blestem sau binecuvantare?

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

blestem sau binecuvantare?

Mesajde Mirela » Vin Noi 23, 2001 3:33 pm

ce este dragostea pentru voi?ce v-a adus,ce v-a rapit?fugim de dragoste sau o cautam neincetat,flamanzi de afectiune,de apropierea unei alte fiinte???
Mirela

Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde adriana » Dum Noi 25, 2001 8:28 pm

Initial trimis de mirela2001
ce este dragostea pentru voi?ce v-a adus,ce v-a rapit?fugim de dragoste sau o cautam neincetat,flamanzi de afectiune,de apropierea unei alte fiinte???

Eu cred ca dragostea e foarte importanta in viata, fara sa iubesti nu poti trai dar, de fapt, sa iubesti pe cineva sau nu, nu depinde deloc de tine!!! Nu poti sa apesi pe un buton ca sa iubesti si, dupaia, sa apesi pe un alt buton ca sa nu mai iubesti!!! Daca iubesti pe un baiat care e doar frumos dar care nu stie sa se poarte si chiar daca soseste un alt baiat nu foarte frumos dar atent, dragut care iti da sensatia ca esti unica, tot pe cel doar frumos o sa-l iubesti si asta-i culmea!!! Eu pot spune ca am suferit foarte mult cu baieti dar, m-am simtit si foarte fericita doar cateva momente e adevarat dar merita, e mai mult decat nimic!!!
Dar in viata, nu poti sa fi complect fericita, tot timpul exista o problema: daca te intelegi bine cu parinti si ai note bune, te certi cu prieteni, cand totul merge bine, prietenul te lasa, la orice secunda din viata, esti nefericita pentru ca vrei tot mai mult decat ai si viata nu-ti da ce vrei sau foarte rar!!
daca vreti sa-mi scrie-ti : diana.tothezan@wanadoo.fr
adriana
Junior Member

Re: Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde Mirela » Lun Noi 26, 2001 8:29 pm

ai foarte multa dreptate..............oricat rau se afla in iubire,putina fericire care se ascunde in ea MERITA!!!!!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Re: Re: Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde Vizitator » Mar Noi 27, 2001 8:22 am

Initial trimis de mirela2001
ai foarte multa dreptate..............oricat rau se afla in iubire,putina fericire care se ascunde in ea MERITA!!!!!

daca nu iubesti, atunci nu suferi.

daca iubesti, atunci gasesti fericirea.

It's a win-win situation! :D
Vizitator

Re: Re: Re: Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde adriana » Mie Noi 28, 2001 11:20 pm

[quote]Initial trimis de Anonim

It's a win-win situation! :D
[/QUOTE

Nu poti sa nu iubesti in viata pentru ca nu tu comanzi la inima ta sa iubeasca sau sa nu iubeasca, nu depinde deloc de tine!
adriana
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde Vizitator » Joi Noi 29, 2001 4:18 am

Initial trimis de adriana
Initial trimis de Anonim
[B]

It's a win-win situation! :D [/QUOTE

Nu poti sa nu iubesti in viata pentru ca nu tu comanzi la inima ta sa iubeasca sau sa nu iubeasca, nu depinde deloc de tine! [/B]

ba da
Vizitator

Re: Re: Re: Re: Re: Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde adriana » Joi Dec 06, 2001 11:26 pm

Initial trimis de Anonim

ba da

Nu, sincer nu vad cum ai putea sa decizi cine sa iubesti!! N-ai cum!!!
adriana
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blestem sau binecuvantare?

Mesajde Mirela » Vin Dec 07, 2001 4:11 pm

Nu, sincer nu vad cum ai putea sa decizi cine sa iubesti!! N-ai cum!!!

inima ta alege,n-ai ce face......uneori te indragostesti de persoana gresita,de cineva pe care nu ai vrea sa ai alaturi.........
NU!!! nu se poate "selecta"persoana pe care o iubesti.....la fel cum iubirea nu se invata,ci se simte!!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde Squall » Mie Dec 12, 2001 8:48 pm

Daca inima spune da, atunci nu poti sa te opui.
Dar mai exista si un alt membru cu drep de veto care isi poate exercita acet privilegiu: Ratiunea!
In momentul in care ambele spun "da" esti pierdut(a).
Squall

Mesajde adriana » Dum Dec 16, 2001 10:16 pm

Initial trimis de Squall
Daca inima spune da, atunci nu poti sa te opui.
Dar mai exista si un alt membru cu drep de veto care isi poate exercita acet privilegiu: Ratiunea!
In momentul in care ambele spun "da" esti pierdut(a).

