Marite opa,era vorba de un paradox in sfera religiilor monoteiste(eu is ateu,da m-am certat un pic cu nea parintele si stiu

).
Sa repet-oamenii astia zic ca dumnezeu e omnipotent,omniscient.Dar... cu mintea mea umila,o astfel de entitate trebuie sa fie tare nefericita,cu toti adoratorii pe care ii are(din convingere sau prin consrangere).Si un lucru nu-l poate cunoaste,find unica divinitate-felul in care a aparut.Poate deduce,dar nu poate avea cetitudinea..... Asa ca zeii singuri isi vor cauta mereu sfarsitul in speranta unui inceput.Nu de asta au creat ei adepti(fani)?Ca sa dea cu ei de pamant?Se poate ca unul dintre acestia va descoperi eventual modul in care dumnezeul poate parasi existenta sa insipida.... Si in acest scop,dumnezeu a introdus entropia,timpul pobabil,femeia si in general toate lucrurile(fiintele) al caror comportament este impredictibil.Dumnezeu isi atata adoratorii (fanii) cu pumni in cap,dorind ca un prunc sanul mamei eliberarea in haos a mintii lor fantastice si a puterilor lor neintrecute.Cat de anosta tre sa fie o exisenta in care nu concurezi cu nimeni?Pentru nimic?
Asta din moment ce tu esti ZEUL,FIINTA SUPREMA si ceilalti bieti pigmei care ti se inchina,iar unii au vise nebune ca ar da bine sa zica -"domne,io il iubesc pe dumnezeu!!!"Dumnezeu ramane in maretia lui,de neatins si de neinvins.Si chiar daca uneori dumnezeu pare a fi invins,nu e adevarat.....
iluzia oferita adversarilor pt a face jocul mai amuzant.Oricum si in aceasta situatie,dumnezeu are scuze tari-conexiune proasta intre ingeri si ahangheli,sfintii care nu mai merg ca inainte ca le-a ruginit senzoru.placile alea vizuale de intuneca mintile oamenilor din rai......
Asa ca opa,in maretia ta,raspunde-mi te rog la iaceasta dilema exisentiala,si eu ca un celebru personaj de aici de pe forum iti voi pune tigari de foi,ciocolata cu sare,McMeniuri sau ce mai doresti in maretia ta,tu,care esti atat de sus si atat d departe de noi.
(P.S. Kshu,chiar poti sa inchizi threadu',crede-ma,am vazut ca ai inchis si altele

Minunile astea de aici is un motiv in plus,imi doresc sa ramana ca un testament pt generatiile viitoare,un fel de cele 10 porunci dar fara porunci,odisee si iliada fara eroi,razboi fara varsare de sange.)
Ave fratii mei intru credinta,nimeni nu poate sa ia numele lui dumnezeu in LEJER.