Expresii de balta...
33 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Expresii de balta...
Stand atatia ani in "Regie", Bucuresti, am intalnit o gramada de oameni din toate colturile tarii, si odata cu ei am auzit tot felul de expresii haioase si jargon... Spre exemplu, mi-a placut mult o expresie auzita la niste moldoveni: "Taci ma, ca ti burdushasc di biehai!"... De asemenea, cand am ajuns aici, le-am facut astora cunostinta si cu ceva jargon de pe la mine... S-au uitat stramb cand le-am zis ca am baut la un chef mai mult si "am dat vulpea"... Adica am borat... Apoi am avut un soc aici in Bucuresti cand am aflat ca "ciumeg" inseamna "smecher", pentru ca la noi inseamna "cocalar", "imputit", etc... Sau daca unul te enerveaza, ii spui ca e un "toi jegos"... Deocamdata atat "imi bese mintea", daca imi aduc aminte, mai spun...
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Eu am avut tangentze cu moldoveni in armata shi pot sa spun ca m-au "impresionat" la culme cu unele expresii de-ale lor:
- cand se dadea stingerea se striga de catre moldoveni"ushidy ai beaca"
- dorintza napraznica de a face secs "ma seaca dorul dy bishboashca"
Deocamdata atat imi vine in minte pe moment.Sigur o sa revin!
- cand se dadea stingerea se striga de catre moldoveni"ushidy ai beaca"
- dorintza napraznica de a face secs "ma seaca dorul dy bishboashca"
Deocamdata atat imi vine in minte pe moment.Sigur o sa revin!
-
paiacec - Mesaje: 4901
Multe expresii sunt si prin Titan pe la noi.
Una pe care o stiu de la Aliosha : "esti lache? " . Se foloseste cand vrei sa intaresti spusele cuiva sau sa iti arati admiratia asupra unui anumit lucru sau cand vrei sa te arati foarte mirat de ceva.
Aliosha : "bai Gabi....esti lache ? erau doua femei tari in discoteca aseara....."
Una pe care o stiu de la Aliosha : "esti lache? " . Se foloseste cand vrei sa intaresti spusele cuiva sau sa iti arati admiratia asupra unui anumit lucru sau cand vrei sa te arati foarte mirat de ceva.
Aliosha : "bai Gabi....esti lache ? erau doua femei tari in discoteca aseara....."
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
parerea mea este ca depinde de contextul in care este folosita expresia si de tonalitatea vocii. (cam ca forget about it din Donnie Brasco)
Asa ca....aia ca lache inseamna si ce am spus eu.
Exista pe piatza dictionar de slang englez & francez. Ma intreb de ce nu apare si unul roman-roman.
Asa ca....aia ca lache inseamna si ce am spus eu.
Exista pe piatza dictionar de slang englez & francez. Ma intreb de ce nu apare si unul roman-roman.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
expresie de balta ... expresie de expresie ... descoperita in acest week-end la intalnirea forumista ... o expresia de care eu si iubi koala suntem tare mandre ... sper sa ramana o expresie consacrata .... SA MOARA MOGAAAAaaaa !!!!
Sie verlieren nie, indem Sie lieben. Sie verlieren immer, indem Sie zurück halten.
-
Briatore - Junior Member
doo expresii folosite in familia mea:
-maica-mea: vorbesti in dodii
-bunica-mea: vorbesti in bobote
-maica-mea: vorbesti in dodii
-bunica-mea: vorbesti in bobote
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
-
Mirela - Mesaje: 2566
Mi-am adus aminte , in sfarsit , de niste expresii :
" rí£totit" = ametit , beat .. ceva de genul asta cel putin cuvantul era folosit in acest sens
"condrí£tzei" = folosit ca " ai condratzei in fund ? " adica , nu stai linistit/a ; expresia vine de prin Moldova
" iti dau una in fund de ti se lipeste kktul de cerul gurii" - nush de pe unde e sau de unde am auzit-o ..
" iti dau una de te fac mamaliga" - asta cica o foloseam cand eram mica .. asa o fi ...
Cam atat imi aduc aminte ...
" rí£totit" = ametit , beat .. ceva de genul asta cel putin cuvantul era folosit in acest sens
"condrí£tzei" = folosit ca " ai condratzei in fund ? " adica , nu stai linistit/a ; expresia vine de prin Moldova
" iti dau una in fund de ti se lipeste kktul de cerul gurii" - nush de pe unde e sau de unde am auzit-o ..
" iti dau una de te fac mamaliga" - asta cica o foloseam cand eram mica .. asa o fi ...
Cam atat imi aduc aminte ...
