jurna lu' bortzianu'

...pentru cei carora le place sa scrie

jurna lu' bortzianu'

Mesajde Bortzianu' » Sâm Aug 07, 2004 11:47 pm

dumineca 8 august 04
ce s-a intamplat nu mai stiu . probabil nimic memorabil.. . ce se intampla incerc sa inteleg, dar trece prea repede , sufocant de repede .. iar ce va fi e prea departe si prea tulburat ca sa privesc intr-acolo.
.. mda .. incerc sa iau si eu parte la terapia asta de grup .. a scrie despre tine nu e un lucru rau. uneori te ajuta sa te intelegi mai bine.. sa surprinzi incoerenta zilnica in cateva fraze coerente..
..e un pas: viteza zilnica, goana nebuna dupa un "loc pe care sa stai" ( ada ada .. ) , marsul cotidian cu noi nuante/valente -muncitoresCO-CApitaliste ( aceeasi marie cu alta palarie ) , prietenii obositi, tot mai obositi, barfa de colt - toti suntem politicieni, toti suntem nemultumiti,toti ne pricepem ..dar uitam - ne calmam - cand ajungem in fata ecranului color din casuta noastra - calduta atat cat ne permitem .. toate astea si inca alte multe .. ne fac sa uitam de noi. din ce in ce mai rar ne gandim pe noi. din ce in ce mai des suntem multumiti de imaginea reflectata de oglinda din hol.. e indeajuns pentru tot mai multi aceasta imagine ...
..da ..cred ca e bine sa scriu din cand in cand cate ceva despre mine .. asa ca sa mai imi amintesc de mine.. fac parte din ceva ce nu iubesc. fac parte din ceva ce ma sufoca, ma anuleaza, ma plafoneaza. fac parte si escapismul e in exprimarea interiorului meu, care uraste sa faca parte .. ciudat e ca singurul loc in care pot zbura nestingherit este IN MINE ..desi nu sunt nici prea inalt nici prea gras ..nici prea prea ...
..asa voi face.
..deci incep de astazi.
..adica voi continua maine...
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Mie Aug 11, 2004 11:54 pm

joi 12 august

... homo duplex..

..la partea aceea urata din mine ajung putine persoane. Doar cele care au acces la usita aia de un jenunchi, mica si ferecata cu multe lacate, care da spre sufletul meu ..multi au vrut sa intre. si putini au acceptat sa stea langa unu' care doarme cu o cusca in/langa cap..

.. e rau. e furios. nu vrea sa manance. nu vrea sa se spele. uraste sa doarma. nu accepta integrarea sociala. nu vrea ceva anume, crede ca sensul existentei sale este sa distruga ordinea altora, orice tip de ordine.. pentru ca a fost nascut cu un singur scop: sa rearanjeze. sa recompuna iluzia realitatii celor 5 simturi.. . sau poate 6. .. cred ca il are si pe al saselea ...

..e rau. de obicei il tin acolo, dupa usita aia de un jenunchi. l-am educat de ceva vreme. si de un timp nici mie nu imi mai vorbeste. asteapta ceva. ceva coace el acolo in intunericul ala.. stie ca il pot prinde de fiecare data cand scapa si totusi pentru pretul unei clipe de ravagii, face orice sa evadeze. il pedepsesc crunt de obicei si totusi incearca , incearca..

..de aceea sunt mai retras, mai calm, mai zambitor, mai tacut: am de lucru cu tembelu'...

..uneori, il mai las sa zburde pe scena . doar daca ii mai gasesc ceva tovarasi de joaca.
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Lun Noi 22, 2004 11:30 pm

22 nov. 2004

Ironic.

S-a sters o parte din jurnal. Tocmai acea parte in care spuneam ca traiesc o minune.

Mda.. :) . Trebuia sa stiu ca o minune vine brusc. Si ..se duce la fel. unde? .. de unde vine ...iarna ...probabil.

..Haz de necaz.. astepti o eternitate si .. se-ntampla totul atat de repede.. incat nici nu apuci sa te dezmeticesti. A trecut, te-a lasat mut ..incerci disperat.. sa o prinzi .. ca un aurolac , caruia i s-a furat punga ..Urla-n tine fiecare organ .. din toti porii tasnesc furii ..energii negative.. rosul din ochi , lumea din jurul tau se pierde in mazga.. nu-i mai vezi, nu-i mai auzi. nu-i mai ai, dar te au. aiurea alergi, departe fugi.. dar tu esti in acelasi loc: LOCUL IN CARE S-A INTAMPLAT. Nu te-aude nimeni .. oricum nu a vazut-o nimeni. asa ca nu vei fi crezut.. Ironic. s-a sters ce mi s-a luat. bogdaproste. si sar'na pentru masa.

... la inceput esti nervos . Urasti tot . Urasti chiar si minunea la un moment dat. aceleasi maini care au iubit-o, acum ar indeparta-o. aceeasi ochi pe care i-ai iubit. .acum te fac sa sangerezi cu fiecare clipire.. acolo-n mintea ta. aceleasi vorbe pe care le doreai auzite.. acum suna sec. sters. fals. . Acelasi om iubit la infinit, acum il urasti la fel de puternic. E posibil? E.

..Uneori alegem sa ne traim viata mancand, si pentru mancare. Alteori ne saturam si ..ar fi ..buna o gura de aer proaspat...mmm.... Apoi ..gata. .. inapoi la camara sigura.. Nevoia de siguranta e o boala .. NU poti fi sigur pe MAINE? nu..de aceea te inconjori cu maruntisuri SIGURE ..cat mai sigure.. iubitei siguri.. activitati sigure... prietenii sigure si ..necompromitatoare..... Mda.. Si uite asa ..e fericita toata lumea... Alteori ne siluim pe noi in noi ...pana .. cand operatia estetica de uratire ..reuseste. Alteori ne umplem golul din noi cu ..problemele altora.. Oricum am face.. da , avea dreptate o iubita mai veche: traim impreuna dar murim separat.. desteapta fata... Uneori ne saturam de nereusite si ne impacam cu gandul iubirii ultimului venit. ultimul care ne-a acordat iubirea lui, e cel mai de iubit..prioritar de iubit... frumoosss. educativ. spune-le si altora secretul fericirii tale.. sa avem o lume perfect fericita.. basmele cu jumatatea mea sunt valabile la hollywood.. probabil...

..de parca iubirea ar implica obligatoriu si fercire.. ca un bonus. .puah!

..Dar... sunt un om care a trait o minune. iar altii n-au. stiu. bogdaproste. si sar'na pentru masa. Acum pot muri zambind.
Bortzianu'
Junior Member

Înapoi la Scrieri, ganduri si jurnale