de useru_X » Lun Oct 30, 2006 9:10 am
Doua plimbari fara semnificatzie.
Este o veche traditzie in familia mea plimbarea cu matzele si cainii...De data aceasta la apel au raspuns Mitzi, Puf Roshu şi cei doi caini, Pablo si Cutza (nu le-am pus eu numele). Vata, motanul cel alb nu a binevoit sa apara, probabil dormea prin ceva cuibar. Matzele au somnul foarte adanc si lipicios.
Ca sa ajungem in padure tre sa traversam pashunea, unde matzele nu se simt foarte confortabil, din cauza spatziului deschis si a uliilor. Dar am ajuns imediat si in padure. Foarte aproape se casca o prapastie, de unde potzi vedea pana departe...mai exact potzi admira muntzii din zare, un deal impadurit in apropiere, drumul ce duce la gara si cel ce duce la biserica din sat. Cu ajutorul unui binoclu potzi spiona deci cine merge la gara si cine la biserica, cand vine postasul si alte asemenea aspecte.
Mitzi a ramas langa mine, iar puf roshu a diparut in adancul padurii.
Si m-am asezat confortabil pe marginea prapastiei, eram asigurat de niste copaci, si aveam sub mine un covor moale de muschi si frunze. Nu peste mult timp, am auzit cainii scartzaind jos, si am vazut o capra fugind printre copaci. Am apucat sa-i vad spatele negru, si "oglinda" (adica fundul alb, nush cum se zice, da in limbaj vanatoresc - oglinda). Si au fugarit-o cainii o vreme, si s-au intors cu limba de un cot. Foarte placut sa vezi cate-o salbaticiune.
Si era cald afara, si motzaiam tare bine acolo pe covorul de muschi. Am ajuns acasa cu frunze agatzate pe coate. Din padure adica.
.......................
Si am mers si dupa branza in sat. Soseaua merge paralel cu Crisul negru, care de data asta chiar era foarte negru si limpede, si plin de frunze uscate. Locul era plin de pescari, si unul chiar a prins un pestisor de o palma, ceea ce i-a umplut de sperantza pe ceilaltzi, cred.
La barul din sat, pe terasa, trei babe povesteau ceva. Una vorbea la telefonul fix. "Nu mai vorovi atata!! ca ghetzi cartela!!" ii aminti una de la masa. Cealalta se sesiza si termina rapid convorbirea inutila pe care o purta.
Peste drum, era parcata o masina mica cu remorca, vindeau varza o fetitza si tatal ei. Fetitza, care avea vreo 12-13 ani, baga varza in sac la un mosh, si ii alegea bucatzile mai mari, bune ptr sarmale. Scoate cantarul tati! ...asta vrobea la telefon de ceva vreme.... Baga tu in sac numa! Scoate cantarul tati ca nu vrea numai zece kile! Si mai baga vreo zece bucatzi in sac la mosh, ca sa mai treaca timpul, si mosul nu s-a opus chiar deloc. Si tot ea a luat sacul in bratze si l-a urcat la mosh pe bicicleta... Un copil, dar harnica, serioasa si responsabila.
........
puf roshu s-a intors abia a doua zi din padure...are el o carare a lui pe care merge la matze.