Kumm
145 mesaje
• Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
interesanta este alegerea noului vocal in persoana lui catalin mocanu. fostul solist la promitatoarei trupa de new wave si brit pop din Timisoara PERSONA, e o achizitie excelenta. din pacate pentru noi timisorenii, faptul inseamna cumva trecerea intr/un con de umbra a celor de la Persona. apropos baietii vor cinta in 27 ianuarie la club pod 16 din tm cu gabi cherlia pe post de vocal. mult succes cata la kumm!
- bestrom
- Junior Member
mers, vazut... nu mi-a placut... vocea tipului e prea "sparta" pentru ce incearca el sa cante acolo (sper sa fie doar o parere de-a mea cauzata de spatiul stramt sau a oboselii mele care a tins catre irascibilitate), desi cred ca fanii inraiti au fost in extaz... Atmosfera a fost ok - cam inghesuiti, dar de unde loc in Laptarie? ... N-am rezistat decat pana la pauza de "pipi si de tigara"...
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
-
older - Mesaje: 699
pai la ce acustica "deosebita" are Laptaria nici nu ma mir ca a sunat "spart". eu am fost in Pub, la cluj. nici acolo nu e un sunet perfect, insa mie mi-a placut concertul si nu cred ca noul vocal are o voce sparta. mi se pare chiar un timbru apropiat de cel al lui byron...
- trumpet_freak
- Junior Member
Mda, de acord. Dar poate nu indeajuns de apropiat. Nu mi-e clar ce au vrut sa faca: sa-l inlocuiasca pe byron? sau... ? Fanii s-au extaziat la piese vechi. La piesele noi s-au chinuit putin; si-ti venea sa strigi: Byrooonnn!!!!
Ioana
----------------
Inaltam ziduri intre noi pentru a ne proteja castelele de nisip
----------------
- ywannish
- Junior Member
Kumm n-a stat in vocalist niciodata.Ok, cu venirea lui Byron au iesit un pic la rampa sa zicem, dar asta a fost si pentru ca au abordat putin un alt gen mai accesibil.
Poate ar trebui acum sa uite multe din piesele vechi si sa compuna altele noi pentru ca oamenilor le este greu sa nu faca comparatii intre cei 2 vocalisti.
Poate ar trebui acum sa uite multe din piesele vechi si sa compuna altele noi pentru ca oamenilor le este greu sa nu faca comparatii intre cei 2 vocalisti.
-
Syd - Junior Member
Ei as monsher!
older scrie:mers, vazut... nu mi-a placut... vocea tipului e prea "sparta" pentru ce incearca el sa cante acolo (sper sa fie doar o parere de-a mea cauzata de spatiul stramt sau a oboselii mele care a tins catre irascibilitate), desi cred ca fanii inraiti au fost in extaz... Atmosfera a fost ok - cam inghesuiti, dar de unde loc in Laptarie? ... N-am rezistat decat pana la pauza de "pipi si de tigara"...
Cam sparte sunt urechile acelora care s-au obisnuit cu aceeasi voce a domnului Byron: arogant pe scena si cu un vocabular cam putintel. Care parte din voce buna, prezenta sexy, piese noi foarte bune nu e pe intelesul tau?! Si de cand tre' sa sune domne' toate vocile a orientalisme doar ca sa ne aratam virtuosi in fata publicului? Publicul mai trebuie si crescut nu-i poti da la fiecare concert aceleasi hituri, ca pe alea le poate asculta si acasa sau la chef.
Sper ca n-ai rezistat numai din cauza necesitatilor fiziologice; ar fi o scuza usor penibila. Si daca vrei sa-i vezi si data viitoare, asculta-l pe Cata mai atent. S-ar putea sa-ti vindece putin urechea sparta de la prea multele inalte prea tari ale fostului vocal.
O zi buna si sa cresti mare!
- Caron
- Junior Member
[quote="ywannish"]Mda, de acord. Dar poate nu indeajuns de apropiat. Nu mi-e clar ce au vrut sa faca: sa-l inlocuiasca pe byron? sau... ? Fanii s-au extaziat la piese vechi. La piesele noi s-au chinuit putin]
pai stai sa te clarific; nimeni nu-l inlocuieste pe Byron in sensul ca ar dori sa-l imite, iar urechea unui public format intelege mai greut ca apare evident comparatia cu fostul vocal cand vine vorba de piesele vechi. Acele albume au fost facute poate pentru acea voce. Ma indoiesc de chinurile publicului la piesele noi. Ti l-ai imaginat pe Byron pe piesele noi? Nu ar avea feeling-ul si nici sensibilitatea sa cante altfel decat a facut-o. Fara prea mult efort ti se vor antrena coardele vocale sa strige Cataaaaaa!!! la urmatoarele concerte. Asculta, si nu te bloca in "oldies but goldies". Ca doar nu locuiesti cu bunica!
