de dEpEchEmIND » Dum Dec 05, 2004 8:14 pm
Acum vreau sa scriu in acest jurnal si cand am intrat aici aveam o idee formata, dar pe care am uitat-o, sau mai bine zis, m-am razgandit si era cat pe ce sa inchid. Totusi, incerc sa-mi amintesc...
Hai sa zicem ca exista un individ, un baietzas in varsta de vreo 16-17 ani pe nume Ted Packs(Pax) si traieste pe undeva, sa zicem...prin Germania. Are o familie, ca oricine altcineva, si o sora mai mica pe nume Amalia.
Intr-o zi de iarna vine pe la el bunica-sa sa stea de Craciun. Ca de obicei, ea isi aduce toate catrafusele, de la ace de cusut si andrele pana la bolul cu pesti, sa zicem... carasi, pe care ii iubeste foarte mult si carora le-a pus si nume: Roger si Molly. Chiar tzipa la ginere sa aiba mare grija cu bagajele, mai ales pestisorii, lasandu-l singur sa le care pe toate in casa. Bineinteles ca a adus si ceva cadouri pentru familie: fie-sii, Ingrid, mama copiilor i-a adus o rochie , pentru seara de Craciun, pentru ginere a adus un pulover tricotat, vechi si mancat de molii(niciodata nu i-a placut de el, deh!), pentru nepotzica Amalia, o papusica de portzelan, frumoasa si valoroasa, iar pentru "nepotzelul ei preferat" un ursulet Teddy, ca tot ii poarta numele si ca stie ca "Asta si-a dorit dintotdeauna". Ted al nostru se simte oarecum rusinat, dar se preface ca recunoaste ca "asa e", enervat de rasul sora-sii.
A doua zi, Ted se duce cu prietenii, Rick si Steve, la scoala si le spune de bunica-sa, ca a venit pe la el si ca a adus cadouri la familie. "Si, tie ce ti-a adus?" intreaba Rick. "Pai... un joc video". "Misto! Dupa ore venim la tine sa-l jucam" zice Steve, foarte entuziasmat. "S-a...facut!", raspunde Ted, parca disparandu-i expresia vesela de pe fata.
Dupa ore, Ted a venit cu prietenii lui acasa. "Unde-i jocul? Baga-l repede in aparat!" spune iar Steve. "L-am lasat aici... Amalia, mi-ai umblat tu cumva cu jocul?" Amalia era in camera ei cu Marble, prietena si vecina ei si ii arata papusica. Marble se arata foarte incantata de ea si o admira. "Ce-ai facut cu jocul meu video ala nou?" o intreaba Ted iarasi."Care joc video nou? N-ai primit nici un joc video." raspunde Amalia mirata. Deodata apare bunica foarte bine dispusa si ii spune lui Ted: "Vezi nepotzele, ca ti-am pus ursuletzul pe pat. Sa ai grija de el la noapte, sa-l invelesti sa nu-i fie frig." Rick si Steve stateau in spate si se spargeau de ras. Rick zice, abia stapanindu-si rasul: "Sa inteleg ca nu-i nici un joc video. Da' ... putem sa vedem si noi ursuletzul?". "Pai... da... dar promiteti sa nu spuneti la nimeni?". "Promitem..." spune Rick razand apoi isteric impreuna cu Steve care se tinea de el. Intra ei in camera. Ted era rosu tot la fata. "Asta e ursuletul...". Intra si Amalia si-i zice "Daca nu-ti place de Teddy, da-mi-l mie. O sa am eu grija de el, o sa-l culc, o sa-l hranesc si o sa-l fac fericit." "Hai ca asta-i buna Ted! Intr-adevar ne-am distrat foarte tare astazi la tine. A fost mult mai misto decat sa jucam un joc pe televizor." zice Rick, iesind pe usa. "Ramane... secretul nostru, da?", spune Ted, inca rosu ca marul. "Da, am inteles. Pa Ted, ne vedem maine la scoala!" "Pa...baieti!".
A doua zi, la scoala, Ted a ajuns mai tarziu decat prietenii sai in clasa, sau poate ca ei plecasera mai repede, nu se stie... Cum ajunge, toti colegii sai incep sa rada tare "Ce mai faci Teddy? Ce-ti face ursuletul? I-ai facut baie aseara?" "Vezi ca poate prinde coaja, daca nu-l speli! hahahahaha!" "Dormi cu ursuletzi in pat, ha?" Era clar, prietenii lui Ted spusesera la toata clasa despre intamplare. In pauza dintre ore, colegii l-au luat pe sus si pentru ca ningea afara si era zapada groasa, i-au dat un mozol de toata frumusetea "fetitei care doarme cu ursuleti"...Intr-o ora un profesor, il asculta pe Ted si acesta ridica in picioare. "Spune baiete odata lectia nu stam dupa tine toata ziua!" "Chiar asa, fetitzo, spune lectia. Trebuia sa-ti aduci ursuletzul cu tine, ca poate te ajuta el!", spune un coleg cu sarcasm, starnind din nou veselia in clasa.
La sfarsitul scolii, Ted rasufla usurat ca a scapat de cosmar, cel putin de-o parte din el, credea. Dar dupa coltz, apare bunica-sa: "Ted, nepotzele ce mai faci? A fost frumos la scoala? Ai luat note bune?" apoi in pisca de obraji. "O sa-ti dau si niste castane asa ca pentru nepotzelul meu preferat! Am venit dupa tine ca poate o sa te ratacesti si nu vreau sa se piarda copilashul." In spatele lui, colegii se prapadeau de ras, unii chiar se tavaleau pe jos la vederea "spectacolului". "Cine-a mai trimis-o pe asta dupa mine sa ma ia de la scoala?". "Vrei sa-ti dau o bomboana? Uite, ti-am cumparat!", zice bunica din nou."Asta-i prea de tot!" striga Ted si apoi o ia la fuga si se ascunde dupa un zid, departe de ochii lumii."Trebuie sa fac cumva sa scap de pacostea asta, de diavolul asta care-si zice bunica!"