proXtu, aproximativ. NLP-ul face totul "pe fata" fara ca sa iti dai seama de intentie.
NLP-ul este un domeniu foarte interesant.
Este o modalitate de a comunica direct cu subconstientul.
Sa va dau un exemplu referitor la ce a spus thesoulline intr-un post legat de ancorare.
Scopurile pot fi felurite, insa am sa va prezint doar unul dintre ele petrecut destul de recent la o conferinta a unui partid in Bucuresti, conferinta adresata tinerilor partidului.
La finalul conferintei, unde erau prezenti foarte multi tineri, trebuia ca sala sa fie foarte bucuroasa si sa aplaude. S-a facut la inceput repetitia legata de aplauze si organizare.
De aplaudat este simplu, desi majoritatea celor prezenti acolo stiau ca astfel sunt manipulati si nu le placea faptul ca sunt intr-un fel sunt fortati sa aplaude. E ca si cum eu v-as spune ca peste 5 minute trebuie sa aplaudati. O sa remarcati o oarecare impotrivire. "Da de ce sa aplaud, pentru ce ?!" etc
Acum vine partea cu manipularea. (eu nu consider NLP-ul, legat numai de "vorbe" ci de toate aspectele manipularii ce pot fi folosite)
Pentru a-i face pe cei care vrand nevarand trebuiau sa aplaude la sfarsit sa fie bucurosi cand fac asta, sa se vada la TV acest lucru pe fata lor, au apelat la o
ANCORA.
S-au folosit de aceasta ancora pentru a-i face sa se simta bine asa deodata.
Ce au facut ?!
Le-au pus o melodie foarte cunoscuta, pe care o fredoneaza toata lumea, melodie care te face sa te simti bine de fiecare data cand o asculti.
Astfel ca, acei oameni aplaudau si erau bucurosi.
q.e.d.
Alt exemplu NLP ?!
Ganditi-va la o lamaie. O lamaie, mare si verde.
Nu-i asa ca ati inceput sa salivati ?!