superstitii.....
48 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Nu sint o fire superstioasa si ma bucur pentru asta ,nu cred in pisica neagra,de fapt mie imi aduce noroc tot ce tine de numere fara sot sau de zile fara sot,cum ar fi 13 ,marti,imi aduc aminte cind eram mica mama ma lua cu ea la doctorita ei sa-i aduc noroc ,cica ,sa-i mai dea ceva zile de concediu medical si cum avea numai martea program ,ma lua pe mine drept talisman.
Cred in zodii si in ceea ce se spune despre ele,de ce cred,ca unele sau adeverit si am motive sa cred in ele,iar daca ziua incepe prost la mine, se termina cu bine,mai rar asa zile ,dar au fost destule.Ginduri negre imi fac mai tot timpul si imi iese bine,ginduri pozitive nu prea ,pentru ca atunci e tocmai invers de cum gindeam.
Aaa,mi-am amintit ceva,nu stiu daca ar fi o superstitie ,dar de fiecare data cind am vorbit cu studenti,cind am avut o relatie cu baieti studenti nu mi-a mers niciodata,de aceea am evitat sa imi fac iubiti studenti si nu am regretat.
Cred in zodii si in ceea ce se spune despre ele,de ce cred,ca unele sau adeverit si am motive sa cred in ele,iar daca ziua incepe prost la mine, se termina cu bine,mai rar asa zile ,dar au fost destule.Ginduri negre imi fac mai tot timpul si imi iese bine,ginduri pozitive nu prea ,pentru ca atunci e tocmai invers de cum gindeam.
Aaa,mi-am amintit ceva,nu stiu daca ar fi o superstitie ,dar de fiecare data cind am vorbit cu studenti,cind am avut o relatie cu baieti studenti nu mi-a mers niciodata,de aceea am evitat sa imi fac iubiti studenti si nu am regretat.
''Pe masura ce aflu mai multe ,imi dau seama ca nu stiu nimic.'' SOCRATE
- ROBAKITA
- Junior Member
cred 100% in ce imi spune horoscopul. poate de asta se adevereste tot timpul ce mi se prezice in zodie ................. .... .... ...........mult pomenita putere a subconstientului...............................................................
- crisiuby
- Junior Member
Din nefericire sunt extraordinar de superstitioasa... Cred in pisica neagra, majoritatea zilelor de marti sau sambata 13 stau in casa, iar horoscopul este pentru mine litera de lege. Intr-un fel este bine pentru ca, cred eu, asa pot sa evit multe lucruri rele care mi se pot intampla, dar intr-un fel este rau, pentru ca eu nu cred ca iti poti schimba destinul in cateva zile... In nici un caz evitannd ceea ce urmeaza sa ti se intample...
Nu fi trista daca voi pleca/Fiecare are calea sa!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
- Cruela
- Junior Member
Eu nu sunt asa de superstitioasa. Sunt doua lucruri care ma fac sa fiu superstitioasa: intorsul inapoi cand ai uitat ceva si atunci cand imi fac planuri dinainte. In rest, pentru mine atunci cand trece vreo pisica neagra prin fata mea.......nu se intampla nimic. Numarul 13 totdeauna mi-a tinut noroc. Odata am castigat un concurs cu numarul 13. Am locuit la numarul 13. Deci..........nimic nu mi se intampla de rau. Zbatutul ochiului nu inseamna nimic. Cam atat. Ciao
O mare durere sa iubesti, o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere.
Nu exista secrete pe care timpul sa nu le dezvaluie.
Nu exista secrete pe care timpul sa nu le dezvaluie.
- dirklady
- Junior Member
Eu cred ca superstitiile au fost inventate de oameni care voiau neaparat sa atribuie un oarecare ghinion altor chestii decat intamplarii sau vreunei greseli proprii de ex. unul care se intalneste cu o pisica neagra si-l calca masina dupa aia poate pur si simplu n-a fost atent la trafic sau unul care trece pe sub o scara si se trezeste cu vopsea in cap ar fi trebuit sa-si imagineze ca galeata respectiva poa' sa fi fost agatata prost, nu? etc. etc. etc....
- deadraiser
- Junior Member
Cind visez pisici imi merge extraordinar toata ziua. Cu cit mai multe pisici, pisoi, motanei, mitze, cu cit mai multe culori si temperamente, cu atit am mai mult succes!
De asemenea, nu vorbesc nimanui despre proiectele mele pina nu se realizeaza. Dar de fapt nu cred ca e superstitie, ci mai degraba teama da a nu ma face de rusine daca nu-mi iese nimic.
A, si am mai observat ca intotdeauna cind mi s-a intimplat sa ma ratacesc cu mijloacele de transport in comun, sa incurc statiile si sa nu mai stiu unde ma aflu, era data de 13, marti sau vineri. A fost o constatare ciudata, dar inca nu cred in asa ceva. Oricum, nu mi s-a mai intimplat de cind am masina!
