sa mai da spuma deoparte din cand in cand si cand e fierte pulpele se scot toate nelichidele din oala, se adauga taiteii care o fiert intre timp in alt vas, sare, piper si frunze de patrunjel verde. inca un clocot si gata..........se consuma fierbinte
friptura de pui in sos de legume:
legumele de la supa se mixeaza pana devin pasta
pulpele gata fierte se aseaza intr-o cratita cu ulei de masline, se sareaza , pipereaza, se ung pe deasupra cu pasta de legume, se toarna pe deasupra niste sos de soia si se pun in cuptorul incins.
pana se rumenesc pulpele se pregateste un mujdei de usturoi cu fruze proaspete de patrunjel
ca garnitura niste ciuperci de la borcan sau proaspete(eu am avut de borcan din comert dinpacate) taiate felii si terfelite prin niste unt incins, si deasemenea niste cartofi prajiti cuburi(astia sunt foarte buni)
ca aranjare , pulpa pe mijlocul farfuriei, sos in stanga sos in dreapta, ciuperci in stanga cartofi in dreapta,(unpic mai tarziu: am razuit si niste telemea peste) mujdei peste tot, si eventual inca niste picaturi de sos de soia pentru constrast. EXCELENT(cu un minus: ghimbiru din supa:D)
ps.Creca o poza ar fi zis multmaimulte decat am zis eu cu toate cuvintele astea. da din pacate nema aparat pentru poze.
supa de pui:
doi morcovi
doi patrunjei
doo cepe
doua bucati de telina
doo pulpe pui
toate astea puse la fiert intr-o oala cu doua toarte si fara ghimbir:D
sa mai da spuma deoparte din cand in cand si cand e fierte pulpele se scot toate nelichidele din oala, se adauga taiteii care o fiert intre timp in alt vas, sare, piper si frunze de patrunjel verde. inca un clocot si gata..........se consuma fierbinte
friptura de pui in sos de legume:
legumele de la supa se mixeaza pana devin pasta
pulpele gata fierte se aseaza intr-o cratita cu ulei de masline, se sareaza , pipereaza, se ung pe deasupra cu pasta de legume, se toarna pe deasupra niste sos de soia si se pun in cuptorul incins.
pana se rumenesc pulpele se pregateste un mujdei de usturoi cu fruze proaspete de patrunjel
ca garnitura niste ciuperci de la borcan sau proaspete(eu am avut de borcan din comert dinpacate) taiate felii si terfelite prin niste unt incins, si deasemenea niste cartofi prajiti cuburi(astia sunt foarte buni)
ca aranjare , pulpa pe mijlocul farfuriei, sos in stanga sos in dreapta, ciuperci in stanga cartofi in dreapta,(unpic mai tarziu: am razuit si niste telemea peste) mujdei peste tot, si eventual inca niste picaturi de sos de soia pentru constrast. EXCELENT(cu un minus: ghimbiru din supa:D)
ps.Creca o poza ar fi zis multmaimulte decat am zis eu cu toate cuvintele astea. da din pacate nema aparat pentru poze.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
o fost din aia de proasta calitate si se disolva in supa si dupa un timp se acreste supa, pe cand asa daca nu o sorb tuata pot sa o pastrez in peturi la frigider mai mult timp(am auzit si eu de la altcineva si vreau sa testez:D)
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
a asa da daca faci multa. poti sa o pastrezi si in congelator daca ai de ex prin nushce intamplare oase multe de fun animal, gaci supa multa, congelezi si poti sa o folosesti baza la orice, de la supe si ciorbe la alte mancaruri si sosuri.
si intr-adevar daca o tzii mai mult se acreste cu taitzeii.
plus ca asa cum o tii tu poti sa ii variezi garnitura, poti sa ii faci galusti sau coltunasi
io nu fac multa odata si deaia ferb taitzeii in ea. in supa.
si intr-adevar daca o tzii mai mult se acreste cu taitzeii.
plus ca asa cum o tii tu poti sa ii variezi garnitura, poti sa ii faci galusti sau coltunasi

