de paiacec » Mie Iun 29, 2005 11:57 am
Tocma asear am bagat un spidi gonzalez d-asta shi anume:
o punga fulgi de fasole
nishte apa fiarta, sare, delikat, piper, verdeatza, o ceapa mare, pasta de tomate, doo foi de dafin shi ulei. + un tel.
Se ia un vas in care se toarna fulgii de fasole dupe care se adauga cate putzin apa d-aia fiarta,pana se face un terci mai tare ashea, apoi se arunca nishte delikat ashea la mishto, dupe care se ia la frecat:D ca pe maioneza,adica cu ulei,pana se face bulbuci frumushei.Se gusta shi daca mai trebe sare se mai pune.(pentru cei care nu shtiu,Delikatu ie sarat rau de tot).
Se dscrifica ceapa in doo, apoi iar in doo(deci in 4) shi apoi se toaca semicerce subtzirele,apoi se da la calit, la foc mic,cu otzar de ulei.Se dilueaza nishte pasta de tomate cu apa,se arunca peste ceapa care sfaraie shi se ingalbeneshte vazand cu oichii, urmata in de aproape de nishte piper, foi de dafin shi verdeatza.
Dupe ce a mai dat un clocot mic, se toarna sosu asta peste fasolea preparata mai devreme,se lasa umpic sa dospeasca,timp in care se desface un borcan de gogoshari coptzi la otzet.
O bunatate!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!