Mancaruri care nu ne plac
Eu una nu prea suport salatele de legume (de exemplu aia cu rosii si catraveti) pe care le mai face maica-mea ca garnitura. Nu mananc aproape niciodata.
Si nici dupa sarmale si ardei umpluti nu ma dau in vant.
Si nici dupa sarmale si ardei umpluti nu ma dau in vant.
-
dEpEchEmIND - Junior Member
Urasc lactatele....de la 4 ani nu mai beau lapte si nici nu mananc produse lactate. Apoi cred ca ar veni ciorbele, mai ales cea de burta, apoi cred ca mamaliga cu branza, n'ai sa ma vezi vreodata in aceeasi camera cu asa ceva.
In general as putea spune ca nu ma dau in vant dupa mancarea gatita;n
In general as putea spune ca nu ma dau in vant dupa mancarea gatita;n
- kahlan
- Junior Member
mincarea de bame. dezgustatoare.
in schimb fiu-meu nu suporta friptura. e innebunit dupa mincarea gatita. o mincarica de cartofi fara carne, naturala - cum spune el, i se pare o adevarata delicatesa.
in schimb fiu-meu nu suporta friptura. e innebunit dupa mincarea gatita. o mincarica de cartofi fara carne, naturala - cum spune el, i se pare o adevarata delicatesa.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
mancarea de bame e scarboasa
shi sarmalele
shi ardeii de tuate felurile
shi sarmalele
shi ardeii de tuate felurile
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
Foarte mofturoasa eu as zice k nu-s
Nu-mi plac: dovleceii prajitzi, chiftelutze etc. (in ciorba n-am nimik impotriva lor), fasolea uscata, caimacul din lapte si carnea grasa... nu suport grasimea, o detest...

aliatzi, right? 
A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
-
Shaki - Mesaje: 7089
bre am doar un comentariu mic mic mic: parintzii aia ai voshtri tare mari gresheli o facut, ori v-au fortzat ori v-au rasfatzat, nush da suntetzi exagerat de mofturoshi. noroc ca nu atzi ajuns in vreun lagar de concentrare sa moara bibi.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Mancarea de bame nu mi se pare scarboasa, e ciudata intr-adevar, personal nu-mi place.
Eu nu ma dau in vant dupa ciorba de gaina si varza inabushita cu costitza, aia calita si un pic acrishoara e delicioasa:p
PS: Asasine, nu stii ce e bun, musacaua e extraordinara, dar ma rog gusturile nu se discuta:)
Eu nu ma dau in vant dupa ciorba de gaina si varza inabushita cu costitza, aia calita si un pic acrishoara e delicioasa:p
PS: Asasine, nu stii ce e bun, musacaua e extraordinara, dar ma rog gusturile nu se discuta:)
That's my ShiT
-
Nanuka - Mesaje: 1510
In afara de urzici, spanac si teci merge cam orice. Asta din cauza de aspect nasol, orice le-ai face.
Peseu: Pe la ce cantine ati balotat bre de va pute cam totu?
Peseu la peseu: mancarea de bame nu mai e scarboasa daca se oparesc bamele cu apa si otet inainte de, ca sa le dispara balele.
Peseu: Pe la ce cantine ati balotat bre de va pute cam totu?
Peseu la peseu: mancarea de bame nu mai e scarboasa daca se oparesc bamele cu apa si otet inainte de, ca sa le dispara balele.
-
pnic - Junior Member
teci adica fasole?
nici pulpa de miel umpluta cu spanac sau kestii florentine nu iti plac cu spanacu vietzii?
ia vez mai jos
http://kathyniemer.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/rumvc-829f.jpg
canelloni
http://www.evoiki-zimi.gr/images/rol.jpg
tiropita greceasca.
http://www.cantonsf.com/pics/dimsum/spinach_dumpling_small.jpg
coltzunashi
nu ca vreau sa te conving da-s curioasa, mie mi se pare bestial, mai ales budinca de clatite cu spanac (sau urzici ca se substituie), spanac cu ochiuri, placinta cu spanac si branza...
nici pulpa de miel umpluta cu spanac sau kestii florentine nu iti plac cu spanacu vietzii?
ia vez mai jos
http://kathyniemer.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/rumvc-829f.jpg
canelloni
http://www.evoiki-zimi.gr/images/rol.jpg
tiropita greceasca.
http://www.cantonsf.com/pics/dimsum/spinach_dumpling_small.jpg
coltzunashi
nu ca vreau sa te conving da-s curioasa, mie mi se pare bestial, mai ales budinca de clatite cu spanac (sau urzici ca se substituie), spanac cu ochiuri, placinta cu spanac si branza...