De asemenea, nu vorbesc nimanui despre proiectele mele pina nu se realizeaza. Dar de fapt nu cred ca e superstitie, ci mai degraba teama da a nu ma face de rusine daca nu-mi iese nimic.
A, si am mai observat ca intotdeauna cind mi s-a intimplat sa ma ratacesc cu mijloacele de transport in comun, sa incurc statiile si sa nu mai stiu unde ma aflu, era data de 13, marti sau vineri. A fost o constatare ciudata, dar inca nu cred in asa ceva. Oricum, nu mi s-a mai intimplat de cind am masina!
-
bad bad Annie - Junior Member
Singurele superstitii pe care le am sunt: Daca imi taie calea o pisica neagra imi merge bine toata ziua. Cifra 13 imi poarta noroc, iar daca este marti sau vineri si mai este si data de 13 este OK.
[font="]Fiecare generatie se crede mai inteligenta decat cea dinainte şi mai inteleapta decat urmatoarea. (George Orwell)[/font]
-
SCORPY - Junior Member
momentan am o singura superstitzie shi anume ca daca imi fac planuri amanuntzite vizand nishte kucruri/fapte ce urmeaza a se intampla, acestea nu se ma materializeaza!
in facultate aveam o superstitzie comuna cu catziva colegi: nu treceam pe sub nishte arcade de pe un anume pasaj din cluj, caci exista credintza ca ne vom pica examenele daca o facem...
Le-am picat shi fara a trece pe acole, dar superstitzia a dainuit shi chiar shi acum ma mai surprind ca ma duc pashii in alta directzie cand ajung in zona!:)
in facultate aveam o superstitzie comuna cu catziva colegi: nu treceam pe sub nishte arcade de pe un anume pasaj din cluj, caci exista credintza ca ne vom pica examenele daca o facem...

[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color][/color][/color]
[/color][/color][/color][/color]
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
oops. superstitii. ceva ce iti ecsplica toate relili de pe lume.
intr-adevar sa stiti ca atunci cand v-ati rupt piciorul este din cauze de motiv ca ati vazut o pisica neagra varsand sarea. in nici un caz din cauza ca dormeati pe voi in picioare "ca calu".
sau cand nu iti amintesti nimic in fata lucrarii este din motiv de cauza pentru ca te-ai spalat pe cap cu sampon anti memorie. tulai, aratati-le si celor de la Siaiei, Caghebe si Serei samponu ala sa nu se mai chinuie cu spalari complicate de creier. in nici un caz nu este vina faptului ca nu ati citit ni'ica.
am auzit de curand de un caz socant de superstitie: daca trece o pisica prin fata masinii se fac doua lucruri: se da masina in spate de trei ori sau se cauta repede un alt drum. O solutie: treceti pe contrasens, ca poate ie considerat "alt drum".
Sau (aceeasi persoana) in momentul in care a vazut o vaca a inceput sa-si puna inrebarea: "Am vazut o vaca. oare ce inseamna asta?"
cat despre 13. adevarul e ca a mea mama (de fapt intreaga omenire) a avut ghinion intr-o zi d-asta: ca pe 13 s-a nascut io, adica antetastatorul si subsemnatul animaloo cu 2 de o si a mic
intr-adevar sa stiti ca atunci cand v-ati rupt piciorul este din cauze de motiv ca ati vazut o pisica neagra varsand sarea. in nici un caz din cauza ca dormeati pe voi in picioare "ca calu".
sau cand nu iti amintesti nimic in fata lucrarii este din motiv de cauza pentru ca te-ai spalat pe cap cu sampon anti memorie. tulai, aratati-le si celor de la Siaiei, Caghebe si Serei samponu ala sa nu se mai chinuie cu spalari complicate de creier. in nici un caz nu este vina faptului ca nu ati citit ni'ica.
am auzit de curand de un caz socant de superstitie: daca trece o pisica prin fata masinii se fac doua lucruri: se da masina in spate de trei ori sau se cauta repede un alt drum. O solutie: treceti pe contrasens, ca poate ie considerat "alt drum".
Sau (aceeasi persoana) in momentul in care a vazut o vaca a inceput sa-si puna inrebarea: "Am vazut o vaca. oare ce inseamna asta?"
cat despre 13. adevarul e ca a mea mama (de fapt intreaga omenire) a avut ghinion intr-o zi d-asta: ca pe 13 s-a nascut io, adica antetastatorul si subsemnatul animaloo cu 2 de o si a mic
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
Mama e foarte superstitioasa si poate din cauza asta am ajuns si eu sa fiu ... dar am renuntat la multe superstitii ...