Sa auzim de bine! Sau, in cazul de fata, "sa auzim mai bine"!
pai stai sa te clarific; nimeni nu-l inlocuieste pe Byron in sensul ca ar dori sa-l imite, iar urechea unui public format intelege mai greut ca apare evident comparatia cu fostul vocal cand vine vorba de piesele vechi. Acele albume au fost facute poate pentru acea voce. Ma indoiesc de chinurile publicului la piesele noi. Ti l-ai imaginat pe Byron pe piesele noi? Nu ar avea feeling-ul si nici sensibilitatea sa cante altfel decat a facut-o. Fara prea mult efort ti se vor antrena coardele vocale sa strige Cataaaaaa!!! la urmatoarele concerte. Asculta, si nu te bloca in "oldies but goldies". Ca doar nu locuiesti cu bunica!
Sa auzim de bine! Sau, in cazul de fata, "sa auzim mai bine"!
- Caron
- Junior Member
Am fost si la concertul din Viking (nu m-am blocat :-) ). Ideea e ca nu-mi place sa ascult piesele “vechi” si sa-mi pun mainile la urechi de prea mult efort al unui vocal ce canta piese care nu sunt facute pentru vocea lui (cine a fost la concert stie despre ce vorbesc - yellow fever si 1000 de chipuri). E ca si cum as asculta un cover prost. Ma indoiesc ca Byron nu “ar avea feeling-ul si nici sensibilitatea sa cante altfel decat a facut-o”. L-am ascultat pe Byron cantant Zeppelin si nu m-am gandit ca Plant canta mai bine sau mai prost Gallows Pole.
Dar mi-am dat seama ce trebuie sa invete publicul: Kumm e o trupa, e mai mult decat membrii sai. Nu se pune problema ca suna mai bine cu Byron ci ca Byron suna bine la Kumm. N-am sa strig nicodata „Cataaa!!” daca il lasa vocea. Dar o sa scandez „Kumm” oricand.
Dar mi-am dat seama ce trebuie sa invete publicul: Kumm e o trupa, e mai mult decat membrii sai. Nu se pune problema ca suna mai bine cu Byron ci ca Byron suna bine la Kumm. N-am sa strig nicodata „Cataaa!!” daca il lasa vocea. Dar o sa scandez „Kumm” oricand.
Ioana
----------------
----------------
- ywannish
- Junior Member
[quote="Caron"]Destul de corect ce spui tu. Ma bucur ca incercam sa fim obiectivi. Cat despre noul vocal, hai sa-i acordam timpul de acomodare. Kumm se transforma, si schimbarea nu e tocmai rea, ba dimpotriva]
de acord, de acord!
pai, nu mai ramane decat sa ne vedem sanatosi cu totii la urmatorul concert Kumm in Bucuresti: 2 martie, in Club Preoteasa (Old School).
de acord, de acord!

Ioana
----------------
----------------
- ywannish
- Junior Member
Caron scrie:Cam sparte sunt urechile acelora care s-au obisnuit cu aceeasi voce a domnului Byron: arogant pe scena si cu un vocabular cam putintel. Care parte din voce buna, prezenta sexy, piese noi foarte bune nu e pe intelesul tau?! Si de cand tre' sa sune domne' toate vocile a orientalisme doar ca sa ne aratam virtuosi in fata publicului? Publicul mai trebuie si crescut nu-i poti da la fiecare concert aceleasi hituri, ca pe alea le poate asculta si acasa sau la chef.
usor ca n-am dat cu parul, ci doar mi-am esprimat umila parere... dar se pare ca orice critica este neavenita... eh... fanii astia
Caron scrie:Sper ca n-ai rezistat numai din cauza necesitatilor fiziologice]
Daca ai fi fost la concert ai fi stiut ca exprimarea cu pricina (de aia a si fost pusa cu ghilimele) ii apartine solistului vocal al acestei formatii: Catalin adicatelea... De plecat eu am plecat de mult ce mi-a placut...Caron scrie:Si daca vrei sa-i vezi si data viitoare, asculta-l pe Cata mai atent. S-ar putea sa-ti vindece putin urechea sparta de la prea multele inalte prea tari ale fostului vocal.
O sa ma rezum la inregistrari... cu sau fara Byron, cu sau fara Catalin.Caron scrie:O zi buna si sa cresti mare!
Asisderea.
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
-
older - Mesaje: 699
primul concert kumm din constanta
doar ce m-am intors de la concert...atmosfera nu foarte misto avand in vedere l ocatia si publicul linistit...adormit[club phoenix...public cu varste cuprinse intre 16-40 ani...mai multi adulti, care stateau linistiti pe scaune si priveau si se uitau urat la cei care vroiau sa se desfasoare...spatiu stramt deoarece au inghesuit muuulte mese...deci...fara furii fara pogo..
