Exact asa am invatat, Raskol, prin tab-uri. Vezi tu, mie mi-a fost greu sa ma apuc de chitara, fiind stangaci nu stiam daca sa ma invat pe una normala, sau sa caut o chitara pe stanga.
Pana la urma, acum vreo doi ani, am luat o chitara acustica si i-am dat-o tatalui meu sa-i schimbe corzile pe stanga, apoi am incercat sa invat acorduri. M-am lasat repede, ma dureau degetele si nu se auzea nimic. Apoi am incercat inca odata dupa cateva luni pe dreapta, a fost mai rau.
Vara trecuta, mi-am cumparat o chitara Hora (reghin) model Iris, electrica, si am zis ca ma apuc serios de treaba. M-a ajutat un prieten de-al meu care e intr-o formatie :
http://www.rheniummusic.com, si m-a invatat toti termenii de tablatura, a doua zi, m-am apucat de treaba cu melodii precum Come As You Are si Take a Look Around. E altceva cand se aude ceva cand incepi sa canti, nu trebuie sa incepi cu notele neaparat.
Cand incerci un acord, te dor degetele si te lasi repede, pe electrica, e mult mai usor, si daca inveti dupa tablatura, iti formezi dexteritatea (precum am facut eu), cu unele melodii usuare, ai si satisfactie ca se aude, si incetul cu incetul mergi inainte. La fel si cu instrumentele, am inceput cu o Hora, un kkt de amplificator no-name si un multi-effects pad Korg (din 1992), si incetul cu incetul imi iau scule mai noi... Am un Ibanez, imi voi lua un Boss MT-2 Distortion si spre viitor sper sa ma pot muta pe un Marshall head + cab, e scump al dracului totusi.
Nu, nu am formatie, ma consider de nivel mediu la chitara, nu pot spune chiar incepator pentru ca un incepator nu poate tine nici un acord, pe cand mie imi iesa multe melodii. Am multe melodii in cap dar nu pot compune nici una decat mult mai prost de cat o am eu aici sus, pentru ca nu sunt destul de experimentat. Apropo, cant pentru mine, nu pentru nimeni altcineva.. Pana nu ma simt stapan pe chitara nu ma apuc sa compun nimic, nu o sa fiu ca ala de la Voltaj care compune melodii cu cateva "power chords", lucru extrem de simplu de facut.
Si nu ma astept sa ajung Clapton, Hendrix sau Van Halen prea curand