dedicata flufitzei
Prima conditie este sa ai internetul ocupat si nimica de vazut la teveu. Si sa dai o tura in piata (am si uitat cum arata locul asta) ca sa iei porumb de fiert.
Si sa vezi la o babutza rosioare mititele cu 5lei kilu.
Si sa iei 5 kile, sa le inviti la tine acasa si sa le speli frumusel.
A doua conditie e sa ai aparat d'ala cu manivela de separat rosiile si cand vrei sa il montezi sa descoperi ca are o multitudine de shuroape puse care draq stie unde, satz bagi piciorun el si sa iei masina de facut suc de fructe.
Porma tai rosiile dupa cazul masinii, adica cat are ea gura de mare atata tai rosiile. Porma le fleoshcai. Dupa ce le-ai fleoshcait ai un vas cu suc si unu cu pulpa, coji, semintze ce mai e.
In acest moment trebe sa folositi ingredientul secret: sauvignon blanc. da nu asa simplu, nuuu. ii dati si gheatza si apa dupa cum zice si cantecu' jumatate tuu jumatate iooo. sau asa ceva.
Porma pui in fiecare oala in care ferbi dupe caz:
pt suc: multe cozi de telina, cateva cepe verzi, doi-trei catei de usturoi.
pt bulion: mai putina telina, o legatura de patrinjel, o ceapa uscata, morcovi, un ardei gras.
Ambele le-am condimentat cu sare marina, ardei iute (aici am luat tzapa ca am pus d'ala de am pus la fasole si cam pishca sucu), foi de dafin, zahar brun, piper. cantitatile dupa pohta (io la jumatatea fertului am gustat din fiecare si am mai adaugit dupa plac una alta).
cand a fert legumele nitel bagi mexeru in bulion si faci totu pasta cu legume, verdetzuri, sanburi coji ... porma le lasi in mama lor sa fiarba pana crezi ca is gata (aciulea e la ghici).
bulionu ferbea cu bolboci, suculetzu cuminte in oala presurizata.
cat timp fierbe musai sa mai bei un shpritz.
am uitat sa zic ca la bulion am pus si nitel ulei.
finalul se vede in pose dupa care mi-am mai pus un spritz, am mai omorat niste muste si am venit sa va zic si voo ca is amandoo fuarte bune.
bulionu ala e la fel de bun ca bulion cat si ca sos de paste dea binelea.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.