adica in cazu de fatza,cu A-1.A+1.... I-1.I+1 numere prime.Suma pe linie/coloana/diagonala 3E,suma totala 3*3E=9E.A,B,C,D,E,F,G,H,I-se divid cu 2 si 3(reducere la absurd,e evident).A+I=D+F=G+C=B+H=2E.Lucrand in multimea nr naturale,cu numerele distincte,obtinem 4 numere mai mici si 4 mai mari decat E,dar mai mici decat 2E.
In continuare notam A=6a,B=6b.... (in caz ca ajungeti la constructie,a,b...i nu se pot termina cu cifrele 1,4,6,9-cele cu 1,6 duc la divizibilitate cu 5 daca luam moneda,cele cu 4,9 duc la divizibilatate cu 5 daca adaugam moneda.ajungem la sirul de intregi 1,2,3,5,7,10,12,13,15,17,20....pastram numerele care corespund,mai trebe scoase )
Constructie-presupunand ca am ajuns in cautari la 45(corespunde)conideram 45 centrul patratului.Avem nevoie de lista cu numere corespunzatoare pana la 90.
Daca reusim 4 descompuneri distincte ale lui 90 adica (45*2) cu numere din lista ex 38+52(corespund,una descompunere,mai trebe 3 ).Daca reusim sa gasim cele 4 descompuneri si sa construim patratul,suma va fi 45*6*9=2430(adica lovele ce a luat matematicicanu)
A B C a b c
D E F d e f
G H I g h i
(astea fura doar niste idei inspre ajutorul celor de-or mai incerca,tre sa fie si o demonstratie matematica eleganta da e la hova )
Si Edith-sa nu-mi spuneti ca-s incoerent,ca stiu alte idei nu este deocamdata...
sam bag poola-n perspicacitatea lu incoherentu ex the blue!
Sa mor io daca mai intru vreodata pa threadu ala!