Terapii cu muzica clasica

Terapii cu muzica clasica

Mesajde dEpEchEmIND » Dum Feb 01, 2004 1:30 am

Am auzit ca oamenii pentru a se relaxa si pentru a uita de necazuri asculta muzica de Bach, Beethoven, Vivaldi si altii.
Am fost si eu odata la un psiholog pentru ca aveam o depresie si pentru a ma face sa ma simt mai bine mi-a pus ceva de Vivaldi si mi-a spus sa ma relaxez si sa ma gandesc in acelasi timp la ceva deosebit. Intr-adevar, dupa sedinta, m-am simtit mai sigura pe mine si mai optimista. Am auzit ca multa lume foloseste aceasta tehnica, chiar si acasa dupa o zi lunga si stresanta de lucru.
Este foarte indicat sa asculti ceva atat de linistitor. ;)
Subscriu.

Oribilul Mosh is on your ignore list.
dEpEchEmIND
Junior Member

Mesajde Delphyna » Dum Feb 01, 2004 6:45 pm

Da, sunt de acord cu postul anterior. Eu cred ca nu numai muzica clasica relaxeaza ci muzica in general, fiecare persoana stie cu ce gen muzical rezoneaza, care sunt sunetele care il detensioneaza, eu cred ca si muzica electronica poate relaxa anumite persoane receptive la sunetele alea...
Eu intr-adevar ma simt mai relaxata dupa ceva clasic, dar si Norah Jones imi prinde bine dupa o zi de activitati care de care mai bulversante, uneori Vangelis, alteori Miles Davis, iar zilele astea am descoperit CD-ul cu muzica din "Amelie" si m-am bucurat foarte tare, are un efect pozitiv asupra ema.
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
Delphyna

Mesajde Weet-weet » Dum Feb 15, 2004 7:04 pm

Muzica a avut mereu un efect benefic asupra oamenilor .. depinde si de muzica , normal !
Dar cred ca oamenii se pot relaxa si singuri , fara a se folosi de nimic , doar vointa ar fi de ajuns si cred ca este la fel pentru cei cu depresii si chiar pentru cei .. sa le zic pe nume : nebuni .. Doar ca este nevoie de vointa , o vointa puternica ; unii nu vor sa iasa din depresiile lor , sau din nebunia lor , isi creeaza o lume a lor .
Muzica clasica relaxeaza si bebelusii in burtica mamei , are efect benefic asupra plantelor , depinde de intensitate :)
Anti pro-ana
Weet-weet

Înapoi la Psihologie