Buna, ma numesc diana si gasesc ca ce spui este foarte interesant!! Poti, te rog, sa-ti continui idea? Dar cred ca esti si mai pierdut cand inima iti spune "da" si ratiunea"nu"!!
adriana
Junior Member

Mesajde adriana » Dum Dec 16, 2001 10:32 pm

Eu ce cred este ca dragostea e si blestem si binecuvantare pentru ca, in viata, nu poti sa traiesti fara sa iubesti, e imposibil mai ales ca dragostea nu tu o alegi ci inima ta, asta-i problema, nu noi alegem pe cine iubim ci inima alege in locul nostru!!!! Binenteles, cand iubesti, esti fericit, ai impresia ca totul iti merge la perfectie, traiesti ca intr-un vis dar, dupaia, cand te certi cu persoana pe care o iubesti si va despartiti atunci totul devine din ce in ce mai complicat!!!Dar viata continua si tu trebuie sa continui cu ea!!!Cand suferi, pe moment, e oribil dar inveti enorm de mult cu experiente, daca-n viata n-ai suferi, daca totul ar fi perfect, n-ar fi viata asa de interesanta dar toate chestiile astea o fac mai interesanta!!! In orice caz, ce-i clar e ca in viata mai bine e sa ai o inima din piatra, sa ascunzi tot ce gandesti si tot ce simti decat sa fi sentimentala si sa lasi pe ceilalti sa vada tot ce-i in tine!!! Zic asta pentru ca eu sunt cat se poate de sentimentala si e asa de oribil sa fi prietena cu cineva, sa-i spui ce gandesti si ce simti intr-un moment cand totul iti merge rau si dupaia persoana respectiva sa se serveasca de asta contra ta!!!! Nu mi sa intamplat asa ceva dar, din pacate, am realizat mult prea tarziu ca nu poti sa ai prieteni cu adevarat, nu trebe niciodata sa spui la cineva probleme tale, numai in tine si in parinti tai poti sa ai incredere, doar atat!!!Sa sti ca si sa fi buna cu ceilalti nu-i bine pentru ca lor nu le pasa, ah da, tu trebe sa faci nu stiu ce ca sa le convina dar, cand e vorba ca ceilalti sa fie draguti cu tine, e ca si cand ai vorbi cu un zid!!! Oameni sint rai asa ca de ce tu sa fi buna?????Sincer de ce sa faci la ceilalti pe plac si ei nimic????
Poti raspunde la intrebarea asta????
adriana
Junior Member

Mesajde Squall » Lun Dec 17, 2001 10:46 am

Daca inima spune "da" si ratiunea spune "nu"...hmmm, este de obicei situatia de genul: "m-am indragostit de iubita celui mai bun prieten". Este cazul in care tii foarte mult la persoana respectiva dar sti ca nu poti fi cu ea din diferite motive. O iubire pierduta, sau poate nu...iti vei asculta glasul inimii sau vocea ratiunii? Fiecare va decide cum va proceda in continuare.
Faptul ca esti o sentimentala, poate o persoana deschisa care pune mare pret pe prietenie este un lucru de care nu se bucura multi, dar in acelasi timp cineva care se bucura de aceste calitati este si vulnerabil(a) in fata celor care se folosesc de ele pentru interese personale, ranind in acelasi timp persoana respectiva.
Cea mai mare greseala este sa te inchizi in tine, sa suferi in tacere, sa crezi ca toti te-au tradat, crede-ma, am trecut prin aceasta experienta si nu o doresc nici dusmanilor mei.
Nu trebuie sa le faci lor pe plac, sa fii cum vor ei, trebuie sa fi tu insati si sa faci ce vrei tu, chiar daca nu este pe placul lor uneori. Daca ei sunt cu adevarat prietenii tai vor fi de acord cu tine.
Sper ca raspunsul meu sa fi fost pe masura asteptarilor tale.
Squall

adriana!!

Mesajde Mirela » Lun Dec 17, 2001 6:08 pm

Binenteles, cand iubesti, esti fericit, ai impresia ca totul iti merge la perfectie, traiesti ca intr-un vis

nu e chiar asa!!gndeste-te la cazul inima spune da,ratiunea spune nu!!cunosc multe persoane care au fost/sunt/vor fi nefericite tocmai pentru ca sunt indragostite.....nu e nevoie sa te certi cu persoana iubita ca sa fii nefericit in dragoste.

! Oameni sint rai asa ca de ce tu sa fi buna?????Sincer de ce sa faci la ceilalti pe plac si ei nimic????

pentru ca altfel ai deveni la fel de josnici ca si EI!!!

am gasit asta intr-o carte pe care am citit-o mai demult...."i'd rather be a foolish selfish woman than a foolish,incurable romantic one!!cunteti de acord sau nu??
Mirela

Sa-mi dau si eu cu parerea...