io nu fac multa odata si deaia ferb taitzeii in ea. in supa.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
snitzel eshuat
bon. deci se procedeaza in felu urmator:
se executa cumparaturi la cora, de unde - printre altele - se cumpara una bucata cotlet de porc fara os in scopu de a se executa niste snitzele.
pasu doi: iti aduci aminte dupe niste zile ca voiai sa faci snitzele.
pasu trei: te gindesti inca niste zile ce garnitura sa executi
de mic: nu care cumva sa uiti ca NU trebe sa cunperi pesmet, penca lu consuarta nu-i place snitzelu cu pesmet, ci mai sinplu, duar cu faina...
urmeaza: intri in fine in bucatarie si scoti cele necesare de prin dulapuri.
pasu cel mai important: constati ca NU mai ai faina
punctu urmator: te hotarasti ca o friptura la cuptor e sfinta, mai ales ca ti-e cam lene sa stai pe linga oale si cratitzi.
ashea ca purcezi dupe cum urmeaza:
se scoate cotletul din tzipla si se aseaza intr-un vas de jena (nu rushine, localitatea...) - in care ati turnat suficient de mult ulei. carnea se inteapa cu un cutit cu lama potrivita si se presara cu condimente. eu am folosit cimbru si oregano - dar vedetzi threadul alaturat pentru alte sugestii. se mai adauga boabe de piper (mie mi-au scapat cam multe) si frunze de dafin
dupe ce constati ca nu ai nici usturoi in casa si nici ceva slaninutza sa impanezi cotletu, strecori in gaurile facute cu cutitu niste frunze de dafin.
apoi se ia o stecla de vin abea desfacuta, din care torni cu incredere - juma de sticla minimum. folositzi ce vin va place sau aveti la indemina. io am utilizat de aceasta data vin alb, sec. restul sticlei se bea, evident, pina e gata friptura
penultimu pas este desfacerea unei cutii cu ciumperci, taierea acestora in bucatzele mai mici care vor fi aruncate peste cotlet acolosha.
dupe care se baga la cuptor, unde va sta dupe gusturi si preferinte. in plus, eu unul l-am scos si l-am intors pentru a se face mai bine pe ambele parti.
aseara s-a servit cu piure (plus ardei copti) si comeseanu a parut multumit, deshi mi-a scapat cam mult piper si dafin
pies: daca nu uit, pe seara voi reveni cu poze...

bon. deci se procedeaza in felu urmator:
se executa cumparaturi la cora, de unde - printre altele - se cumpara una bucata cotlet de porc fara os in scopu de a se executa niste snitzele.
pasu doi: iti aduci aminte dupe niste zile ca voiai sa faci snitzele.
pasu trei: te gindesti inca niste zile ce garnitura sa executi
de mic: nu care cumva sa uiti ca NU trebe sa cunperi pesmet, penca lu consuarta nu-i place snitzelu cu pesmet, ci mai sinplu, duar cu faina...
urmeaza: intri in fine in bucatarie si scoti cele necesare de prin dulapuri.
pasu cel mai important: constati ca NU mai ai faina

punctu urmator: te hotarasti ca o friptura la cuptor e sfinta, mai ales ca ti-e cam lene sa stai pe linga oale si cratitzi.
ashea ca purcezi dupe cum urmeaza:
se scoate cotletul din tzipla si se aseaza intr-un vas de jena (nu rushine, localitatea...) - in care ati turnat suficient de mult ulei. carnea se inteapa cu un cutit cu lama potrivita si se presara cu condimente. eu am folosit cimbru si oregano - dar vedetzi threadul alaturat pentru alte sugestii. se mai adauga boabe de piper (mie mi-au scapat cam multe) si frunze de dafin
dupe ce constati ca nu ai nici usturoi in casa si nici ceva slaninutza sa impanezi cotletu, strecori in gaurile facute cu cutitu niste frunze de dafin.
apoi se ia o stecla de vin abea desfacuta, din care torni cu incredere - juma de sticla minimum. folositzi ce vin va place sau aveti la indemina. io am utilizat de aceasta data vin alb, sec. restul sticlei se bea, evident, pina e gata friptura

penultimu pas este desfacerea unei cutii cu ciumperci, taierea acestora in bucatzele mai mici care vor fi aruncate peste cotlet acolosha.
dupe care se baga la cuptor, unde va sta dupe gusturi si preferinte. in plus, eu unul l-am scos si l-am intors pentru a se face mai bine pe ambele parti.
aseara s-a servit cu piure (plus ardei copti) si comeseanu a parut multumit, deshi mi-a scapat cam mult piper si dafin
pies: daca nu uit, pe seara voi reveni cu poze...
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
- Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator