Idee(afaceri)

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Idee(afaceri)

Mesajde Aragorn » Lun Dec 17, 2001 1:28 am

Buna,
Ma gandeam daca se poate sa se deschida un nou canal de discutii numit Afaceri. Nu ma refer la afaceri de genul, vand, cumpar sau din astea, ci la deschideri de afaceri, gen vreau sa deschid firma care sa faca aia si aia dar mai am nevoie de ceva oamneni, sau vreau sa deschid firma dar n-am posibilitate materiala. Adika ceva de genu asta, in care oamenii sa-si dea cu parerea si sa puna ideeile de firme, si poate reusim sa scoatem ceva gen Microsoft :) . Eu sunt dispus sa investesc si matereial in oirice idee care mi se pare buna, sau ceva de viitor. (gen, firma de soft, etc.). Si am multi prieteni(din Canada si USA) care ar dori si ar putea sa investeasca in ceva de viitor.
Va rog tot ce-i care sunt interesati de asa ceva sa dea un reply pe la mesaj si in asa fel sa avem forumu' nostru.
Multumesc,

Bogdan
Aragorn
Junior Member

Mesajde Administratori » Lun Dec 17, 2001 11:35 am

Cei care au idei de afaceri si cei care au idei de afaceri dar nu prea au finantze, sa posteze aici, sa vedem, poate reushim sa cuplam pe cineva (cred ca acest thread trebuia pus la Gasesteti Perechea :D)
Administratori

Mesajde Aragorn » Mar Dec 18, 2001 9:40 pm

Din cate avd eu, pe canalu generalitati nu pre aintra nimeni. I n ultimele doua zile 4 posturi din care 2 ale noastre.:(
Aragorn
Junior Member

Mesajde Aragorn » Lun Ian 07, 2002 12:38 pm

Se pare ca am primit prea multe raspunsuri la subiectul asta...
Ma oameni buni dupa cate se pare voi nu credeti ca aici se vorbeste serios, dar va spun eu este CAT SE POATE DE SERIOS !!!
Asa ca va rog macar dati un reply scurt cu parerea voastra.
Va multumesc...
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Administratori » Mar Ian 08, 2002 2:02 am

Pai, vreau si eu sa shtiu exact cam ce ai in cap. Ai spus ca vrei sa deschizi afaceri in Romania... in ce domeniu, la ce te pricepi si cam cat vrei sa investeshti?
Te intreb mai tarziu in cat timp vrei sa amortizezi costurile si alte alea.
Eu, de exemplu, am in minte nishte chestii, dar atata timp cat nu am finantze destule, mai am de ashteptat.
Administratori

Mesajde Aragorn » Mar Ian 08, 2002 11:27 am

Da, ma bucur ca a raspuns cineva in sfarsit...
Afcerile pe care eu as vrea sa le deschid sunt in domeniul calculatoarelor, adika in mare parte soft si web design (cu tot tacamul).
Nu se pune problema de amortizat banii, ci mai degraba ca firma, sau afacerea sa ia aripi si sa ajunga ceva important pe piata romaneasca, si mai ales cea straina.
Iar de cat as investii depinde de idee, si de persoanele cu care se va intampla...tinand cont ca nu vreau sa-mi pierd banii degeaba...
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Referitor la afaceri

Mesajde RooT » Mie Ian 09, 2002 3:41 am

Initial trimis de ArchAngel
Da, ma bucur ca a raspuns cineva in sfarsit...
Afcerile pe care eu as vrea sa le deschid sunt in domeniul calculatoarelor, adika in mare parte soft si web design (cu tot tacamul).
Nu se pune problema de amortizat banii, ci mai degraba ca firma, sau afacerea sa ia aripi si sa ajunga ceva important pe piata romaneasca, si mai ales cea straina.
Iar de cat as investii depinde de idee, si de persoanele cu care se va intampla...tinand cont ca nu vreau sa-mi pierd banii degeaba...

Io zic ca ideea e super !!!
Auzi ... uite de ce resurse dispun eu. Eu pot face rost de programatori web, designeri, oamenei cu care chiar faci treaba. Ideea e ca dupa cum observi in romania nu prea sunt bani. Noi putem sa facem un site de la a la z cu tot tacamul, itzi rezolvam shi partea de hosting si domeniu daca e nevoie. Problema noastra este una singura ... shi simpla ... clienti ... Tu zici ca shtii oameni prin state ... pai super ... incearca sa faci rost de niste proiecte ca din treba asta chiar poate sa iasa ceva.
RooT

Re: Referitor la afaceri

Mesajde Aragorn » Mie Ian 09, 2002 6:00 am

Ok...
Chestia e ca si eu stiu webdesign si tot ce tine de el(+programare). Deci daca ar fi sa deschidem ceva tre sa avem vreo 3-4 oameni care sa aiba fiecare partea lui de facut.
Eu cunosc multa lume aici si frime care ar dori pagini Kalumea, dar singura problema de care am putea da este LICENTA la soft-ul utilizat.
Intrebarea mea este daca oamenii tai stiu sa scoata semnatura unor programe gen PhotoShop,DreamWeaver,Flash,etc.
Eu stiu partial adika la Dreamweaver...
Si as mai dori niste detalii cum ar fii programele cu care stiu sa lucreze cel mai bine.
Eu am momenat http://www.banat.org pe care il platesc in fiecare an si acum incerc sa-l fac sa arate mai bine dar nu prea am timp, ca scoala ma omoara(si lucru)...
Deci astept raspunsul si mai vb in continuare...

A mi-am adus aminte, eu ca sa pot sa ma duc la firme aici sa le zic ceva trebe sa am ceva monstre, sa stie si ei de ce suntem in stare...
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Sopra Tutt1 » Mie Ian 09, 2002 7:08 am

la ce eshti student?
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde Aragorn » Mie Ian 09, 2002 9:09 am

Initial trimis de Sopra Tutt1
la ce eshti student?

La Calculatoare...:D
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Administratori » Mie Ian 09, 2002 9:57 am

si noi :D ;us;us;us;us;wa;wa;wa;wa;wa
Administratori

LOL

Mesajde Aragorn » Mie Ian 09, 2002 11:26 am

Hehe baieti, dar nu stiu de ce eu banuiam ca voi vreiati sa fiti frizeri, sau parca era bucatari? Nu imi mai aduc aminte bine :D

Dar haideti sa vorbim mai serios ca degeneram de la subiect si nu e bine...:no:
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Guppy » Mie Ian 09, 2002 11:54 am

plus ca vine sesiunea peste noi :stirb:

cu ce pierdem noi timpul in loc sa facem biznis ;wa
Guppy

Re: Re: Referitor la afaceri

Mesajde RooT » Mie Ian 09, 2002 11:01 pm

Initial trimis de ArchAngel
Ok...
Chestia e ca si eu stiu webdesign si tot ce tine de el(+programare). Deci daca ar fi sa deschidem ceva tre sa avem vreo 3-4 oameni care sa aiba fiecare partea lui de facut.
Eu cunosc multa lume aici si frime care ar dori pagini Kalumea, dar singura problema de care am putea da este LICENTA la soft-ul utilizat.
Intrebarea mea este daca oamenii tai stiu sa scoata semnatura unor programe gen PhotoShop,DreamWeaver,Flash,etc.
Eu stiu partial adika la Dreamweaver...
Si as mai dori niste detalii cum ar fii programele cu care stiu sa lucreze cel mai bine.
Eu am momenat http://www.banat.org pe care il platesc in fiecare an si acum incerc sa-l fac sa arate mai bine dar nu prea am timp, ca scoala ma omoara(si lucru)...
Deci astept raspunsul si mai vb in continuare...

A mi-am adus aminte, eu ca sa pot sa ma duc la firme aici sa le zic ceva trebe sa am ceva monstre, sa stie si ei de ce suntem in stare...