Se intampla ca martea sa imi mearga prost , dar si mai des se intampla sa fie miercuri ... de obicei aveam chimie miercurea , poate de-aia ... Cu ziua de 13 .. se poate sa imi mearga rau dar se poate sa imi mearga si bine .
Singura superstitie personala de care ma lovesc mereu : sa nu vorbesc cand imi e bine , sa nu ma laud cat de bine sunt , cat de fericita sunt , altfel ... se duce totul naibii ...
In rest , superstitiile , mi se pare prostii , dar .. nu pot sa nu ma gandesc la ele ... mama-i de vina ! *p
Se intampla ca martea sa imi mearga prost , dar si mai des se intampla sa fie miercuri ... de obicei aveam chimie miercurea , poate de-aia ... Cu ziua de 13 .. se poate sa imi mearga rau dar se poate sa imi mearga si bine .
Singura superstitie personala de care ma lovesc mereu : sa nu vorbesc cand imi e bine , sa nu ma laud cat de bine sunt , cat de fericita sunt , altfel ... se duce totul naibii ...
In rest , superstitiile , mi se pare prostii , dar .. nu pot sa nu ma gandesc la ele ... mama-i de vina ! *p
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
Singurul fapt pe care ash putea sa-l consider superstitzie,ar fi acela cand imi merge bine o mare parte din zi, trebuie sa ma ashtept la ceva mai rau pentru restul zilei.
Restul,chestii de genul"ceasul martzi pisica 13",n-au nici un efect asupra mea,asha cum n-au nici sarbatorile religioase(le ignor total).
Restul,chestii de genul"ceasul martzi pisica 13",n-au nici un efect asupra mea,asha cum n-au nici sarbatorile religioase(le ignor total).
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
daca tot am trecut pe aici va recomand si voua un site in care superstitiile sunt la loc de cinste. sunt atat de multe, asa ca mai bine nici nu va mai ganditi ca orice fleac poate fi de fapt subiectul unei superstitii. treceti pe la http://www.acvaria.com/superstitii.htm poate gasiti cveva si pentru voi. aí£ropo; sunt cateva de craciun si anul nou, la mine functioneaza intotdeauna.
- in trecere
- Junior Member
Ce n-as da sa nu mai fiu asa superstitioasa, dar n-am ce sa fac...nu mai scap in veci de superstitiile astea...ce e mai rau e ca daca mai aflu unele noi despre care nu auzisem mi-e frica si de ele si incep sa cred...asa ca e mai bine sa nu mai aud...sa raman numai cu lae mele ca slava domnului stiu destule....sa va spun ce am patit odata cand am zis ca gata m-am lecuit de superstitia cu pisica neagra, dar se pare ca nu a fost asa:
In ziua cand m-am dus sa dau ex de capacitate la istorie (deja imi citisem la horoscop ca in ziua respectiva voi avea ghinion), chiar inainte sa intru in curtea scolii o pisica neagra- neagra imi taie calea...cand am vazut-o m-am inalbit la fata....nici nu pot sa va spun ce speriata eram...am zis ca totul s-a terminat pt mine, ca nu am sa iau nota de trecere, desi ma pregatisem tot anul si invatasem f mult...mi-am facut 3 cruci mari si mi-am zis ca daca trec cu bine de ziua respectiva nu mai cred in viata mea in pisici negre oricate mi-ar taia calea....am luat 10 la capacitate si am fost convinsa ca am scapat de superstitia aia...cand acum in cl a9-a merg la scoala in fiecare zi printre blocuri, pe acelasi drum, ca sa ajung mai repede...in fiecare zi ma intalnesc, in acelasi loc, cu aceeasi pisica neagra....in prima zi m-am oprit , ea statea intr-o parte culcata...eu am intrebat-o in gand daca are de gand sa-mi taie calea...ea m-a privit cu ochii ei verzi plini de ura, rece si nu a dat nici un semn ca ar vrea sa treaca cand dintr-o data s-a ridicat....cand am vazut-o am fugit si i-am luat-o eu inainte, taindu-i eu calea...mi-am zis ca am fraierit-o de data aia....in a doua zi ...acelasi lucru...ne privim...nu am incredere in ea...ii pun acceasi intrebare, doar ca de data asta imi taie calea si eu iau un 3 la biologie in a doua zi de scoala din anul asta....