Mesajde Aragorn » Joi Dec 20, 2001 3:36 am

Pentru mine dragostea e cel mai frumos lucru posibil (momentan?)
Ma simt asa de bine in prezenta persoanei iubite incat nu prea e nimik pe lkume sa-mi schimbe parerea.
Poate sunt prea tanar, poate nu... dar eu mi-am gasit jumatatea mea si sunt cel mai fericit de pe lume :) daca se poate spune asa.
Dar de ce sa va mai aburesc degeaba? Va las sa gasiti si voi iubirea adevarata, daca n-ati gasit-o inca...
Bogdan
Aragorn
Junior Member

Mesajde Werde » Sâm Dec 29, 2001 9:18 am

Dragostea, un blestem ascuns intr-o binencuvantare.

Cu cat te afunzi mai adanc in ea, cu atat mai mult suferi. Nu zic ca suferinta nu merita. Trebuie insa sa fii o persoana echilibrata, inima poate zice 'da' dar trebuie sa fii atent sa nu te lasi prea mult pe seama ei. Intradevar, o inima de piatra e de preferat, dar asta iti rapeste prea mult din umanitate. Mai degraba creeaza impresia unei inimi de piatra. Asta te va ajuta in relatiile cu 'prietenii in care nu poti avea incredere'. De fapt asta cautam cu totii pana la urma, cineva in care sa avem incredere sa ne depozitam sperantele. daca tu ai gasit 'momentan' persoana respectiva, atunci felicitari bogdane; ai grija sa nu iti scape.

dragostea e o suferinta, o suferinta dulce-amara.
Werde
Junior Member

dragostea?????????

Mesajde babyanca » Joi Mar 04, 2004 1:33 am

Mirela scrie:ce este dragostea pentru voi?ce v-a adus,ce v-a rapit?fugim de dragoste sau o cautam neincetat,flamanzi de afectiune,de apropierea unei alte fiinte???

Ce mi-a adus? Neliniste
Ce mi-a rapit? Prietenie

In afara de faptul ca ... am pierdut ceea ce credeam ca este o prietena buna..... dar s-a dovedit a fi contrariul.......am mai pierdut increderea in El, am pierdut incredearea in mine... deci pentru mine... chesti asta numita dragoste... nu-mi aduce bucurii.... Dar cum speranta moare ultima...... sa speram ca totul se compenseaza, nu?
Lasand la o parte pesimismul...... dragostea este binecuvantare, atata vreme... cat nu se transforma in blestem, dar pentru a putea gusta din deliciile ei, trebuie sa ne asumam si riscul unui blestem, ce ar putea sa apara mai tarziu, sau niciodata...............
:-;
[size=84]Nimic nu e imposibil... poate doar un pic dificil[/SIZE]
babyanca
Junior Member

Mesajde Superba Oana » Joi Mar 04, 2004 2:01 am

se spune ca in dragoste trebuie sa suferi ca sa poti trai sentimentul de a iubi la adevarata sa valoare...sau ceva de genul asta
If I could rearange the alphabet, I'd put U and I together
Superba Oana
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Mar 04, 2004 2:09 am

Important este sa ne iubim intre noi si sa ne avem ca fratii. Desi uneori dragostea ne aduce durere in suflete, la un moment dat se asterne pacea si linistea...asa cum norii negrii se risipesc si ramane cerul albastru deasupra marii in care se afla delfinii si balenele. Cel care nu a avut parte de dragoste este un om sarac. Bineinteles, in primul rand trebuie sa avem sanatate, ca-i mai buna decat toate.

Am retinut un pasaj din Biblie, referitor la asta.
Ochii Domnului sunt de zece mii de ori mai luminosi decat soarele si privesc la toate caile oamenilor si vad toate partile cele ascunse.

Niciodata nu tre' sa ne pierdem sperantza, dragi prieteni. Asta vrea sa spuna pasajul de mai sus.

Si ca sa raspund direct la intrebarea din titlul acestui subiect, as putea spune ca dragostea este tot'odata blestem si binecuvantare. Asta se vede si in Lord of the rings, film a carui ultima parte a fost premiata cu 11 Oscaruri, inclusiv pentru cel mai bun film al anului. Care este !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde babyanca » Joi Mar 04, 2004 9:05 am

Initial trimis de adriana
[B]

ba da

hmm......inseamna ca nu ai dat peste iubire........ e imposibil sa o ocolesti, chiar daca ratiunea iti spune ca ar fi mai intelept sa o faci... iubirea are propriile legi, singurele pe care le respecta, sa ne obisnum cu ideea :-;
[size=84]Nimic nu e imposibil... poate doar un pic dificil[/SIZE]
babyanca
Junior Member

Mesajde MasterPiece » Joi Mar 11, 2004 11:46 am

pai dragostea e un rau necesar. Parerea mea
MasterPiece
Junior Member

Înapoi la Antichitati