]
ca spectacol...palaria jos...i-am vazut pt a doua oara live[si mi s-a parut un spectacol mult mai reusit decat cel din vara din vama]...
Dominic a fost bestial...habar nu aveam ca poti folosi chitara drept instrument de percutie...sa nu mai vb de solo-ul de la tobe
Catalin mi s-a parut ok..adik nu am observat foarte mari diferente intre el si Byron din punct de vedere al timbrului vocal
p.s: mi-a placut faptul ca in timp ce cantau...fiecare parea ca e in lumea lui si totusi lumile lor se sincronizau perfect[cel putin asta a fost impresia pe care mi-au lasat-o mie]

ca spectacol...palaria jos...i-am vazut pt a doua oara live[si mi s-a parut un spectacol mult mai reusit decat cel din vara din vama]...
Dominic a fost bestial...habar nu aveam ca poti folosi chitara drept instrument de percutie...sa nu mai vb de solo-ul de la tobe
Catalin mi s-a parut ok..adik nu am observat foarte mari diferente intre el si Byron din punct de vedere al timbrului vocal
p.s: mi-a placut faptul ca in timp ce cantau...fiecare parea ca e in lumea lui si totusi lumile lor se sincronizau perfect[cel putin asta a fost impresia pe care mi-au lasat-o mie]
"Ar trebui pus un gratar la intrarea in orice suflet.Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul." M Sorescu
-
shiona - Junior Member
am fost si eu la concertul din Constanta si mi s-a parut cel mai misto concert la care am fost vreodata . Kumm sunt pizdosi rau . Catalin imi place mai mult decat Byron . hai pace 

is there anyone here interested in extra nipples o_O
-
screenager - Junior Member
pai am fost si eu la concertul din campina si nu este primul concert kumm la care ajung in schimb este intaia oara cand il aud pe catalin.
pot sa spun ca ast concert a meritat .. numai pt ceea ce au facut mihai iordache si dominic csergo.
vocea lui catalin - nu ma indoiesc ca s-ar potrivi la brit pop si din cate au inteles urechile mele albumul viitor cam asa va suna (asta ca sa nu fiu rau si sa spun ca ar fi o combinatie de radiohead si ceva nitel mai suparat ) . coverul radiohead a sunat superb , dar cantecele vechi kumm au sunat absolut aiurea (orice.. de la lipsa de armonie , trecand prin simple lalaieli , falsari pana la .. versuri uitate /:) si mai toate avand raspuns de la ceilalti aflati pe scena cate-o scurta si trista grimasa)
kumm este o formatie mare dar as vrea sa ascult un kumm dezlantuit si liber (cam asa cum era cu byron) nu un kumm adaptat unei voci si constrans de asta .
pot sa spun ca ast concert a meritat .. numai pt ceea ce au facut mihai iordache si dominic csergo.
vocea lui catalin - nu ma indoiesc ca s-ar potrivi la brit pop si din cate au inteles urechile mele albumul viitor cam asa va suna (asta ca sa nu fiu rau si sa spun ca ar fi o combinatie de radiohead si ceva nitel mai suparat ) . coverul radiohead a sunat superb , dar cantecele vechi kumm au sunat absolut aiurea (orice.. de la lipsa de armonie , trecand prin simple lalaieli , falsari pana la .. versuri uitate /:) si mai toate avand raspuns de la ceilalti aflati pe scena cate-o scurta si trista grimasa)
kumm este o formatie mare dar as vrea sa ascult un kumm dezlantuit si liber (cam asa cum era cu byron) nu un kumm adaptat unei voci si constrans de asta .
-
nachtwind - Junior Member
eu sincer nu am observat balbaieli sau versuri uitate...asta ori din cauza ca n-au fost...ori nu mi-am dat io seama[nu de alta da nu le stiu]...ori pt ca au stiut cum sa treaca peste fara sa se vada...o singura chestie am observat ca au schimbat nitel versurile la 1000 de chipuri[si parca suna mai aiurea asa]
ps: de unde stii ca Kumm-ul de dinainte nu era constrans de vocea lui Byron?pana la urma fiecare trupa are un stil dat de memrii ei si de ceea ce poate face fiecare
ps: de unde stii ca Kumm-ul de dinainte nu era constrans de vocea lui Byron?pana la urma fiecare trupa are un stil dat de memrii ei si de ceea ce poate face fiecare
"Ar trebui pus un gratar la intrarea in orice suflet.Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul." M Sorescu
-
shiona - Junior Member
poate la constanta or fi fost ceva mai putine balbe
.