Nu exista nici o problema cu licentele !!!
Verificarea licentelor se face doar la firme niciodata nu se intreaba de produsul cu care a fost creat un software !!!
Asa ca daca eu iti dau tie o aplicatie, si tu o vinzi la cineva si el e verificat in nici un caz nu o sa-l intrebe de licenta pt. softwareul cu care au fost editate fisierele ... Asa ca sa lasam aburelile si sa trecem la lucruri serioasa.
Intrebarea mea este simpla si la subiect. Crezi ca daca eu iti dau un portofoliu comlet cu situri pe care sa le areti, vei putea sa faci rost de proiecte ?
Sa reformulez intrebarea ... Are sens sa facem o treaba sau ai zis shi tu asha la hai sa vedem cine e afacerist ...
RooT

Re: Re: Re: Referitor la afaceri

Mesajde Aragorn » Joi Ian 10, 2002 3:15 am

Initial trimis de xkran

Nu exista nici o problema cu licentele !!!
Verificarea licentelor se face doar la firme niciodata nu se intreaba de produsul cu care a fost creat un software !!!
Asa ca daca eu iti dau tie o aplicatie, si tu o vinzi la cineva si el e verificat in nici un caz nu o sa-l intrebe de licenta pt. softwareul cu care au fost editate fisierele ... Asa ca sa lasam aburelile si sa trecem la lucruri serioasa.
Intrebarea mea este simpla si la subiect. Crezi ca daca eu iti dau un portofoliu comlet cu situri pe care sa le areti, vei putea sa faci rost de proiecte ?
Sa reformulez intrebarea ... Are sens sa facem o treaba sau ai zis shi tu asha la hai sa vedem cine e afacerist ...

Bun, sa o luam pe rand...
Cu licentele nu prea sunt de acord cutine (poate o fi asa in ro), pt ca aici astea vor sa vada tot, si in plus si firmele la care le ofer pot cere sa vada (is reguli mai naspa aici). Si mie nu de firme mi-e frica ci de controlurile lu aia cu softul...ca faza care o fac ei este urmatoarea: Eu avad firma de webdesign aici, o sa fiu printre primii vizati. Adika ei vad ce am eu online si se uita cu ce au fost facuta (ca se vede deoarece fiecare program isi lasa semnatura undeva, dar se poate scoate) si daca vad ca de ex am folosit PhotoShop la o poza si numele meu sau a ciuva din firma nu apare pe lista lor cu licente, pac trimit pe cineva si ma termina... Si eu nu pot zice ca altcineva a facut si eu n-am stiut, ca din moment ce e din firma mea, obligatoriu iau responsabilitatile.

Deci eu cred ca daca portofoliu e bun si diversificat, voi face rost de destule proiecte, nu imediat ca nu se poate , dar in timp...adica cateva saptamani,luni.

De aceea aseara cand am vorbit pe irc cu sopra si ceilalti, am spus ca asa prefera luniile astea panma la vara sa verific piata,legiile concret, si tot ce se poate ca sa nu fie un esec din start, sa stim ce si cum cand lansam. Eu la vara o sa vin in ro 2 luni si daca inca mai esti de acord cu proiectul asta ne vom intalni, si ne vom spune parerile,dorintele si tot, si vedem ce iese si cum iese. Nu pot sa-ti garantez 100% ca o sa fie o reusita, dar in proportie de 75-80% da...

De ce ai crede ca am zis totul la vrajeala? Crezi tu ca eu aici n-am altceva mai bun de facut decat sa stau pe http://www.fanclub.ro si sa spun vrajeli??? Eu nu prea as crede, dar na...

