in interes obstesc si educativ, dupa ce am discutat cu o profesoara de-a mea, rog pe toti cei care au timp si pot, sa raspunda la urmatoarea intrebare: "daca ai sti sanctiunile prevazute de lege, ai mai savarsi infractiuni?". deci, daca esti pe cale sa savarsesti o infractiune, si nu ma refer la furt - ca banuiesc ca orice om cu capu pe umeri stie ca se sanctioneaza asta - daca ai stii ce pedeapsa risti, ai mai face-o? ma refer la vatamare corporala, omor, viol etc.
deci va rog daca aveti timp sa va motivati raspunsul.
multumesc
daca ai sti, ai face?
12 mesaje
• Pagina 1 din 1
Depinde si de infractiune .. Dar daca as fi motivata sa comit acea infractiune , nu cred ca pedeapsa m-ar opri .
De multe ori am stiut care vor fi sanctiunile , si totusi am facut ceea ce nu trebuia , dar nu am facut nimic grav ..
In orice caz , depinde de situatie .
De multe ori am stiut care vor fi sanctiunile , si totusi am facut ceea ce nu trebuia , dar nu am facut nimic grav ..
In orice caz , depinde de situatie .
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
weed, fii te rog ceva mai explicit!
adica daca ai shti ca se pedepseshte sau daca ai shti cat de rau se pedepseshte?
adica daca ai shti ca se pedepseshte sau daca ai shti cat de rau se pedepseshte?
- nodingat
mai Weed, normal ca stiu cum se pedepseste omorul, violul si alte alea, cred ca toata lumea stie. Daca omori pe cineva e clar ca ti se cam rupe de lege. Normal ca stii cam cum se pedepseste, dar daca iei decizia sa omori inseamna ca esti convins k vei scapa(sau macar incerci sanu fi prins).Un om normal tre sa stie consecintele, legea zice ca tre sa te documentezi, iar de o incalci in vreun fel e treaba ta, trebuia sa te documentezi inainte. Crezi ca ala de violeaza nu stie cum va fi sanctionat daca e prins? Stie el prea bine dar mai stie ca prea putini sunt descoperiti. Deci ala de vrea sa omoare o face indiferent daca stie sau nu daca are asta ca scop.
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
00.58
Weed, e interesantă ideea, io crecă difererenţa se face atunci cand cel care plănuieşte infracţiunea poate lua in calcul posibilitatea de a fi executat, altfel, odată luata hotararea de a săvarşi infracţiunea, doar pt. caţiva ani de puşcarie in + nu cred ca se inhibă.
in concluzie: dacă ar exista pedeapsa cu moartea numărul infracţiunilor ce ar intra sub incidenţa ei ar scădea simţitor, zic io, faţă de situaţia actuală, de ex.
02.23
asasin, sunt multe argumente, unul dintre ele ar fi că instinctul de conservare e mai uşor de pacălit cu ideea de puşcarie pe viaţa, există intotdeauna speranţa ca poate se-ntamplă ceva, se schimbă puterea, se reduc sentinţele, evadează, :) etc.
alt argument ar fi puterea de exemplu pe care o are o execuţie pentru cei ce intenţioneză să facă ceva asemănator celui executat.
Weed, e interesantă ideea, io crecă difererenţa se face atunci cand cel care plănuieşte infracţiunea poate lua in calcul posibilitatea de a fi executat, altfel, odată luata hotararea de a săvarşi infracţiunea, doar pt. caţiva ani de puşcarie in + nu cred ca se inhibă.
in concluzie: dacă ar exista pedeapsa cu moartea numărul infracţiunilor ce ar intra sub incidenţa ei ar scădea simţitor, zic io, faţă de situaţia actuală, de ex.
02.23
asasin, sunt multe argumente, unul dintre ele ar fi că instinctul de conservare e mai uşor de pacălit cu ideea de puşcarie pe viaţa, există intotdeauna speranţa ca poate se-ntamplă ceva, se schimbă puterea, se reduc sentinţele, evadează, :) etc.
alt argument ar fi puterea de exemplu pe care o are o execuţie pentru cei ce intenţioneză să facă ceva asemănator celui executat.
- nodingat
Nu stiu ... depinde si de pedeapsa...(if u know what I mean)
In mare parte daca pedeapsa e de rau, rau atunci poate ca nu as mai face raul...
In mare parte daca pedeapsa e de rau, rau atunci poate ca nu as mai face raul...
Moartea sta si bea un suc, in timp ce pe mine ma calca masinile ! - copyright Ulhvan
-
Red_Mustang - Mesaje: 979
E o veritabila placere sa incalci oricand legea... Daca faci ce consideri ca e corect, nu conteaza pedeapsa, fiindca numai legile cu care esti de acord sunt legi cu adevarat. Desigur, daca vrei sa violezi, esti doar un ciudat scarbos, nu un ganditor liber.
Eu nu stiu exact pedepsele, nu ma intereseaza, fac ce ma taie capul, atata timp cat are de suferit doar statul ;n
Eu nu stiu exact pedepsele, nu ma intereseaza, fac ce ma taie capul, atata timp cat are de suferit doar statul ;n
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
Un filosof se intreba odata daca pentru a te simti intradevar liber trebuie sa omori pe cineva...ca sa simti acea libertate totala. Binentels ca putini omoara din acest punct de vedere. In general crimele au un scop.
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
Da, intr-adevar, crimele au un scop, indeplinirea unor interese oculte, sau satisfacerea unor placeri bolnave, intr-un moment de totala distrugere a tot ceea ce inseamna a fi om... Dar ma gandesc ca toata lumea stie cam ce crede legea despre crime... Si toti cei care le comit, o stiu... Cand esti in stare sa ucizi pe cineva, cred ca numai de lege nu-ti mai arde... Si daca iti arde, atunci nu esti in stare, ceea ce e foarte bine... Hmm... mult am scris, nimic am zis!
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
12 mesaje
• Pagina 1 din 1