de Weet-weet » Joi Noi 06, 2003 11:49 pm
Mmmmmmmmm dulciuri !
Pai mie imi plac dulciurile ... si sunt multe . Ce imi placea din tara , ar fi : guma de mestecat , cat se poate de mentolata ; bomboane Rocky , de menta , alea de fructe nu-mi plac ; savarine ; ecler ; cremshnit ( nush cum se scrie ) ; bezele ( alea facute de mine , ca sa se fac ca si caramelele , alea din comertz nu sunt bune ) ; ciocolata cu rom ( aia care se facea mai demult , ce am mancat cu cateva luni inainte de a pleca din tzara nu era buna deloc ) ; Chupa -Chups ( nici nu mai stiu cum se scrie .. alea care coloreaza limba sunt mai bune , dar merg si celelalte , de vanilie , de ex ) si in general bomboanele pe batz ( cand eram mica erau niste bomboane pe batz , cu ness , erau asa de bune ! ) ; rulada din comertz , cu orice umplutura ; Kurtos-colac ( nici asta nush cum se scrie ) ; pufarine ; inghetata .. oricare , dar nu de cacao sau ciocolata sau cafea , nu-mi place ( era tare buna aia de la dozator , ca era de prune , mere verzi si de toate , era delicioasa ); bomboanele de pom ( aveam unele vechi de cativa ani si le mancam cand eram mica si erau asa de bune ! ) , mentosanele ( alea care se faceau inainte , care ti se topeau in gura si le gaseai in pungi de 20 sau asa ceva ) ; am mancat odata niste caramele cu ambalaj comestibil .. am vazut ca ati zis voi ceva pe aici , dar nu stiu ce fel de caramele erau alea .. eram prea mica ... ciocolata la kg , alba imi place mai mult ; bomboane la kg ( de preferat cu alune sau arahide in interior , sau chiar cu stafide ) , napolitane ( erau unele , la kg , care semanau cu alea , Joe si erau tare bune ) si din ce face mama .. tot( care include : gogosi , placinte cu mere sau cu branza , clatite tort , o prajitura in foile careia pune bulion ,cornulete ... si nu mai stiu ce ) , dar in special galusti cu prune sau papanasi ( aia pe care ii face mama nu necesita decat un picutz de zahar ... si sunt fierti in apa , deci nu cred ca sunt la fel ca aia cu smantana sau dulceata ) .. imi mai placeau Cip si mai erau niste bomboane metolate ( vazusem in farmacie ultima data ) in cutie metalica , verde , si erau chinezesti .. nu mai stiu , poate o sa imi mai amintesc ...
Ce am mancat de pe aici .. sunt o gramada : ciocolata Lindt ( cu crema de lapte , cumparam cam 4-6 pe saptamana :yD ) , Crunch ( cu nush ce , cred ca e orez expandat ) , inghetata : La laitiere ( cu caramel sau struguri cu rom ) , Extreme si .. am uitat cealalta ; calissons ( astea sunt un fel de bomboane dulci amarui .. nu mai stiu ce au in ele , numa' o data am mancat ) , niste caramele invelite in ciocolata .. nu mai stiu cum le zice , Mars , bomboane mentolate .. si la astea am uitat cum le zice ; am mancat o crema cu prune uscate ( era facuta acasa , asa ca nush cum ii zice sau din ce e facuta , cert e ca e fosrte buna ) .. si gata , ma opresc aici ca vorba lu' Baixinho , imi ploua in gura :drool:
Anti pro-ana