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
-ai mancat ca moldoveanu: ai mancat ca un nesatul
-a da la scoica,sau a da in genta-nu cred ca e nevoie de traducere
-usca-mi-as sosetele pa mormantu ma-ti sau tara-mi-as coaiele pa mormantul ma-ti
-a arde la baterie
-a da la ociul maro
-bah n-ai vrea sa-mi tragi iepurasu-n ciocolata?-sa te F...in cur
-shogor-in ardeal unu a carei prietena e arsa la baterie si de altii fara ca el sa stie
-s-a teminat lumea-e mishto
-futu-mas pa covoras expresie picanta fara o utilitate spacifica
-a canta la taragot cu gushe sau la clarinet cu greutatzi-Mi-a suflat bagaboanta azi noapte in clarinet de i-au saltat greutatzile
o sa-mi mai vina si altele,cred ca-s destule astea:o
-a da la scoica,sau a da in genta-nu cred ca e nevoie de traducere
-usca-mi-as sosetele pa mormantu ma-ti sau tara-mi-as coaiele pa mormantul ma-ti
-a arde la baterie
-a da la ociul maro
-bah n-ai vrea sa-mi tragi iepurasu-n ciocolata?-sa te F...in cur
-shogor-in ardeal unu a carei prietena e arsa la baterie si de altii fara ca el sa stie
-s-a teminat lumea-e mishto
-futu-mas pa covoras expresie picanta fara o utilitate spacifica
-a canta la taragot cu gushe sau la clarinet cu greutatzi-Mi-a suflat bagaboanta azi noapte in clarinet de i-au saltat greutatzile
o sa-mi mai vina si altele,cred ca-s destule astea:o
- el MaLeFiCo
- Junior Member
O injuratura care imi place mie: "Pisa-te-as in cur de sclav!". O varianta la "Ba, esti lache" ar fi "C'esti copac?". Si o ultima chestie pe care am auzit-o in tren la niste baietasi cate vindeau bere minerala si apa rece: "Sa moara Adita!". Va dati seama cata credibilitate castigati in fata prietenilor daca folositi expresia asta...
indescifrabil
-
Expresii aflate de pe la scoala:
- bai, daca afla ai mei de 3'iu asta , imi iau stresu' diseara! (maninc bataie)
- bai, fac eu misto de tine? Daca eu fac misto de tine, misto sa ma faca Dumnezeu!
Si una de pe la moldovenii de peste Prut:
"Cind am ajuns in Romania mi s-o stricat masina si o trebuit sa stau o zi in plus in Iasi ca s-o REGULEZ !?!"
- bai, daca afla ai mei de 3'iu asta , imi iau stresu' diseara! (maninc bataie)
- bai, fac eu misto de tine? Daca eu fac misto de tine, misto sa ma faca Dumnezeu!
Si una de pe la moldovenii de peste Prut:
"Cind am ajuns in Romania mi s-o stricat masina si o trebuit sa stau o zi in plus in Iasi ca s-o REGULEZ !?!"
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
"te pis in cur" ; "suge-o-n cur" ; "suge-l de pula pe tactu cand se pisa" --> groaznic,nu? le-am auzit fara sa vreau din gura unui cretin...
edit by Mosh : a nu se confunda injuraturile cu expresiile de balta. pe viitor sa nu mai venitzi cu asa ceva.
edit by Mosh : a nu se confunda injuraturile cu expresiile de balta. pe viitor sa nu mai venitzi cu asa ceva.
quod me nutrit me destruit
-
Jasmine - Junior Member
Ieri eram la posta sa trimit o scrisoare si in fatza mea o femeie la 50 de ani i se adreseaza postaritzei : "mama, a venit alocatiile la aia mici ? ca nu mi-a venit nimic la cutie. ca le fura bagabontzii. prapad face. sta seara la vraja si se mai plictiseste si umbla la cutiili postale."
Mi-a placut cum a spus...sta la vraja .
Deci o expresie de balta nou invatzata de mine : a sta la vraja. (probabil se refera la a sta in fatza blocului la o tigara, un banc , o fata, o bere....etc. )
Mi-a placut cum a spus...sta la vraja .
Deci o expresie de balta nou invatzata de mine : a sta la vraja. (probabil se refera la a sta in fatza blocului la o tigara, un banc , o fata, o bere....etc. )
-
Soacra mea zice, cind o mai intreb la telefon ce face:
" Aici cu d-na. Cojocaru, mai stam si noi DE TAINA..."
Soacra mea e ardeleanca, iar d-na Cojocaru e vecina ei de apartament.
" Aici cu d-na. Cojocaru, mai stam si noi DE TAINA..."
Soacra mea e ardeleanca, iar d-na Cojocaru e vecina ei de apartament.
aizzz&co
-
Necko - Mesaje: 4348
mai adaug si io cateva
pt ceva care s-a invechit sau e cunoscut de toti "sunt fumate"
cand te exprimi cuiva "ce faci mosule" ,"ce faci vere"
si o injuratura care m-a lasa "masca"
"sa iti iau mortii in gura"
pt ceva care s-a invechit sau e cunoscut de toti "sunt fumate"
cand te exprimi cuiva "ce faci mosule" ,"ce faci vere"
si o injuratura care m-a lasa "masca"

Nu tuturora li-i dat sa zboare, dar cati nu stiu sa se tarasca
- georgeones
- Junior Member
Am unul in camin, i-am pus porecla Breloc... E genul ala de om care de mic s-a hotarat ca vrea, cand se face mare, sa devina musafir... Vine, sta un pic, iti mai cere o tigara, inca una, dupa aia nu mai cere, ia direct din pachet... Si e si pretentios, fumeaza numai Altora... Apoi la plecare iti mai cere un pic de sare, sau zahar, ca de fapt de aia cica venise, ca facea o ciorba/un ceai... Intr-un cuvant, putzangutanu' asta atarna, sta pe capul tau pur si simplu. Si daca stau sa ma gandesc, sunt o gramada de breloci in jurul meu, dar asta e Tatalor...
indescifrabil
-
33 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2