e pacat ca zici ca nu le stii versurile , dar poate ai stat macar odata sa asculti cu atentie si sa le deslusesti (exista niset melodii ale caror versuri spun foarte multe .. vezi red coffee , de exemplu)
kumm acum fata de kumm inainte a parut un pic mai chircit si prea atent la reactiile solistului . byron - da , era arogant , da , era poate prea fad in vocabular dar putea sa-si controleze vocea foarte bine si kumm pe scena era superb (nu stiu ce rost ar avea sa discut daca erau sau nu constransi inainte , dar pot spune ca nu erau crispati - chestie care acum e prezenta)

e pacat ca zici ca nu le stii versurile , dar poate ai stat macar odata sa asculti cu atentie si sa le deslusesti (exista niset melodii ale caror versuri spun foarte multe .. vezi red coffee , de exemplu)
kumm acum fata de kumm inainte a parut un pic mai chircit si prea atent la reactiile solistului . byron - da , era arogant , da , era poate prea fad in vocabular dar putea sa-si controleze vocea foarte bine si kumm pe scena era superb (nu stiu ce rost ar avea sa discut daca erau sau nu constransi inainte , dar pot spune ca nu erau crispati - chestie care acum e prezenta)
-
nachtwind - Junior Member
poate la constanta or fi fost ceva mai putine balbe
e si asta posibil...sau l-a salvat chitaristu...ca mai canta si el
nu numai o data...de aproape fiecare data...nu-s genu care sa asculte ceva fara sa inteleaga ceea asculta[incepand de la melodie pana la versuri] numai ca nu-s chiar genul de om care sa retina foarte repede versurile melodiilor ascultate
pe de alta parte nu stiu cum erau ei cand era byron...i-am vazut doar la stuf unde din pacate nu bateam nici pana la scena si nici pan la ecran
-
shiona - Junior Member
sa fiu primul care scrie aici despre ultimul album Kumm?
Well, abordeaza parca un alt stil, pana aici is sigur ca nu gresesc.E mult mai cald, mai melancolic sau chiar depresiv decat ce auzeai inainte.Mie imi suna asa mai british, mai apropiat de Coldplay, Muse,The Verve, Placebo si cel mai mult Radiohead daca te gandesti la perioada post KidA.
Pe scurt: vocalist nou, gen nou pentru ei, un album foarte bun care merita ascultat.Asa ca asteptati-va la ceva nou fata de ce a cantat pana acum Kumm.Cu toate astea Kumm au ramas
.
Well, abordeaza parca un alt stil, pana aici is sigur ca nu gresesc.E mult mai cald, mai melancolic sau chiar depresiv decat ce auzeai inainte.Mie imi suna asa mai british, mai apropiat de Coldplay, Muse,The Verve, Placebo si cel mai mult Radiohead daca te gandesti la perioada post KidA.
Pe scurt: vocalist nou, gen nou pentru ei, un album foarte bun care merita ascultat.Asa ca asteptati-va la ceva nou fata de ce a cantat pana acum Kumm.Cu toate astea Kumm au ramas

-
Syd - Junior Member
Da :)
Fara sa fac prea multe comentarii, mie imi place Cata. Chiar cred ca se potriveste cu Kumm si cred ca in scurt timp chiar si publicul vechi va inceta sa-l mai compare cu Byron.
Si nu mai vreau
Sa nu mai vrei
Sa vezi ce n-ai sa poti sa iei
Cu mana ta de piatra
Sa nu mai vrei
Sa vezi ce n-ai sa poti sa iei
Cu mana ta de piatra
-
cora - Junior Member
Dragi prieteni,
Fani sau nu ai trupei KUMM sau pur si simplu interesati de muzica buna, va anunt cu bucurie ca s-a infiintat pe data de 13(!!!) septembrie forumul care se poate accesa intrind pe saitul http://www.kumm.ro. O data intrati in "meniu" veti gasi sectiunea "forum", un loc pe care il dorim plin de prieteni, de informatii privind activitatile trupei, si de ce nu? o intilnire a tuturor celor pe care ii unesc valori si sperante ca se pot intimpla lucruri de calitate in tarisoara asta.
peace.
Fani sau nu ai trupei KUMM sau pur si simplu interesati de muzica buna, va anunt cu bucurie ca s-a infiintat pe data de 13(!!!) septembrie forumul care se poate accesa intrind pe saitul http://www.kumm.ro. O data intrati in "meniu" veti gasi sectiunea "forum", un loc pe care il dorim plin de prieteni, de informatii privind activitatile trupei, si de ce nu? o intilnire a tuturor celor pe care ii unesc valori si sperante ca se pot intimpla lucruri de calitate in tarisoara asta.
peace.
support Travka, BIO, Grimus, Nociv, Oliver, Godmode, Du-te Vino. good music!
- trumpet_freak
- Junior Member
145 mesaje
• Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5