Acum astept raspun si dupa aceea vedem ce facem.
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Licente

Mesajde RooT » Dum Ian 13, 2002 6:29 pm

Pana acuma eu am vazut un singur lucru concret ... Daca detii un program si te verifica, te intreaba daca ai licenta pentru el. Poate vei fi surprins dar la un site de web nu se uita nimeni, ce sa mai zicem de o poza ... :D si asta nu numa aici .... Asa se face si in New York (cunosc caz concret). Daca te referi la imaginile alea cu copyright de le vezi pe la diferite siteuri, politica e cu totul alta. Ca sa poti fi prins ca ai imagini proprietatea cuiva, tre sa te reclame cineva. Dupa aia vei fi avertizat, dupa aia eventual acuzat daca nu se ajunge la o intelegere. Referitor la photoshop lasandu-si o semnatura in imagini ... shi ce daca shi mai important ... who cares ? Pt. ca vezi tu ... pe calc. tau se afla cateva zezi de mii sau cateva sute de mii de fisiere. Iti dai seama ca nu se face o asemenea verificare ... Cei care verifica vor sa vada un singur lucru shi ala sa-l vada inregula shi anume ca softul cu care lucrezi este inregistrat. Sa nu itzi imaginezi ca stau ei sa-tzi verifice orice programel cu ce l-ai scris shi orice gif cu ce l-ai facut. Ce-ti zic io aici is lucruri concrete, vazute ... Io propun sa sarim peste cazuri ipotetice in care cica ar exista posibilitatea verificarii gifurilor. In reality ... nobody gives a shit ... Daca tu ai softu de pe compu tau inregistrat ... totul e ok ... De ce se face asha ? Simplu ... in momentul in care ma verifica pe mine ma prinde ... cam asta ar fi ideea ... iar tu oricum neavand softu, eshti clean.
So in continuare o sa-ti fac rost de un portofoliu si o sa-ti urez succes. Ideea e simpla. Chestia cu firma e degeaba. Io nu am nevoie de firma pt. ca o firma inseamna numa belele (shi credema .. shtiu ce spun). Io zic ca daca tu gaseshti clienti, totul e ok. Tu vei intermedia proiectele, shi we will live happily after that... :cool:
RooT

Mesajde diavolo3400 » Sâm Ian 19, 2002 4:51 pm

vreau sa dau o gaura la o banca... totul este aranjat... caut pe cineva care sa fie de incredere sami tina spatele... nu sunt excluse nici fetele... orice oferta este binevenita... astept raspunsurile voastre...
...restu nu mai conteaza, treaba sa iasa...
diavolo3400
Junior Member

AFACERILE in romania??hm

Mesajde 1FREAKBABY » Vin Aug 02, 2002 4:59 am

Nu stiu ce sa zic...i-am zis la cineva sa faca o firma in ro si eu investesc in ea .Nu trebuie sa investesc mult, si castigurile sunt intre 20.000€-40.000€ pe luna.angajatii (vreo 5 la inceput ) castiga pana la 2000€ IN romania...afacerea e testata ,totul este legal,
ACUM vine problema: afacerea are legatura cu calculatoare.Si pur si simplu nimeni nu iti face firma acolo.. ba ca von prea multe controale, ba ca nu stiu in ce "cod de afacere" se afla,(cica si internet-cafe sunt fara codu ala)etc.Eu cred ca romanu nu are nici chef sa lucreze, dar daca s-ar putea sa aiba tot(e bine ,si eu vreau asta)dar viitorul nu te cruta.. Sau poate ca numai persoanele ce le cunosc eu sunt asa de lenese??hm
1FREAKBABY
Junior Member

Mesajde Hera » Dum Sep 22, 2002 3:28 am

vad ca subiectul asta nu prea a avut succes. poate e si normal, pe de o parte, pt ca oricine are o idee buna de afacere nu o posteaza aici. ideile bune de afaceri ori se tzin pt sine si se lupta pt a fi puse in practica, ori se impartashesc unui posibil, dar peste 50 % sigur, investitor, ori se ...vand! :D nu se posteaza in public, asta e cert. o idee buna poate costa enorm :p
Hera
Junior Member

Înapoi la Antichitati