- gaga
Ca sa zic si eu ceva la topic: tin minte ca maica-mea facea de pashti supa/ciorba din capul ala de miel. Il taia in patru si il punea acolo. Lui taica-miu ii placea la nebunie. Parca si acum il vad cu minca creierul la animalu ala prost si ii sugea ochii aia morti din orbite. Bleah!!! Asa ceva nu as pune in gura niciodata!
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut
"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
-
Nicholas_Alex - Junior Member
Spanacu' vietii
Era vorba de spanacu sau urzicile alea fierte pur si simplu, cu ceva ceapa prajita sau orez, de au aspect de boratura. La chestiile elaborate pun botu. Spanakitiropita sau mielu' (costitele de la fiara) cu spanac ie de mare angajament. Ca sa ma laud - fusei intr-o taverna din Pireu unde aveau minunatiile de le pomenii mai sus. Spanakitiropita era chiar placinta cu spanac, branza si nu mai stiu ce alte mirodenii. Chestii italiene sau chinezesti cu spanac n-am incercat pana acu', iar de budinca de clatite cu spanac aud intaia oara.
Teci = pe limba oltenilor e fasule pastai.
Teci = pe limba oltenilor e fasule pastai.
-
pnic - Junior Member
ie mijtuaca budinca de clatite cu spanac si simpla. fie ca o faci in forma de tort sau de clatite, razi peste ceva branza si cashcaval si mai dai la cuptior si iese mishto.
(mie imi plac si alea facute mancare normala daca is facute bine)
io la ciorba de ciocanele de aseara pusei nejte teci si o iesit o minune. mai is mishto de garnitura fasulile alea chinezeshti verzi invelite in shunca sau bacon (nu gasii nici o poza). si budinca la cuptor imi place mult, da' si simpla sau in supe/ciorbe.
(mie imi plac si alea facute mancare normala daca is facute bine)
io la ciorba de ciocanele de aseara pusei nejte teci si o iesit o minune. mai is mishto de garnitura fasulile alea chinezeshti verzi invelite in shunca sau bacon (nu gasii nici o poza). si budinca la cuptor imi place mult, da' si simpla sau in supe/ciorbe.
- gaga
pnic scrie:Era vorba de spanacu sau urzicile alea fierte pur si simplu, cu ceva ceapa prajita sau orez, de au aspect de boratura.
bre daca mai folosesti cuvinte ca spanac si urzici pe forumu asta iti iei ban :bleah:
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Ca-mi facusi pohta. Am ras az'vara la ClubA, in Vama, o mancare de dovlecei cu carnatz. Ierea acolo un nene bucatar de prima clasa. Dovleceii ii pistoshise prin fierbere in ulei, de capatase o consistenta de piure. Piureu asta meseriash l-am amestecat cu pasta de ardei iuti. Carnatzu' iera de tip ardelenesc, gras si bine afumat.
La supa de dovlecei exprima-te matale.
Si mai ie si dulceata de dovlecei pen'cine ie amator si pohticios.
La supa de dovlecei exprima-te matale.
Si mai ie si dulceata de dovlecei pen'cine ie amator si pohticios.
-
pnic - Junior Member
Hai bre aiule ca nu e chiar asha de negru dracul!Uite,sa nu zici ca sunt bulanjiu,nu zic nimic de dovlecei!
Bon file cu sos de spanac
Ingrediente :
mushchi de vita
frunze de spanac
unt
ulei de masline
un pahar de vin rosu
faina
smantana
sare shi piper, dupa gust
Pregatitzi mushchiul de vita la gratar.
Amestecatzi bine untul topit, o lingura de ulei de masline, o linguritza de smantana shi vinul roshu si turnatzi aceasta compozitzie deasupra fiecarei bucatzi de carne. Luatzi de pe foc cand este gata.
Pentru sos:
Fierbetzi spanacul, apoi tocatzi-l marunt. Separat, amestecatzi piperul, sarea, restul de ulei de masline shi restul de smantana. Adaugatzi spanacul in aceasta compozitzie. Turnatzi sosul astfel pregatit peste mushchiul de vita.