In ziua cand m-am dus sa dau ex de capacitate la istorie (deja imi citisem la horoscop ca in ziua respectiva voi avea ghinion), chiar inainte sa intru in curtea scolii o pisica neagra- neagra imi taie calea...cand am vazut-o m-am inalbit la fata....nici nu pot sa va spun ce speriata eram...am zis ca totul s-a terminat pt mine, ca nu am sa iau nota de trecere, desi ma pregatisem tot anul si invatasem f mult...mi-am facut 3 cruci mari si mi-am zis ca daca trec cu bine de ziua respectiva nu mai cred in viata mea in pisici negre oricate mi-ar taia calea....am luat 10 la capacitate si am fost convinsa ca am scapat de superstitia aia...cand acum in cl a9-a merg la scoala in fiecare zi printre blocuri, pe acelasi drum, ca sa ajung mai repede...in fiecare zi ma intalnesc, in acelasi loc, cu aceeasi pisica neagra....in prima zi m-am oprit , ea statea intr-o parte culcata...eu am intrebat-o in gand daca are de gand sa-mi taie calea...ea m-a privit cu ochii ei verzi plini de ura, rece si nu a dat nici un semn ca ar vrea sa treaca cand dintr-o data s-a ridicat....cand am vazut-o am fugit si i-am luat-o eu inainte, taindu-i eu calea...mi-am zis ca am fraierit-o de data aia....in a doua zi ...acelasi lucru...ne privim...nu am incredere in ea...ii pun acceasi intrebare, doar ca de data asta imi taie calea si eu iau un 3 la biologie in a doua zi de scoala din anul asta....
Noaptea este salvarea sufletului!
- Delphi
- Junior Member
superstitia mea
am crezut in foarte multe superstitii...la un moment dat nu mai stiam ce-i cu mine...ziceam ca-s nebuna sau 'dusa'....pana ce am inceput sa nu mai cred si sa vad ca defapt sunt niste chestii facute de mine in capul meu... singura superstitia de care ma feresc ptr. ca doar aceasta mi s-a adeverit de multe ori este sa ma intorc. poate si acesta este tot asa, dar am vazut ca de vreo 3 x cand m-am intors, am avut ghinion, asa ca n-am altceva decat sa cred.:rolleyes:
! everything that has a begining has an end !
-
ROXANA - Mesaje: 349
Superstitie...
Daca versi sarea, trebuie ca sa o ridici de jos, shi sa arunci sare peste umarul stang, ca sa scapi de ghinion. Se zice ca dupa umarul stang sta la panda Diavolul, shi sarea il alunga.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
Supersttiile?! Degradarea miturilor!
Imi pare rau de prezenta superstitiilor in viata unora! Totul este chestie de autosugestie! Subconstientul stie sa lucreze mai bine decat orice calculator! Ma consider foarte departe de orice superstitie si asta cred si datorita credintei in Dumnezeu: credinta in Dumnezeu nu se impaca deloc si nociodata cu superstitiile!
Mircea Eliade vorbeste in multe locuri despre superstitii declarandu-le rezultat al degradarii miturilor! Cititi-l! Merita!
Mircea Eliade vorbeste in multe locuri despre superstitii declarandu-le rezultat al degradarii miturilor! Cititi-l! Merita!
- Atycus
- Junior Member
axeandra scrie:cred ca suntem suntem cu totii superstitiosi chiar daca sustinem cu hotarare ca noi nu credem in asa ceva
believe me ....eu sunt o d-aia care e convinsa ca superstitiile sunt o prostie
dar am ajuns si eu la o concluzie dupa ce m-am gandit putintel
am superstitii? da, una singura.....nu e din aia cu mata neagra sau zbatutul ploapei.....e o superstitie "personala"....poate tocmai d-aia eram convinsa ca nu am superstitii
de ex cand stiam ca trebuie sa mi se intample ceva bun rezervam o buna bucata de timp gandindu-ma la absolut toate relele care ar fi putut impiedica realizarea acelui "bun", convinsa fiind ca se va intampla exact lucru la care nu m-am gandit, sau mai bine zis ca daca ma voi gandi la toate relele voi diminua sansele spre nereusita fericirii mele)
nu stiu exact cat ati inteles, in general lumea se chinuieste sa priceapa ce vreau sa zic dar ganditi-va bine daca aveti superstitii si care sunt astea iar daca sunteti un superstitios inrait povestiti-mi si mie ce si cum
nu toate superstitiile au o radacina reala . o buna parte din ele insa , nu sunt alceva decat perceptii ale subconstientului , pe care constientul nu le observa dar nici nu poate sa nu sezizeze repetabilitatea unor stari , sa le spunem ciudate , urmate de intamplari foarte asemanatoare . purtam inca o multime de atavisme in noi de care nu suntem constienti . radacina superstitiilor se afle in trecutul indepartat cand , pentru a supravietui , omul trebuia sa culeaga informatii de la mediul inconjurator in mod inconstient si permanent . pe masura ce viata a devenit mai usoara si mai comoda , o parte a acestor capacitati s-a pierdut dar o alta parte s-a ascuns in interior . din nefericire omul modern nu mai are timp sa urmareasca si sa observe lumea inconjuratoare . abilitatile s-au pierdut sau au fost inlocuite cu unele adaptate vremurilor actuale .
cam asta-i tot . pe de alta parte , eu nu sunt superstitios ca aduce ghinion .
- Daahimni
- Junior Member
48 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2