Initial trimis de Blink 1 82
Bai M-sux...dar tu esti chiar slab-slab ! "I'm sick of Kusturica" ? Incredibil ! Sunt curis daca mai e cineva de acord cu tine (de pe acest forum).
Pisica alba/pisica neagra...a fost un film exceptional..o realizare impecabila..o muzica superba. M-am tot gandit unde i-o fi gasit pe actorii aia . Comedie previzibila ? Eu zic ca e un film de o naturaletze aparte !
Bai blinkote,slab-slab,dar cu vene groase!
Io legat de tine am intzeles demult ca te bazezi pe ce te invatza lumea shi nu pe ce ar trebui sa invetzi singur.
Pisica aia e un film idiot.Sa-tzi zic shi de ce are succes:
1.La americani pentru ca lor li se pare exotic shi au motiv sa mai faca un pic mishto de noi.
2.La noi pentru ca e unu din putzinele filme balcanice care au avut mare succes in america shi prin alte partzi,shi unii au impresia ca asta e motiv sa ne laudam.
Daca trecem peste criteriile tocmai pomenite ce ramane?
Un film facut in mod cu totul neprofesionist.Tu i zici naturaletze...deh,shi io pot fi natural.Cum ziceam,daca pun mana pe o camera de filmat(proasta,pentru ca imaginea in filmu ala e...nashpa) shi ma duc la mine in sat in cartieru de tzigani shi le fac cinste la fiecare cu o juma de porc,ash fi shi io in stare sa fac un film ca ala.
Actorii...sunt exotici shi naturali pentru ca asta fac in fiecare zi shi nu au nici un merit artistic...un actor-artist e cel care e capabil sa intre in mod natural in pielea unui personaj...insa tziganii aia nu intrau in nici o piele...erau ei inshishi,pur shi simplu,shi nu vad unde e meritul artistic aici...oameni shi peisaje ca cele din filmu ala vad in fiecare zi in satul meu natal shi nu mi s-a parut niciodata ca merita sa se faca un film despre ei.In concluzie:nu fii curios unde a gasit "actorii" aia...cei mai multzi erau tzigani luatzi de pe strada.
Regia...okei,kusturica e un regizor bun,dar asta se shtia shi fara filmu asta.
Scenariul...penibil,aiurea...comedie bazata pe simtzul penibilului absurd(ori a absurdului penibil,cum vrei...) shi pe gaguri previzibile preluate din comediile mute.Nu intzeleg cum mai poate cineva sa rada cand actoru x pica in buda sau da cu capu de un copac!PE astea le-a fumat chaplin demult.
deci,blinkote,daca vrei naturaletze,da o tura pe la tzara,shi poate o sa te prinzi ca arta inseamna ceva mai mult decat sa ieshi cu camera de filmat la plimbare printre tzigani shi sa faci un scenariu de doi lei prin care sa creezi o "imagine balcanica"....filmul ala nu e foarte departe de conceptul de manele.