Putetzi servi cu garnitura de morcovi, mazare shi boabe de porumb.
Bon appetite!:D
Bon file cu sos de spanac

Ingrediente :
mushchi de vita
frunze de spanac
unt
ulei de masline
un pahar de vin rosu
faina
smantana
sare shi piper, dupa gust
Pregatitzi mushchiul de vita la gratar.
Amestecatzi bine untul topit, o lingura de ulei de masline, o linguritza de smantana shi vinul roshu si turnatzi aceasta compozitzie deasupra fiecarei bucatzi de carne. Luatzi de pe foc cand este gata.
Pentru sos:
Fierbetzi spanacul, apoi tocatzi-l marunt. Separat, amestecatzi piperul, sarea, restul de ulei de masline shi restul de smantana. Adaugatzi spanacul in aceasta compozitzie. Turnatzi sosul astfel pregatit peste mushchiul de vita.
Putetzi servi cu garnitura de morcovi, mazare shi boabe de porumb.
Bon appetite!:D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
Nu mai citesc ce ati scris voi, fiindca s-ar putea sa nu-mi mai placa.
Majoritatea mancarurilor care nu-mi plac acum, imi placeau oadata, dar auzind-o pe vara-mea (e mai mare ca mine si, mucos fiind, obisnuiam sa o imit cand petreceam vacantele la bunica) ca ei nu-i place aia si aia, am ajuns si eu sa urasc mancarurile alea
Datorita vara-mii nu-mi mai plac:
1.Ciorba de peste
2.Pielea de pe orice fel de animal
3.Mancarurile cu varza
4.Patrunjelul...Sa nu prind "picior" de patrunjel in supa sau ciorba mea!
5.sucurile, bomboanele si prajiturile care au culoarea rosie
Original: ...nu-mi plac:
1.Aripile oricarui fel de zburatoare/nezburatoare comestibila.
2.Broastele, melcii si questiile alea scarboase pe care le manaca aia cu ochii oblici.
Majoritatea mancarurilor care nu-mi plac acum, imi placeau oadata, dar auzind-o pe vara-mea (e mai mare ca mine si, mucos fiind, obisnuiam sa o imit cand petreceam vacantele la bunica) ca ei nu-i place aia si aia, am ajuns si eu sa urasc mancarurile alea
Datorita vara-mii nu-mi mai plac:
1.Ciorba de peste
2.Pielea de pe orice fel de animal
3.Mancarurile cu varza
4.Patrunjelul...Sa nu prind "picior" de patrunjel in supa sau ciorba mea!
5.sucurile, bomboanele si prajiturile care au culoarea rosie
Original: ...nu-mi plac:
1.Aripile oricarui fel de zburatoare/nezburatoare comestibila.
2.Broastele, melcii si questiile alea scarboase pe care le manaca aia cu ochii oblici.
- Invincible
ce nu-mi place...
Cel mai mult nu-mi plac ciupercile :bleah: sa nu le vad in fata mea... apoi urzicile (ciudat, spanacul imi place
, mai mancam in tara, e drept din an in pasti
, aici nu prea se gaseste)... caltabos, toba si toate aceste ''bunataturi'' facute din porc iar nu-mi plac :mad: (exceptand carnatzii
); carnea de miel nu imi place deloc si nici pielea de pe orice fel de carne... orezul nu prea ma incanta, de aceea nici mancarea spaniola care se bazeaza pe orez; si cred ca ar mai fi ceva dar doar acestea imi trec prin minte acum 

-
Catalánul - Mesaje: 625
Din tot ce ati scris pe aici ca nu va place n-am gasit nimic la care sa subscriu hotarat. Am mancat varza care mi-a placut foarte mult si varza care nu mi-a placut deloc, la fel spanac, urzici, fasole, mazare, orez si multe altele. Sunt un carnivor si maninc orice fel de carne ce poate fi mestecata(Si daca nu poate fi incerc sa o toc).
Mai sunt unele care nu le-am gustat deci nu stiu.
Despre mancarurile extremistilor nu discut(de ex. plosnite vii sau altele). In general cred ca as incerca orice fel mancare pe care un grup rezonabil de oameni o apreciaza.
