Buna,
Poate sunt persoane care se descurca mai bine cu programarea de pagini web. Eu sunt foarte incepatoare. Astfel ca am facut cateva pagini web (pentru intranet), dar m-am lovit de o problema.
Pe o pagina afisez anumite imagini care sunt schimbate zilnic. Si doresc sa imi apara data la care au fost create imaginile. Deci in principiu ar trebui sa apara pe pagina respectiva un text de genul
"Imagini din data de {data imaginii} ora 12 UTC".
Dar daca se intampla ceva si imaginile nu sunt create, nu as vrea sa-mi schimbe data de ieri (la care sunt valabile imaginile vechi). As dori sa se schimbe doar cand am imagini noi.
Am incercat cu JavaScript, folosind document.lastModified. Numai ca eu nu doresc sa-mi scrie data la care a fost modificata pagina .htm. Pe aceasta am creat-o si nu o mai schimb prea curand.
Eu m-am gandit ca cel mai usor ar fi sa citeasca dintr-un fisier de tip ascii, in care sa apara textul cu data la care sunt valabile imaginile (de ex. pentru imaginile cu data de azi in fisierul data.txt este scris 11.09.2005). Fisierul il pot crea pe o alta masina, si il voi pune pe server odata cu imaginile. Acest text doresc sa fie citit in momentul in care se deschide pagina web respectiva.
Sau poate sa verifice data uneia dintre imagini si apoi s-o afiseze pe pagina web.
Ma puteti ajuta cu vreo?? Altfel toate celelalte pagini web sunt create si doream sa le pun deja pe server. Dar m-am oprit in acest punct.
Multumesc mult!
Star.
Programare web - afisare on-line data alt fisier
1 mesaj
• Pagina 1 din 1
1 mesaj
• Pagina 1 din 1