Deci mergi pe macro
Bre ideea este ca e foarte important daca e cuptor sau protzap. Am gasit tehnici in Good Food dar difera.
Pen ca sa iasa la un megacuptior trebe uns cu unsori si infashat in cartie pergament (sau ziare ca nu prea conteaza) si facut ore extrem de multe la foc mic mic mic. Ca sa vezi cum devine treaba il intzepi cu andreaua si vezi ce culoare iese zama (daca iese) sau daca doamne fereste iese andreaua rece ca atunci nu-i bine.
Mai poti sa-i pui in burtica ceva care pastreaza mult timp temperatura mare. O bucata de teracota, caramida, incinsa in foarte prealabil.
Spre final dupa ce l-ai cercat in burta, scoti toate angaralele si il lasi sa se crocantzeasca crusta la foc mare, cu mentiunea ca tre' sa-l ungi cu grasime mai mereu.
La protzap e mai simplu, tre sa incingi bine inainte drugu de fer si coacerea interioara e asigurata.
La Anton Roman tziu minte ca il facuse la cuptor dar altfel. Il scurtase de extremitati (cap picioare si coditza), il umpluse cu mere (parca) si il unsese bine. Da' tot metoda copt mult si bine o urmase plus ca ii daduse si ceva coniac (parca) pe pele.
Acu' io nu am facut asa ceva si ce iti zic e o culegere din diverse surse da' io nu crez sa nu iasa mai ales ca am papat dupa cum ti-am zis. Dar nu uita. Purcelu' este foarte colagenos (din dex propriu, da aiulicutzicu?) ca orice animalutz tanar deci greu digerabil si cu proprietati fizico-chimice foarte indepartate de ale carnii folosite in mod uzual.
Ce stim despre alte friptane nu se aplica la purceii de lapte care detin o concentratie mare din biopolimerul de care vorbeam si care se comporta complet diferit la coacere si prajire, substanta avand proprietati destul de bengoase (stiintific vorbind).
De aia bucatarii studiaza biochimie alimentara.
Procedeul de complexare a enzimei la colagen este simplu si este aplicabil la o mare varietate de enzime. El se bazeaza, in principal, pe interactiile potentiale ce se creeaza intre resturile de aminoacizi ale moleculei de colagen si enzima, legaturi multiple cooperative, necovalente, ce actioneaza conjugat pentru a forma o retea stabila. Complexarea este dependenta de valoarea pH-ului. Legarea maxima a enzimei la suport se realizeaza la o valoare a pH-ului limitata de punctele izoelectrice ale proteinei suport si proteina enzima.
care nu ati avut ce face si ati citit ultimu' paragraf nu estetzi sanatoshi la cap, e copipast de pe gugle