O exceptie la care s-ar putea sa am retineri ar fi chestia aia asiatica: O maimuta vie inchisa intr-o cutie cu o gaura deasupra prin care iasa doar o parte din capul ras al maimutei. Se sparge cutia craniana cu o dalta si un ciocan, se sareaza creierul inca viu si se mananca cu lingurita.
Recunosc!!! Sunt un pic cam sclifosit.
On topic. Nu ma acomodez cu ideea de dulce in mancare(fructe, zahar, miere) la care se adauga sare. Dulciurile cu dulciurile si mancarea cu mancarea.
De asemenea nu inteleg de ce e nevoie de glutamat de sodiu care se gaseste in toate supele prefabricate, in condimente amestecate (gen condimente pentru peste, gratar, chiftele etc).
Acest glutamat este doar substanta chimica ce dilata papilele gustative amplificand astfel celelalte gusturi.
Daca vreti gust mai puternic puneti mai multe condimente, dar fara glutamat de sodiu care poate avea si efecte nocive.
Eventual caliti un pic in ulei condimentele si se amplifica aroma.
Mai sunt unele care nu le-am gustat deci nu stiu.
Despre mancarurile extremistilor nu discut(de ex. plosnite vii sau altele). In general cred ca as incerca orice fel mancare pe care un grup rezonabil de oameni o apreciaza.
O exceptie la care s-ar putea sa am retineri ar fi chestia aia asiatica: O maimuta vie inchisa intr-o cutie cu o gaura deasupra prin care iasa doar o parte din capul ras al maimutei. Se sparge cutia craniana cu o dalta si un ciocan, se sareaza creierul inca viu si se mananca cu lingurita.
Recunosc!!! Sunt un pic cam sclifosit.

On topic. Nu ma acomodez cu ideea de dulce in mancare(fructe, zahar, miere) la care se adauga sare. Dulciurile cu dulciurile si mancarea cu mancarea.
De asemenea nu inteleg de ce e nevoie de glutamat de sodiu care se gaseste in toate supele prefabricate, in condimente amestecate (gen condimente pentru peste, gratar, chiftele etc).
Acest glutamat este doar substanta chimica ce dilata papilele gustative amplificand astfel celelalte gusturi.
Daca vreti gust mai puternic puneti mai multe condimente, dar fara glutamat de sodiu care poate avea si efecte nocive.
Eventual caliti un pic in ulei condimentele si se amplifica aroma.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
O mica subliniere. Monosodiul glutamat se foloseste in bucataria asiatica de mult, el poate fi produs si pur natural.
Binentzeles ca astazi se prefera alte metode ca hidroliza in care, proteina dintr-o substanta (am cautat pe gugle, cred ca melasa sta la baza procesului) este (scuzata-mi fie repetitia) hidrolizata cu ajutorul unor puternici acizi minerali pt a elibera aminoacizi care purificati si separati devin sarea monosodica adica, monosodiu glutamat. Se pare ca asta se folosea la un moment dat.
Encyclopedia of Common Natural Ingredients Used in Food, Drugs , and Cosmetics (google source) zice ca acum se prefera obtinerea prin fermentatie:
. Currently most of the world production of [monosodium glutamate] is by bacterial fermentation. In this method bacteria (especially strains of Micrococcus glutamicus) are grown aerobically in a liquid nutrient medium containing a carbon source (e.g., dextrose or citrate), a nitrogen source such as ammonium ions or urea, and mineral ions and growth factors.
Binentzeles ca astazi se prefera alte metode ca hidroliza in care, proteina dintr-o substanta (am cautat pe gugle, cred ca melasa sta la baza procesului) este (scuzata-mi fie repetitia) hidrolizata cu ajutorul unor puternici acizi minerali pt a elibera aminoacizi care purificati si separati devin sarea monosodica adica, monosodiu glutamat. Se pare ca asta se folosea la un moment dat.
Encyclopedia of Common Natural Ingredients Used in Food, Drugs , and Cosmetics (google source) zice ca acum se prefera obtinerea prin fermentatie:
. Currently most of the world production of [monosodium glutamate] is by bacterial fermentation. In this method bacteria (especially strains of Micrococcus glutamicus) are grown aerobically in a liquid nutrient medium containing a carbon source (e.g., dextrose or citrate), a nitrogen source such as ammonium ions or urea, and mineral ions and growth factors.
- gaga
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante